Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kahdeksannessa jaksossa nähtiin aitoa rakkautta

Käsittelyssä GoTin kuudennen kauden kahdeksas jakso. Kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Ensin: tervetuloa Nytin toiseen GoT-iltaan 27.6. elokuvateatteri Andorraan. Katsomme kauden viimeisen erityispitkän jakson heti maanantaina illalla. Sen jälkeen spekulointi jatkuu baari Dubrovnikissa. Tässä linkki tapahtuman FB-sivulle.

Pääsylippuna toimii puhelimeen ladattu Nytin sovellus. Näyttämällä sitä ovella 180 ensimmäistä mahtuu mukaan. Sovelluksessa on oma GoT-kanava, joka ilmoittaa, kun uusi arvio on julkaistu, eli se kannattaa ladata muutenkin.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Täältä pääset 6. kauden aiempien jaksojen arvioihin: jakso 1, jakso 2, jakso 3, jakso 4, jakso 5, jakso 6 ja jakso 7.

Ensinnäkin, upea jakso, kauden parhaita.

Mutta, pysähdytään hetkeksi.

Näiden jaksoarvioiden avainsanaksi minulle itselleni on tullut spekuloidaan. Game of Thronesin lukuisat juonet ja suuri määrä henkilöitä tarjoavat poikkeuksellisen paljon mahdollisuuksia spekuloida tulevista käänteistä.

Tuntuu, että puolet internetistä tekee samaa, eli spekuloi sarjan käänteistä. Osa spekulaatiosta on aika villiä. Edellisen, seitsemännen jakson kohdalla, itsekin kirjoitin aika rohkeaa spekulaatiota. Se koski Aryan kohtauksia Braavosissa.

Kohtauksissa oli omituisia piirteitä. Kirjoitin kuitenkin viime viikolla, että todennäköisesti kuitenkin Arya oli Arya ja ”Waif”, tyttö Mustan ja valkoisen talosta, oli hän. Näin sitten olikin. Palataan tähän vielä.

Moni myös spekuloi siitä yhdestä kirjoissa palanneesta hahmosta, että hän olisi nyt tullut tv-sarjaankin. Näin ei käynyt. En itse uskonut tähän. Mutta selvästi käsikirjoittajat Dan ja Dave leikittelivät viittauksilla muun muassa tähän hahmoon. Kirjat lukeneet tietävät, mitä nämä viittaukset ovat, en lähde niitä tässä avaamaan enempää.

Luvallanne haluaisin hieman spekuloida mitä tämä leikittely tarkoittaa. Mitä tarkoittaa, että sarjan tekijät leikittelevät viittauksilla kirjoihin ja yksityiskohdilla ja käänteillä, joiden perusteella voisi päätellä jotain, mikä ei sitten kuitenkaan toteudu?

Se tarkoittaa sitä, että sarjan tekijät ovat tunnistaneet ilmiön sarjan suosion kasvaessa, vuosien edetessä. He tietävät, että yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka sitouttaa meitä, sarjan faneja, on spekuloiminen tulevilla käänteillä.

Spekuloimisen yksi ulottuvuus on juuri kysymys tv-sarjan suhteesta kirjoihin. Käsikirjoittajat tietoisesti pudottavat viittauksia kirjoihin, jotka eivät välttämättä johda mihinkään. Miksi? Koska ne ruokkivat spekulaatiota.

Tämä on tietysti tavallaan markkinointia. Mutta toisaalta se on sarjan fanien palvelemista. Me ahmimme kaikki nämä viittaukset ja pienet erikoiset yksityiskohdat. Ja me spekuloimme niistä.

Tämä jakso muistutti meitä, että yleensä ne villeimmät spekulaatiot eivät toteudu. Joskus toivon, että joku villimpi teoria osoittautuisi todeksi. Toisinaan taas käänteet ovat aivan riittävän yllättäviä.

Mutta pääasia on, että jaksojen välissä on aikaikkuna, jossa on mahdollista spekuloida.

Katsotaan nyt, mitä tässä jaksossa tapahtui.

Arya Stark

Arya sanoi lähtevänsä takaisin Westerosiin. Hän saapui Braavosiin viidennen kauden alussa, melkein kaksi kautta sitten.

Spekuloidaan.

Arya oppi Mustan ja valkoisen talossa taistelemaan ja tappamaan. Hän tappoi toisen tytön taistelemalla pimeässä, sammutettuaan kynttilän. Arya oppi taistelemaan pimeässä ollessaan sokeana. Tämä on erittäin vaarallinen kyky, missä vain.

