Valikko

Tämä Trumpia kannattava, Twitteristä poistettu ja transihmisiä vastustava homoaktivisti näyttää, mistä maailmalla nousevasta oikeistoaallossa on kyse

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies. Hän on Milo Yiannopoulos, netin upein superpahis, ja hänellä on asiaa.

Viime viikkoina maailmalla on herättänyt kohua brittimies, joka muistuttaa monella tapaa Sebastian Tynkkystä.

Brittimiestä ette ehkä tunne, mutta tiedätte Tynkkysen: tumma tukka, pyöreät silmälasit.

Oulusta kotoisin oleva perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on avoimesti biseksuaali ja tunnettu EU-, maahanmuutto- ja muslimivastaisista ajatuksistaan (voitte lukea henkilöjuttumme täältä).

Tällä viikolla on taas kohuttu Tynkkysestä. Hän kirjoitti somessa, että islam pitää kitkeä pois Suomesta ja vaati lakipykälää kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettavaksi.

Samaan aikaan kansainvälisessä mediassa on kohuttu ”Amerikan Tynkkysestä” – miehestä, joka on niin provokatiivinen, että viime viikolla hän sai ensimmäisenä korkean profiilin käyttäjänä pysyvän porttikiellon Twitteriin.

Hän on Milo Yiannopolous, tuttavallisesti Milo – mies, joka kutsuu itseään ”internetin upeimmaksi superpahikseksi”.

Hän on Amerikan konservatiivipiireissä poikkeus: huikenteleva, muodikas, käyttää koruja, vaihtelee hiustyyliään.

Kreikassa syntynyt ja Englannissa kasvanut Yiannopoulos (s. 1983) aloitti uransa kirjoittamalla teknologiasta, työskentelee nykyisin oikeistokonservatiivisen Breitbart-nettilehdelle ja on tunnettu kohulausunnoistaan. Viimeistään Twitter-kielto teki hänestä kansainvälisen nimen.

Hän on esimerkiksi kutsunut transihmisiä aivosairaiksi ja verrannut feminismiä syöpään.

Cambridgen yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta pari vuotta opiskellut Yiannopoulos puhuu hienostuneella brittikorostuksella, on avoimesti homo ja kutsuu itse itseään ”sananvapausfundamentalistiksi”. Kritiikin nimissä pitää voida sanoa mitä tahansa, hän katsoo.

Asiatonkin kielenkäyttö pitää kestää, ja ”poliittinen korrektius” on vain toinen nimi sensuurille.

Monet kannattavat.

Vastustajien mielestä Milo Yiannopoulos taas on rasistinen öykkäri, kiusaaja ja julkisuustyrkky.

Materiaalia heiltä ei puutu.

Väittelyissä Yiannopoulos ei vältä kommentoimasta vastapuolen fyysisiä tai henkisiä ominaisuuksia vähättelevästi. Erityisen innokkaasti hän on ottanut osaa viime vuosien kulttuurikamppailuihin.

Ehkä tärkein näistä on vuonna 2014 alkanut Gamergate, jossa useat naispuoliset pelintekijät ja pelijournalistit alkoivat saada raiskaus- ja tappouhkauksia.

Osa miespuolisista peliaktiiveista ja journalisteista, Yiannopoulos mukaan lukien, sanoi, että Gamergatessa oli kyse pelijournalismiin pesiytyneen korruption vastustamisesta. Heistä koko sotku sai alkunsa väärin perustein tehdyistä pelijutuista, ja keskeiset tekijät vain sattuivat olemaan naisia.

Yhtä aikaa alan naistekijöille alkoi kuitenkin sadella uhkauksia ja törkyä, josta kriitikoilla ei ollut kiire sanoutua irti – sananvapauden nimissä. Gamergate alkoi näyttää yhdeltä isolta vihakampanjalta, jonka keskiössä oli harmistus pelikulttuurin miehisten arvojen horjumisesta.

Populaarikulttuurin nörtimmässä päässä on käyty tällaista kulttuurisotaa jo jonkin aikaa. Perinteisten arvojen horjuminen on synnyttänyt vastaliikkeitä niin scifin (juttumme Suomeenkin ulottuvasta Sad puppies -jupakasta täällä), elokuvien kuin pelienkin piirissä.

Yiannopoulos on noussut tämän kamppailun esitaistelijaksi.

Yiannopouloksen elinikäinen porttikielto Twitteriinkin johtui tällaisesta pop-kulttuuriselkkauksesta. Keskiössä oli uusi Ghostbusters-elokuva, jonka pääosanelikko koostuu naisista.

Elokuva joutui jo ennen ilmestymistään valtavan kritiikkikampanjan kohteeksi. Innokas nettiaktivistien joukko yritti mustata elokuvan maineen eri nettipalveluissa jo etukäteen, koska elokuva vaikutti jälleen uudelta väsyneeltä uusintaversiolta, joita Hollywood nyt tehtailee.

