Valikko

9 suositusta Art goes Kapakka -festariin Roope Salmiselta, Evelinalta ja Maija Vilkkumaalta – näin saat kaiken tapahtumasta irti

Roope Salminen, Evelina ja Maija Vilkkumaa valitsevat kiinnostavimmat tärpit Art goes Kapakka -festivaalille. Kertovatpa he myös, miten yleensä viettävät vapaa-aikaa Helsingissä: on teatterikäyntejä, uimaretkiä ja salakapakoita.

Helsingissä on jälleen käynnissä Art goes Kapakka: ilmaista kaupunkifestivaalia vietetään 18.–27. elokuuta. Ohjelmaa on 34 ravintolassa ja esityksiä yli kolmesataa.

”Olen aina fiiliksissä, kun Art goes Kapakka alkaa, mutta jotenkin onnistun mälläämään sen niin, että en käy oikein missään. Paitsi jossain tosi kummallisessa paikassa!” sanoo laulaja Maija Vilkkumaa.

Mutta se on varmaan se ideakin, hän lisää.

”Kaikista parasta on nähdä jotain ihmeellistä ja yllättävää.”

Kolmesataa on iso luku tapahtumia. Siksi pyysimme Vilkkumaata ja kahta muuta muusikkoa, Roope Salmista ja Evelinaa, kertomaan, mihin he menisivät. Yksi paneelikeskustelu esimerkiksi hurmasi kaikki kolme.

Artistit paljastavat myös, mitä kivaa puuhailevat Helsingissä vapaa-ajalla yleensä (huomaathan, että osa näistä tapahtumista voi olla maksullisia).

Mutta nyt: vinkit talteen tästä.

Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa, 42, on rock- ja popartisti ja kirjailija. Hänen albumeitaan on myyty Suomessa yli 300 000 kappaletta.

Tärpit Art goes Kapakkaan

1. Frank Frank Frank: Anni Elif Egecioglu, Stina Koistinen ja Amanda Blomqvista yhdistävät improvisaatiota, stemmalauluja sekä popmusiikkia syntetisaattoreiden, rumpujen, efektien ja stemmalaulun keinoin.

”Taidepoptriossa on muun muassa Stina Koistinen, jonka olen nähnyt aikaisemminkin. Hän laulaa Color Dolor -yhtyeessä. Meidän bändimme Ilkka Tolonen on soittanut hänen bändissään. Stina on huikea, aivan mieletön ääni, kuin Kate Bush ja Janis Joplin, molempia, ja sitten kuitenkin täydellisesti oma itsensä. Hyvin karismaattinen.”

Elmun Baari (Telakkakatu 8) su 21. 8. klo 20.30.

2. Eniten pelottaa kaikki: Paneelikeskustelua mediasta ja sen uhkakuvista. Keskustelemassa viestinnän professorit Anu Kantola ja Janne Seppänen sekä toimittaja Ville Blåfield.

”Toimii parhaiten, jos on tarpeeksi rauhallista. Tykkään kirjallisuusklubeista tai keskusteluista. Niissä pääsee nauttimaan, kun ihmiset puhuu, eikä itse tarvitse osallistua. Se on se juttu, että se tapahtuu livenä. Televisiossa keskustelu menee kauemmaksi.”

Corona/Dubrovnik (Eerikinkatu 11) ma 22. 8. klo 18.

3. Juha Itkonen with Tuomo & Markus Trio: Kirjallisuus ja musiikki kohtaavat: Juha Itkonen lukee Anna minun rakastaa enemmän- ja Palatkaa perhoset -kirjoistaan otteita ja Tuomo & Markus säestävät.

Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng kiinnostavat, mutta tässä on vielä kirjallisuuskin mukana. Tykkään hir­veästi, kun eri taiteenlajit sekoittuvat: kirjailija menee muusikoiden kanssa. Itkosen julkistusjuhlissa on ollut muusikoita ja bändejä. Hän on itsekin vanha bändityyppi, joten tämä on tosi luontevaa hänelle.”

Belge Bar & Bistro (Kluuvikatu 5) ti 23. 8. klo 22.

Vapaalla Helsingissä muuten: ”Uudet uimapaikat kiinnostavat”

Laulaja Maija Vilkkumaa on iloinen, että erilaisia uimapaikkoja on tullut viime aikoina lisää Helsinkiin. Niitä ei hänen mielestään ole aiemmin ollut riittävästi.

”Olen innokas uimari”, Vilkkumaa kertoo. Aiemmin Käpylässä asuessaan hän kävi jatkuvasti Pikku­koskella. Nykyään töölöläisenä on Hietalahden ranta tärkeä.