Hän ei ilmeisesti oppinut Kasvottomien miesten kasvojen vaihtamisen taitoja, ainakaan kokonaan. Arya on kuitenkin jo taistelutaidoiltaankin varmasti kykenevä lyhentämään tappolistaansa.

Jaqen H’ghar sanoi Aryalle, olet viimeinkin ei kukaan. Arya vastasi, olen Arya Stark ja lähden kotiin. Jaqen näytti tyytyväiseltä viimeisessä kuvassa. Näytti siltä kuin hän olisi saavuttanut sen mitä halusi.

Mitä Jaqen olisi voinut saavuttaa? Miksi hän oli tyytyväinen?

Spekuloidaan.

Kasvottomat nousivat Valyrian orjien joukosta. Jaqen kertoi tämän tarinan Aryalle tällä kaudella.

Kasvottomat eivät ole neutraali ”tapamme vain ketä pyydetään” -organisaatio, eräänlainen Jumalan käsi, jota se väittää olevansa. Sillä on ideologia. Kukaan sarjassa tapaamistamme ”kasvottomista” ei ole ollut todella kasvoton. Jokaisella on ollut joku agenda. Uskon, että Jaqen näki Aryassa jotain, kun he tapasivat neljä kautta sitten, ja nyt hän näki sen seuraavan vaiheen.

Toinenkin tulkinta on mahdollinen. Arya todellakin oli ei kukaan. Hän pystyi pyyhkimään pois identiteettinsä. Kun hän sen jälkeen päätti olla Arya Stark, se oli vapaa valinta. Tämä on eri asia kuin välttämättömyys olla sitä, kuka on.

Arya on edelleen Arya, mutta hän on sitä vapaampana kuin ennen. Tämä olisi buddhalainen ajatus identiteetistä. Kun ensin ymmärtää, että minä erillisenä olentona ja identiteettinä on tyhjä ja epätodellinen, sen voi antaa palata ja ottaa sen käyttöön välineenä, hyödyttämään muita, sen sijaan, että se olisi jotain mikä rajoittaa olemistamme ja toimintaamme.

Arya lähtee nyt Westerosiin. Teatteriryhmän kanssa hän ei varmaan matkusta, sillä lady Crane kuoli Aryan takia.

Spekuloidaan.

On olennaista, mihin satamaan Arya saapuu. Hän on oppinut Braavosissa elämään huomaamatta ja naamioituneena, mutta silti Westerosin poliittinen tilanne vaikuttaa Aryan kohtaloon.

Arya lähti Westerosista Suolalähteiltä, joka on satama Jokimailla.

Nyt Jokimaat ovat Lannisterien ja Freyn hallussa. Aryan ei kannattaisi rantautua juuri Laaksoa etelämmäksi. Laakso ja Pohjoinen olisivat hyviä vaihtoehtoja.

Toinen vaihtoehto on etelässä Dornessa. Siellä Arya saattaisi löytää Hietakyistä liittolaisia kostamaan Lannistereille.

Vanhakaupunki aivan etelässä on kolmas vaihtoehto. Sinne matkalla oleva Samwell Tarly osaisi varmasti laskea yksi plus yksi ja päätellä kuka Arya on – jos he sattuisivat tapaamaan, ihan näin spekulaationa.

Spekuloidaan nyt kunnolla lisää.

Arya sanoi, että hän haluaisi nähdä, mitä on Westerosin länsipuolella. No pallohan sekin planeetta on, joten jossain vaiheessa länteen matkatessa päätyisi kaukaiseen itään. Asshaihin, josta Melisandre on kotoisin, tai Varjomaille sen takana?

Tv-sarjan aika ei varmaan sellaiseen enää riitä. Ehkä Westerosista länteen tarkoittaisi Rautasaarille? Ehkä kuitenkin kyse oli metaforasta. Arya on nyt vapaa menemään ihan minne hän haluaa.

Varys ja Tyrion Lannister

Tyrionin tyytyväisyys Meereenin uuteen rauhaan jäi lyhyeksi. Hän oli tehnyt kaksi sopimusta.

Ensinnäkin, hän teki sopimuksen Valon herran papittarien – pappeja ei ole idässä näkynyt – kanssa.

Toinen sopimus oli vanhojen orjakauppias-sukujen kanssa orjuuden asteittaisesta lopettamisesta.

