Tämä Trumpia kannattava, Twitteristä poistettu ja transihmisiä vastustava homoaktivisti näyttää, mistä maailmalla nousevasta oikeistoaallossa on kyse

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies. Hän on Milo Yiannopoulos, netin upein superpahis, ja hänellä on asiaa.

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies, joka muistuttaa monella tapaa Sebastian Tynkkystä.

Brittimiestä ette ehkä tunne, mutta tiedätte Tynkkysen: tumma tukka, pyöreät silmälasit.

Oulusta kotoisin oleva perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on avoimesti biseksuaali ja tunnettu EU-, maahanmuutto- ja muslimivastaisista ajatuksistaan (voitte lukea henkilöjuttumme täältä).

Tällä viikolla on taas kohuttu Tynkkysestä. Hän kirjoitti somessa, että islam pitää kitkeä pois Suomesta ja vaati lakipykälää kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettavaksi.

Samaan aikaan kansainvälisessä mediassa on kohuttu ”Amerikan Tynkkysestä” – miehestä, joka on niin provokatiivinen, että viime viikolla hän sai ensimmäisenä korkean profiilin käyttäjänä pysyvän porttikiellon Twitteriin.

Hän on Milo Yiannopolous, tuttavallisesti Milo – mies, joka kutsuu itseään ”internetin upeimmaksi superpahikseksi”.

Hän on Amerikan konservatiivipiireissä poikkeus: huikenteleva, muodikas, käyttää koruja, vaihtelee hiustyyliään.

Kreikassa syntynyt ja Englannissa kasvanut Yiannopoulos (s. 1983) aloitti uransa kirjoittamalla teknologiasta, työskentelee nykyisin oikeistokonservatiivisen Breitbart-nettilehdelle ja on tunnettu kohulausunnoistaan. Viimeistään Twitter-kielto teki hänestä kansainvälisen nimen.

Hän on esimerkiksi kutsunut transihmisiä aivosairaiksi ja verrannut feminismiä syöpään.

Cambridgen yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta pari vuotta opiskellut Yiannopoulos puhuu hienostuneella brittikorostuksella, on avoimesti homo ja kutsuu itse itseään ”sananvapausfundamentalistiksi”. Kritiikin nimissä pitää voida sanoa mitä tahansa, hän katsoo.

Asiatonkin kielenkäyttö pitää kestää, ja ”poliittinen korrektius” on vain toinen nimi sensuurille.

Monet kannattavat.

Vastustajien mielestä Milo Yiannopoulos taas on rasistinen öykkäri, kiusaaja ja julkisuustyrkky.

Materiaalia heiltä ei puutu.

Väittelyissä Yiannopoulos ei vältä kommentoimasta vastapuolen fyysisiä tai henkisiä ominaisuuksia vähättelevästi. Erityisen innokkaasti hän on ottanut osaa viime vuosien kulttuurikamppailuihin.

Ehkä tärkein näistä on vuonna 2014 alkanut Gamergate, jossa useat naispuoliset pelintekijät ja pelijournalistit alkoivat saada raiskaus- ja tappouhkauksia.

Osa miespuolisista peliaktiiveista ja journalisteista, Yiannopoulos mukaan lukien, sanoi, että Gamergatessa oli kyse pelijournalismiin pesiytyneen korruption vastustamisesta. Heistä koko sotku sai alkunsa väärin perustein tehdyistä pelijutuista, ja keskeiset tekijät vain sattuivat olemaan naisia.

Yhtä aikaa alan naistekijöille alkoi kuitenkin sadella uhkauksia ja törkyä, josta kriitikoilla ei ollut kiire sanoutua irti – sananvapauden nimissä. Gamergate alkoi näyttää yhdeltä isolta vihakampanjalta, jonka keskiössä oli harmistus pelikulttuurin miehisten arvojen horjumisesta.

Populaarikulttuurin nörtimmässä päässä on käyty tällaista kulttuurisotaa jo jonkin aikaa. Perinteisten arvojen horjuminen on synnyttänyt vastaliikkeitä niin scifin (juttumme Suomeenkin ulottuvasta Sad puppies -jupakasta täällä), elokuvien kuin pelienkin piirissä.

Yiannopoulos on noussut tämän kamppailun esitaistelijaksi.

Yiannopouloksen elinikäinen porttikielto Twitteriinkin johtui tällaisesta pop-kulttuuriselkkauksesta. Keskiössä oli uusi Ghostbusters-elokuva, jonka pääosanelikko koostuu naisista.

Elokuva joutui jo ennen ilmestymistään valtavan kritiikkikampanjan kohteeksi. Innokas nettiaktivistien joukko yritti mustata elokuvan maineen eri nettipalveluissa jo etukäteen, koska elokuva vaikutti jälleen uudelta väsyneeltä uusintaversiolta, joita Hollywood nyt tehtailee.