Käytännössä kävi samoin kuin Gamergatessa: ”kritiikki” meni naisnäyttelijöiden ryöpytykseksi.

”Elokuvan pitäisi alkaa niin, että ohjaksissa on pätevä miehistä koostuva Haamujengi, joka käyttää välineitään ja tulittaa asiallisella otteella”, Yiannopoulos kirjoitti omassa elokuva-arviossaan.

Seuraavaksi tähtäimeen joutui elokuvassa esiintyvä mustaihoinen Leslie Jones, joka ajautui Twitterissä sanaharkkaan Yiannopouloksen kanssa. Samaan aikaan – Yiannopouloksen mukaan sattumalta – Jones joutui trollien valtavan rasistisen vihakampanjan kohteeksi.

Jones järkyttyi niin, että ilmoitti lähtevänsä Twitteristä. Sitten Twitter heitti jo aiemmissa jupakoissa varoittamansa Yiannopouloksen ulos – syynä oli kiusaamisjengin yllyttäminen. Yiannopoulos itse kiistää toimineensa aktiivisesti minkään kiusaamisjengin johtohahmona.

Yiannopoulos tunnetaan myös transvihamielisistä kommenteistaan. Hän haluaisi potkaista transsukupuoliset ulos sateenkaariliikkeestä, koska hänen mukaansa transsukupuolisuus on ”psyykkinen sairaus” (diagnoosinumero on olemassa, mutta Maailman terveysjärjestö on poistamassa sitä mielenterveyden häiriöiden listalta).

Hämmentävää kyllä, homoaktivisti Milo Yiannopoulos on myös Donald Trumpin, kannattaja. Hän kutsuu Trumpia daddyksi, isiksi.

Medium-sivusto julkaisi viikonloppuna laajalti kiertäneen raportin, jossa toimittaja, feministi ja Yiannopouloksen tuttava Laurie Penny hengasi Yiannopouloksen ”tiimissä” republikaanien puoluekokouksessa. Tiimiin kuului luonnollisesti Yiannopouloksen käsilaukkua kantanut, bodattu PT-autokuski.

Paikalla järjestetyssä ”Gays for Trump” -kannatustapahtumassa Penny tapasi muun muassa Suomeenkin pro-raiskaustapahtumaa puuhanneen Daryush Valizadehin alias Roosh V:n, netin tunnetuimmaksi naisvihaajaksi nimetyn miesasialiikkeen idolin, sekä Geert Wildersin, hollantilaisen äärioikeiston tähden.

Wilders johtaa gallupeissa Hollannin suosituimmaksi noussutta puoluetta, joka vastustaa islamia ja vaatii maan rajojen sulkemista. Hönet tunnetaan islamin provokatiivisena arvostelijana, joka samalla puolustaa homojen oikeuksia – osan mielestä siksi, että tämä palvelee Wildersin politiikan keskiössä olevaa islam-kritiikkiä.

Tapahtumassa Milo Yiannopoulos piti puheen (sen voi katsoa täältä). Hän saapui yleisön eteen luotiliiveissä, mutta riisui ne pian ”liian kuumina”. Päässään hänellä oli mustat aurinkolasit ja yllä löysä valkoinen toppi, jossa oli sateenkaarenvärinen ase sekä teksti:

”We shoot back”.

Vasemmisto ei enää pidä homojen puolia, koska se sallii islaminuskoisten maahanmuuttajien tulon Yhdysvaltoihin, Yiannopoulos julisti. Trump pitää homojen puolia, koska lupaa pitää heidät ulkona.

Feminismi on epäonnistunut.

Vasemmisto on epäonnistunut.

Liberalismi on epäonnistunut.

Media on epäonnistunut.

Asenne muistuttaa hyvin etäisesti perussuomalaisten nuorten taannoista #tyttö_poika-kampanjaa, joka julisti sukupuolia olevan vain kaksi, ja jota Sebastian Tynkkynen liikkeen puheenjohtajana innokkaasti ajoi.

Big Brother -ohjelmasta julkkikseksi noussutta Sebastian Tynkkystä on myös syytetty populistisesta provosoinnista ja otsikoihin pyrkimisestä hinnalla millä hyvänsä. Voisi olettaa siis, että Tynkkynen tietää Yiannopouloksesta.

Soitan Tynkkyselle ja yllättäen hän kertoo puhelimessa, ettei tuntenut Yiannopoulosta ennalta.

Nopean googlauksen jälkeen Tynkkynen kuitenkin innostuu ja laittaa viestin:

”Jos on rahaa ja huolellisemman perehtymisen jälkeen Milon taustalta ei paljastu mitään, mikä ei kestäisi päivän valoa, voisi jopa kutsua tyypin Suomeen puhumaan. Suomessa seksuaalivähemmistöön kuuluva mies, joka julkisesti vastustaa kiivaasti islamia, on aika harvinainen kombo, koska homopiireissä pitää suvaita myös sitä ajattelua, joka todellisuudessa pyrkii eroon sinusta.”

Samaa asiaa Yiannopouloksen piti ajaa tällä viikolla Ruotsissa – ja siksi hänet oli määrä esitellä myös tässä Nytin jutussa.

Hänen oli määrä saapua tällä viikolla Ruotsiin ja johtaa keskiviikkona Tukholmassa järjestettävää äärioikeistolaista Järva Pride -marssia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeutta ajava Pride-liike on totuttu yhdistämään punavihreisiin arvoihin.

Tukholman Priden varjotapahtumana järjestetty Järva Pride suuntautui vuonna 2015 Tenstan ja Husbyn maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin, jossa homouden kieltävä islam on monien uskonto. Virallisen Priden järjestäjät ovat sanoutuneet tapahtumasta irti, koska se ei vie rakkauden vaan vastakkainasettelujen sanomaa.

Alun perin Yiannopoulosta pyydettiin puhumaan Tukholman Pride -tapahtumaan, mutta kutsu peruttiin arvosteluryöpyn vuoksi.

Maanantai-iltana Suomen aikaa tulee tieto: Yiannopoulos on perunut osallistumisensa kulkueeseen ”turvallisuusuhan” vuoksi.

Wilders, Tynkkynen ja Yiannopoulos on helppo ohittaa öykkäreinä ja opportunisteina, jotka manipuloivat julkisuutta vallan ja huomion toivossa.

Oikeasti kuitenkin juuri heihin henkilöityy eri puolilla maailmaa nouseva ”vaihtoehtoinen oikeisto”, ”alt right” – eräänlainen suorapuheisen populismin äärimuoto, jonka kanssa myös Trump flirttailee.

Siihen liittyvät myös sukupuolten välistä eroa korostavat meninistiset liikkeet, joiden mielestä miehet ovat joutumassa yhteiskunnassa altavastaajiksi. Sen radikaalisiivet, kuten MGTOW, hylkäävät naisten kanssa seurustelun kokonaan.

He vastustavat kolmannen sukupolven feminismiä. Se keskittyy esimerkiksi kieleen ja sen luomiin valtarakenteisiin. Näin ajattelevien mielestä pitäisi kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, mitä sanoja aivan arkisessa puheessa käytämme. Pitäisi olla tarkka ja välttää loukkaamasta ketään. Ihmisiä pitäisi kutsua rodullistetuiksi eikä mustiksi tai tummaihoisiksi, koska rotu on syntyy siitä, miten puhumme, eikä siitä, mitä ihmiset ovat. Vähemmistöjä pitää kunnioittaa myös kielellä, ajatellaan.

Yiannopoulos-tynkkysläisten mielestä tämä taas johtaa äärimmäiseen ”poliittiseen korrektiuteen”, jossa mistään ei voi enää sanoa mitään.

Nyt tästä epämääräisestä möykystä on hahmottumassa jotain, joka vetää puoleensa nykyjärjestelmiin pettyneitä ihmisiä ympäri maailman.

Sen innoittajana toimivat Milo Yiannopouloksen kaltaiset henkilöt, joilla on valta saada tuhannet netissä roikkuvat lähettämään törkeitä viestejä haluamalleen henkilölle.

Mutta mitä se on ja mitä muutosta se maailmaan ajaa?

On helpompi löytää asioita, joita liike vastustaa.

Nykyinen feminismi on mennyt liian pitkälle ja avannut oven kulttuurirelativismille – siis sille, että mitään tapoja tai uskomuksia ei voitaisi tuomita, vaikka ne loukkaisivat muiden oikeuksia. Näin olisi estetty syrjivien ajatusten, kuten ääri-islamin homo- ja naisvihamielisyyden, torjuminen.

Juuri näin Yiannopoulos perustelee islaminvastaiselle homomarssille osallistumista.

Mutta onko Yiannopoulos tosissaan vai onko hän trolli?

Yiannopouloksen tunteva Laurie Penny väittää häntä Medium-artikkelissaan manipulaattoriksi ja tyhjäksi provokaattoriksi, nettiajan turhaksi julkkikseksi. Penny epäilee, että Yiannopoulos on ihminen, joka ei oikeasti usko mihinkään, mitä puhuu.

Haluan kysyä tästä Yiannopoulokselta itseltään. Lähetän haastattelupyynnön sähköpostilla matkaan maanantaina.

