Valikko

Bile-Danista tuli Suomen vihatuin tähti provosoimalla ja naisia haukkumalla – ja hän teki sen tahallaan

Naisia haukkuva ja itseään kehuva tosi-tv-tähti Bile-Dani on suomen vihatuimpia ja halveksutuimpia ihmisiä, mutta se on Bile-Danin kannalta vain hyvä asia.

Bile-Dani seisoo kameran edessä ilman paitaa. Hän nostaa kaikki kymmenen sormeaan pystyyn, virnistää ja sanoo:

”Bile-Danin kymmenen käskyä!”

Väliin leikkaus, ja sitten Bile-Danin monologi alkaa:

”Noniin kuolevaiset. Miten saa varmasti pesää? Se on se, että oot täysin – täysin – mulkku naisille. (…) Mä oon baarissa. Siellä on yksi OK:n näköinen, yksi helvetin hyvännäköinen ja yksi sellainen, joka kuuluu navettaan. Sun pitää antaa sille rumimman näköiselle lehmälle sitä huomiota, koska se parhaimman näköinen lehmä menee silloin ihan sekaisin. Se tulee siihen kiehnäämään: ’anna mullekin, anna mullekin”!’ (…) Pokaat ruminta, saat parhaimman, that’s it!”

Kysymys on Nelosen Ruutu-palvelussa olevasta videosarjasta, jossa tv-persoona ja julkkis Bile-Dani eli Daniel Lehtonen, 25, jakaa elämänohjeitaan. Lehtonen tunnetaan tv-sarja Hottiksista, joka oli viime vuoden tv-hittejä.

Sarjassa itsestään suuria luulevat parikymppiset esittelevät itseään ja käyvät treffeillä. Sarjaa seurasivat sadattuhannet, erityisesti nuoret ja erityisesti verkosta. Hottikset on siis juuri sellaisen kohdeyleisön viihdettä, jota mediayhtiöt janoavat.

Lehtosen elämänohjeet tosin koostuvat pääosin naisia halveksivasta puheesta ja itsekehusta.

”Mä oon ihmisdildo, jonka patterit ei koskaan lopu”, hän muun muassa sanoi Hottiksissa.

Nyt hän taas jakaa elämänohjeitaan. Uusi Hottikset-kausi alkoi eilen.

Suosittua törkyä, mutta törkyä. Miksi annamme tällaiselle puheelle lisää huomiota?

Seuraava Lehtosen lausunto valottaa asiaa. Hän tietää, että tätä yleisö haluaa. Niin kannattaa sanoa.

”Jos mä olisin tyhmä, mennyt vahingossa vittuilemaan sinne (televisioon), niin en mä olisi kestänyt kaikkea sitä rummutusta ja myllytystä, mitä sieltä tulee. Mä tiedän, mitä mä teen.”

Lahdessa parkkipaikan editse kävelee nuori, lippispäinen mies.

Ensin tulee mieleen, että onpas tämä alfa-uros yllättävän lyhyt, jossain 170 ja 180 sentin puolivälissä. Mukana on hänen koiransa Eddy. Se on puolivuotias pikkupentu.

Kuten isäntänsä, se on kova haukkumaan.

”Pitäähän mullakin joku kaveri olla”, Lehtonen sanoo ja nauraa.

Sisällä asunnossa Lehtonen alkaa siivoilla.

”Ja partakin on ajamatta.”

Reilun 40 neliön asunto Lahden keskustassa on sisustettu lähinnä mustalla ja valkoisella. Pieni parvekekin löytyy. Olohuoneen seinällä on taulu, jossa lukee:

Do more of what makes you happy.

Se on Lehtosen elämänfilosofian ydintä. Hän on ollut nyt reilut puoli vuotta toiminimiyrittäjä ja puhuu bisneksen tekemisestä innoissaan.

Lehtonen on DJ (haastattelupäivän iltana on keikka Porvoossa), bileisäntä ja tapahtumatuottaja (yökerhokiertue alkaa), artisti (hän on julkaissut beach house -tyyppistä musiikkia), juhlaisännöitsijä (turisti-isännöintiä Kultahietikolla) ja televisiosta tuttu julkkis (Malagassa kuvataan uutta projektia).

Lehtonen on nykyään myös vaatesuunnittelija. Hänellä on BD-niminen vaatemerkki. Sitä käyttävät ihmiset, jotka haluavat viestiä olevansa rohkeita ja itsevarmoja, Lehtonen sanoo.

