Valikko

Katsoimme syksyn puhutuimmat suomalaiset realitysarjat, tällaisia ne ovat

Katsoimme ekat jaksot sarjoista Hottikset 2.0, Exiä rannalla sekä Ensitreffit alttarilla.

Syksy on täällä ja niin ovat realitytkin!

Ensi kertaa alkavat sarjat, kuten Ota rahat ja juokse sekä Pomo piilossa, saavat seuraa vanhojen sarjojen uusista kausista, kuten Vain elämäästä ja Maajussille morsimesta.

Haastattelimme Ensitreffit alttarilla -sarjan pääkäsikirjoittajaa, joka kertoi meille, miten ihmiset koukutetaan realityyn.

Katsastimme kolmen alkaneen ihmissuhteisiin keskittyvän realityn – Hottikset 2.0, Exiä rannalla ja Ensitreffit alttarilla – ensimmäiset uudet jaksot, tällaisia ne ovat.

(Spoilerivaroitus, eli jos et halua tietää, mitä jaksoissa tapahtuu, älä lue pidemmälle!)

Hottikset 2.0

Hottisten uusi kausi näyttää heti ekassa jaksossa aivan erilaiselta kuin ensimmäinen.

1. kaudella itsetyytyväiset parikymppiset sinkut kävivät treffeillä ja puhuivat itsestään kameralle. Meno oli aika kilttiä, vaikka mukana olikin ”panomies” Bile-Dani, jonka puheet olivat liioitellun törkeitä, sekä törröhuulinen Juha, joka tuntui deittaavan ihan vääränlaisia miehiä.

2. kaudella vanhoja kasvoja ovat juurikin samat Bile-Dani ja Juha, jotka saavat kunnian kävellä ensimmäisinä ”Hottis-taloon” ja esitellä sitä kameroille ennen kuin muut asukit kävelevät yksitellen sisään. Danilta irtoaa samalla totuus kauden nokkimisjärjestyksestä: ”Mä oon kuningas, Juha on kuningatar ja muut on vaan padawaneja.”

Oleskeluhuoneiden ja makuuhuoneiden katoissa on kameroita, joiden on tarkoitus kuvata sinkkujen kosteita bileitä ja niiden jälkeisiä akteja. Pöydät notkuvat sipsejä, kaapit alkoholia ja makkareista löytyy runsaasti seksileluja.

Big Brotherin ystävien ei siis tarvitse surra, että sarja on tänä vuonna tauolla, Hottikset 2.0 astuu niin tukevasti sen tontille.

Meille muille tulee vähän äklö olo. Hottiksissa kivointa oli sen helppous ja tietynlainen viattomuus: kaikki kehuivat itseään ja haukkuvat muita, mutta asiat jäivät puheiden tasolle.

Mutta sitten avausjaksossa kertojanääni kysyy: ”Voiko hottis rakastaa ja kuka voisi rakastaa hottista?” Ilmeisesti kyse ei siis olekaan pelkkien yhden illan juttujen tirkistelystä, vaan osa osallistujista etsii seurustelukumppania. Uskoisiko?

No, jos näin on, edelliskaudelta tuttu Juha on selvästi yksi heistä. Hienoa, että mukana ei ole vain heteroita, ja hauskalle Juhalle toivoo ihan tosissaan menestystä.

Itseään kiltiksi, rauhalliseksi ja ”vähän blondiksi” luonnehtiva Ada vaikuttaa todella suloiselta todetessaan, että ”kun kaikki on jo nauranut, mä ite alan nauraa”. Käheä-ääninen Julia on taas odotetusti se konfliktin lähde; temperamenttinen ”äijämuija” Oulusta, ja varmastikin se, jolle syntyy ensimmäisenä riitaa jonkun kanssa.

”Ihastusnarkomaani” Ville vaikuttaa kaikista tavallisimmalta ja turvallisimmalta joukosta. Ehkä siksi tosi-tv:tä melkein ammatikseen tekevä, muun muassa Viidakon tähtösissä ja Ruotsin paratiisihotellissa nähty Amanda Harkimo päätyy ekassa jaksossa nukkumaan Villen viereen.

Kaikista vaikeinta on ymmärtää Jaakkoa, jolla on esittelyn perusteella kaksi, näennäisesti täysin ristiriitaista tavoitetta.

