Valikko

Tämä Trumpia kannattava, Twitteristä poistettu ja transihmisiä vastustava homoaktivisti näyttää, mistä maailmalla nousevasta oikeistoaallossa on kyse

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies. Hän on Milo Yiannopoulos, netin upein superpahis, ja hänellä on asiaa.

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies, joka muistuttaa monella tapaa Sebastian Tynkkystä.

Brittimiestä ette ehkä tunne, mutta tiedätte Tynkkysen: tumma tukka, pyöreät silmälasit.

Oulusta kotoisin oleva perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on avoimesti biseksuaali ja tunnettu EU-, maahanmuutto- ja muslimivastaisista ajatuksistaan (voitte lukea henkilöjuttumme täältä).

Tällä viikolla on taas kohuttu Tynkkysestä. Hän kirjoitti somessa, että islam pitää kitkeä pois Suomesta ja vaati lakipykälää kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettavaksi.

Samaan aikaan kansainvälisessä mediassa on kohuttu ”Amerikan Tynkkysestä” – miehestä, joka on niin provokatiivinen, että viime viikolla hän sai ensimmäisenä korkean profiilin käyttäjänä pysyvän porttikiellon Twitteriin.

Hän on Milo Yiannopolous, tuttavallisesti Milo – mies, joka kutsuu itseään ”internetin upeimmaksi superpahikseksi”.

Hän on Amerikan konservatiivipiireissä poikkeus: huikenteleva, muodikas, käyttää koruja, vaihtelee hiustyyliään.

Kreikassa syntynyt ja Englannissa kasvanut Yiannopoulos (s. 1983) aloitti uransa kirjoittamalla teknologiasta, työskentelee nykyisin oikeistokonservatiivisen Breitbart-nettilehdelle ja on tunnettu kohulausunnoistaan. Viimeistään Twitter-kielto teki hänestä kansainvälisen nimen.

Hän on esimerkiksi kutsunut transihmisiä aivosairaiksi ja verrannut feminismiä syöpään.

Cambridgen yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta pari vuotta opiskellut Yiannopoulos puhuu hienostuneella brittikorostuksella, on avoimesti homo ja kutsuu itse itseään ”sananvapausfundamentalistiksi”. Kritiikin nimissä pitää voida sanoa mitä tahansa, hän katsoo.

Asiatonkin kielenkäyttö pitää kestää, ja ”poliittinen korrektius” on vain toinen nimi sensuurille.

Monet kannattavat.

Vastustajien mielestä Milo Yiannopoulos taas on rasistinen öykkäri, kiusaaja ja julkisuustyrkky.

Materiaalia heiltä ei puutu.

Väittelyissä Yiannopoulos ei vältä kommentoimasta vastapuolen fyysisiä tai henkisiä ominaisuuksia vähättelevästi. Erityisen innokkaasti hän on ottanut osaa viime vuosien kulttuurikamppailuihin.

Ehkä tärkein näistä on vuonna 2014 alkanut Gamergate, jossa useat naispuoliset pelintekijät ja pelijournalistit alkoivat saada raiskaus- ja tappouhkauksia.

Osa miespuolisista peliaktiiveista ja journalisteista, Yiannopoulos mukaan lukien, sanoi, että Gamergatessa oli kyse pelijournalismiin pesiytyneen korruption vastustamisesta. Heistä koko sotku sai alkunsa väärin perustein tehdyistä pelijutuista, ja keskeiset tekijät vain sattuivat olemaan naisia.

Yhtä aikaa alan naistekijöille alkoi kuitenkin sadella uhkauksia ja törkyä, josta kriitikoilla ei ollut kiire sanoutua irti – sananvapauden nimissä. Gamergate alkoi näyttää yhdeltä isolta vihakampanjalta, jonka keskiössä oli harmistus pelikulttuurin miehisten arvojen horjumisesta.

Populaarikulttuurin nörtimmässä päässä on käyty tällaista kulttuurisotaa jo jonkin aikaa. Perinteisten arvojen horjuminen on synnyttänyt vastaliikkeitä niin scifin (juttumme Suomeenkin ulottuvasta Sad puppies -jupakasta täällä), elokuvien kuin pelienkin piirissä.

Yiannopoulos on noussut tämän kamppailun esitaistelijaksi.

Yiannopouloksen elinikäinen porttikielto Twitteriinkin johtui tällaisesta pop-kulttuuriselkkauksesta. Keskiössä oli uusi Ghostbusters-elokuva, jonka pääosanelikko koostuu naisista.