”Ensimmäiset sata snäbäriä meni kaupaksi ihan vaan tollee”, Lehtonen sanoo ja napsauttaa sormiaan. Eddy alkaa taas haukkua.

”Tulossa on myös sellaisia rentoja hihattomia, rentoja vaatteita. Ostan rojaltivapaita kuvia, käsittelen niitä eteenpäin ja laitan paitaan. Nyt mulla on brändäys menossa, sellainen pieni firma hoitaa mulle verkkosivut ja brändäyksen.”

Pidetään tuo sana mielessä: brändäys.

Puoliksi puolalainen Daniel Lehtonen oli poikana tunnettu siitä, että hän oli nuoreksi kundiksi melkoinen lihaskimppu, koska hän harrasti painia. Joskus Lehtonen sai kuulla tämän takia homottelua. Puolalaisuudestakin kuulemma vähän kiusattiin.

Lehtosen kanssa neljännelle luokalle samassa koulussa ollut lapsuuden kaveri kertoo, että Lehtonen oli melkoisen villi tapaus.

”Mutta mukava tyyppi, ei mikään kiusattu. Muistan, että sillä oli paljon niitä painimitaleja.”

Kotiasiat olivat Lehtosen mukaan kunnossa.

”Sain sellaisen kasvatuksen, että ei oltu välinpitämättömiä. Asiat käsiteltiin, ja tuli rangaistus. Ne halusi minusta kunnon kansalaisen.”

Lehtonen virnistää.

”Ettei pojasta tulisi mitään Bile-Dania.”

Kouluja on jäänyt kesken kaksi: hotelli- ja ravintola-alan ammattikoulu ja merkonomikoulu. Yhden pitkäaikaisen vakavan parisuhteenkin hän kävi läpi näillä vaihein. Se oli ensimmäinen ja tähän mennessä viimeinen.

”Ei koulunkäynnistä saa rahaa. En mä voi elää millään tuella. Mä olen rahanahne.”

Lehtonen teki erilaisia hanttihommia muun muassa baareissa ja laivalla aikuisiällä, kunnes kävi onnenpotku.

Suomen Temptation Island -tosi-tv-ohjelmaan haettiin kisailijoita, ja Lehtonen kertoo, että häneen otettiin yhteyttä. Hän ei tarkalleen tiedä, miksi juuri hän sai puhelun.

Lehtonen lähti leikkiin mukaan, ja yksi tosi-tv poiki toisen: seuraavaksi yhteyttä otettiin Hottikset-sarjasta. Sen kautta Suomi tutustui mieheen, joka mahtaili radiossa avoimesti kaataneensa yli 300 naista.

”Sitten se räjähti. Bile-Dani räjähti. Mä räjäytin vähän sen pankin mun kommenteillani.”

Kun suomalaiset näkivät ensimmäiset hetket Hottikset-sarjasta, Bile-Danista tuli kertaheitolla yksi Suomen vihatuimmista julkisuudenhenkilöistä.

Hän laukoi toinen toistaan sovinistisempia kommentteja, sanoi naisia pelinappuloiksi ja lehmiksi ja kertoi, kuinka on itse alfauros, sinkkujen sinkku ja hottisten hottis, joka saa ihan kenet vaan.

Tätä Hottikset luultavasti haluaakin, koska se toimii: päästää ihmiset kokemaan moraalista raivoa, ylemmyyden tunnetta ja päivittelemään maailman tilaa – tai nauramaan ”mahdottomille” kommenteille:

”Jeesus miten tyhmiä tyyppejä! Ei ne ole edes hyvännäköisiä! Tuo on niin älyttömästi sanottu!”

Tosi-tv on ollut valtavirtaa lähes koko Lehtosen aikuisiän. Suomen Big Brother alkoi vuonna 2005. Lehtonen oli silloin 13-vuotias. Sen jälkeen some on vain lisännyt pelin kierroksia. Hänen täytyy tietää, miten kuvio toimii.

Ja se kelpaa Lehtoselle.

”Mä olen myynyt sieluni sille julkisuudelle. Mun pitää mennä nyt loppuun asti, kutosella kuuhun. Jos mä nyt jätän tämän kesken, koko Suomi vihaa mua turhaan.”

Lehtonen väittää kuitenkin, että pelkän juhlimisen lisäksi hänellä on viesti.