Spekuloidaan.

Ensimmäinen sopimus näyttäisi olleen onnistunut. Kun yksi papittarista saarnasi rakkautta Daenerysille, suomennoksesta jäi puuttumaan, että samaa rakkautta pitäisi osoittaa myös kuningattaren uskollisille neuvonantajille. Siinä kohtaa Tyrion hymyili merkitsevästi Varysille.

Varys kyllä kritisoi tätäkin sopimusta, että se oli sopimus fanaatikkojen kanssa.

Toinen sopimus oli totaalinen epäonnistuminen. Orjakauppiaat aloittivat merisodan Meereeniä vastaan. Tilanne näyttää pahalta. Tyrionin ote Meereenistä oli käytännössä ote Harmaasta madosta ja Missandeista, kun Jorah ja Daario ovat Daenerysin luona. Nyt se ote on menetetty.

Tyrion mokasi, ja pahasti.

”Isännät ovat tulleet hakemaan omaisuuttaan”, Missandei sanoi. Tyrion onnistui vain suututtamaan Isännät. Ehkä he tulkitsivat kaupungin puolustuksen heikoksi, kun lohikäärmeitä ei ole näkynyt.

Meereen tarvitsee kipeästi laivastoa. Yara ja Theon Greyjoy voivat ehtiä paikalle ajoissa. He voivat jopa kääntää nyt alkaneen sodan suunnan ja saada siten Daenerys Targaryenin luottamuksen. Tämä vaikeuttaisi heidän murhanhimoisen setänsä Euron Greyjoyn suunnitelmaa rakentaa tuhat laivaa ja naida Daenerys.

Varys lähti Westerosiin hakemaan ystäviä ja laivoja, juuri ennen sodan alkua. Kenen kanssa Varys lähti neuvottelemaan?

Spekuloidaan.

Kysymys tulee asettaa niin, että kuka Westerosissa voisi toivoa Daenerysin nousua Rautavaltaistuimelle.

Lannisterit liittolaisineen ovat ulkona. Ulkona ovat myös Tyrellit, sillä Margaery Tyrellilla on hyvin vahva asema nyt.

Pohjoisen suvuilla ei varmaankaan ole mitään mielenkiintoa alkaa tukea Targaryeneita.

Rautasaarten Greyjoyt ovat yksi vaihtoehto, mutta he ovat jo tulossa.

Jäljelle jäävät Dorne ja Martellit. Martellin suku on ollut jo aiemmin Targaryenien liittolainen, avioliittojen kautta. Tv-sarjassa on usein mainittu Elia Martellin ja Rhaegar Targaryenin liitto kaikkine ongelmineen. Liittolaisuus ei luonnollisesti ole ollut aukotonta, ja sitä edelsi sodankäyntiä, mutta historian pohjalta voisi syntyä uusi liitto.

Martelleilla ei vain taida olla paljon miespuolisia jäseniä naitettavaksi Daenerysin kanssa, kun Hietakyyt tappoivat Doranin ja Trystanen.

Saammekohan koskaan kuulla, mitä tapahtui, kun Tyrion Lannister vei hunajakennon ja aasin bordelliin?

Hän on aloittanut kertomaan tarinaa ennenkin. Ensimmäinen kerta oli Kotkanpesässä, jo ensimmäisen kauden kuudennessa jaksossa.

Cersei Lannister

Cersei Lannister on nyt pahassa pulassa. Pahemmassa kuin koskaan ennen.

Cersei on tehnyt typeriä päätöksiä, joista kaikkein typerin oli aseistaa kirkko ja asettaa Ylivarpunen käytännössä Kuninkaan Pientä neuvostoa korkeampaan asemaan. Nyt hän kärsii seurauksista.

Tässä jaksossa Cersei sai kovimman iskunsa. Kuningas Tommen, Cersein poika, ilmoitti, että oikeudenkäynti kaksintaistelulla on tästä lähtien kielletty. Lisäksi Cersei sai julkisen häpäisyn, kun häntä ei päästetty lähellekään Rautavaltaistuinta.

Spekuloidaan.

Cersein valta on kutistunut jo pitkän aikaa. Samaan aikaan Ylivarpusen valta on kasvanut ja hän on pitänyt Cerseitä otteessaan tulossa olevalla oikeudenkäynnillä. Tässä tilanteessa Cersei on pitänyt koko ajan viimeisenä luotettavana korttinaan zombi-Vuorta.