Elokuva joutui jo ennen ilmestymistään valtavan kritiikkikampanjan kohteeksi. Innokas nettiaktivistien joukko yritti mustata elokuvan maineen eri nettipalveluissa jo etukäteen, koska elokuva vaikutti jälleen uudelta väsyneeltä uusintaversiolta, joita Hollywood nyt tehtailee.

Käytännössä kävi samoin kuin Gamergatessa: ”kritiikki” meni naisnäyttelijöiden ryöpytykseksi.

”Elokuvan pitäisi alkaa niin, että ohjaksissa on pätevä miehistä koostuva Haamujengi, joka käyttää välineitään ja tulittaa asiallisella otteella”, Yiannopoulos kirjoitti omassa elokuva-arviossaan.

Seuraavaksi tähtäimeen joutui elokuvassa esiintyvä mustaihoinen Leslie Jones, joka ajautui Twitterissä sanaharkkaan Yiannopouloksen kanssa. Samaan aikaan – Yiannopouloksen mukaan sattumalta – Jones joutui trollien valtavan rasistisen vihakampanjan kohteeksi.

Jones järkyttyi niin, että ilmoitti lähtevänsä Twitteristä. Sitten Twitter heitti jo aiemmissa jupakoissa varoittamansa Yiannopouloksen ulos – syynä oli kiusaamisjengin yllyttäminen. Yiannopoulos itse kiistää toimineensa aktiivisesti minkään kiusaamisjengin johtohahmona.

Yiannopoulos tunnetaan myös transvihamielisistä kommenteistaan. Hän haluaisi potkaista transsukupuoliset ulos sateenkaariliikkeestä, koska hänen mukaansa transsukupuolisuus on ”psyykkinen sairaus” (diagnoosinumero on olemassa, mutta Maailman terveysjärjestö on poistamassa sitä mielenterveyden häiriöiden listalta).

Hämmentävää kyllä, homoaktivisti Milo Yiannopoulos on myös Donald Trumpin, kannattaja. Hän kutsuu Trumpia daddyksi, isiksi.

Medium-sivusto julkaisi viikonloppuna laajalti kiertäneen raportin, jossa toimittaja, feministi ja Yiannopouloksen tuttava Laurie Penny hengasi Yiannopouloksen ”tiimissä” republikaanien puoluekokouksessa. Tiimiin kuului luonnollisesti Yiannopouloksen käsilaukkua kantanut, bodattu PT-autokuski.

Paikalla järjestetyssä ”Gays for Trump” -kannatustapahtumassa Penny tapasi muun muassa Suomeenkin pro-raiskaustapahtumaa puuhanneen Daryush Valizadehin alias Roosh V:n, netin tunnetuimmaksi naisvihaajaksi nimetyn miesasialiikkeen idolin, sekä Geert Wildersin, hollantilaisen äärioikeiston tähden.

Wilders johtaa gallupeissa Hollannin suosituimmaksi noussutta puoluetta, joka vastustaa islamia ja vaatii maan rajojen sulkemista. Hönet tunnetaan islamin provokatiivisena arvostelijana, joka samalla puolustaa homojen oikeuksia – osan mielestä siksi, että tämä palvelee Wildersin politiikan keskiössä olevaa islam-kritiikkiä.

Tapahtumassa Milo Yiannopoulos piti puheen (sen voi katsoa täältä). Hän saapui yleisön eteen luotiliiveissä, mutta riisui ne pian ”liian kuumina”. Päässään hänellä oli mustat aurinkolasit ja yllä löysä valkoinen toppi, jossa oli sateenkaarenvärinen ase sekä teksti:

”We shoot back”.

Vasemmisto ei enää pidä homojen puolia, koska se sallii islaminuskoisten maahanmuuttajien tulon Yhdysvaltoihin, Yiannopoulos julisti. Trump pitää homojen puolia, koska lupaa pitää heidät ulkona.

Feminismi on epäonnistunut.

Vasemmisto on epäonnistunut.

Liberalismi on epäonnistunut.

Media on epäonnistunut.

Asenne muistuttaa hyvin etäisesti perussuomalaisten nuorten taannoista #tyttö_poika-kampanjaa, joka julisti sukupuolia olevan vain kaksi, ja jota Sebastian Tynkkynen liikkeen puheenjohtajana innokkaasti ajoi.

Big Brother -ohjelmasta julkkikseksi noussutta Sebastian Tynkkystä on myös syytetty populistisesta provosoinnista ja otsikoihin pyrkimisestä hinnalla millä hyvänsä. Voisi olettaa siis, että Tynkkynen tietää Yiannopouloksesta.

