Valikko

Katsoimme syksyn puhutuimmat suomalaiset realitysarjat, tällaisia ne ovat

Katsoimme ekat jaksot sarjoista Hottikset 2.0, Exiä rannalla sekä Ensitreffit alttarilla.

Syksy on täällä ja niin ovat realitytkin!

Ensi kertaa alkavat sarjat, kuten Ota rahat ja juokse sekä Pomo piilossa, saavat seuraa vanhojen sarjojen uusista kausista, kuten Vain elämäästä ja Maajussille morsimesta.

Haastattelimme Ensitreffit alttarilla -sarjan pääkäsikirjoittajaa, joka kertoi meille, miten ihmiset koukutetaan realityyn.

Katsastimme kolmen alkaneen ihmissuhteisiin keskittyvän realityn – Hottikset 2.0, Exiä rannalla ja Ensitreffit alttarilla – ensimmäiset uudet jaksot, tällaisia ne ovat.

(Spoilerivaroitus, eli jos et halua tietää, mitä jaksoissa tapahtuu, älä lue pidemmälle!)

Hottikset 2.0

Hottisten uusi kausi näyttää heti ekassa jaksossa aivan erilaiselta kuin ensimmäinen.

1. kaudella itsetyytyväiset parikymppiset sinkut kävivät treffeillä ja puhuivat itsestään kameralle. Meno oli aika kilttiä, vaikka mukana olikin ”panomies” Bile-Dani, jonka puheet olivat liioitellun törkeitä, sekä törröhuulinen Juha, joka tuntui deittaavan ihan vääränlaisia miehiä.

2. kaudella vanhoja kasvoja ovat juurikin samat Bile-Dani ja Juha, jotka saavat kunnian kävellä ensimmäisinä ”Hottis-taloon” ja esitellä sitä kameroille ennen kuin muut asukit kävelevät yksitellen sisään. Danilta irtoaa samalla totuus kauden nokkimisjärjestyksestä: ”Mä oon kuningas, Juha on kuningatar ja muut on vaan padawaneja.”

Oleskeluhuoneiden ja makuuhuoneiden katoissa on kameroita, joiden on tarkoitus kuvata sinkkujen kosteita bileitä ja niiden jälkeisiä akteja. Pöydät notkuvat sipsejä, kaapit alkoholia ja makkareista löytyy runsaasti seksileluja.

Big Brotherin ystävien ei siis tarvitse surra, että sarja on tänä vuonna tauolla, Hottikset 2.0 astuu niin tukevasti sen tontille.

Meille muille tulee vähän äklö olo. Hottiksissa kivointa oli sen helppous ja tietynlainen viattomuus: kaikki kehuivat itseään ja haukkuvat muita, mutta asiat jäivät puheiden tasolle.

Mutta sitten avausjaksossa kertojanääni kysyy: ”Voiko hottis rakastaa ja kuka voisi rakastaa hottista?” Ilmeisesti kyse ei siis olekaan pelkkien yhden illan juttujen tirkistelystä, vaan osa osallistujista etsii seurustelukumppania. Uskoisiko?

No, jos näin on, edelliskaudelta tuttu Juha on selvästi yksi heistä. Hienoa, että mukana ei ole vain heteroita, ja hauskalle Juhalle toivoo ihan tosissaan menestystä.

Itseään kiltiksi, rauhalliseksi ja ”vähän blondiksi” luonnehtiva Ada vaikuttaa todella suloiselta todetessaan, että ”kun kaikki on jo nauranut, mä ite alan nauraa”. Käheä-ääninen Julia on taas odotetusti se konfliktin lähde; temperamenttinen ”äijämuija” Oulusta, ja varmastikin se, jolle syntyy ensimmäisenä riitaa jonkun kanssa.

”Ihastusnarkomaani” Ville vaikuttaa kaikista tavallisimmalta ja turvallisimmalta joukosta. Ehkä siksi tosi-tv:tä melkein ammatikseen tekevä, muun muassa Viidakon tähtösissä ja Ruotsin paratiisihotellissa nähty Amanda Harkimo päätyy ekassa jaksossa nukkumaan Villen viereen.