Hän on siis Gregor ”Vuori” Clegane, jonka Qyburn on mystisellä tieteellään herättänyt kuolleista eräänlaiseksi zombiksi. Gregor kuoli myrkytettynä kaksintaistelussa Oberyn Martellia vastaan, jossa myös Oberyn kuoli.

Cerseitä on pitkään odottanut oikeudenkäynti, jossa hän joutuu vastaamaan oletettavasti syytöksiin insestistä, pettämisestä ja juonittelusta miehensä murhaamiseksi.

Hän on luottanut siihen, että hän vain valitsee oikeudenkäynnin kaksintaistelulla, ja Vuori hoitaa homman.

Tyrion Lannisterhan on jo kaksi kertaa käyttänyt oikeuttaan vaatia oikeudenkäynti kaksintaistelulla. Ensimmäisellä kerralla Kotkanpesässä Bronn voitti, ensimmäisen kauden kuudennessa jaksossa. Toisella kerralla Kuninkaansatamassa Oberyn Martell hävisi – juuri taistelessaan Vuori Cleganea vastaan – neljännen kauden kahdeksannessa jaksossa.

Nyt näimme viimeinkin zombi-Vuoren toiminnassa. Kyllähän se varma kortti olisi Cerseille ollut. Mutta, ei enää.

Nyt Cerseitä odottaa oikeudenkäynti Baelorin suurseptissä, eli pääkirkossa. Tuomareina on seitsemän pappia. Sama on myös Loras Tyrellin edessä.

Spekuloidaan.

Ensinnäkin, Margaery tekee varmasti kaikkensa saadakseen Lorasin välttämään oikeudenkäyntinsä.

Toiseksi, Cerseillä saattaa olla vielä toinenkin ässä taskussaan.

”Se vanha huhu”, on paljon enemmän kuin huhu, Qyburn kertoi tässä jaksossa Cerseille.

Spekuloidaan.

Mikä tämä huhu voisi olla? Se on kuulemma jotain, mitä Qyburnin ”pikkulinnut”, eli aiemmin Varysin palveluksessa olleet lapsivakoojat, ovat löytäneet.

Veikkaisin, että he ovat löytäneet kuningas Aerys II Targaryenin, Hullun kuninkaan, järjestämät mittavat kätköt elovalkeaa Kuninkaansatamassa. Elovalkealla poltettiin Stannis Baratheonin laivasto Mustavirran taistelussa. Se oli sitä tulta, joka paloi vihreänä.

Cersei on niin nurkkaan ajettu, että hän voi hyvin päättää polttaa vaikka koko Suurseptin maan tasalle ja aloittaa sisällissodan, välttääkseen oikeudenkäyntinsä.

Miksi Cersei tekisi näin?

Koska hän haluaa vapautensa. Ja koska hän rakastaa poikaansa Tommenia raivoisasti ja ehdottomasti.

Tästä meitä muistutti Jaime Lannister.

Jaime Lannister

Jaime Lannister osoitti taktisen taitavuutensa. Hän valtasi Vuolasvirran käytännössä ilman taistelua.

Spekuloidaan.

Jaime pelasi taitavasti. Hänen juonessaan oli kaksi elementtiä ja molemmat toteutuivat suunnitellusti.

Ensinnäkin, hän osasi käyttää panttivankina olleen Edmure Tullyn heikkoutta.

Edmurella on poika.

Kun Freyt roikottivat Edmurea hirressä tämän sedän Brynden ”Mustakala” Tullyn edessä, he eivät osanneet käyttää panttivankiaan oikealla tavalla. He eivät ymmärtäneet, että heikkoutta ei pidä hakea Mustakalasta, vaan Edmuresta. Oli turha uhata Mustakalaa Edmuren kuolemalla.

Jaime näki sen. Ja hän näki, että oikea heikkous, jota piti käyttää, oli Edmuren lapsi. Jaime puhui nimenomaan Edmurelle Catelyn Starkin – Edmuren sisaren – ja Cersein rakkaudesta lapsiaan kohtaan.

Tämä oli monella tasolla merkittävää. Catelyn Stark vapautti Jaime Lannisterin vankeudesta juuri saadakseen lapsensa vapaaksi. Tämä osoittautui karmeaksi virheeksi, kuten viime jakson arviossa kirjoitin. Jaime sanoi itse tappavansa vaikka kaikki Tullyt päästäkseen takaisin Cersein luo.