1. Jaakko haluaisi jonkun kanssa sänkyyn hevosnaamari päässä. (Voit lukea lisää nettianarkiaan liitetystä hevosnaamarista täältä.)

2. Jaakon lempinimi on ”Pihtari-Jaakko”, koska Jaakko aikoo ”pihdata” eli hän ei mene sänkyyn kenenkään kanssa.

Siis mitä? En tiedä, löytyykö minulta kärsivällisyyttä Jaakon suhteen.

Sokerina pohjalla on tietysti itse Bile-Dani. Tuoreessa henkilöjutussamme Dani, oikealta nimeltään Daniel Lehtonen, kertoi avoimesti olevansa tuote ja haukkuvansa niin paljon naisia, koska naisetkin hänen mukaansa haukkuvat miehiä.

Ekan Hottikset 2.0 -jakson perusteella Dani on jo vähän seinäruusu, vähän enemmän Hottis-talon maskotti, juontaja ja muiden tsemppaaja kuin yksi deittailijoista.

Minusta kehitys vaikuttaa hyvältä, koska ei toisia loukkaavaa puhetta jaksa oikeasti pidemmän päälle kuunnella.

Hottikset 2.0 Nelosella keskiviikkoisin kello 22. Jaksot voi katsoa Ruudusta.

Exiä rannalla

MTV-kanavan Ex on the beach -sarjaan perustuvassa rantarealityssä kahdeksan sinkkua muuttaa asumaan upeaan taloon jossain etelässä.

Joka jaksossa paikalle tuodaan jonkun entinen seurustelukumppani tai yhden illan juttu, jonka tarkoitus on sekoittaa porukan pakkaa.

Ykkösjakson perusteella tässä sekoitetaan Jersey Shoren, Temptation Islandin ja Aatami etsii Eevan kaltaista rantabiletystä Piranha 3DD:n ja Frii-kanavan lavastettujen rikossarjojen kieli poskessa -tehtyyn revittelyyn.

Möreällä äänellä puhuva selostaja arvuuttelee viiden minuutin välein ”kenen exä saapuu rannalle seuraavaksi” jännitysmusiikin saattelemana. Kuvituksena nähdään merestä nousevia, kasvottomiksi jääviä bikinimimmejä ja urhoja.

Naurattaa. Ihan kuin jonkun exän saapuminen oikeasti ”uhkaisi” rantalukaalin rauhaa.

Kuten Hottikset 2.0:ssa, osallistujat alkavat kiskoa alkoholia heti ruutuun saapuessaan: ensin saapuu itseään täynnä oleva Jyri, sitten skumppaa innoissaan latkiva Laura, uimashortseihin ja bikineihin puettuina, kuten kaikki muutkin. Rantalukaalista löytyy runsaasti juotavaa ja seksileluja, kuten Hottiksissa.

Ex-painijalta näyttävä Tatu sanoo ensitöikseen, että ”mimmit tykkää mun isosta kullista”. Bloggari ja ”vapaa sielu” Jenni saa usein kehuja ”kaksimetrisistä sääristään”.

Näiden kaikkien keskellä crossfit-yrittäjä ja palomies Christoffer eli Toffe vaikuttaa kivoimmalta, vaikka Toffenkin ihannenaisella pitää olla muun muassa ”tuuhea tukka”.

Parhaat standardit latelee Sofia, joka ei halua olla kenenkään kakkosvaihtoehto. Sofian ihannemies on ”lihaksikas, 175 senttiä pitkä, tatskoja saa olla, siniset silmät, valkoiset hampaat, itseluottamusta pitää löytyä, kohtelias, mukava, hauska, huoliteltu, mutta ei liian.”

Ei mikään ihme, että Sofia jää jakson aikana yksin tupakoimaan, kuten kertojänääni ilkkuvasti toteaa.

Villi kortti on 29-vuotias Luca, joka on alun perin Italiasta, mutta ihan samasta puusta kuin muutkin osallistujat. Luca päätyy heti imuttelemaan dokaamisesta tykkäävän Ninnun kanssa.

