Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin yhdeksäs jakso on yksi koko sarjan parhaista – näin käy päätösjaksossa

Game of Thrones etenee vääjäämättä. Toimittaja Jussi Ahlroth arvioi 6. kauden toiseksi viimeisen jakson.

Ensin: tervetuloa Nytin toiseen GoT-iltaan 27.6. elokuvateatteri Andorraan! Katsomme kauden viimeisen erityispitkän jakson heti maanantaina illalla. Sen jälkeen spekulointi jatkuu baari Dubrovnikissa. Tässä linkki tapahtuman FB-sivulle.

Pääsylippuna toimii puhelimeen ladattu Nytin sovellus. Näyttämällä sitä ovella 180 ensimmäistä mahtuu mukaan. Sovelluksessa on oma GoT-kanava, joka ilmoittaa, kun uusi arvio on julkaistu, eli se kannattaa ladata muutenkin.

Jos sinulla ei ole älypuhelinta, johon voisit ladata sovelluksen, toimi seuraavasti. Lähetä sähköpostia minulle osoitteeseen jussi.ahlroth@hs.fi. Laitan nimesi listaan, joka on ovella. Ota puhelimesi mukaan ja näytä sitä ovella. Pääset sisään, jos olet 180 ensimmäisen joukossa.

Nyt jaksoon.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Täältä pääset 6. kauden aiempien jaksojen arvioihin: jakso 1, jakso 2, jakso 3, jakso 4,jakso 5, jakso 6, jakso 7 ja jakso 8.

Käyn ensin läpi uusimman jakson tapahtumia. Lopussa teen listan siitä, mitä spekuloin viimeisessä jaksossa tapahtuvan.

Huh huh, mikä jakso.

Game of Thronesissa on totuttu siihen, että kauden yhdeksäs jakso on se kaikkein kovin. Näin oli tälläkin kaudella. Battle of the Bastards oli kauden paras jakso tähän asti. Se oli niin hyvä, että sanon sen olevan yksi koko sarjan parhaista.

Näimme kaksi isoa ja merkittävää taistelua. Ensin, taistelun Meereenistä, jonka jälkeen suurin osa jaksosta keskittyi Talvivaaran taisteluun.

Jakson teema oli sukupolvien vaihdos.

Daenerys Targaryen sanoi tämän suoraan Yara Greyjoylle: ”Isämme olivat pahoja miehiä. He jättivät jälkeensä pahemman maailman. Me emme tee niin. Me jätämme jälkeemme paremman maailman.”

Ser Davos Merenverto ja Tormund puhuivat siitä, kuinka he seurasivat ja rakastivat kuninkaitaan – Stannis Baratheonia ja Mance Rayderia. Nyt he seuraavat Jon Nietosta, joka ei ole kuningas.

Jon Nietos ja Sansa Stark olivat tässä jaksossa Starkien uusi sukupolvi. Heidän kohtauksensa teltassa puhumassa strategiasta heijasti aiempia kohtauksia Robb ja Catelyn Starkin välillä, Viiden kuninkaan sodan aikana.

Jon ehdotti Ramsay Boltonille kaksintaistelua sodan ratkaisemiseksi. Se oli käänteinen heijastus siitä, kuinka Jaime Lannister tarjosi samaa mahdollisuutta Robb Starkille ensimmäisen kauden yhdeksännessä jaksossa.

Daenerys Targaryen

Meereenissä Daenerysin tarina vihdoinkin otti kunnon askeleen eteenpäin. Se oli helpotus, sillä Daenerysin juoni on junnannut pitkään paikallaan. Tanssia Daenerysin ja Isäntien, eli orjakauppiaiden, välillä on käyty jo tarpeeksi kauan.

Tyrion Lannister johti Meereeniä, kun Daenerys oli poissa. Tyrion tavallaan onnistui sekä epäonnistui tehtävässään. Hän epäonnistui, koska Isännät eivät noudattaneet sopimusta. Kaupan päälle he vielä hyökkäsivät Meereeniin.

