Valikko

Näitä kolmea pokémonia suomalaiset vihaavat nyt – tällaisia he ovat

Drowzeen, Zubatin ja Rattatan löytäminen ei lämmitä kaikkien Pokémon Go -pelaajien mieltä.

Vielä pari viikkoa sitten Pokémon Go -huuman alkaessa jokaisen pokémonin löytäminen oli juhlaa.

Aluksi ei oikeastaan ollut selvää edes se, millä logiikalla pokémoneja ilmestyy eri alueille ja mitä pokémoneja on helpompi löytää kuin toisia. Siksi jokaisen pokémonin ilmestyminen innoitti näpäyttämään kiireisesti oman puhelimen näyttöä ja kaivamaan pokepallot esiin.

Nyt nuo viattomat ajat ovat takanapäin.

Kaikki pokémonit eivät ole pelaajien silmissä yhdenvertaisia, mikä ei ole ihme. Toiset ilmestyvät puhelimen näytölle jatkuvasti liikkuipa missäpäin tahansa, kun taas toisia joutuu metsästämään päiväkaupalla.

Samalla kun Pokémon Gon Facebook-ryhmissä ja muilla keskustelupalstoilla huudellaan harvinaisten pokémonien perään, toiset otukset joutuvat tyytymään nihkeämpään huomioon. Esimerkiksi lähes 20 000 jäsenen Pokemon Go Finland -ryhmässä on ollut käynnissä äänestys inhokkipokémonista.

Äänestyksen kärkisijoille on nopeasti noussut kolme pokémonia, jotka muutenkin pomppaavat jatkuvasti keskusteluissa esille, kun listataan ärsyttävämpiä tapauksia.

Nämä kolme surullista tapausta ovat Zubat, Rattata ja Drowzee. Seuraavassa esittelymme Pokémon-maailman hylkiöistä ja pohdinta siitä, miksi he ovat joutuneet vihan kohteeksi.

Drowzee.

Drowzeen kuvailu Pokedexissä on seuraava: ”Jos nenäsi kutiaa nukkuessasi, se on varma merkki siitä, että yksi näistä pokémoneista seisoo tyynysi yläpuolella ja yrittää syödä unesi sieraimiesi kautta.”

Ei kuulosta kovin mukavalta, mutta se ei ole oikeastaan edes suurin syy, miksi Drowzeeta vihataan Pokémon Go -piireissä paljon. Drowzee-sanasta on muodostunut kirosana niille pelin pelaajille, jotka yrittävät löytää kokoelmiinsa uusia pokémoneja mutta törmäävät vain epämääräisesti hytkyvään hypnotisoijapokémoniin.

Drowzeeta tuntuu esiintyvän aivan kaikkialla: keskustassa, maaseudulla, puistoissa – jopa vesistöjen läheisyydessä. On hieman epäselvää, miksi juuri Drowzee on yksi pelin yleisimmistä pokémoneista, mutta siihen asemaan se on kuitenkin joutunut.

Drowzeen ainut hyvä puoli on se, että sen runsaan esiintyvyyden vuoksi sitä on helppo kehittää eteenpäin Hypnoksi. Pokémonien kehittäminen on kätevä keino kokemuspisteiden keräämiseen, joten Drowzeeiden jatkuvasta nappaamisesta on myös jotain hyötyä.

Pelottavaksikin kuvaillun Drowzeen ärsyttävyyteen liittyy vahvasti myös se, kuinka junttimaiselta ölisijältä se vaikuttaa ulkoisesti.

Jos Drowzee olisi ihminen, se heiluisi kaljamaha esillä ilman paitaa kesäterassilla keskiolut kädessään ja huutelisi törkeyksiä vieraisiin pöytiin.

Päivitys kello 17.10: Nytin sovelluksessa lukijat lähettivät terveisiä Japanista ja Australiasta. He eivät ole törmänneet kummassakaan maassa Drowzeehen lainkaan, sen sijaan yleisin riesa-pokémon on Doduo.

Onko Drowzee, kaljamahainen kärsäotus, siis yleinen vain Suomessa? Sisältyykö tähän jokin viesti pelintekijöiltä suomalaisille??

Rattata.

Rattatan kuvailu Pokedexissä on seuraava: ”Rattata on äärimmäisen varuillaan. Jopa nukkuessaan se kuuntelee jatkuvasti liikuttamalla korviaan ympäri. Se ei ole valikoiva asuinpaikkansa suhteen – se tekee pesänsä minne tahansa.”

Viimeinen lause on kaikkein olennaisin huomio, kun puhutaan Rattata-vihasta. Rattata todellakin tekee pesänsä kaikkialle, koska sitä löytyy aivan kaikkialta, luultavasti jopa Drowzeetä enemmän. Samalla pienellä alueella voi nopeasti huomata olevansa kolmen–neljän Rattatan piirittämänä.

Runsas Rattattoiden ilmestyminen on ikävää sen takia, että se on aika hyödytön pokémon. Sen iskut eivät ole kummoisia, joten sillä ei ole taisteluissa paljon virkaa. Rattatan pystyy toki kehittämään eteenpäin isommaksi rotaksi (Raticate), mutta sekään ei ole varsinainen voimahahmo.

Rattattassa ei ole edes sitä pientä kiehtovuutta kuin kummallisen näköisessä Drowzeessä: Rattata on vain pikkuinen rotta, joka on ärsyttävyyteen asti esillä.