Saan vastauksen minuutin kuluttua – Milolta itseltään, osoitettuna assistentille ja minulle.

”Hi, Colin can schedule this for later today”

Aika sovitaan, se tulee ja sitten se menee. Sitten tulee aamuyö, Amerikan ilta.

”Jutta, Milo will not be available for comment today.”

Sitten Milo lupaa, että haastattelu onnistuu varmasti seuraavana päivänä, sovitaan aika, vaihdetaan numerot.

Sovittu aika saapuu. Soitan numeroon 12 kertaa ja lähetän tekstiviestejä. Mitään ei tapahdu. Milo ja Colin eivät vastaa enää viesteihin, eivät seuraavana päivänäkään.

Jekuttiko ”superpahis” tässä taas mediaa, joka ei oikein ymmärrä mistään mitään? Voiko Yiannopouloksesta ja hänen maailmastaan saada otetta?

Milo, jos tämä ei ollut trollaus, odotamme puheluasi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkomaat
 • Politiikka
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 3. 3

  Tänään tv:ssä: Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä ja palasi kotiin

 4. 4

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 5. 5

  Ympäri maailmaa levinnyt Buddha-Bar vierailee Helsingissä huhtikuussa

 6. 6

  Suomi-jazz valmiina Bremeniin – Näillä keinoilla Suomi pärjäisi vielä paremmin kansainvälisessä kilpailussa

 7. 7

  Metallica tulee Suomeen ensi vuonna kahdelle keikalle

 8. 8

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 9. 9

  Tästä 29-vuotiaasta tuli Suomen uusin hittivelho, joka haluaa mullistaa popin – mutta oli lähellä, että niin ei olisi käynyt

 10. 10

  Helsingissä pidetään taas namedroppailun SM-kisat, järjestäjän mukaan tapahtuma ”kuvaa ajan henkeä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 5. 5

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 6. 6

  JVG:n Jare ja VilleGalle täyttävät 30 vuotta – ”synttäribileet” syksyllä Hartwall-areenalla

 7. 7

  Ympäri maailmaa levinnyt Buddha-Bar vierailee Helsingissä huhtikuussa

 8. 8

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 9. 9

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 10. 10

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 6. 6

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 7. 7

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 8. 8

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 2. 2

  Nainen ei saanut avioeroa Britanniassa – miljonääripariskunnan vaimon on pakko pysyä avioliitossa, vaikka mies valitti vanhasta syrjähypystä ja haukkui vaimoa julkisilla paikoilla

 3. 3

  Lapsille annetaan nyt uusvanhoja ja raamatullisia nimiä – Frozenin siivittämä Elsa-buumi hiipui, Sofia ja Onni palasivat kärkeen

 4. 4

  Tutkijat selvittivät, millaisia puolueiden jäsenet ovat ja paljonko he ansaitsevat – punavihreästä kuplastakin löytyi havainto

 5. 5

  Uimahallivastaava: ”Perimmäinen syy saunojen uima-asukieltoon on vain suomalainen saunakulttuuri”

 6. 6

  Tesla alkaa myydä aurinkoenergiaa sähköksi muuttavia kattotiiliä

 7. 7

  Louhimies eri mieltä tv-johtaja Sairasen tiukasta kritiikistä – kiista Suomen elokuvahistorian muistettavimpia

 8. 8

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 9. 9

  Koulun sisäilma tuhosi työntekijän terveyden – nyt vantaalaiskoulun lattian alta on löytynyt silkkaa vettä

 10. 10

  Australian koillisrannikkoa uhkaa ”hirviömäinen sykloni” – tuhansia asukkaita ja turisteja on evakuoitu

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 2. 2

  Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

 3. 3

  Koulun sisäilma tuhosi työntekijän terveyden – nyt vantaalaiskoulun lattian alta on löytynyt silkkaa vettä

 4. 4

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 5. 5

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 6. 6

  Kananmuna onkin terveellistä – uudet tutkimukset kumoavat tiedon kolesterolipommista

 7. 7

  Suurpalon sammutus jatkuu läpi tiistain vastaisen yön Vantaalla – ”Kuin kaatopaikka keskellä kaupunkia”

 8. 8

  Kansalaiset nousivat kesäaikakapinaan – aloite viisarien kääntelyn lopettamisesta otti huiman kirin ja menee eduskunnan käsiteltäväksi

 9. 9

  Uimahallivastaava: ”Perimmäinen syy saunojen uima-asukieltoon on vain suomalainen saunakulttuuri”

 10. 10

  Nainen ei saanut avioeroa Britanniassa – miljonääripariskunnan vaimon on pakko pysyä avioliitossa, vaikka mies valitti vanhasta syrjähypystä ja haukkui vaimoa julkisilla paikoilla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 8. 8

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 9. 9

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 10. 10

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 11. Näytä lisää