Valikko

Tämä Trumpia kannattava, Twitteristä poistettu ja transihmisiä vastustava homoaktivisti näyttää, mistä maailmalla nousevasta oikeistoaallossa on kyse

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies. Hän on Milo Yiannopoulos, netin upein superpahis, ja hänellä on asiaa.

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies, joka muistuttaa monella tapaa Sebastian Tynkkystä.

Brittimiestä ette ehkä tunne, mutta tiedätte Tynkkysen: tumma tukka, pyöreät silmälasit.

Oulusta kotoisin oleva perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on avoimesti biseksuaali ja tunnettu EU-, maahanmuutto- ja muslimivastaisista ajatuksistaan (voitte lukea henkilöjuttumme täältä).

Tällä viikolla on taas kohuttu Tynkkysestä. Hän kirjoitti somessa, että islam pitää kitkeä pois Suomesta ja vaati lakipykälää kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettavaksi.

Samaan aikaan kansainvälisessä mediassa on kohuttu ”Amerikan Tynkkysestä” – miehestä, joka on niin provokatiivinen, että viime viikolla hän sai ensimmäisenä korkean profiilin käyttäjänä pysyvän porttikiellon Twitteriin.

Hän on Milo Yiannopolous, tuttavallisesti Milo – mies, joka kutsuu itseään ”internetin upeimmaksi superpahikseksi”.

Hän on Amerikan konservatiivipiireissä poikkeus: huikenteleva, muodikas, käyttää koruja, vaihtelee hiustyyliään.

Kreikassa syntynyt ja Englannissa kasvanut Yiannopoulos (s. 1983) aloitti uransa kirjoittamalla teknologiasta, työskentelee nykyisin oikeistokonservatiivisen Breitbart-nettilehdelle ja on tunnettu kohulausunnoistaan. Viimeistään Twitter-kielto teki hänestä kansainvälisen nimen.

Hän on esimerkiksi kutsunut transihmisiä aivosairaiksi ja verrannut feminismiä syöpään.

Cambridgen yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta pari vuotta opiskellut Yiannopoulos puhuu hienostuneella brittikorostuksella, on avoimesti homo ja kutsuu itse itseään ”sananvapausfundamentalistiksi”. Kritiikin nimissä pitää voida sanoa mitä tahansa, hän katsoo.

Asiatonkin kielenkäyttö pitää kestää, ja ”poliittinen korrektius” on vain toinen nimi sensuurille.

Monet kannattavat.

Vastustajien mielestä Milo Yiannopoulos taas on rasistinen öykkäri, kiusaaja ja julkisuustyrkky.

Materiaalia heiltä ei puutu.

Väittelyissä Yiannopoulos ei vältä kommentoimasta vastapuolen fyysisiä tai henkisiä ominaisuuksia vähättelevästi. Erityisen innokkaasti hän on ottanut osaa viime vuosien kulttuurikamppailuihin.

Ehkä tärkein näistä on vuonna 2014 alkanut Gamergate, jossa useat naispuoliset pelintekijät ja pelijournalistit alkoivat saada raiskaus- ja tappouhkauksia.

Osa miespuolisista peliaktiiveista ja journalisteista, Yiannopoulos mukaan lukien, sanoi, että Gamergatessa oli kyse pelijournalismiin pesiytyneen korruption vastustamisesta. Heistä koko sotku sai alkunsa väärin perustein tehdyistä pelijutuista, ja keskeiset tekijät vain sattuivat olemaan naisia.

Yhtä aikaa alan naistekijöille alkoi kuitenkin sadella uhkauksia ja törkyä, josta kriitikoilla ei ollut kiire sanoutua irti – sananvapauden nimissä. Gamergate alkoi näyttää yhdeltä isolta vihakampanjalta, jonka keskiössä oli harmistus pelikulttuurin miehisten arvojen horjumisesta.

Populaarikulttuurin nörtimmässä päässä on käyty tällaista kulttuurisotaa jo jonkin aikaa. Perinteisten arvojen horjuminen on synnyttänyt vastaliikkeitä niin scifin (juttumme Suomeenkin ulottuvasta Sad puppies -jupakasta täällä), elokuvien kuin pelienkin piirissä.

Yiannopoulos on noussut tämän kamppailun esitaistelijaksi.

Yiannopouloksen elinikäinen porttikielto Twitteriinkin johtui tällaisesta pop-kulttuuriselkkauksesta. Keskiössä oli uusi Ghostbusters-elokuva, jonka pääosanelikko koostuu naisista.

Elokuva joutui jo ennen ilmestymistään valtavan kritiikkikampanjan kohteeksi. Innokas nettiaktivistien joukko yritti mustata elokuvan maineen eri nettipalveluissa jo etukäteen, koska elokuva vaikutti jälleen uudelta väsyneeltä uusintaversiolta, joita Hollywood nyt tehtailee.