Toisaalta, Tyrion sai Isännät hyökkäämään, lähtemään ulos muuriensa suojasta, mikä johti heidän tuhoonsa. Tyrion teki Meereenistä rauhallisen ja hyvinvoivan, eivätkä Isännät voineet hyväksyä tätä. Kuten Tyrion sanoi, ”Meereenin henkiin herääminen on tämän väkivallan syynä. Isännät eivät voi antaa Meereenin onnistua.”

Talvivaaran taistelussa näimme, että se joka hyökkää ensin, on yleensä heikommassa asemassa. Samoin kävi Meereenissä. No, lohikäärmeet kyllä myös vaikuttivat asiaan.

Meereenin edustalla Isäntien laivasto oli täysin Daenerysin lohikäärmeiden armoilla.

Kuten Daenerys itse sanoi, hänen todellinen valtansa alkoi tässä ja nyt. Ensimmäistä kertaa kaikki kolme lohikäärmettä olivat yhdessä, taistelemassa.

Sen jälkeen Daenerys teki sopimuksen Yara Greyjoyn kanssa.

Spekuloidaan.

Daenerys teki nyt liiton westerosilaisen suvun kanssa. Tämä on merkittävää. Tähän asti Daenerysin linja on ollut, että hän menee Westerosiin ja valloittaa kaiken. Nyt Daenerysilla on liittolaisia Westerosissa, sekä laivoja, joilla purjehtia sinne.

Samalla Daenerys näki Yara Greyjoyssa ensimmäistä kertaa toisen naishallitsijan. Yaran ja Danyn dialogi sekä flirttaileva yhteyden muodostuminen oli erinomaisesti kirjoitettu ja toteutettu.

Daenerysilla on nyt kolme lohikäärmettä, dothrakit, Tahrattomat, Toiset pojat, Greyjoyn laivasto ja vielä Isäntien laivasto.

Eiköhän tämän kauden viimeinen kuva ole se, kun Daenerysin johtama laivasto lähtee kohti Westerosia. Mutta kaikki hänen joukkonsa eivät voi lähteä Westerosiin. Jonkun täytyy jäädä pitämään järjestystä Meereenissä.

Luulen, että se joku on Daario Naharis ja palkka-armeija Toiset pojat.

Jon Nietos

Ennen taistelua Talvivaarasta kysymys kuului, tuleeko taistelusta Braveheart vai Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Selitän, mitä tarkoitan.

Battle of the Bastards nivoutuu osaksi samaa perinnettä molempien elokuvien kanssa. Nämä elokuvat kuvasivat ”keskiajan tyylistä” taistelua brutaalin elävästi ja aikanaan poikkeuksellisesti. Molemmat vaikuttivat niitä seuranneisiin elokuviin.

Sormusten herra -elokuvien jälkeen harvoja taisteluita on kuvattu ilman huojuvaa ja heiluvaa käsikameraa.

Battle of the Bastards seisoo kunniakkaasti näiden elokuvien rinnalla uutena lajin virstanpylväänä. Ohjaaja Miguel Sapochnik saa olla erittäin ylpeä työstään.

Kukkulaksi muodostunut ruumiskasa, sen eteen tehty taktinen liike kilpimuurilla, raaka ja armoton ratsuväkitaistelu – taistelun kuvauksessa oli monia ennennäkemättömiä hetkiä.

Kun Jon seisoi yksin miekka kädessä Boltonien ratsuväen edessä, se oli yksi hienoimpia hetkiä koko sarjassa.

Suoritus ei ollut kuitenkaan virheetön. Taistelussa oli parissa kohdassa yllättävän kömpelöä tietokoneanimaatiota. En tiedä loppuiko aika, koska rahan ei ainakaan HBO:lta pitäisi loppua. Sama kömpelyys vaivasi myös kohtausta, jossa Ramsayn koira puri hänen kasvojaan ensimmäistä kertaa.