Kaikista vaikeinta on ymmärtää Jaakkoa, jolla on esittelyn perusteella kaksi, näennäisesti täysin ristiriitaista tavoitetta.

1. Jaakko haluaisi jonkun kanssa sänkyyn hevosnaamari päässä. (Voit lukea lisää nettianarkiaan liitetystä hevosnaamarista täältä.)

2. Jaakon lempinimi on ”Pihtari-Jaakko”, koska Jaakko aikoo ”pihdata” eli hän ei mene sänkyyn kenenkään kanssa.

Siis mitä? En tiedä, löytyykö minulta kärsivällisyyttä Jaakon suhteen.

Sokerina pohjalla on tietysti itse Bile-Dani. Tuoreessa henkilöjutussamme Dani, oikealta nimeltään Daniel Lehtonen, kertoi avoimesti olevansa tuote ja haukkuvansa niin paljon naisia, koska naisetkin hänen mukaansa haukkuvat miehiä.

Ekan Hottikset 2.0 -jakson perusteella Dani on jo vähän seinäruusu, vähän enemmän Hottis-talon maskotti, juontaja ja muiden tsemppaaja kuin yksi deittailijoista.

Minusta kehitys vaikuttaa hyvältä, koska ei toisia loukkaavaa puhetta jaksa oikeasti pidemmän päälle kuunnella.

Hottikset 2.0 Nelosella keskiviikkoisin kello 22. Jaksot voi katsoa Ruudusta.

Exiä rannalla

MTV-kanavan Ex on the beach -sarjaan perustuvassa rantarealityssä kahdeksan sinkkua muuttaa asumaan upeaan taloon jossain etelässä.

Joka jaksossa paikalle tuodaan jonkun entinen seurustelukumppani tai yhden illan juttu, jonka tarkoitus on sekoittaa porukan pakkaa.

Ykkösjakson perusteella tässä sekoitetaan Jersey Shoren, Temptation Islandin ja Aatami etsii Eevan kaltaista rantabiletystä Piranha 3DD:n ja Frii-kanavan lavastettujen rikossarjojen kieli poskessa -tehtyyn revittelyyn.

Möreällä äänellä puhuva selostaja arvuuttelee viiden minuutin välein ”kenen exä saapuu rannalle seuraavaksi” jännitysmusiikin saattelemana. Kuvituksena nähdään merestä nousevia, kasvottomiksi jääviä bikinimimmejä ja urhoja.

Naurattaa. Ihan kuin jonkun exän saapuminen oikeasti ”uhkaisi” rantalukaalin rauhaa.

Kuten Hottikset 2.0:ssa, osallistujat alkavat kiskoa alkoholia heti ruutuun saapuessaan: ensin saapuu itseään täynnä oleva Jyri, sitten skumppaa innoissaan latkiva Laura, uimashortseihin ja bikineihin puettuina, kuten kaikki muutkin. Rantalukaalista löytyy runsaasti juotavaa ja seksileluja, kuten Hottiksissa.

Ex-painijalta näyttävä Tatu sanoo ensitöikseen, että ”mimmit tykkää mun isosta kullista”. Bloggari ja ”vapaa sielu” Jenni saa usein kehuja ”kaksimetrisistä sääristään”.

Näiden kaikkien keskellä crossfit-yrittäjä ja palomies Christoffer eli Toffe vaikuttaa kivoimmalta, vaikka Toffenkin ihannenaisella pitää olla muun muassa ”tuuhea tukka”.

Parhaat standardit latelee Sofia, joka ei halua olla kenenkään kakkosvaihtoehto. Sofian ihannemies on ”lihaksikas, 175 senttiä pitkä, tatskoja saa olla, siniset silmät, valkoiset hampaat, itseluottamusta pitää löytyä, kohtelias, mukava, hauska, huoliteltu, mutta ei liian.”