”Uudet paikat kiinnostavat. Kulttuurisauna Merihaassa, Löyly ja ylipäänsä Kaivarin ja Hernesaaren ranta-alue”, Vilkkumaa luettelee.

Ihan vain ympäriinsä kävely Helsingissä on myös mukavaa. Tosin se on tehty Vilkkumaan mielestä turhan hankalaksi.

”1950–60-luvuilta lähtien Helsinkiä on suunniteltu autojen ehdoilla, ja vasta viime vuonna tämä on muuttunut. Autoja on edelleen liikaa.”

Laulajan keikkakiertue päättyy nyt perjantaina, joten baareissa hän on saanut juosta niin paljon, ettei se vapaalla juuri huvita. Teatteri sen sijaan kyllä huvittaa.

Oma lähiteatteri, jossa tulee paljon käytyä, on Q-teatteri (Tunturikatu 16). Myös Punavuoren Takomossa (Fredrikinkatu 18) hän viihtyy.

”Viime aikoina on tullut paljon tosi oivaltavia ja rohkeita juttuja. Jossain esityksessä voi vaikka olla fragmentteja riidoista, ja tulee sellainen olo, että tuo on juuri minun elämästäni.”

Seuraavaksi suunta vie Marian sairaalassa (Lapinlahdenkatu 16) pidettävään Neuromaani-esitykseen, jossa yleisö vaeltaa potilaskaavuissa (lue esityksestä lisää tämän lehden sivulta 12).

”Kävin yleisöharjoituksissa. Todella vaikuttava ja hauska!”

Roope Salminen

Muusikko-näyttelijä, 26, tunnetaan Roope Salminen ja Koirat -yhtyeestä, improvisaatioryhmä Kolinasta ja useista television viihdeohjelmista. Hän näyttelee syksyllä musikaalissa Rocky Horror Show.

Tärpit Art goes Kapakkaan

1. Hermanni Turkki: Vuonna 2011 perustettu folkyhtye on alun perin katusoittobändi, mikä kuuluu musiikin äänekkyydessä. Mukana on muun ­muassa harmonikka, ukulele, läskibasso, klarinetti, mandoliini, cajon, perkussiokioski, melodika, huuliharput ja ksylofoni.

”Kiinnostaa puhtaasti puskaradiosta kuullun tiedon perusteella. Livemeno on kuulemma älyttömän hyvä. En yleensä itse kuuntele tällaista musiikkia. Art goes Kapakkaan kuuluu, ettei mennä katsomaan niitä tuttuja bändejä, vaan ex tempore jotain tuntematonta. Siinä tulee hyvä, puhdas livekokemus.”

Elmun Baari (Telakkakatu 8) ti 23. 8. klo 20.

2. Sofa: Kaksi nuorta teatteritaiteen maisteria, Sonja ja Fanni, räppää. Tunnetaan muun muassa Tyttörukka-hitistä, joka käsitteli nuoriin naisiin kohdistuvia odotuksia – ja kuinka niistä ei tarvitse välittää.

”Digasin Tyttörukka-biisistä tosi paljon ja digaan näistä mimmeistä tyyppeinä – vaikka en heitä tunnekaan. Kaikki haastattelut, some-presenssi ja musavideot ovat antaneet kuvan, että tässä on jotain tosi coolia. Olen kuullut, että meno keikoilla ei ole ihan perinteistä: pelataan muulla kuin swägällä ja hyvillä takapuolilla.”

Zetor (Mannerheimintie 3) to 25. 8. klo 21.30.

3. Paneelikeskusteluita: Tili Biopankissa (su 21. 8. klo 17): Keskustelua geenitietojen ja terveystiedon hyödyntämisestä ja omistamisesta. Eniten pelottaa kaikki (ma 22. 8. klo 18): Keskustelua mediasta ja sen uhkakuvista. Anna virheelle mahdollisuus (ti 23. 8. klo 18): Keskustelua luovuuden roolista tieteessä, taiteessa ja teknologiassa.

”Haluaisin mennä katsomaan kaikki: näiden aiheiden pitäisi olla jokaisen mielestä tärkeitä. Olen viime aikoina kuunnellut paljon podcasteja ja katsonut TED-puheita. Informatiivinen juttu kiinnostaa. Olisi kivaa mennä itsekin paikan päälle osallistumaan ja esittämään kysymyksiä.”

Keskustelut Dubrovnikissa tai Coronassa (Eerikinkatu 11).

Vapaalla Helsingissä muuten: ”Rakastan käydä teatterissa”

”En oikeasti käy missään vapaa-ajallani”, kiireinen Roope Salminen sanoo.