Palataan Braveheartiin ja Sormusten herraan.

Braveheartissa osa skotlantilaisten joukoista lähtee taistelusta ja pettää William Wallacen. Talvivaaran taistelussa kysymys kuului, pettävätkö Umberit ja Karstarkit lopulta Boltonit samalla tavalla. Eivät pettäneet.

Sen sijaan Kuninkaan paluu -vertaus toteutui. Laakson ritareiden rynnäkkö taistelun epätoivoisimmalla hetkellä oli käytännössä toisinto Rohirrimin ratsastuksesta, Pelennorin kenttien taistelussa, kolmannessa Taru sormusten herrasta -elokuvassa, ja tietysti myös kirjassa.

Game of Thrones kärsii joskus siitä, että jokaisessa jaksossa pitää käsitellä niin monia juonia. Nyt, kun jakso keskittyi Talvivaaran taistelun juoneen, kerronta oli enemmän elokuvallista.

Tässä jaksossa oli aikaa rakentaa sitä, miten Jon lopulta lankesi Ramsayn ansaan, Sansan varoituksista huolimatta.

Sansa sanoi Jonille, että hän tuntee Ramsayn – ”Luulet, että hän lankeaa ansaasi. Hän on se, joka virittää ansoja.”

Katsotaan, miten virheet kehittyivät.

Ensimmäisen virheen, joka oli lopulta kohtalokas, teki Ramsay itse. Hän marssi ulos Talvivaarasta, sen sijaan että olisi puolustanut sen muureja piiritykseltä. Kuten Ser Davos sanoi, Ramsayn piti tulla ulos taistelemaan näyttääkseen muille pohjoisen suvuille, että Boltoneita pitää pelätä.

Toisaalta, Wun Wun olisi murtanut Talvivaaran oven joka tapauksessa.

Toiseksi, kun Jon ja Ramsay kohtasivat, Jon haastoi Ramsayn kaksintaisteluun. Ramsay kieltäytyi ja kysyi, oliko Jon valmis antamaan veljensä Rickonin kuolla, koska on liian ylpeä antautumaan. Tässä kohdassa Jon luuli rakentavansa ansaa Ramsaylle, mutta itse asiassa Ramsay viritti omaa ansaansa Jonille.

Kolmanneksi, Jonin joukkojen johdon strategiatapaamisessa Ser Davos sanoi, että heidän pitää saada Ramsay hyökkäämään ensin. Se on ainoa tapa voittaa.

Heti sen jälkeen Tormund kysyi Jonilta, uskoiko hän oikeasti, että Ramsay suostuisi kaksintaisteluun. Jon sanoi ei – hän halusi vain suututtaa Ramsayn.

Mitä lopulta tapahtui? Ramsay päinvastoin suututti Jonin, nimenomaan tappamalla Rickonin, mistä Ramsay vihjaili jo aiemmin.

Pari muuta huomiota.

Ramsay sanoi, että jos Jon antautuu, hän antaisi anteeksi karkuruuden Yövartiosta. Tämä tarkoittaa, että ainakaan Ramsay ei tiennyt Jonin kuolleen ja heränneen henkiin.

Jonin joukoissa oli mukana oranssi viiri, jossa oli musta hirvi. Se oli Hornwoodin suvun tunnus. Sitä on hieman muutettu kirjoista tv-sarjaan.

Aiemmin jo seitsemännessä jaksossa kerrottiin, että Jonin ja Sansan armeijassa on nyt kaksi tuhatta villiä, 62 Mormontin miestä, 200 Hornwoodin miestä ja 143 Masonin miestä.

Pari sanaa Wun Wunista.

Surku Wun Wunia. Hän oli yksi suosikkihahmoistani. Mietin, miksi Wun Wunilla ei ollut asetta. Puunrungosta tehdyllä nuijalla Wun Wun olisi voinut pyyhkiä koko Boltonin kilpimuurin säpäleiksi. Ehkä juuri siksi Wun Wunilla ei ole asetta – hän tekisi taisteluista epätasapainoisia. Tai ehkä jättiläiset eivät vain pidä aseiden käyttämisestä.