Käytännössä kävi samoin kuin Gamergatessa: ”kritiikki” meni naisnäyttelijöiden ryöpytykseksi.

”Elokuvan pitäisi alkaa niin, että ohjaksissa on pätevä miehistä koostuva Haamujengi, joka käyttää välineitään ja tulittaa asiallisella otteella”, Yiannopoulos kirjoitti omassa elokuva-arviossaan.

Seuraavaksi tähtäimeen joutui elokuvassa esiintyvä mustaihoinen Leslie Jones, joka ajautui Twitterissä sanaharkkaan Yiannopouloksen kanssa. Samaan aikaan – Yiannopouloksen mukaan sattumalta – Jones joutui trollien valtavan rasistisen vihakampanjan kohteeksi.

Jones järkyttyi niin, että ilmoitti lähtevänsä Twitteristä. Sitten Twitter heitti jo aiemmissa jupakoissa varoittamansa Yiannopouloksen ulos – syynä oli kiusaamisjengin yllyttäminen. Yiannopoulos itse kiistää toimineensa aktiivisesti minkään kiusaamisjengin johtohahmona.

Yiannopoulos tunnetaan myös transvihamielisistä kommenteistaan. Hän haluaisi potkaista transsukupuoliset ulos sateenkaariliikkeestä, koska hänen mukaansa transsukupuolisuus on ”psyykkinen sairaus” (diagnoosinumero on olemassa, mutta Maailman terveysjärjestö on poistamassa sitä mielenterveyden häiriöiden listalta).

Hämmentävää kyllä, homoaktivisti Milo Yiannopoulos on myös Donald Trumpin, kannattaja. Hän kutsuu Trumpia daddyksi, isiksi.

Medium-sivusto julkaisi viikonloppuna laajalti kiertäneen raportin, jossa toimittaja, feministi ja Yiannopouloksen tuttava Laurie Penny hengasi Yiannopouloksen ”tiimissä” republikaanien puoluekokouksessa. Tiimiin kuului luonnollisesti Yiannopouloksen käsilaukkua kantanut, bodattu PT-autokuski.

Paikalla järjestetyssä ”Gays for Trump” -kannatustapahtumassa Penny tapasi muun muassa Suomeenkin pro-raiskaustapahtumaa puuhanneen Daryush Valizadehin alias Roosh V:n, netin tunnetuimmaksi naisvihaajaksi nimetyn miesasialiikkeen idolin, sekä Geert Wildersin, hollantilaisen äärioikeiston tähden.

Wilders johtaa gallupeissa Hollannin suosituimmaksi noussutta puoluetta, joka vastustaa islamia ja vaatii maan rajojen sulkemista. Hönet tunnetaan islamin provokatiivisena arvostelijana, joka samalla puolustaa homojen oikeuksia – osan mielestä siksi, että tämä palvelee Wildersin politiikan keskiössä olevaa islam-kritiikkiä.

Tapahtumassa Milo Yiannopoulos piti puheen (sen voi katsoa täältä). Hän saapui yleisön eteen luotiliiveissä, mutta riisui ne pian ”liian kuumina”. Päässään hänellä oli mustat aurinkolasit ja yllä löysä valkoinen toppi, jossa oli sateenkaarenvärinen ase sekä teksti:

”We shoot back”.

Vasemmisto ei enää pidä homojen puolia, koska se sallii islaminuskoisten maahanmuuttajien tulon Yhdysvaltoihin, Yiannopoulos julisti. Trump pitää homojen puolia, koska lupaa pitää heidät ulkona.

Feminismi on epäonnistunut.

Vasemmisto on epäonnistunut.

Liberalismi on epäonnistunut.

Media on epäonnistunut.

Asenne muistuttaa hyvin etäisesti perussuomalaisten nuorten taannoista #tyttö_poika-kampanjaa, joka julisti sukupuolia olevan vain kaksi, ja jota Sebastian Tynkkynen liikkeen puheenjohtajana innokkaasti ajoi.

Big Brother -ohjelmasta julkkikseksi noussutta Sebastian Tynkkystä on myös syytetty populistisesta provosoinnista ja otsikoihin pyrkimisestä hinnalla millä hyvänsä. Voisi olettaa siis, että Tynkkynen tietää Yiannopouloksesta.

Soitan Tynkkyselle ja yllättäen hän kertoo puhelimessa, ettei tuntenut Yiannopoulosta ennalta.

