Valikko

19 keikkapaikkaa Helsingissä: Mihin pääsevät myös alaikäiset? Missä hiki tippuu katosta niskaan?

Helsingissä riittää klubeja ja keikkoja tarjoavia ravintoloita vaikka kuinka.

Helsingissä riittää klubeja ja keikkoja tarjoavia ravintoloita vaikka kuinka. Kannattaa pitää mielessä ainakin nämä keikkapaikat!

Esittelyt laati pitkän linjan musiikkitoimittaja Otto Talvio, joka on soittanut yli 20 vuotta dj:nä useissa helsinkiläisravintoloissa.

1: Allas

Katajanokan Allas on järjestänyt kesän mittaan dj-iltojen lisäksi myös livemusiikkia, ja miljööhän on siihen mitä hienoin. Nyt altaatkin ovat vihdoin auki!

Katajanokanlaituri 2 su–to klo 10–21 ja pe–la 10–23. Keikat: allasseapool.fi

2: Apollo Live Club

Entinen Capitolin elokuvateatterisali tarjoaa Forumin Apollo-klubille komeat puitteet. Apollo Live Club on aiemmin profiloitunut laajan yleisön klubimusiikin ja livemusiikin näyttämönä, mutta nyt siellä pääsee seuraamaan vaikka Sami Hedbergin lavakomediaa.

Mannerheimintie 16 pe–la klo 22–4. Esimerkiksi De Sotos pe 9.9. klo 22 ja la 10.9. klo 23. Liput 10 e.

3: Le Bonk

Taiteilija Alvar Gullichsenin konseptoima Le Bonk tarjoaa viihdettä klubeista livemusiikkiin. Le Bonkin livemusiikkilinja ei ole kaupungin selkeimmästä päästä, on houseklubia ja hiphop-keikkaa, mutta lavalle näkee hyvin ja kattoterassi on erinomainen.

Yrjönkatu 24 pe–la klo 22–4. Keikat: lebonk.fi.

4: The Circus

Kokonsa puolesta yksi Hel­singin isoimpia liveklubeja, mutta siellä on myös ainutlaatuisen hyvä näkyvyys lavalle, koska sen sali on avara ja parvi valtava. Livekeikat näyttävät korvanneen yökerhotoiminnan Circusin pääasiallisena toimintana.

Salomoninkatu 1–3. Auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Steel Panther to 15.9. klo 19. Liput 40 e.

5: G Livelab

Elokuun loppupuolella avattu G Livelab keskittyy hifiin. Siellä on kuin seuraisi konserttia keskellä kaupungin sykettä, mutta erinomaisilla soundeilla. Klubin ohjelmapolitiikassa kohtaavat korkeakulttuuri, jazz ja rock, mutta kukaan ei vielä tiedä millaiseksi klubin asiakaskunta muodostuu. Pidemmän esittelyn paikasta voi lukea täältä.

G Livelabissä (Yrjönkatu 3) esimerkiksi sellisti Markus Hohdin Le Spectacle -konsertti pe 9.9. klo 19. Liput 22 e. Kaikki keikkojen tiedot: glivelab.fi.

6: Henry’s Pub

Monitoimimies Wallu Valpion Helatorstai-klubit vetävät Narinkkatorin Henry’s Pubin täyteen torstaisin. Musiikkilinja maanläheinen ja teeskente

lemätön, sekä uutta musiikkia että tuttuja tekijöitä rennossa miljöössä.

Simonkatu 3 su–ke klo 10–1, to–la 10–3. Esimerkiksi Ursus Factory, Nok Nok to 15.9. klo 22. Vapaa pääsy.

7: Juttutupa

Demarien jugendlinnan kivijalan 1932 avannut ravintola Hakaniemen Siltasaaressa on vuosien varrella muuttanut profiiliaan poliittisesti värittyneestä kulmakuppilasta yhdeksi kaupungin parhaista livemusiikin keitaista. Suomen parhaat jazz- ja roots-soittajat käyvät siellä tasaisesti soittamassa jamiklubeilla.

Säästöpankinranta 6 ma–ti klo 10.30–24, ke–to 10.30–1, pe 10.30–3, la klo 11–3 ja su 12–23. Esimerkiksi Mighty Shitty la 10.9. klo 21. Vapaa pääsy.