Sansa Stark

Talvivaaran taistelu oli Jonin voitto, mutta ehkä vielä enemmän se oli Sansan voitto. Varsinkin, kun Ramsay Bolton kuoli lopussa.

Sansa järjesti taistelun voiton, sillä juuri hän kutsui Laakson ritarit paikalle. Miksi Sansa ei sanonut Jonille mitään Laakson ritareista?

Spekuloidaan.

Sanoisin, että koska hän ei ollut varma, tulevatko ritarit taisteluun. Jos hän olisi sanonut, että he tulevat, Jon olisi rakentanut strategiansa sen mukaan. Jos he sitten eivät olisi tulleetkaan, Jonin joukot olisi murskattu. Sansa ymmärsi sentään sen, vaikka sanoi, ettei ymmärrrä strategiasta mitään.

Toiseksi, Sansa tiesi ettei Jon todennäköisesti olisi tyytyväinen siitä, että Sansa on liittoutunut Pikkusormi Baelishin kanssa. Jon ymmärtäisi, että Pikkusormella on edelleen ote Sansasta.

Ramsay sai sopivan julman ja symbolisen rangaistuksen, kun omat koirat kirjaimellisesti purivat. Hän yritti loppuun asti vielä pelata pelejään ja pitää yllä henkistä otettaan Sansasta.

Spekuloidaan.

Ramsay sanoi: ”Et voi tappaa minua. Olen osa sinua.”

Tämä voisi viitata siihen, että Ramsay teki Sansan raskaaksi. Toisaalta, miten Ramsay tietäisi sen, jos Sansa ei tiedä? Ainoa selitys olisi, että Sansa tietää ja Ramsay tietää, että Sansa tietää.

Ramsay uskoi koiriensa olevan hänelle uskollisia. Sansa sanoi, että ne eivät ole enää uskollisia, koska Ramsay ei ole antanut niille ruokaa.

Koirat rinnastuivat tässä Sansaan, joka on Stark, pohjoisen susi. Sansa oli uskollinen, kun hänen oli pakko olla. Nyt hän oli nälkäinen. Sansa janosi sitä, mikä hänelle kuuluu. Talvivaaraa ja kostoa.

Sansan pieni hymy aivan jakson lopussa oli erittäin palkitseva. Tätä hymyä on odotettu.

Ser Davos Merenverto

Ser Davos löysi Shireenin rovion tuhkasta tytölle veistämänsä peuralelun.

Spekuloidaan.

Ser Davos ei anna Melisandrelle anteeksi, se oli selvää hänen ilmeestään. Melisandre saa varmasti maksaa Shireenin polttomurhasta. Voi jopa olla, että Jon Nietos tuomitsee hänet kuolemaan.

Ser Davos ja Tormund puhuivat kuninkaistaan. Molemmat sanoivat rakastaneensa kuninkaitaan. Molemmat kuninkaat olivat myös väärässä. Ehkä virheemme oli kuninkaisiin uskominen, Ser Davos sanoi. Jon Nietos ei ole kuningas.

Toisin sanoen, molemmat uskovat häneen.

Spekuloidaan.

Mitä tämä tarkoittaa? Molemmat ovat ymmärtäneet jotain. Mance ja Stannis olivat hyvin erilaisia. Mance ei halunnut valtaistuinta, mutta hän silti halusi hallita. Vaikka hänen motiivinsa oli pelastaa vapaa kansa.

Jon ei halua hallita ketään. Hän haluaa vain korjata vääryyksiä. Sitä nämä miehet haluavat nyt seurata.

Tämä on uusi sukupolvi. Tämä ei ole enää Viiden kuninkaan sota. Tämä on sota eloonjäämisestä.