Bile-Danin brändiin kuuluu näet myös asia, jota Lehtonen kuvailee ”miesten lipun kantamiseksi”. Se on kuulemma hänen suuri viestinsä, jota hän haluaa jakaa.

”Sosiaaliset normit on sillä lailla, että miesten pitää näyttää superhyvältä, että ne voi saada superhyvän naisen. Se romuttaa miesten itsetuntoa. Mä haluan tuoda sitä, että näytät miltä tahansa, niin sä voit saada millaisen naisen tahansa.”

Eddy alkaa taas räksyttää, ja Lehtonen antaa sille pureskelutikun. Sitten hän jatkaa.

”Mä lyttään naisia – sehän on fakta. Mä lyttään sen takia, että muutkin äijät lyttäisi. Jos joku muija lyttää äijän sen takia, että sillä on hiukset vinossa ja yksi finni otsassa, niin miehen on oikeus lytätä muija siksi, että sillä on iso perse.”

Lehtosen – tai Bile-Danin – mielestä naisia saa haukkua, koska naiset hänen mielestään haukkuvat miehiä koko ajan.

”Jonkun pitää antaa takaisin. Pitää olla reilu peli. Jos nainen haukkuu miestä, niin se on ihan fine, eikä kukaan siitä mitään kirjoita. Mutta jos mies haukkuu naista, niin se on että ’apua!’. Tätä pitää vähän tasoittaa.”

Niin. Mietitäänpä taas, miksi Bile-Dani saa näille puheilleen alustan – televisiosta, verkosta ja tästäkin jutusta.

Jokin Lehtosessa vetoaa, ei sarja muuten palaisi suurin odotuksin. Olisi helppo sanoa, että Bile-Dani on nykyisen mediamaiseman oire: liian kovalle laukalle lähteneen huomiotalouden tiivistymä, jossa esille päästäkseen on sanottava aina vain älyttömämpiä ja älyttömämpiä asioita.

Joku voisi sanoa, että Lehtosen ja Donald Trumpin suosiossa on jotakin samaa: he sanovat niin raakoja asioita, että se viihdyttää, vaikka asiat pelkkinä asioina ovatkin kaameita. Samaa Trumpissa ja Lehtosessa on myös se, että molempia inhotaan juuri sen vuoksi, että he sättivät naisia. Paradoksaalista kyllä, Hottisten verkkokatsojista yli 80 prosenttia oli Finnpanelin mukaan viime kaudella naisia.

Oikeastaan kyse ei ole Trumpista tai Bile-Danista, vaan siitä, mitä Trump ja Bile-Dani kertovat meistä.

Ja jos sarjaa katsoo, huomaa, että Lehtonen ei ole pelkästään möykkääjä, tai ei ainakaan aina ole ollut. Uho peittää jotain muuta.

”Mä en ole aina ollut itsevarma. Mä tiesin jo poikana, että olen hyvännäköinen, mutta se hyvännäköisyys huokui pois, koska en ollut itsevarma. Itsevarmuus on ainoa asia, jolla on väliä. Mä haluan valaa sitä itsevarmuutta miehiin”, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on saanut myös kärsiä Bile-Danin takia. Esimerkiksi aiemmassa asunnossa Porvoossa hänen ovisummeriaan rimputeltiin tämän tästä.

Keväällä hänet pahoinpideltiin Valkeakoskella. Tapaus oli uutinen, ja pahoinpitely vakava.

”Joku hullu on siellä saanut päähänsä, että (Lehtonen muuttaa äänensä sössöttäväksi) ’toi haukkuu läskejä. Mun tyttöystävä on läski. Nyt vittu tapetaan se! Että kyllä vittu kun Bile-Dani tulee kaupunkiin niin avot!’”

Viha ja nyrkiniskut ovat kevyempiä ottaa vastaan, kuin viha kohdistuu Bile-Daniin, joka on roolihahmo, eikä Daniel Lehtoseen, joka on oikea ihminen, eikö?

On pakko kysyä samaa, mitä Trumpilta tivataan: Bile-Dani on varmaankin rooli?

Onhan?

”Joo joo, kyllä mä tiedän, mitä sä tarkoitat. Mutta en mä voi sitä sulle myöntää”, Lehtonen sanoo.

”Allekirjoitanko sen, että Bile-Dani on rooli? No allekirjoitanko ja allekirjoitanko. Sanotaan, että mulla on työ ja vapaa aika. Sen verran mä allekirjoitan.”