Ei mikään ihme, että Sofia jää jakson aikana yksin tupakoimaan, kuten kertojänääni ilkkuvasti toteaa.

Villi kortti on 29-vuotias Luca, joka on alun perin Italiasta, mutta ihan samasta puusta kuin muutkin osallistujat. Luca päätyy heti imuttelemaan dokaamisesta tykkäävän Ninnun kanssa.

Koska varsinaista juontajaa ei ole, osallistujat lukevat kaikkien saavuttua ohjelman idean ääneen tabletilta. On erittäin huvittavaa seurata, miten kaikki vaikuttavat niin yllättyneiltä, kun selviää, että kenen tahansa ex-heila voi tulla paikalle.

Ensimmäisessä jaksossa paikalle saapuu Jyrin entinen Salla. Paitsi että Jyri ei myönnä edes koskaan olleensa Sallan kanssa pari.

Sanavalmiin ja suloisen Sallan perusteella heräsi edes jonkinlainen kiinnostus seuraaviin jaksoihin. Kehenkään muuhun ei oikein voinut samastua.

Exiä rannalla Subilla keskiviikkoisin klo 22. Jaksot katsottavissa myös Katsomosta.

Ensitreffit alttarilla

Ensitreffit on alkaneista sarjoista ainoa, joka jatkaa täysin vanhalla formaatilla. Nyt kolmannella kaudella vain asiantuntijat ovat vaihtuneet, supersuosittua psykoterapeuttia Maaret Kalliota myöten.

Nyt mukana ovat ”matchmaker” ja teologian tohtori Jason Lepojärvi, psyko- ja logoterapeutti Elina Tanskanen sekä psykologi Tony Dunderfelt.

Kaikkia kolmea yhdistää Maaret Kallion tavaramerkiksi muodostunut ymmärtävä ja hetkittäin suorastaan lässyttävä puhetapa. Sen tarkoitus on tietysti alentaa ohjelmaan osallistuvien sinkkujen jännitystasoja, mutta myös luoda herkkä yleisvire koko sarjaan, luulen.

Dunderfeltin avautuminen siitä, miten hän aloitti rakkaudessa ”tosi sinisilmäisenä”, maininta ex-vaimosta sekä ilmaan heitetyt kysymykset (”Miksi rakkaus ei riitä?”) kuulostaa ikävän katkeralta.

Ekassa jaksossa tapahtuvat vanhat tutut jutut: tämänkertaiset sinkut esitellään, heidän valokuvansa isketään vierekkäin asiantuntijoiden ”parituspöydällä”, naiset käyvät kokeilemassa häämekkoja, miehet ostamassa ”huomenlahjoja” ja lopulta sinkut kirjoittavat tuleville puolisoilleen rakkauskirjeet. Kaikki on superkivaa ja superkilttiä.

Tässä kaikessa menee 30 minuuttia eli jäljelle jääneen vartin Tanskanen, Lepojärvi ja Dunderfelt toistelevat parituspöytänsä äärellä, miten ”hieno kattaus” tänä vuonna on ja kuinka ”ihanalta tuntuu”.

Seuraava iso asia eli häät on ollut pakko säästää 2. jaksoon, koska se kuuluu sarjan formaattiin, ja sen ikävä kyllä huomaa.

Heti iskee innostus ja jännitys parien puolesta:

Tiina ja Samuel vaikuttavat erittäin sanavalmiilta tyypeiltä, mutta onko vaara, että he päätyvät analysoimaan juttunsa puhki?

Tiina myös muistuttaa ensikohtaamiselta eniten edellisten kausien sinkuista juuri Maria, jolla oli vaikeuksia antaa tilaa Jounille, mikä nostattaa vähän pelkoja. Samuel ennakoi omassa esittelyssään tossun alle joutumista – ei kuulosta hyvältä, vaikka haluan uskoa.