8: Korjaamo

Kulttuuriareena Korjaamo Töölön vanhoilla ratikkahalleilla tarjoaa sekä kiinnostavia ulkomaisia esiintyjiä että menestyviä kotimaisia hiukan vaihtoehtoisella painotuksella. Indietä, psykedeliaa ja taiderockia, mutta myös yleisönsuosikkeja.

Töölönkatu 51. Klubipuoli auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Hoodie Allen pe klo 20.30. Liput 30 e.

9: Kuudes linja

Promoottori Toni Rantasen kombinaatti Elannon vanhoissa rakennuksissa Hämeentiellä on bailaavan nuorison ja ikääntyvien hipstereiden suosikki vuodesta toiseen. Kuudennella linjalla on eniten livemusiikkia, ja siellä viihtyvät kulttiartistit, indiebändit ja kotimaiset marginaalinimet. Kaikussa pidetään enimmäkseen tanssiklubeja ja Siltasessa soitetaan levyjä.

Hämeentie 13. Kuudes linja auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Entombed A.D. ke 14.9. klo 21. Liput 28 e.

10: Lepakkomies

Yksi Helsingin kiistattomia punkin ja autotallirockin ykkösnäyttämöitä Piritorin kulmalla Helsinginkadun alkupäässä Sörnäisissä. Painotus vähän nuorempi kuin vaikkapa Bar Loosen alakerrassa.

Helsinginkatu 1 ma–su 12–2. Esimerkiksi Lähtevät Kaukojunat, EU-vostoliitto, Jätä Jämät, Rue Morgue pe 9.9. klo 21. Liput 6 e.

11: Bar Loose

Rokkibaari Loosen alakerta on ydinkeskustan ainoa kunnon rockluola, jossa on vuosien varrella todistettu legendaarisia garageartisteja, vankkoja kotimaisia vaihtoehtorockin suosikkeja ja uusia tulokkaita. Kannattaa varautua siihen, että hiki tippuu katosta niskaan.

Annankatu 21 ti klo 20–2, ke–su 20–4. Esimerkiksi ke 14.9. klo 21 Continental. Liput 14 e.

12: Nosturi

Elmun pyörittämä Nosturi on siitä harvinainen helsinkiläiskeikkapaikka, että se tarjoaa myös ikärajatonta rockin riemua. Nosturin anniskelualueet on rajattu, mutta kyllä vanhaan telakan halliin mahtuu. Sen alakerran baari tarjoaa myös keikkoja ja viihtyisän terassin.

Telakkakatu 8. Nosturi auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi 10.9. klo 19 Eskimo Callboy, Adept, Khroma, Aether. Liput 28,50 e.

13: On the Rocks

Rautatientorin laidalla sijaitseva On the Rocks on vuosien varrella profiloitunut koko kansan rockpaikkana, jossa ohjelma on kiinnostava yhdistelmä uusia artisteja ja unohduksiin painuneita esiintyjiä sekä tuttuja viihdyttäjiä.

Mikonkatu 15. Ma–su klo 14–4. Esimerkiksi Barbe-Q-Barbies ja Philadelphia Dynamite pe 9.9. klo 21. Liput 12 e.

14: Putte’s Cellar

Putte’s Pizzerian musiikkikellari tarjoaa levymusiikin lisäksi myös livekeikkoja ja tanssivetoista viihdykettä. Soundiltaan Putten bailukellari on yksi kaupungin parhaita, ja sen musiikkivalikoimalta on eklektinen.

Kalevankatu 6 ma–ti klo 11–24, ke–to 11–2, pe–la 11–3, su 12–24. Keikat: puttes.fi.

15: Semifinal

Tavastian alakerran pikkuklubi Semifinal on lähes yhtä legendaarinen kuin isoveljensä Tavastia. Koti hikisille poppiklubeille ja iholle tuleville rockkeikoille. Näin lähelle artistia pääsee harvassa paikassa.

Urho Kekkosen katu 4–6, auki keikkailtoina su–to 20–1, pe 21–3, la 20–4. Esimerkiksi ke 14.9 klo 21 Valhe ja Robin Pahlman. Liput 10 e.