Nopean googlauksen jälkeen Tynkkynen kuitenkin innostuu ja laittaa viestin:

”Jos on rahaa ja huolellisemman perehtymisen jälkeen Milon taustalta ei paljastu mitään, mikä ei kestäisi päivän valoa, voisi jopa kutsua tyypin Suomeen puhumaan. Suomessa seksuaalivähemmistöön kuuluva mies, joka julkisesti vastustaa kiivaasti islamia, on aika harvinainen kombo, koska homopiireissä pitää suvaita myös sitä ajattelua, joka todellisuudessa pyrkii eroon sinusta.”

Samaa asiaa Yiannopouloksen piti ajaa tällä viikolla Ruotsissa – ja siksi hänet oli määrä esitellä myös tässä Nytin jutussa.

Hänen oli määrä saapua tällä viikolla Ruotsiin ja johtaa keskiviikkona Tukholmassa järjestettävää äärioikeistolaista Järva Pride -marssia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeutta ajava Pride-liike on totuttu yhdistämään punavihreisiin arvoihin.

Tukholman Priden varjotapahtumana järjestetty Järva Pride suuntautui vuonna 2015 Tenstan ja Husbyn maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin, jossa homouden kieltävä islam on monien uskonto. Virallisen Priden järjestäjät ovat sanoutuneet tapahtumasta irti, koska se ei vie rakkauden vaan vastakkainasettelujen sanomaa.

Alun perin Yiannopoulosta pyydettiin puhumaan Tukholman Pride -tapahtumaan, mutta kutsu peruttiin arvosteluryöpyn vuoksi.

Maanantai-iltana Suomen aikaa tulee tieto: Yiannopoulos on perunut osallistumisensa kulkueeseen ”turvallisuusuhan” vuoksi.

Wilders, Tynkkynen ja Yiannopoulos on helppo ohittaa öykkäreinä ja opportunisteina, jotka manipuloivat julkisuutta vallan ja huomion toivossa.

Oikeasti kuitenkin juuri heihin henkilöityy eri puolilla maailmaa nouseva ”vaihtoehtoinen oikeisto”, ”alt right” – eräänlainen suorapuheisen populismin äärimuoto, jonka kanssa myös Trump flirttailee.

Siihen liittyvät myös sukupuolten välistä eroa korostavat meninistiset liikkeet, joiden mielestä miehet ovat joutumassa yhteiskunnassa altavastaajiksi. Sen radikaalisiivet, kuten MGTOW, hylkäävät naisten kanssa seurustelun kokonaan.

He vastustavat kolmannen sukupolven feminismiä. Se keskittyy esimerkiksi kieleen ja sen luomiin valtarakenteisiin. Näin ajattelevien mielestä pitäisi kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, mitä sanoja aivan arkisessa puheessa käytämme. Pitäisi olla tarkka ja välttää loukkaamasta ketään. Ihmisiä pitäisi kutsua rodullistetuiksi eikä mustiksi tai tummaihoisiksi, koska rotu on syntyy siitä, miten puhumme, eikä siitä, mitä ihmiset ovat. Vähemmistöjä pitää kunnioittaa myös kielellä, ajatellaan.

Yiannopoulos-tynkkysläisten mielestä tämä taas johtaa äärimmäiseen ”poliittiseen korrektiuteen”, jossa mistään ei voi enää sanoa mitään.

Nyt tästä epämääräisestä möykystä on hahmottumassa jotain, joka vetää puoleensa nykyjärjestelmiin pettyneitä ihmisiä ympäri maailman.

Sen innoittajana toimivat Milo Yiannopouloksen kaltaiset henkilöt, joilla on valta saada tuhannet netissä roikkuvat lähettämään törkeitä viestejä haluamalleen henkilölle.

Mutta mitä se on ja mitä muutosta se maailmaan ajaa?

On helpompi löytää asioita, joita liike vastustaa.

Nykyinen feminismi on mennyt liian pitkälle ja avannut oven kulttuurirelativismille – siis sille, että mitään tapoja tai uskomuksia ei voitaisi tuomita, vaikka ne loukkaisivat muiden oikeuksia. Näin olisi estetty syrjivien ajatusten, kuten ääri-islamin homo- ja naisvihamielisyyden, torjuminen.

Juuri näin Yiannopoulos perustelee islaminvastaiselle homomarssille osallistumista.

Mutta onko Yiannopoulos tosissaan vai onko hän trolli?

Yiannopouloksen tunteva Laurie Penny väittää häntä Medium-artikkelissaan manipulaattoriksi ja tyhjäksi provokaattoriksi, nettiajan turhaksi julkkikseksi. Penny epäilee, että Yiannopoulos on ihminen, joka ei oikeasti usko mihinkään, mitä puhuu.

Haluan kysyä tästä Yiannopoulokselta itseltään. Lähetän haastattelupyynnön sähköpostilla matkaan maanantaina.

Saan vastauksen minuutin kuluttua – Milolta itseltään, osoitettuna assistentille ja minulle.