Seuraava osa Bile-Danin tarinassa alkaa uuden Hottikset-kauden merkeissä.

Ohjelmaa tekevän tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin Carita von Rutenhjelm kertoo, että Bile-Danista näkyy uudella kaudella uusi puoli.

”Tällä kaudella Bile-Danista kuoriutuu myös Daniel esiin ja se, miten reipas, sisukas, sydämellinen ja hauska Daniel on kolikon toiselta puolelta”, hän kertoo.

Lehtonenkin – joka puhuu haastattelun aikana Bile-Danista usein kolmannessa persoonassa – sanoo:

”Pakko tuoda jotain uutta, kun on uusi tuotantokausi.”

Ehkä kyseessä siis on klassinen antisankarin tarina: ensin provosoidaan, ollaan halpamaisia ja aiheutetaan vihaa (ja saadaan turpaankin), minkä jälkeen näytetään herkempi puoli – tehdään parannus – ja saadaan ihmiset ihastumaan tähän uudistuneeseen hahmoon.

Vähän kuin Donald Trump: ensin huomio kerätään räävittömällä, huomioyhteiskunnan vaatimalla puheella ja sitten puheista peräännytään tarpeeksi, jotta oma asema ei oikeasti vaarannu.

Näin voi myös syntyä puhdistava kasvutarina, paljon rakastettavampaa, kuin perinteisen hyveellisen sankarin tarina.

Ehkä – iso ehkä – Bile-Daninkin puheet miesten itseluottamuksen parantamisesta otetaan joskus jossakin vakavasti. Niin hän ainakin itse vakaasti uskoo, ja käy asiasta puhuessaan jo melkein runolliseksi.

”Silloin sä voit saavuttamattomankin saavuttaa.”

Nelonen ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 2. 2

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 3. 3

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 4. 4

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 5. 5

  Jos haet koko kesän huippufiiliksiä, suosittelen jazzkeikkaa Teurastamolla

 6. 6

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 7. 7

  Nämä asiat pitää tietää, jos aikoo yöpyä keskellä Helsinkiä ulkona

 8. 8

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 9. 9

  Tällainen on HBO:n ylistetty uusi suursarja Westworld, josta toivotaan ”scifin Game of Thronesia”

 1. 1

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 2. 2

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 3. 3

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 4. 4

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 5. 5

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 6. 6

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 7. 7

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 8. 8

  Jos haet koko kesän huippufiiliksiä, suosittelen jazzkeikkaa Teurastamolla

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 10. 10

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 2. 2

  Elina Jyväs 1977–2017

 3. 3

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 4. 4

  Kotihälytysten ykkönen on Kontula, häiriökäyttäytyminen keskittyy Kluuviin – katso HS:n hakukoneesta, millaiset tehtävät työllistävät poliisia omilla kotikulmillasi

 5. 5

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 6. 6

  Vasta joka kolmannella on eurooppalainen sairaanhoitokortti – moni myös ajattelee virheellisesti, että Suomen valtio järjestää kotiinkuljetuksen vakavan sairastumisen jälkeen

 7. 7

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 8. 8

  Vain oikea palkkatyö on parasta sosiaaliturvaa – ei sosiaaliturvaa vastaan tehtävä pakkotyö

 9. 9

  Helsingin ja Tallinnan välillä matkustetaan pian jo yli 9 miljoonaa kertaa vuodessa, mutta mennäkö nopeasti, hitaasti vai halvalla? – HS selvitti lomailijoiden vaihtoehdot

 10. 10

  Kosteusvaurioiden yhteys terveyshaittoihin on yhä epäselvä – lääkäritkin pelkäävät leimautuvansa puhuessaan homeoireistaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elina Jyväs 1977–2017

 2. 2

  Venäjällä media valmistautuu Putinin Suomen-vierailuun syyllistämällä, nöyryyttämällä ja vähättelemällä Suomea

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

 5. 5

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 6. 6

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 7. 7

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 8. 8

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 9. 9

  ”Kapitalistista logiikkaa” vastustavat talonvaltaajat eivät suostu lähtemään saaristohuvilalta – Helsingin vaihtamat uudet lukot rikottiin heti, valtaajat kieltävät koskeneensa

 10. 10

  Räjähtäviä kaasuputkia ja rapistuvia moottoriteitä – edes Trumpin lupailemat tuhat miljardia eivät riitä korjaamaan USA:n rapakuntoon päässyttä infrastruktuuria

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää