Valikko

19 keikkapaikkaa Helsingissä: Mihin pääsevät myös alaikäiset? Missä hiki tippuu katosta niskaan?

Helsingissä riittää klubeja ja keikkoja tarjoavia ravintoloita vaikka kuinka.

Helsingissä riittää klubeja ja keikkoja tarjoavia ravintoloita vaikka kuinka. Kannattaa pitää mielessä ainakin nämä keikkapaikat!

Esittelyt laati pitkän linjan musiikkitoimittaja Otto Talvio, joka on soittanut yli 20 vuotta dj:nä useissa helsinkiläisravintoloissa.

1: Allas

Katajanokan Allas on järjestänyt kesän mittaan dj-iltojen lisäksi myös livemusiikkia, ja miljööhän on siihen mitä hienoin. Nyt altaatkin ovat vihdoin auki!

Katajanokanlaituri 2 su–to klo 10–21 ja pe–la 10–23. Keikat: allasseapool.fi

2: Apollo Live Club

Entinen Capitolin elokuvateatterisali tarjoaa Forumin Apollo-klubille komeat puitteet. Apollo Live Club on aiemmin profiloitunut laajan yleisön klubimusiikin ja livemusiikin näyttämönä, mutta nyt siellä pääsee seuraamaan vaikka Sami Hedbergin lavakomediaa.

Mannerheimintie 16 pe–la klo 22–4. Esimerkiksi De Sotos pe 9.9. klo 22 ja la 10.9. klo 23. Liput 10 e.

3: Le Bonk

Taiteilija Alvar Gullichsenin konseptoima Le Bonk tarjoaa viihdettä klubeista livemusiikkiin. Le Bonkin livemusiikkilinja ei ole kaupungin selkeimmästä päästä, on houseklubia ja hiphop-keikkaa, mutta lavalle näkee hyvin ja kattoterassi on erinomainen.

Yrjönkatu 24 pe–la klo 22–4. Keikat: lebonk.fi.

4: The Circus

Kokonsa puolesta yksi Hel­singin isoimpia liveklubeja, mutta siellä on myös ainutlaatuisen hyvä näkyvyys lavalle, koska sen sali on avara ja parvi valtava. Livekeikat näyttävät korvanneen yökerhotoiminnan Circusin pääasiallisena toimintana.

Salomoninkatu 1–3. Auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Steel Panther to 15.9. klo 19. Liput 40 e.

5: G Livelab

Elokuun loppupuolella avattu G Livelab keskittyy hifiin. Siellä on kuin seuraisi konserttia keskellä kaupungin sykettä, mutta erinomaisilla soundeilla. Klubin ohjelmapolitiikassa kohtaavat korkeakulttuuri, jazz ja rock, mutta kukaan ei vielä tiedä millaiseksi klubin asiakaskunta muodostuu. Pidemmän esittelyn paikasta voi lukea täältä.

G Livelabissä (Yrjönkatu 3) esimerkiksi sellisti Markus Hohdin Le Spectacle -konsertti pe 9.9. klo 19. Liput 22 e. Kaikki keikkojen tiedot: glivelab.fi.

6: Henry’s Pub

Monitoimimies Wallu Valpion Helatorstai-klubit vetävät Narinkkatorin Henry’s Pubin täyteen torstaisin. Musiikkilinja maanläheinen ja teeskente

lemätön, sekä uutta musiikkia että tuttuja tekijöitä rennossa miljöössä.

Simonkatu 3 su–ke klo 10–1, to–la 10–3. Esimerkiksi Ursus Factory, Nok Nok to 15.9. klo 22. Vapaa pääsy.

7: Juttutupa

Demarien jugendlinnan kivijalan 1932 avannut ravintola Hakaniemen Siltasaaressa on vuosien varrella muuttanut profiiliaan poliittisesti värittyneestä kulmakuppilasta yhdeksi kaupungin parhaista livemusiikin keitaista. Suomen parhaat jazz- ja roots-soittajat käyvät siellä tasaisesti soittamassa jamiklubeilla.

Säästöpankinranta 6 ma–ti klo 10.30–24, ke–to 10.30–1, pe 10.30–3, la klo 11–3 ja su 12–23. Esimerkiksi Mighty Shitty la 10.9. klo 21. Vapaa pääsy.

8: Korjaamo

Kulttuuriareena Korjaamo Töölön vanhoilla ratikkahalleilla tarjoaa sekä kiinnostavia ulkomaisia esiintyjiä että menestyviä kotimaisia hiukan vaihtoehtoisella painotuksella. Indietä, psykedeliaa ja taiderockia, mutta myös yleisönsuosikkeja.

Töölönkatu 51. Klubipuoli auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Hoodie Allen pe klo 20.30. Liput 30 e.

9: Kuudes linja

Promoottori Toni Rantasen kombinaatti Elannon vanhoissa rakennuksissa Hämeentiellä on bailaavan nuorison ja ikääntyvien hipstereiden suosikki vuodesta toiseen. Kuudennella linjalla on eniten livemusiikkia, ja siellä viihtyvät kulttiartistit, indiebändit ja kotimaiset marginaalinimet. Kaikussa pidetään enimmäkseen tanssiklubeja ja Siltasessa soitetaan levyjä.

Hämeentie 13. Kuudes linja auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Entombed A.D. ke 14.9. klo 21. Liput 28 e.

10: Lepakkomies

Yksi Helsingin kiistattomia punkin ja autotallirockin ykkösnäyttämöitä Piritorin kulmalla Helsinginkadun alkupäässä Sörnäisissä. Painotus vähän nuorempi kuin vaikkapa Bar Loosen alakerrassa.

Helsinginkatu 1 ma–su 12–2. Esimerkiksi Lähtevät Kaukojunat, EU-vostoliitto, Jätä Jämät, Rue Morgue pe 9.9. klo 21. Liput 6 e.

11: Bar Loose

Rokkibaari Loosen alakerta on ydinkeskustan ainoa kunnon rockluola, jossa on vuosien varrella todistettu legendaarisia garageartisteja, vankkoja kotimaisia vaihtoehtorockin suosikkeja ja uusia tulokkaita. Kannattaa varautua siihen, että hiki tippuu katosta niskaan.

Annankatu 21 ti klo 20–2, ke–su 20–4. Esimerkiksi ke 14.9. klo 21 Continental. Liput 14 e.

12: Nosturi

Elmun pyörittämä Nosturi on siitä harvinainen helsinkiläiskeikkapaikka, että se tarjoaa myös ikärajatonta rockin riemua. Nosturin anniskelualueet on rajattu, mutta kyllä vanhaan telakan halliin mahtuu. Sen alakerran baari tarjoaa myös keikkoja ja viihtyisän terassin.

Telakkakatu 8. Nosturi auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi 10.9. klo 19 Eskimo Callboy, Adept, Khroma, Aether. Liput 28,50 e.

13: On the Rocks

Rautatientorin laidalla sijaitseva On the Rocks on vuosien varrella profiloitunut koko kansan rockpaikkana, jossa ohjelma on kiinnostava yhdistelmä uusia artisteja ja unohduksiin painuneita esiintyjiä sekä tuttuja viihdyttäjiä.

Mikonkatu 15. Ma–su klo 14–4. Esimerkiksi Barbe-Q-Barbies ja Philadelphia Dynamite pe 9.9. klo 21. Liput 12 e.

14: Putte’s Cellar

Putte’s Pizzerian musiikkikellari tarjoaa levymusiikin lisäksi myös livekeikkoja ja tanssivetoista viihdykettä. Soundiltaan Putten bailukellari on yksi kaupungin parhaita, ja sen musiikkivalikoimalta on eklektinen.

Kalevankatu 6 ma–ti klo 11–24, ke–to 11–2, pe–la 11–3, su 12–24. Keikat: puttes.fi.

15: Semifinal

Tavastian alakerran pikkuklubi Semifinal on lähes yhtä legendaarinen kuin isoveljensä Tavastia. Koti hikisille poppiklubeille ja iholle tuleville rockkeikoille. Näin lähelle artistia pääsee harvassa paikassa.

Urho Kekkosen katu 4–6, auki keikkailtoina su–to 20–1, pe 21–3, la 20–4. Esimerkiksi ke 14.9 klo 21 Valhe ja Robin Pahlman. Liput 10 e.

16: Storyville

Muun muassa kansanedustajien suosima Storyville Eduskuntatalon naapurissa Etu-Töölössä on jo vuosia sitten laajentanut ohjelmaansa viihteellisestä jazzista roots-musiikkiin ja rock ’n’ rolliin.

Museokatu 8. Terassi joka päivä klo 14–2, Streetbar ke–to klo 19–2 ja pe–la 19–4, Alakerta pe–la klo 21–4. Esimerkiksi Antti Sarpila Tribute to Benny Goodman Trio to 15.9. klo 22. Liput 10 e.

17: Tavastia

Suomen perinteinen rockpäämaja Tavastia puolustaa vuodesta toiseen paikkaansa vaikka kilpailu on kovaa. Edelleen kokonsa ja tunnelmansa puolesta Helsingin paras paikka seurata rockkeikkoja. Paikalla on historia puolellaan: täällä laulajalegenda Tom Waits teki ainoan Suomen-keikkansa.

Urho Kekkosen katu 4–6. Tavastia keikkailtoina su–to klo 20–1, pe–la 20–4. Esimerkiksi Ensiferum la 10.9. klo 21. Liput 25 e.

18: Virgin Oil Co.

Musiikkilinja on vahvasti Suomi-vetoinen. Hurmio-klubi vetää paikalle iltatanssien ystäviä, muuten musiikkilinja edustaa isoja kotimaisia nimiä.

Mannerheimintie 5. Auki tapahtumien yhteydessä, ravintola auki ma–to klo 11–24, pe–la 11–4, su 12–23. Esimerkiksi 14.9. klo 18 Heikki Koskelo & Onnenkerjäläiset. Liput 15 e.

19: Ääniwalli

Vuonna 2013 avannut Ääniwalli on Kuudennen linjan ja Kaikun sivupiste Vallilassa. Teollisuusalueen helmi on toiminut näyttämönä niin Hori Smoku -festivaaleille kuin kaupungin parhaille teknotapahtumillekin. Ääniwalli on pieni pala suurkaupunkitunnelmaa Helsingissä.

Pälkäneentie 13. Auki tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi Helluvarock 14.10. klo 21. Liput 11,50 e.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Helsinki
 • Keikat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Tässä viisi mahtavaa reittiä pyöräretkille Helsingin seudulla, mennään!

 6. 6

  Maailman suurin hiukkaskiihdytin käynnistyy taas, ja nyt etsitään rinnakkaisia ulottuvuuksia

 7. 7

  Helsinkiläisbaarissa myydään koirille omaa olutta, koira testasi

 8. 8

  Game of Thronesin hartaasti odotettu avausjakso ei näkynyt maanantaiaamuna Elisa Viihteen asiakkaille, ongelma ratkesi iltapäivällä

 9. 9

  Näin syntyi netissä äkkisuosioon noussut Hesa-Äijä, joka fiilistelee "Keski-Hesaa" Rauman murteella

 10. 10

  Supertähdet ja muoti-ikonit käyttävät nyt upeasti Uuno Turhapuro -aurinkolaseja, joista on tulossa kesän ilmiö

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 3. 3

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 4. 4

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 5. 5

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 8. 8

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Video irlantilaisista maistelemassa suomalaisia ruokia trendaa netissä, karjalanpiirakoiden ulkomuoto kuohuttaa: ”Tuon piirakan tekijän ei kannattaisi tulla Suomeen ikinä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 2. 2

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 3. 3

  Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

 4. 4

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 5. 5

  Macronin ja ranskalaisten kuherruskuukausi on ohi – suosio hiipuu, tyytymättömät moittivat kivikasvoiseksi muuttunutta presidenttiä ylimieliseksi ja itsevaltaiseksi

 6. 6

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 7. 7

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 8. 8

  Verottaja on tutkinut Panaman papereiden perusteella kymmeniä suomalaisia – veroparatiisivuodon tutkinta on ottanut kesän aikana ison harppauksen eteenpäin

 9. 9

  Lihavuus lisääntyy joka puolella maailmaa – Suomessa on lihavia Ruotsia enemmän, mutta maailmassa olemme vain keskitasoa, kertoo 195 maan vertailu

 10. 10

  Suunnitteletko budjettimatkaa? Hintavertailu kertoo, missä on nyt edullista lomailla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 3. 3

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 4. 4

  Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

 5. 5

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 6. 6

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 7. 7

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 8. 8

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 9. 9

  Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 6. 6

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 10. 10

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 11. Näytä lisää