Soitan Tynkkyselle ja yllättäen hän kertoo puhelimessa, ettei tuntenut Yiannopoulosta ennalta.

Nopean googlauksen jälkeen Tynkkynen kuitenkin innostuu ja laittaa viestin:

”Jos on rahaa ja huolellisemman perehtymisen jälkeen Milon taustalta ei paljastu mitään, mikä ei kestäisi päivän valoa, voisi jopa kutsua tyypin Suomeen puhumaan. Suomessa seksuaalivähemmistöön kuuluva mies, joka julkisesti vastustaa kiivaasti islamia, on aika harvinainen kombo, koska homopiireissä pitää suvaita myös sitä ajattelua, joka todellisuudessa pyrkii eroon sinusta.”

Samaa asiaa Yiannopouloksen piti ajaa tällä viikolla Ruotsissa – ja siksi hänet oli määrä esitellä myös tässä Nytin jutussa.

Hänen oli määrä saapua tällä viikolla Ruotsiin ja johtaa keskiviikkona Tukholmassa järjestettävää äärioikeistolaista Järva Pride -marssia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeutta ajava Pride-liike on totuttu yhdistämään punavihreisiin arvoihin.

Tukholman Priden varjotapahtumana järjestetty Järva Pride suuntautui vuonna 2015 Tenstan ja Husbyn maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin, jossa homouden kieltävä islam on monien uskonto. Virallisen Priden järjestäjät ovat sanoutuneet tapahtumasta irti, koska se ei vie rakkauden vaan vastakkainasettelujen sanomaa.

Alun perin Yiannopoulosta pyydettiin puhumaan Tukholman Pride -tapahtumaan, mutta kutsu peruttiin arvosteluryöpyn vuoksi.

Maanantai-iltana Suomen aikaa tulee tieto: Yiannopoulos on perunut osallistumisensa kulkueeseen ”turvallisuusuhan” vuoksi.

Wilders, Tynkkynen ja Yiannopoulos on helppo ohittaa öykkäreinä ja opportunisteina, jotka manipuloivat julkisuutta vallan ja huomion toivossa.

Oikeasti kuitenkin juuri heihin henkilöityy eri puolilla maailmaa nouseva ”vaihtoehtoinen oikeisto”, ”alt right” – eräänlainen suorapuheisen populismin äärimuoto, jonka kanssa myös Trump flirttailee.

Siihen liittyvät myös sukupuolten välistä eroa korostavat meninistiset liikkeet, joiden mielestä miehet ovat joutumassa yhteiskunnassa altavastaajiksi. Sen radikaalisiivet, kuten MGTOW, hylkäävät naisten kanssa seurustelun kokonaan.

He vastustavat kolmannen sukupolven feminismiä. Se keskittyy esimerkiksi kieleen ja sen luomiin valtarakenteisiin. Näin ajattelevien mielestä pitäisi kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, mitä sanoja aivan arkisessa puheessa käytämme. Pitäisi olla tarkka ja välttää loukkaamasta ketään. Ihmisiä pitäisi kutsua rodullistetuiksi eikä mustiksi tai tummaihoisiksi, koska rotu on syntyy siitä, miten puhumme, eikä siitä, mitä ihmiset ovat. Vähemmistöjä pitää kunnioittaa myös kielellä, ajatellaan.

Yiannopoulos-tynkkysläisten mielestä tämä taas johtaa äärimmäiseen ”poliittiseen korrektiuteen”, jossa mistään ei voi enää sanoa mitään.

Nyt tästä epämääräisestä möykystä on hahmottumassa jotain, joka vetää puoleensa nykyjärjestelmiin pettyneitä ihmisiä ympäri maailman.

Sen innoittajana toimivat Milo Yiannopouloksen kaltaiset henkilöt, joilla on valta saada tuhannet netissä roikkuvat lähettämään törkeitä viestejä haluamalleen henkilölle.

Mutta mitä se on ja mitä muutosta se maailmaan ajaa?

On helpompi löytää asioita, joita liike vastustaa.

Nykyinen feminismi on mennyt liian pitkälle ja avannut oven kulttuurirelativismille – siis sille, että mitään tapoja tai uskomuksia ei voitaisi tuomita, vaikka ne loukkaisivat muiden oikeuksia. Näin olisi estetty syrjivien ajatusten, kuten ääri-islamin homo- ja naisvihamielisyyden, torjuminen.

Juuri näin Yiannopoulos perustelee islaminvastaiselle homomarssille osallistumista.

Mutta onko Yiannopoulos tosissaan vai onko hän trolli?

Yiannopouloksen tunteva Laurie Penny väittää häntä Medium-artikkelissaan manipulaattoriksi ja tyhjäksi provokaattoriksi, nettiajan turhaksi julkkikseksi. Penny epäilee, että Yiannopoulos on ihminen, joka ei oikeasti usko mihinkään, mitä puhuu.

Haluan kysyä tästä Yiannopoulokselta itseltään. Lähetän haastattelupyynnön sähköpostilla matkaan maanantaina.

Saan vastauksen minuutin kuluttua – Milolta itseltään, osoitettuna assistentille ja minulle.

”Hi, Colin can schedule this for later today”

Aika sovitaan, se tulee ja sitten se menee. Sitten tulee aamuyö, Amerikan ilta.

”Jutta, Milo will not be available for comment today.”

Sitten Milo lupaa, että haastattelu onnistuu varmasti seuraavana päivänä, sovitaan aika, vaihdetaan numerot.

Sovittu aika saapuu. Soitan numeroon 12 kertaa ja lähetän tekstiviestejä. Mitään ei tapahdu. Milo ja Colin eivät vastaa enää viesteihin, eivät seuraavana päivänäkään.

Jekuttiko ”superpahis” tässä taas mediaa, joka ei oikein ymmärrä mistään mitään? Voiko Yiannopouloksesta ja hänen maailmastaan saada otetta?

Milo, jos tämä ei ollut trollaus, odotamme puheluasi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkomaat
 • Politiikka
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 3. 3

  Muistattehan hittivideon, jossa lapset häiriköivät isäänsä kesken BBC:n haastattelun? Tietysti lapset saivat oman animaatiosarjan

 4. 4

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 5. 5

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 6. 6

  Youtube-supertähti Casey Neistat esiintyy Suomessa keväällä – tällaisista tempuista hänet tunnetaan

 7. 7

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 8. 8

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 9. 9

  Nettihitiksi nousseen BBC-haastattelun asiantuntija-isä antoi uuden haastattelun – nyt sovitusti koko perheen kanssa

 10. 10

  Fleminginkadulle aukeaa lokakuussa viinibaari, joka erikoistuu luomu- ja alkuviineihin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 3. 3

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 4. 4

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 5. 5

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 6. 6

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 7. 7

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 8. 8

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 9. 9

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 4. 4

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 9. 9

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 10. 10

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Mausteista löytyi syöpää aiheuttavaa maaliväriä pääkaupunkiseudulla – viranomaiset takavarikoivat chiliä, currya ja kurkumaa

 2. 2

  Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että juhlarahan teloituskuva on lavastettu – mutta onko kuvassa valkoisia vai punaisia?

 3. 3

  Välipohjissa mikrobikasvua, ullakolla linnunraatoja – Kätilöopiston sairaala suljetaan puolen vuoden kuluessa laajojen homevaurioiden takia

 4. 4

  Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat

 5. 5

  Halla-aho: Perussuomalaisten uutta salkkua vaikea nähdä yhtä painavana kuin pois annettua oikeusministerin tehtävää

 6. 6

  Asuntotukileikkuri rankaisee pääkaupunkiseudun köyhiä, Helsinki pelkää – ”Kuvitteleeko joku, että asuminen tämän seurauksena halpenee?”

 7. 7

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 8. 8

  Hankalia nuoria ei ole olemassa – on vain kesken­eräisyyttä ja kyvyttömiä aikuisia

 9. 9

  Aiheuttavatko heräilevät vauvat todella kärsimystä vanhemmilleen?

 10. 10

  Hallitus piti tiedotus­tilaisuuden siitä, että se päätti ostaa kahdet farkut ja paidan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kela rankaisi ystävääni vanhemman menettämisestä

 2. 2

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 3. 3

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 4. 4

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 5. 5

  Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

 6. 6

  Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

 7. 7

  Kielletyn sisällissotakolikon suunnittelija ja tilaaja puolustavat työtä: ”Kansakunnan sivistyneisyys punnitaan sillä, kuinka se pystyy käsittelemään omaa historiaansa”

 8. 8

  Hallitus jakaa lisää rahaa tutkimukseen, mutta ei saanut leikattua yritystukia – työttömyystuki heikkenee, jos ei käy töissä tai työllistämis­ohjelmissa

 9. 9

  Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

 10. 10

  Ministeriö vetää takaisin punavankien teloitusta esittävän juhlarahan – Orpo pahoittelee: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 2. 2

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 3. 3

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 4. 4

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 5. 5

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 6. 6

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 7. 7

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 8. 8

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 9. 9

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 10. 10

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 11. Näytä lisää