Käytännössä kävi samoin kuin Gamergatessa: ”kritiikki” meni naisnäyttelijöiden ryöpytykseksi.

”Elokuvan pitäisi alkaa niin, että ohjaksissa on pätevä miehistä koostuva Haamujengi, joka käyttää välineitään ja tulittaa asiallisella otteella”, Yiannopoulos kirjoitti omassa elokuva-arviossaan.

Seuraavaksi tähtäimeen joutui elokuvassa esiintyvä mustaihoinen Leslie Jones, joka ajautui Twitterissä sanaharkkaan Yiannopouloksen kanssa. Samaan aikaan – Yiannopouloksen mukaan sattumalta – Jones joutui trollien valtavan rasistisen vihakampanjan kohteeksi.

Jones järkyttyi niin, että ilmoitti lähtevänsä Twitteristä. Sitten Twitter heitti jo aiemmissa jupakoissa varoittamansa Yiannopouloksen ulos – syynä oli kiusaamisjengin yllyttäminen. Yiannopoulos itse kiistää toimineensa aktiivisesti minkään kiusaamisjengin johtohahmona.

Yiannopoulos tunnetaan myös transvihamielisistä kommenteistaan. Hän haluaisi potkaista transsukupuoliset ulos sateenkaariliikkeestä, koska hänen mukaansa transsukupuolisuus on ”psyykkinen sairaus” (diagnoosinumero on olemassa, mutta Maailman terveysjärjestö on poistamassa sitä mielenterveyden häiriöiden listalta).

Hämmentävää kyllä, homoaktivisti Milo Yiannopoulos on myös Donald Trumpin, kannattaja. Hän kutsuu Trumpia daddyksi, isiksi.

Medium-sivusto julkaisi viikonloppuna laajalti kiertäneen raportin, jossa toimittaja, feministi ja Yiannopouloksen tuttava Laurie Penny hengasi Yiannopouloksen ”tiimissä” republikaanien puoluekokouksessa. Tiimiin kuului luonnollisesti Yiannopouloksen käsilaukkua kantanut, bodattu PT-autokuski.

Paikalla järjestetyssä ”Gays for Trump” -kannatustapahtumassa Penny tapasi muun muassa Suomeenkin pro-raiskaustapahtumaa puuhanneen Daryush Valizadehin alias Roosh V:n, netin tunnetuimmaksi naisvihaajaksi nimetyn miesasialiikkeen idolin, sekä Geert Wildersin, hollantilaisen äärioikeiston tähden.

Wilders johtaa gallupeissa Hollannin suosituimmaksi noussutta puoluetta, joka vastustaa islamia ja vaatii maan rajojen sulkemista. Hönet tunnetaan islamin provokatiivisena arvostelijana, joka samalla puolustaa homojen oikeuksia – osan mielestä siksi, että tämä palvelee Wildersin politiikan keskiössä olevaa islam-kritiikkiä.

Tapahtumassa Milo Yiannopoulos piti puheen (sen voi katsoa täältä). Hän saapui yleisön eteen luotiliiveissä, mutta riisui ne pian ”liian kuumina”. Päässään hänellä oli mustat aurinkolasit ja yllä löysä valkoinen toppi, jossa oli sateenkaarenvärinen ase sekä teksti:

”We shoot back”.

Vasemmisto ei enää pidä homojen puolia, koska se sallii islaminuskoisten maahanmuuttajien tulon Yhdysvaltoihin, Yiannopoulos julisti. Trump pitää homojen puolia, koska lupaa pitää heidät ulkona.

Feminismi on epäonnistunut.

Vasemmisto on epäonnistunut.

Liberalismi on epäonnistunut.

Media on epäonnistunut.

Asenne muistuttaa hyvin etäisesti perussuomalaisten nuorten taannoista #tyttö_poika-kampanjaa, joka julisti sukupuolia olevan vain kaksi, ja jota Sebastian Tynkkynen liikkeen puheenjohtajana innokkaasti ajoi.

Big Brother -ohjelmasta julkkikseksi noussutta Sebastian Tynkkystä on myös syytetty populistisesta provosoinnista ja otsikoihin pyrkimisestä hinnalla millä hyvänsä. Voisi olettaa siis, että Tynkkynen tietää Yiannopouloksesta.

Soitan Tynkkyselle ja yllättäen hän kertoo puhelimessa, ettei tuntenut Yiannopoulosta ennalta.