Jaime sanoi sanat “Mitä kaikkea teemmekään rakkauden takia.”

Jaime on sanonut ne ennenkin. Hän sanoi ne ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson lopussa, kun hän työnsi Bran Starkin alas ikkunasta ja rampautti Branin. Siinä Jaime osaltaan aloitti tapahtumasarjan, joka johti Viiden armeijan sotaan.

Jaimen taktiikan toinen osa oli, että hän ymmärsi Tullyn suvun hierarkian. Hän tiesi, että Mustakala on arvostettu sotakomentaja, mutta hän ei ole Vuolasvirran laillinen lordi. Freyt, jotka pitivät Edmurea vankina, eivät ymmärtäneet tätä.

Edmure käytännössä tuomitsi Mustakalan poikansa pelastamiseksi. Mutta Mustakala ei halunnut antautua.Vanha soturi kuoli kunniallisesti, eivätkä Freyt saaneet vankiaan.

Kylmä ja kova mies jopa lopussa hieman pehmeni ja puhui lämpimästi Briennelle.

Brynden ”Mustakala” Tully, legenda, kuoli taistellen.

Sitten pääsemme jakson parhaimpaan kohtaukseen.

Se oli Jaimen ja Briennen jälleennäkeminen. Näiden kahden välinen suhde on aivan omanlaisensa. Siihen verrattuna Tormundin pikkutuhma silmäpeli Briennen suuntaan on vain vitsi. Tässä on kaksi henkisesti haavoittunutta ihmistä, jotka löysivät toisensa – kaikkien maailmansa sääntöjen vastaisesti – suurimmalla hädän hetkellä. Heidän välillään on yhteys, jota mikään ei enää tule rikkomaan. Tämä jakso todisti sen.

Jaime on ennenkin puhunut siitä, kuinka hän on luvannut yhteen suuntaan tätä ja toiseen toista. Mitä valoja ja lupauksia missäkin tilanteessa pitää kunnioittaa? Mikä on oikein ja mikä väärin? Hän osaa pelata peliä.

Mutta Briennen kanssa hän ei halunnut pelata. Jaime sanoi ”ei riidellä politiikasta”, mikä on Jaimelle poikkeuksellista.

Brienne, aina kunniallinen, halusi antaa Jaimelle takaisin tältä saamansa valyrialaista terästä olevan miekan nimeltään Oathkeeper.

Jaime vastasi, että miekka on Briennen, ja että ”se on aina sinun”. Siinä lauseessa hän sanoi samalla paljon muutakin. Nikolaj Coster-Waldau ja Gwendoline Christie näyttelivät kohtauksen erinomaisesti. Kun lopussa Jaime sanoi toivovansa, etteivät he joudu taistelemaan toisiaan vastaan, Brienne oli purskahtamassa kyyneliin.

Lopussa Jaime vielä päästi Briennen ja Podin pakoon. Hän olisi voinut käskeä sotilaat heidän perään. Jaime vilkutti Briennelle sillä kädellä, jonka hän menetti sen pitkän vankeuden aikana, jonka he viettivät yhdessä. Sen, jonka aikana heidän välilleen syntyi yhteys, jota Jaime sanoi miekan symboloivan.

Spekuloidaan.

Uskon, että nämä kaksi vielä tapaavat. Jaimen tunteet Briennea kohtaan ovat jollain tasolla todellisempia kuin Cerseita kohtaan. Briennea hän kunnioittaa asesisarena, kaltaisenaan.

Hän mahdollisesti jopa rakastaa tätä.

Jaime rakastaa Cerseitä epätoivoisesti, palavasti ja itsetuhoisesti. Hän sanoi tässäkin jaksossa tappavansa jokaisen Tullyn päästäkseen Cersein luokse.

Brienne yksinkertaisesti rakastaa Jaimea.

Brienne ja Podrick lähtivät nyt takaisin pohjoiseen, Sansan luo, tehtävässään epäonnistuina. Jaime palaa Kuninkaansatamaan Cersein luo. Jaime saattaa ehtiä pelastamaan Cersein, epätoivoisessa taistelussa Ylivarpusen joukkoja vastaan.

Sandor ”Hurtta” Clegane

Hurtta oli tämän jakson koominen hahmo. Tappaminen ei tietenkään ole hauska asia, mutta siitä oli nyt tehty komiikkaa. Eihän tämä ole tavatonta, väkivallan koomiseksi tekeminen on perinteinen keino elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Olennaista Hurtan tarinassa oli kuitenkin Viiritön veljeskunta. Edellisessä jaksossa näytti siltä, että veljeskunta olisi ollut vastuussa joukkomurhasta. Siis sitä, kun joku murhasi koko veli Rayn hippiseurakunnan.