”Jos olen Stadissa, ihan oikeasti makaan vain kotona tai nollaan aivoja leffassa. Rakastan käydä teatterissa, mutta jos sinne menee sunnuntaina kahdeksan keikan jälkeen, siellä vain nukkuu, eikä se ole se juttu.”

Hän saattaa kuitenkin venyä lenkille Kaivopuistoon ja Ullanlinnaan.

”Sitten nousen Kaivopuiston läpi ja menen katsomaan suurlähetystöjä. Mahtavaa ajatella, että jos menisi sen portin yli, olisi laittomasti vieraan valtion alueella. On ollut myös koskettavaa nähdä, kun Ranskassa on ollut huono meininki, niin brittien ja USA:n lähetystöjen liput olivat puolitangossa”, Salminen kertoo.

Kun aikaa ja innostusta on, eräs kulttuuripaikka on lähellä syntyperäisen helsinkiläisen sydäntä.

”Kellariteatteria (Liisankatu 27) voi vilpittömästi suositella. Olen itsekin vuoden 2009 vuosikurssilaisia. Välillä ihan sontaa ja välillä tosi hyvää, mutta aina ins­piroivaa, koska teatteri ei ole taloudellisessa tai taiteellisessa vastuussa kenellekään.”

Klubikeikatkin kiinnostavat. Mutta Salmista vähän harmittaa, ettei hän saa enää olla rauhassa.

”Tiedän, tämä kuulostaa tosi typerältä. Mutta niin moni haluaa ottaa yhteiskuvia, että keikka menee usein siihen. Eikä todellakaan kiinnosta olla jossain lavan reunalla tai vip-tilassa kilistelemässä skumppaa”, hän selittää.

”Ei sillä lailla oikein pysty nauttimaan keikasta.”

Eräälle Salminen aikoo silti, vaikka väkisin. Nimittäin 11.10. esiintyy Kuudennella linjalla (Hämeentie 13) yhdysvaltalainen hiphop-artisti Watsky.

”Hän on ihan suosikkini.”

Evelina

Evelina eli Eveliina Tammenlaakso, 21, on poplaulaja. Hänet tunnetaan esimerkiksi kappaleista Honey ja Sireenit. Artisti on tehnyt yhteistyötä muun muassa JVG:n, Asteen ja Robinin kanssa.

Tärpit Art goes Kapakkaan

1. Kaksi paneelikeskustelua: Eniten pelottaa kaikki (ma 22. 8. klo 18): Keskustelua mediasta ja sen uhkakuvista. Anna virheelle mahdollisuus (ti 23. 8. klo 18): Keskustelua luovuuden roolista tieteessä, taiteessa ja teknologiassa.

”Erityisesti median aiheuttamat worst case scenariot ja paisuttelu kiinnostavat minua. Ja kaikki tällaiset keskustelut yleensä!”

Coronassa /Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11).

2. Maailman paras Gin & Tonic: Suomalainen Kyrö Distillery Company esittelee tislaamotuotteita. Selviää myös maailman parhaaksi valitun ginin resepti.

”Tykkään freeseistä juomista. Jos on titteli ’maailman paras’, totta kai se olisi pakko päästä tsekkaamaan, että millaista se on.

Baarissa mulla on tapana juoda sellaisia drinkkejä, joissa on vaikka basilikaa. Ei kauhean katkeria, mieluummin vähän makean puolella.

Suosikkidrinkkini on Gajin-ravintolan Shibuya, jossa on kaffirlimettiä, vadelmaa ja litsiä.

Olen vasta vähän aikaa sitten alkanut maistella oluttakin, mutta enemmän kiinnostavat silti drinkit. Niissä on pidempi makujen kaari.”

Kuja Bar & Bistro (Hakaniemenkatu 7) la 27. 8. klo 15.

3. Kaupungin paras kabaree: Linnea von Kattendam eli drag-artisti Ville Kekäläinen isännöi drag show’ta.

”Dragissä on sellaista röyhkeyttä, mikä on tosi kiehtovaa. Aina jos reissaan, tsekkaan paikalliset teatteriesitykset, oopperat ja drag show’t.”

Helkan keittiö & baari (Pohjoinen Rautatiekatu 23) ke 24. 8. klo 20.

Vapaalla Helsingissä muuten: ”Salakapakassa on sikahyviä drinkkejä”

Evelinalla on lämmin suhde nykytaiteenmuseo Kiasmaan (Mannerheiminaukio 2).

Etenkin yksi nyt jo loppunut näyttely, Tottelemattomuuskoulu, teki häneen vaikutuksen performansseineen.

”Se oli tosi kiinnostava. Minua miellyttää sellainen taide, jossa on jokin vähän vinksallaan. Ins­piroidun jutuista, jotka panevat ajattelemaan.”