Nopean googlauksen jälkeen Tynkkynen kuitenkin innostuu ja laittaa viestin:

”Jos on rahaa ja huolellisemman perehtymisen jälkeen Milon taustalta ei paljastu mitään, mikä ei kestäisi päivän valoa, voisi jopa kutsua tyypin Suomeen puhumaan. Suomessa seksuaalivähemmistöön kuuluva mies, joka julkisesti vastustaa kiivaasti islamia, on aika harvinainen kombo, koska homopiireissä pitää suvaita myös sitä ajattelua, joka todellisuudessa pyrkii eroon sinusta.”

Samaa asiaa Yiannopouloksen piti ajaa tällä viikolla Ruotsissa – ja siksi hänet oli määrä esitellä myös tässä Nytin jutussa.

Hänen oli määrä saapua tällä viikolla Ruotsiin ja johtaa keskiviikkona Tukholmassa järjestettävää äärioikeistolaista Järva Pride -marssia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeutta ajava Pride-liike on totuttu yhdistämään punavihreisiin arvoihin.

Tukholman Priden varjotapahtumana järjestetty Järva Pride suuntautui vuonna 2015 Tenstan ja Husbyn maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin, jossa homouden kieltävä islam on monien uskonto. Virallisen Priden järjestäjät ovat sanoutuneet tapahtumasta irti, koska se ei vie rakkauden vaan vastakkainasettelujen sanomaa.

Alun perin Yiannopoulosta pyydettiin puhumaan Tukholman Pride -tapahtumaan, mutta kutsu peruttiin arvosteluryöpyn vuoksi.

Maanantai-iltana Suomen aikaa tulee tieto: Yiannopoulos on perunut osallistumisensa kulkueeseen ”turvallisuusuhan” vuoksi.

Wilders, Tynkkynen ja Yiannopoulos on helppo ohittaa öykkäreinä ja opportunisteina, jotka manipuloivat julkisuutta vallan ja huomion toivossa.

Oikeasti kuitenkin juuri heihin henkilöityy eri puolilla maailmaa nouseva ”vaihtoehtoinen oikeisto”, ”alt right” – eräänlainen suorapuheisen populismin äärimuoto, jonka kanssa myös Trump flirttailee.

Siihen liittyvät myös sukupuolten välistä eroa korostavat meninistiset liikkeet, joiden mielestä miehet ovat joutumassa yhteiskunnassa altavastaajiksi. Sen radikaalisiivet, kuten MGTOW, hylkäävät naisten kanssa seurustelun kokonaan.

He vastustavat kolmannen sukupolven feminismiä. Se keskittyy esimerkiksi kieleen ja sen luomiin valtarakenteisiin. Näin ajattelevien mielestä pitäisi kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, mitä sanoja aivan arkisessa puheessa käytämme. Pitäisi olla tarkka ja välttää loukkaamasta ketään. Ihmisiä pitäisi kutsua rodullistetuiksi eikä mustiksi tai tummaihoisiksi, koska rotu on syntyy siitä, miten puhumme, eikä siitä, mitä ihmiset ovat. Vähemmistöjä pitää kunnioittaa myös kielellä, ajatellaan.

Yiannopoulos-tynkkysläisten mielestä tämä taas johtaa äärimmäiseen ”poliittiseen korrektiuteen”, jossa mistään ei voi enää sanoa mitään.

Nyt tästä epämääräisestä möykystä on hahmottumassa jotain, joka vetää puoleensa nykyjärjestelmiin pettyneitä ihmisiä ympäri maailman.

Sen innoittajana toimivat Milo Yiannopouloksen kaltaiset henkilöt, joilla on valta saada tuhannet netissä roikkuvat lähettämään törkeitä viestejä haluamalleen henkilölle.

Mutta mitä se on ja mitä muutosta se maailmaan ajaa?

On helpompi löytää asioita, joita liike vastustaa.

Nykyinen feminismi on mennyt liian pitkälle ja avannut oven kulttuurirelativismille – siis sille, että mitään tapoja tai uskomuksia ei voitaisi tuomita, vaikka ne loukkaisivat muiden oikeuksia. Näin olisi estetty syrjivien ajatusten, kuten ääri-islamin homo- ja naisvihamielisyyden, torjuminen.

Juuri näin Yiannopoulos perustelee islaminvastaiselle homomarssille osallistumista.

Mutta onko Yiannopoulos tosissaan vai onko hän trolli?

Yiannopouloksen tunteva Laurie Penny väittää häntä Medium-artikkelissaan manipulaattoriksi ja tyhjäksi provokaattoriksi, nettiajan turhaksi julkkikseksi. Penny epäilee, että Yiannopoulos on ihminen, joka ei oikeasti usko mihinkään, mitä puhuu.

Haluan kysyä tästä Yiannopoulokselta itseltään. Lähetän haastattelupyynnön sähköpostilla matkaan maanantaina.