”Hi, Colin can schedule this for later today”

Aika sovitaan, se tulee ja sitten se menee. Sitten tulee aamuyö, Amerikan ilta.

”Jutta, Milo will not be available for comment today.”

Sitten Milo lupaa, että haastattelu onnistuu varmasti seuraavana päivänä, sovitaan aika, vaihdetaan numerot.

Sovittu aika saapuu. Soitan numeroon 12 kertaa ja lähetän tekstiviestejä. Mitään ei tapahdu. Milo ja Colin eivät vastaa enää viesteihin, eivät seuraavana päivänäkään.

Jekuttiko ”superpahis” tässä taas mediaa, joka ei oikein ymmärrä mistään mitään? Voiko Yiannopouloksesta ja hänen maailmastaan saada otetta?

Milo, jos tämä ei ollut trollaus, odotamme puheluasi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkomaat
 • Politiikka
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 2. 2

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Pikatestissä Espoon idyllisin museokahvila, jossa saa palvella itseään, mutta myös ihailla upeaa merinäköalaa

 6. 6

  ”Kun ihmiset eivät tiedä, mitä tehdä, juodaan kahvit” – Niskavuori-näytelmien kaikki kahvihetket koostettiin yhdeksi esitykseksi

 7. 7

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 10. 10

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 4. 4

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 5. 5

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 6. 6

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 7. 7

  Microsoft vastasi Paintin lopettamisesta seuranneeseen äläkkään: piirrosohjelma pidetäänkin hengissä ja se tulee ladattavaksi Windows Storeen

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 10. 10

  Pikatestissä Espoon idyllisin museokahvila, jossa saa palvella itseään, mutta myös ihailla upeaa merinäköalaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 3. 3

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 4. 4

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 2. 2

  Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

 3. 3

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 4. 4

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 5. 5

  Helsingin poliisin 400 000 pillerin takavarikko nousi Euroopan suurimmaksi – ”Salakuljetusliigan selkä on katkaistu”

 6. 6

  200 miljoonan euron tieteisseikkailu on kaunis katastrofi – kakkivia kärsäotuksia, Google Translaten läpi ajettua dialogia ja juoni, josta ei tajua mitään

 7. 7

  Niinistö ja Putin ovat lähes kaikesta eri mieltä – Nyt Yhdysvaltain ärtyisä senaatti puskee Niinistöä ja Putinia yhteen

 8. 8

  Helsinkiläinen Xavier Hildén polkee kaupunkifillarilla 1 300 kilometriä Nuorgamiin, koska ärsyyntyi Munkkiniemenrannan roskista

 9. 9

  Vanhempiensa Malesiaan hylkäämästä Evon Söderlundista kasvoi Suomessa menestyvä yrittäjä – ”Suomessa ei ole korruptiota vaan kilpailu on reilua”

 10. 10

  Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 2. 2

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 3. 3

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 6. 6

  Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

 7. 7

  Käpylän lonkerovarkauksille saattoi löytyä selitys: greippi vahvistaa huumaavien lääkkeiden vaikutusta – kolesterolilääkkeiden kanssa voi syntyä jopa hengenvaara

 8. 8

  Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

 9. 9

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 10. 10

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Ylitorniolla poikkeuksellinen omaisuusrikos: Rautatieasemalta varastettu kaksi varastorakennusta
 3. ”Miten homeinen pitää olla, että puhuu vielä naisartisteista”, sanoo Paula Vesala – Pekka Kuusiston johtaman festivaalin ohjelmisto on alusta loppuun naisia, ja tämän takia siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä
 4. Ruotsi yhä lähempänä hallituskriisiä – kolmen ministerin ero olisi kova isku Löfvenin hallitukselle
 5. Poliisin USA:ssa ampuman naisen kuolemasta uutta tietoa – Ampuminen saattoi johtua poliisiauton läpsäisystä
 6. Saamelaiselokuva ylsi EU:n elokuvapalkinnon finaaliin – ylistetty Saamelaisveri-elokuva esitetään ilmaiseksi Helsingissä, Turussa ja Oulussa
 7. Ainakin 17 kuoli kerrostalon romahdettua Intian Mumbaissa – remontoidun kiinteistön omistaja on pidätetty epäiltynä henkirikoksista
 8. Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää
 9. Vanhempiensa Malesiaan hylkäämästä Evon Söderlundista kasvoi Suomessa menestyvä yrittäjä – ”Suomessa ei ole korruptiota vaan kilpailu on reilua”
 10. Helsinkiläinen Xavier Hildén polkee kaupunkifillarilla 1 300 kilometriä Nuorgamiin, koska ärsyyntyi Munkkiniemenrannan roskista
 11. Helsingin poliisin 400 000 pillerin takavarikko nousi Euroopan suurimmaksi – ”Salakuljetusliigan selkä on katkaistu”
 12. Näytä lisää