Usein on tosin sama tilanne kuin Roope Salmisella: vapaa-aikana haluaisi vain nollata.

”Olen juuri kaksi päivää maannut kotona ja katsonut Netflixiä”, laulaja tunnustaa.

Mahtuu elämään kuitenkin sellaisiakin iltoja, kun tie vie käy kaupungille.

”Salakapakka on kiva, mutta ei spoilata sen enempää. Ne tietävät, jotka tietävät”, Evelina sanoo salaperäisesti.

”Siellä on ihan sikahyviä drinkkejä.”

Mutta kerrotaan nyt vähän. Kyseessä on osoitteeltaan salainen, Trillby & Chadwick -niminen baari Helsingissä. Se tavoittelee 1900-luvun alun tunnelmaa ja on erikoistunut cocktaileihin.

Paikka sijaitsee Senaatintorin kupeessa torikortteleissa erään lyhyen kadun varrella. Ulkopuolella ei ole minkäänlaisia merkkejä siitä, että kohdassa sijaitsisi kapakka, ja sisäänpääsyssäkin on omat kommervenkkinsa.

”Mutta ei ole oikeastaan väliä, missä sitä on, jos on hyvää seuraa”, Evelina sanoo.

”Kun kerran kuukaudessa pääsee kavereiden kanssa ulos, haluaa olla vain omassa porukassa.”

Art Goes Kapakka 18.–27. elokuuta Helsingissä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • festarit
 • Musiikki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 3. 3

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 4. 4

  Ravintolauutisia: Siltasen Lie Mi siirtyy Kamppiin, tilalle Onda

 5. 5

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 6. 6

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 7. 7

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 8. 8

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 9. 9

  Suomi-jazz valmiina Bremeniin – Näillä keinoilla Suomi pärjäisi vielä paremmin kansainvälisessä kilpailussa

 10. 10

  Miesten seksuaalisuus pitää vapauttaa, jotta miehetkin voisivat nauttia seksistä enemmän, sanoo tutkija – ja näin se tapahtuu

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 3. 3

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 6. 6

  Tästä syystä suomalaispoliitikoiden kauhistelu suurmoskeijasta on tekopyhää

 7. 7

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 8. 8

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 9. 9

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 10. 10

  Miesten seksuaalisuus pitää vapauttaa, jotta miehetkin voisivat nauttia seksistä enemmän, sanoo tutkija – ja näin se tapahtuu

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 4. 4

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 5. 5

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 6. 6

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 7. 7

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 8. 8

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 9. 9

  Cheekin osaomistama yökerho avataan Makkarataloon parin viikon päästä – nyt paljastettiin nimi Skohan, josta vihjailtiin jo Cheekin ja Elastisen yhteisbiisissä

 10. 10

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Yli sata laskua ilman kauppakuitteja – Helsingissä vanhuksia ilman ruokaa jättänyt Servea lähetti edunvalvojalle epäselviä laskuja

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  Ilmavoimat on perustanut kaikessa hiljaisuudessa Raven-joukot – ”korpit” suojelevat vip-matkustajia mahdollisesti vaarallisilla paikoilla

 4. 4

  HS Alman loppuunmyydyllä keikalla Lontoossa – ”Ilman BBC:tä olisin jossain Suomessa pelailemassa siskoni kanssa”

 5. 5

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 6. 6

  Näin lähtee Jopo hävyttömän varkaan mukaan helsinkiläisnaisen kotipihasta – ”Toivottavasti tämä toimii muille opetuksena”

 7. 7

  Herätkää poliittiset päättäjät – Suomi on sairastunut, ja taudin nimi on avoin rasismi

 8. 8

  Vantaan Koivuhaassa on Jehovan todistajien päämaja, jossa valikoitu joukko odottaa pääsyä paratiisiin – lapset on kielletty ja raamatuntulkinta ainoaa oikeaa

 9. 9

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 10. 10

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 3. 3

  Vantaan Koivuhaassa on Jehovan todistajien päämaja, jossa valikoitu joukko odottaa pääsyä paratiisiin – lapset on kielletty ja raamatuntulkinta ainoaa oikeaa

 4. 4

  Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin Irakista ja Somaliasta tulevien työllisyys on hyvin heikko

 5. 5

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 6. 6

  Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään

 7. 7

  Happohyökkääjä vaanii nuoria naisia Berliinissä – uhreja ainakin kuusi

 8. 8

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 9. 9

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 10. 10

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 8. 8

  Kela vaatii, että 6-vuotiaalle lapsenlapselle säästämäni rahat käytetään perheen elättämiseen

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 11. Näytä lisää