Luokanopettaja Heidi ja pankissa työskentelevä Mikko vaikuttavat ohjelman perinteiseltä keskikastin parilta, kuten 2. kauden Tanja ja Roni tai 1. kauden Miia ja Olli: samankaltaiset, vähän samannäköisetkin parit vaikuttavat usein aluksi hyviltä, mutta sitten tulevat vaikeudet.

Mikko vaikuttaa nuolaisevan ennen tipahtaa kun hän alkaa fiilistellä, miten he vaimon kanssa olisivat sitten yhdessä vielä vanhainkodissa ja kertoisivat lapsille ja lapsenlapsille ”miten mummi ja vaari tapasivat”.

Heidin kummalliset enneunet, joita hän jaksossa jakaa, myös huolestuttavat.

Ylivoimaisesti parhaalta parilta vaikuttavat Milla ja Kimmo, enkä nyt sanoa niin siksi, että kumpikin on töissä lentokentällä; Milla hr-tehtävissä, Mikko rahdin puolella.

Hyvä viba tulee siitä letkeästä, urheilullisesta ja iloisesta menosta, jota kummallakin selkeästi oli jakson haastatteluissa. Tulee jopa outo fiilis, että Lepojärvi ja Dunderfelt haluaisivat itse treffeille Millan kanssa, kumpikin hehkuttaa Millaa niin innoissaan.

Edellisillä kausilla aina yksi kolmesta parista on ”onnistunut” eli on yhä yhdessä. Jos onnistumiseksi halutaan laskea vielä lisääntyminen, Sari ja Antti saivat maailman ensimmäisen ”Ensitreffit-vauvan” ja sen jälkeen Esa ja Viola seuraavan.

Jos löisin nyt ekan jakson perusteella vetoa, valitsisin Millan ja Kimmon tämän kauden onnistujiksi.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21. Jaksot katsottavissa jälkikäteen Katsomosta.

Hottiksia esittävä Nelonen ja Nyt kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 3. 3

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 4. 4

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 5. 5

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 6. 6

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 7. 7

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 8. 8

  Suomalaismuoti kiinnostaa maailmalla! Palkitun suunnittelijan mukaan pukeutumiskulttuurissamme on tekemistä, mutta: ”On ihan ok, että olemme käytännöllisempi kansa”

 9. 9

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 4. 4

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 5. 5

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 7. 7

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 10. 10

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  ”Olet niin hyvässä kunnossa”, sanoi Trump Ranskan presidentin puolisolle kameroiden edessä, äläkkä seurasi – Neuvomme Trumpille: Älä kommentoi naisten ulkonäköä ollenkaan

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 2. 2

  Hallitus tavoittelee 250 000:ta uutta sähköautoa – Mitä tapahtuisi sähköverkolle, jos ne tulisivat käyttöön kerralla?

 3. 3

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 4. 4

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 5. 5

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Aurinkovoide ei suojaa ihoa, jos sitä käyttää väärin: ”Riskeihin ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti” – Testaa, suojaudutko auringolta oikein

 8. 8

  Vielä kaksi vuotta sitten Puolaa pidettiin EU:n suurena menestystarinana, nyt maan oikeuslaitos on menettämässä riippumattomuutensa – miksi näin kävi? Tutkija selittää

 9. 9

  Miten tässä taas kävi näin? Aamulla Helsinkiin luvattiin aurinkoista säätä, saimme rankkasadetta – meteorologi selittää

 10. 10

  ”Itseoppineet suomalaistutkijat” haukkuvat hallituksen perustulokokeilun New York Timesissa: ”Lähinnä julkisuustemppu”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 2. 2

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 3. 3

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 4. 4

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 5. 5

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Aurinkovoide ei suojaa ihoa, jos sitä käyttää väärin: ”Riskeihin ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti” – Testaa, suojaudutko auringolta oikein

 8. 8

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 9. 9

  ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

 10. 10

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

 9. 9

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 10. 10

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 11. Näytä lisää