Kuten spekuloin edellisen jakson arviossa, en oikein uskonut tähän. Veljeskunnan johtajat Beric Dondarrion ja Myrin Thoros eivät olisi hyväksyneet sellaista tekoa.

Tässä jaksossa paljastui, että murhaajat olivat veljeskunnan entisiä jäseniä, jotka kääntyivät pettureiksi. Nyt heidät teloitettiin, veljeskunnan maineen puhdistamiseksi.

Keskustelu siitä, saako Hurtta suolistaa miehet ennen teloitusta, tai edes vaikka leikata käden irti yhdeltä, oli jotenkin tarantinomaisella tavalla hauska.

Spekuloidaan.

Kun Hurtta kohtasi Viirittömän veljeskunnan kolmannella kaudella, he olivat vihollisia.

Hurtta on käynyt läpi paljon sen jälkeen. Hän matkusti Aryan kanssa. Molemmat oppivat toisiltaan ja muuttuivat. Hurtta päästi Aryan lähelleen, henkisesti.

Veli Ray sai Hurtan näkemään, että hänellä voi olla vielä mahdollisuus. Ray sai hänet myös edes vähän avautumaan toisillekin ihmisille.

Kaiken tämän jälkeen Hurtta kuulee nyt Bericin ja Thorosin viestin eri tavalla kuin edellisellä kerralla.

Beric esitti Hurtalle kysymyksen. Yritit olla taistelematta, miten se onnistui? Mutta mitä jos voisit taistella jonkun oikean ja hyvän vuoksi?

Eiköhän Hurtta liity Veljeskuntaan ja lähde heidän kanssaan pohjoiseen. Se voi tarkoittaa sitä, että Hurtta vielä tapaisi Sansan tai Aryan tai molemmat.

Sandor Clegane on suojellut molempia Starkin tyttäriä omalla hengellään. Molempia hän luultavasti rakastaa salaa. Se rakkaus on platonista, tai vanhemman sukulaisen kaltaista rakkautta, mutta aitoa.

Aivan kuten Jaime Lannisterin ja Tarthin Briennen rakkaus toisiaan kohtaan on aitoa, tulessa testattua.

Game of Thronesin maailmassa sellainen on harvinaista.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
 • keskustelu
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Astrid Swan selätti syövän ja teki toipumisprosessistaan viiden tähden levyn

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 6. 6

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 7. 7

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 8. 8

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 9. 9

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 10. 10

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 3. 3

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 4. 4

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 5. 5

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  ”Olet niin hyvässä kunnossa”, sanoi Trump Ranskan presidentin puolisolle kameroiden edessä, äläkkä seurasi – Neuvomme Trumpille: Älä kommentoi naisten ulkonäköä ollenkaan

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 2. 2

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 3. 3

  Elokuussa uudistuva opintotuki saa yhä kritiikkiä, tukiin voi vaikuttaa sopimuskikkailulla – kokosimme yhteen, mikä kaikki opintotuessa muuttuu ja mikä siinä hiertää

 4. 4

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 5. 5

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 6. 6

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 7. 7

  Aurinkovoide ei suojaa ihoa, jos sitä käyttää väärin: ”Riskeihin ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti” – Testaa, suojaudutko auringolta oikein

 8. 8

  ”Itseoppineet suomalaistutkijat” haukkuvat hallituksen perustulokokeilun New York Timesissa: ”Lähinnä julkisuustemppu”

 9. 9

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 10. 10

  Moni kaupunki markkinoi itseään auringonpaisteella, mutta missä kesät ovat oikeasti kaikkein lämpimimmät? HS:n kartta näyttää jokaisen kunnan tilanteen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 2. 2

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 5. 5

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 6. 6

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 7. 7

  Donald Trumpin viestintäpäällikkö Sean Spicer on irtisanoutunut – tilalle nousee Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Huckabee Sanders

 8. 8

  Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

 9. 9

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 10. 10

  ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

 9. 9

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 10. 10

  Kun entinen poikaystävä tappoi itsensä, Tuisku Lehto, 27, päätti elää – nyt hän on tehnyt näyttelyn, jossa näkyy mielenterveys­kuntoutujien ilo

 11. Näytä lisää