Jos Rattata olisi ihminen, se olisi joka paikassa huuteleva nettihäirikkö, joka yrittää saada nimensä mieleen piinaamalla jokaista, joka viitsii huomioida hänet.

Zubat.

Lepakkopokémon Zubatin kuvailu Pokedexissä on seuraava: ”Zubat pysyttelee äänettömänä pimeässä paikassa päivänvalon aikana. Se tekee niin, koska pitkittynyt altistuminen auringolle johtaa siihen, että sen vartalo palaa hiukan.”

Pokémon Gon pelaajille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä Zubat johtaa kirkkaasti vihattujen pokémonien kyselyä. Samoin kuin Drowzeen ja Rattatankin kohdalla, merkittävä syy vihaan on se, että Zubateja on tarjolla aivan liikaa ja aivan kaikkialla. Ei siis suinkaan vain pimeyden aikaan tai vain auringon ulottumattomissa, kuten Pokedex lupaa.

Miksi Zubat sitten voittaa kyselyssä vielä Drowzeen ja Rattatan? Yksi syy tuntuu olevan se, että sitä on vaikeampi saada kiinni kuin Drowzeetä tai Rattataa.

Vaikka Zubatejenkin keräämisestä on siis hyötyä kokemuspisteiden kartuttamiseksi (koska Zubatin voi kehittää isommaksi lepakoksi Golbatiksi), voi sitä varten joutua uhraamaan runsaasti pokepalloja. Hyöty ei ole tarpeeksi hyvässä suhteessa verrattuna vaivaan.

Jos lepakko-Zubat olisikin ihminen, se olisi erikoinen hyypiö, joka saapuu ensin häiriköimään kaikkia keskelle bilepaikkaa mutta katoaa paikalta juuri silloin, kun joku on heittämässä hänet pihalle.

Kaikesta tästä huolimatta Nyt.fi kehottaa kuitenkin rakastamaan jokaista pokémonia kuin lähimmäistäsi!

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pokemon Go
 • Pelit
 • Internet
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 2. 2

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 3. 3

  Viisi annosta, joita pitää syödä Tapiolassa

 4. 4

  Jokaisen yksinäisen ja epätoivoisen pitäisi lukea tämä Oscar-kiitospuhe

 5. 5

  Suomen Bachelor -sarjan naiset eivät ole tarpeeksi pimahtaneita

 6. 6

  Räppäri Paperi T on kirjoittanut alfamiehiä kritisoivan runokirjan, ja tämän vuoksi se on niin täydellistä

 7. 7

  Kuvareportaasi: Tällaista on koulussa, jossa baletti on koko elämä

 8. 8

  "EU:ssa on kyse Antikristuksen vallasta" – Jouko Piho perustaa puoluetta ja uskoo olevansa profeetta

 9. 9

  Putouksen Jäbä Leisson muistuttaa enemmän puolimielistä landepaukkua kuin hipsteriä

 10. 10

  Tällainen on Marian sairaalaan rakennettu K-18-kauhutalo – testasimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 4. 4

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 5. 5

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 6. 6

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 7. 7

  Anoreksiaan yllyttävät kuvat saavat rehottaa, koska Instagram tekee niillä rahaa

 8. 8

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 6. 6

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 7. 7

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 8. 8

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 2. 2

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 3. 3

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 4. 4

  Yhdeksällä miljoonalla eurolla tietokoneita ja elektroniikkaa suoraan vääriin käsiin – näin Helsingin opetusviraston laitepetos onnistui

 5. 5

  Kasvukivut sekoittivat Finnairin – tässä selitys Miamin-lentojen perumiselle

 6. 6

  Theresa May allekirjoitti historiallisen erokirjeen – EU-perhe käynnistää tänään monimutkaisen avioeron, jossa on sovittava ”asunnosta, lapsista, koirista ja kesämökistä”

 7. 7

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet raaka-aineeksi – ”Virheitähän on tehty”, sanoo toimitusjohtaja HS:lle

 8. 8

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 9. 9

  Rajan yli salakuljetetut liuskat paljastavat Pohjois-Korean arjen – Maailmalla kerää huomiota kirja, jonka tekijä on mysteeri

 10. 10

  Huomenna hänet silvotaan – suomalaiskuvaaja todisti ympärileikkausta Keniassa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 2. 2

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 3. 3

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 4. 4

  Opetan lukiossa asioita, joita en ole opiskellut päivääkään

 5. 5

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 6. 6

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet raaka-aineeksi – ”Virheitähän on tehty”, sanoo toimitusjohtaja HS:lle

 7. 7

  Nainen brittipolitiikassa on yhä sääriensä summa – tabloidin seksistinen kansikuva onnistui hätkähdyttämään jopa Britanniassa

 8. 8

  Tiedoksi niille, jotka surevat pakolaisten aiheuttamia kustannuksia: Leirittämällä ja eristämällä he vasta kalliiksi tulevatkin

 9. 9

  Nainen ei saanut avioeroa Britanniassa – miljonääripariskunnan vaimon on pakko pysyä avioliitossa, vaikka mies valitti vanhasta syrjähypystä ja haukkui vaimoa julkisilla paikoilla

 10. 10

  Rajan yli salakuljetetut liuskat paljastavat Pohjois-Korean arjen – Maailmalla kerää huomiota kirja, jonka tekijä on mysteeri

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 5. 5

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 6. 6

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 7. 7

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 8. 8

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 9. 9

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 10. 10

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 11. Näytä lisää