Kauden päätösjakso

Mitä viimeisessä jaksossa on odotettavissa? Tässä kymmenkohtainen spekulaationi.

1. Ilon torni

Näimme kohtauksen tornin ulkopuolella kauden kolmannessa jaksossa. Bran näki vielä välähdyksen lisää kuudennessa jaksossa. Tämä takauma pitää saattaa loppuun asti vielä tämän kauden aikana. Se tarkoittaa mitä todennäköisimmin, että teoria R+L=J vahvistuu.

2. Petyr Pikkusormi Baelish ja Sansa Stark

Sansa otti ison riskin pyytäessään Pikkusormea tuomaan Laakson ritarit Talvivaaran taisteluun. Nyt Sansa on velkaa miehelle, jota Varys pitää Westerosin vaarallisimpana pelaajana.

Pikkusormi todennäköisesti vaatii Sansaa menemään naimisiin Robin Arrynin kanssa. Näin Pikkusormella olisi ote sekä Laaksoon että Pohjoiseen.

Toinen vaihtoehto on, että Pikkusormi pyytää Sansaa itselleen puolisoksi. Tästä Jon Nietos ei varmasti pitäisi.

3. Daenerys lähtee Westerosiin

Daenerys pakkaa armeijansa laivoihin ja suuntaa keulan kohti Westerosia.

Mutta kuka lähtee mukaan ja kuka jää vahtimaan kotia? Eli, kuka jää Meereeniin pitämään yllä rauhaa?

Veikkaisin, että Daario Naharis ja palkka-armeija Toiset pojat.

Daenerys lupasi jo dothrakeille vievänsä heidät meren yli valloittamaan. Tahrattomat ovat aivan liian tehokas ja suuri armeija jätettäväksi sivuun Westerosin valloituksesta.

4. Bran kohtaa Yön kuninkaan

Bran Stark saapuu Muurille. Todennäköisesti myös Yön kuningas saapuu Muurille. Mitä siitä seuraa? En usko, että Muuri ainakaan vielä murtuu.

5. Ser Davos haastaa Melisandren

Ser Davos Merenverto on yksi koko sarjan oikeamielisimmistä ja kunniallisimmista henkilöistä. Hän tietää nyt, että Melisandre määräsi Shireenin polttomurhattavaksi. Davos rakasti Shireeniä. Hän todennäköisesti vaatii Melisandrea tuomiolle. Jon Nietos on hirttänyt miehiä vähemmästäkin, joten Melisandre saattaa saada kuolemantuomion seuraavassa jaksossa.

6. Cersei joutuu oikeuteen

Kuninkaansatamassa Cersei Lannister joutuu oikeuteen. Oikeudenkäynti tulee menemään huonosti Cersein näkökulmasta. Huhu, josta hän puhui Qyburnin kanssa, on todennäköisesti tieto siitä, missä eri paikoissa Kuninkaansataman alla on Hullun kuninkaan piilottamaa elovalkeaa. Kuninkaansatama saattaa hyvin mahdollisesti palaa seuraavassa jaksossa. Hullun kuninkaan jälkeen saamme nähdä Hullun kuningataräidin.

7. Loras joutuu oikeuteen

Loras Tyrell on murrettu henkisesti vankeudessa. Häntä odottaa vakava tuomio. Kuningatar Margaery tulee käyttämään auktoriteettiaan ja koko valtaansa veljensä pelastamiseksi. Riittääkö se ja mitä Margaery joutuu siitä maksamaan?

8. Arya lähtee Westerosiin

Arya Stark Talvivaarasta – kuten hän viime jakson lopussa ilmoitti Jaqen H’gharille olevansa – pääsee Westerosiin. En usko, että Arya kuitenkaan ehtii vielä Talvivaaraan asti.

9. Varys saapuu Dorneen

Varys lähti Meereenistä juuri ennen sodan alkua. Hän lähti Westerosiin etsimään liittolaisia ja laivoja Daenerysille. Uskon, että hän matkustaa Dorneen, tekemään liiton Martellien kanssa.