Saan vastauksen minuutin kuluttua – Milolta itseltään, osoitettuna assistentille ja minulle.

”Hi, Colin can schedule this for later today”

Aika sovitaan, se tulee ja sitten se menee. Sitten tulee aamuyö, Amerikan ilta.

”Jutta, Milo will not be available for comment today.”

Sitten Milo lupaa, että haastattelu onnistuu varmasti seuraavana päivänä, sovitaan aika, vaihdetaan numerot.

Sovittu aika saapuu. Soitan numeroon 12 kertaa ja lähetän tekstiviestejä. Mitään ei tapahdu. Milo ja Colin eivät vastaa enää viesteihin, eivät seuraavana päivänäkään.

Jekuttiko ”superpahis” tässä taas mediaa, joka ei oikein ymmärrä mistään mitään? Voiko Yiannopouloksesta ja hänen maailmastaan saada otetta?

Milo, jos tämä ei ollut trollaus, odotamme puheluasi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkomaat
 • Politiikka
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Helsingissä liftataan nyt ilman autoa kulkevien ohikulkijoiden matkaan – Näin toimii suomalaiskaverusten kehittelemä Urban Hitchhiking

 2. 2

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 3. 3

  ”Hyvänä hetkenä voi tienata 160 euroa tunnissa” – Kiersimme Helsingin parhaat katusoittopaikat ja kysyimme muusikoilta, miten saa seteleitä kolikoiden sijaan

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 5. 5

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 6. 6

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 7. 7

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 8. 8

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 9. 9

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 10. 10

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 2. 2

  Helsingissä liftataan nyt ilman autoa kulkevien ohikulkijoiden matkaan – Näin toimii suomalaiskaverusten kehittelemä Urban Hitchhiking

 3. 3

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 4. 4

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 5. 5

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 7. 7

  ”Hyvänä hetkenä voi tienata 160 euroa tunnissa” – Kiersimme Helsingin parhaat katusoittopaikat ja kysyimme muusikoilta, miten saa seteleitä kolikoiden sijaan

 8. 8

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 9. 9

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 10. 10

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 4. 4

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 5. 5

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 8. 8

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Helsinkiläinen yökerho myöntää: vain suomalaiset henkilöpaperit kelpaavat – Lady Moon käännytti meksikolaisen ovelta ”koska tämä on Suomi”

 2. 2

  Helsingissä liftataan nyt ilman autoa kulkevien ohikulkijoiden matkaan – Näin toimii suomalaiskaverusten kehittelemä Urban Hitchhiking

 3. 3

  Trumpin uuden viestintäjohtajan alatyylinen vuodatus vei Valkoisen talon sisäiset riidat uudelle tasolle – haukkui kansliapäällikköä ”skitsoksi” ja uhkasi erottaa kaikki alaisensa

 4. 4

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 5. 5

  Yhdysvaltain senaatti kaatoi yhdellä äänellä Obamacaren ”laihan kumouksen” – McCain taas ratkaisijoiden joukossa

 6. 6

  Seksuaaliseen häirintään törmää Helsingissä kaikkialla

 7. 7

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 8. 8

  Näin ostin käytetyn auton ja tingin hinnasta tonnin – Reportaasi sukeltaa auton ostamisen tuskaan ja nautintoon

 9. 9

  ”Lapsena silvottu nainen ei välttämättä tiedä, miltä sukuelimien tulisi näyttää” – Britanniassa silpomisesta saa kovan rangaistuksen, Suomessa ei ole edes silpomista koskevaa lakia

 10. 10

  Kymmenet arvokkaat huvilat rapistuvat Helsingin käsiin, koska kaupunki ei ole pystynyt kunnostamaan tai myymään niitä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 2. 2

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 3. 3

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 4. 4

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 5. 5

  Niinistö ja Putin kävivät oopperassa Putinin Suomen-vierailun päätteeksi – faniseurue kiljahteli ja heilutti Venäjän lippua, kun he näkivät vilauksen Putinista katsomossa

 6. 6

  Putin arvosteli USA:ta Punkaharjulla: ”On mahdotonta sietää loputtomiin häikäilemättömyyttä maatamme kohtaan” – Niinistö sanoi vastaan venäläistoimittajalle

 7. 7

  Helsinkiläinen yökerho myöntää: vain suomalaiset henkilöpaperit kelpaavat – Lady Moon käännytti meksikolaisen ovelta ”koska tämä on Suomi”

 8. 8

  Seksuaaliseen häirintään törmää Helsingissä kaikkialla

 9. 9

  Presidentti Niinistö esitti onnistuneesti jäyhää länsisuomalaista äijää – samalla hän viestitti Putinille, että Suomi kuuluu länteen

 10. 10

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 7. 7

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 8. 8

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 11. Näytä lisää