16: Storyville

Muun muassa kansanedustajien suosima Storyville Eduskuntatalon naapurissa Etu-Töölössä on jo vuosia sitten laajentanut ohjelmaansa viihteellisestä jazzista roots-musiikkiin ja rock ’n’ rolliin.

Museokatu 8. Terassi joka päivä klo 14–2, Streetbar ke–to klo 19–2 ja pe–la 19–4, Alakerta pe–la klo 21–4. Esimerkiksi Antti Sarpila Tribute to Benny Goodman Trio to 15.9. klo 22. Liput 10 e.

17: Tavastia

Suomen perinteinen rockpäämaja Tavastia puolustaa vuodesta toiseen paikkaansa vaikka kilpailu on kovaa. Edelleen kokonsa ja tunnelmansa puolesta Helsingin paras paikka seurata rockkeikkoja. Paikalla on historia puolellaan: täällä laulajalegenda Tom Waits teki ainoan Suomen-keikkansa.

Urho Kekkosen katu 4–6. Tavastia keikkailtoina su–to klo 20–1, pe–la 20–4. Esimerkiksi Ensiferum la 10.9. klo 21. Liput 25 e.

18: Virgin Oil Co.

Musiikkilinja on vahvasti Suomi-vetoinen. Hurmio-klubi vetää paikalle iltatanssien ystäviä, muuten musiikkilinja edustaa isoja kotimaisia nimiä.

Mannerheimintie 5. Auki tapahtumien yhteydessä, ravintola auki ma–to klo 11–24, pe–la 11–4, su 12–23. Esimerkiksi 14.9. klo 18 Heikki Koskelo & Onnenkerjäläiset. Liput 15 e.

19: Ääniwalli

Vuonna 2013 avannut Ääniwalli on Kuudennen linjan ja Kaikun sivupiste Vallilassa. Teollisuusalueen helmi on toiminut näyttämönä niin Hori Smoku -festivaaleille kuin kaupungin parhaille teknotapahtumillekin. Ääniwalli on pieni pala suurkaupunkitunnelmaa Helsingissä.

Pälkäneentie 13. Auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Helluvarock 14.10. klo 21. Liput 11,50 e.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Helsinki
 • Keikat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 2. 2

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 3. 3

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 4. 4

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 5. 5

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 6. 6

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 7. 7

  Pelottavan pellen paluu: Stephen Kingin Se-kirjasta tulee uusi elokuva, ensimmäinen traileri nyt julki

 8. 8

  Lapin erämaassa asuvasta nuoresta naisesta otetut valokuvat herättävät huomiota maailmalla

 9. 9

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 10. 10

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 2. 2

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 3. 3

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 4. 4

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 5. 5

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 6. 6

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 7. 7

  Pelottavan pellen paluu: Stephen Kingin Se-kirjasta tulee uusi elokuva, ensimmäinen traileri nyt julki

 8. 8

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 9. 9

  Kieli kertoo maailmasta ja muokkaa sitä samalla, miksi siis vain naista sanotaan ”huoraksi”?

 10. 10

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 7. 7

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 8. 8

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 2. 2

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 3. 3

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 4. 4

  Trump uhkaa taistella oman puolueensa konservatiivi­siipeä vastaan

 5. 5

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 6. 6

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 7. 7

  HS:n toimittajat paljastavat ennen julkaisemattomia tarinoita Kansallis­teatterissa – HSTV näyttää loppuunmyydyn Musta laatikko -esityksen suorana juuri nyt

 8. 8

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 9. 9

  Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

 10. 10

  Ay-johtajan ”kultaisesta kädenpuristuksesta” nousi kohu – Akavan Fjäder: Sopimukseeni sisältyy työvelvoite

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 4. 4

  Poliisin mukaan moni käännytettävä uhkailee itsemurhalla – Mitä afganistanilaiselle Rezalle tapahtui sen jälkeen, kun hän oli kiivennyt köysi kädessä Rautatientorin puuhun?

 5. 5

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 6. 6

  Radikaali rehellisyys voi muuttaa elämäsi ja tuhota parisuhteesi, mutta on sen arvoista, sanoo Tuuli Syvänen: ”Vaihtoehto on elää feikkaamalla”

 7. 7

  Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

 8. 8

  Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

 9. 9

  Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

 10. 10

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 5. 5

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 8. 8

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 9. 9

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 10. 10

  Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

 11. Näytä lisää