10. Sam ja Nelikka saapuvat Vanhakaupunkiin

Sam ja Neilikka, sekä pikku-Sam, pääsevät Vanhakaupunkiin. Siellä sijaitsee Kastelli, jossa kaikki Westerosin Mestarit koulutetaan.

Mitä siellä tapahtuu, jää seuraavalle kaudelle.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
 • keskustelu
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 2. 2

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 3. 3

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 4. 4

  David Beckhamin kiinalaiset fanit suuttuivat jalkapallotähden some-päivityksestä – editoi päivitystä ja suututti lisää faneja

 5. 5

  Kieli kertoo maailmasta ja muokkaa sitä samalla, miksi siis vain naista sanotaan ”huoraksi”?

 6. 6

  ”Kotona ei tehdä töitä”, kertoo Sonja Sorvola sopimuksestaan tanssija Sami Saikkosen kanssa – kun pariskunta näyttelee yhdessä, ei kipinöiltä säästytä

 7. 7

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 8. 8

  Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

 9. 9

  Haastateltava nukahti ruoka suussa: Henkilökuvassa laiskiaisnaaras Coco Korkeasaaresta

 10. 10

  Astrid Swan selätti syövän ja teki toipumisprosessistaan viiden tähden levyn

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 2. 2

  Kieli kertoo maailmasta ja muokkaa sitä samalla, miksi siis vain naista sanotaan ”huoraksi”?

 3. 3

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 4. 4

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 5. 5

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 6. 6

  Haastateltava nukahti ruoka suussa: Henkilökuvassa laiskiaisnaaras Coco Korkeasaaresta

 7. 7

  David Beckhamin kiinalaiset fanit suuttuivat jalkapallotähden some-päivityksestä – editoi päivitystä ja suututti lisää faneja

 8. 8

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 9. 9

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 10. 10

  ”Kotona ei tehdä töitä”, kertoo Sonja Sorvola sopimuksestaan tanssija Sami Saikkosen kanssa – kun pariskunta näyttelee yhdessä, ei kipinöiltä säästytä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 6. 6

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 7. 7

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 8. 8

  Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  Tuulia Syvänen lopetti valehtelun kokonaan, ja se mullisti hänen elämänsä – ”Miksi feikkaamme, vaikka ihmiset tykkäävät meistä enemmän, kun uskallamme olla vajavaisia ja tyhmiä?”

 4. 4

  Reza otti köyden ja kiipesi Rautatientorilla puuhun – itsetuhoiselle karkotettavalle ei ole juuri apua tarjolla

 5. 5

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 6. 6

  Päivi Laine on Suomen ensimmäinen Irak-lähettiläs vuosiin: ”Jos ihmiset tietäisivät Irakin todellisuuden, pakolaiskeskustelu olisi erilaista”

 7. 7

  Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 8. 8

  Kyllä Saksa opettaa jäykkää joustamaan

 9. 9

  Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

 10. 10

  NY Times: Ivanka Trump taipui eettisen arvostelun edessä ja ottaa virallisen työtehtävän Valkoisesta talosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

 3. 3

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 4. 4

  Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

 5. 5

  Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

 6. 6

  Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

 7. 7

  Trump haukkui Obaman golfharrastuksen kymmenillä twiiteillä ja vakuutti, ettei presidenttinä ”edes näkisi viheriöitä” – nyt hän on pelannut 13 kertaa

 8. 8

  Toimitusjohtajalle potkut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä – epäillään rahojen väärinkäytöstä

 9. 9

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 10. 10

  Näistä syistä ruotsalaiset juovat suomalaisia vähemmän – ”Suomi on irtaantumassa Ruotsin, Norjan ja Islannin joukosta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 5. 5

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 6. 6

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 7. 7

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 8. 8

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 9. 9

  Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

 10. 10

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 11. Näytä lisää