Koska varsinaista juontajaa ei ole, osallistujat lukevat kaikkien saavuttua ohjelman idean ääneen tabletilta. On erittäin huvittavaa seurata, miten kaikki vaikuttavat niin yllättyneiltä, kun selviää, että kenen tahansa ex-heila voi tulla paikalle.

Ensimmäisessä jaksossa paikalle saapuu Jyrin entinen Salla. Paitsi että Jyri ei myönnä edes koskaan olleensa Sallan kanssa pari.

Sanavalmiin ja suloisen Sallan perusteella heräsi edes jonkinlainen kiinnostus seuraaviin jaksoihin. Kehenkään muuhun ei oikein voinut samastua.

Exiä rannalla Subilla keskiviikkoisin klo 22. Jaksot katsottavissa myös Katsomosta.

Ensitreffit alttarilla

Ensitreffit on alkaneista sarjoista ainoa, joka jatkaa täysin vanhalla formaatilla. Nyt kolmannella kaudella vain asiantuntijat ovat vaihtuneet, supersuosittua psykoterapeuttia Maaret Kalliota myöten.

Nyt mukana ovat ”matchmaker” ja teologian tohtori Jason Lepojärvi, psyko- ja logoterapeutti Elina Tanskanen sekä psykologi Tony Dunderfelt.

Kaikkia kolmea yhdistää Maaret Kallion tavaramerkiksi muodostunut ymmärtävä ja hetkittäin suorastaan lässyttävä puhetapa. Sen tarkoitus on tietysti alentaa ohjelmaan osallistuvien sinkkujen jännitystasoja, mutta myös luoda herkkä yleisvire koko sarjaan, luulen.

Dunderfeltin avautuminen siitä, miten hän aloitti rakkaudessa ”tosi sinisilmäisenä”, maininta ex-vaimosta sekä ilmaan heitetyt kysymykset (”Miksi rakkaus ei riitä?”) kuulostaa ikävän katkeralta.

Ekassa jaksossa tapahtuvat vanhat tutut jutut: tämänkertaiset sinkut esitellään, heidän valokuvansa isketään vierekkäin asiantuntijoiden ”parituspöydällä”, naiset käyvät kokeilemassa häämekkoja, miehet ostamassa ”huomenlahjoja” ja lopulta sinkut kirjoittavat tuleville puolisoilleen rakkauskirjeet. Kaikki on superkivaa ja superkilttiä.

Tässä kaikessa menee 30 minuuttia eli jäljelle jääneen vartin Tanskanen, Lepojärvi ja Dunderfelt toistelevat parituspöytänsä äärellä, miten ”hieno kattaus” tänä vuonna on ja kuinka ”ihanalta tuntuu”.

Seuraava iso asia eli häät on ollut pakko säästää 2. jaksoon, koska se kuuluu sarjan formaattiin, ja sen ikävä kyllä huomaa.

Heti iskee innostus ja jännitys parien puolesta:

Tiina ja Samuel vaikuttavat erittäin sanavalmiilta tyypeiltä, mutta onko vaara, että he päätyvät analysoimaan juttunsa puhki?

Tiina myös muistuttaa ensikohtaamiselta eniten edellisten kausien sinkuista juuri Maria, jolla oli vaikeuksia antaa tilaa Jounille, mikä nostattaa vähän pelkoja. Samuel ennakoi omassa esittelyssään tossun alle joutumista – ei kuulosta hyvältä, vaikka haluan uskoa.

Luokanopettaja Heidi ja pankissa työskentelevä Mikko vaikuttavat ohjelman perinteiseltä keskikastin parilta, kuten 2. kauden Tanja ja Roni tai 1. kauden Miia ja Olli: samankaltaiset, vähän samannäköisetkin parit vaikuttavat usein aluksi hyviltä, mutta sitten tulevat vaikeudet.

Mikko vaikuttaa nuolaisevan ennen tipahtaa kun hän alkaa fiilistellä, miten he vaimon kanssa olisivat sitten yhdessä vielä vanhainkodissa ja kertoisivat lapsille ja lapsenlapsille ”miten mummi ja vaari tapasivat”.

Heidin kummalliset enneunet, joita hän jaksossa jakaa, myös huolestuttavat.

Ylivoimaisesti parhaalta parilta vaikuttavat Milla ja Kimmo, enkä nyt sanoa niin siksi, että kumpikin on töissä lentokentällä; Milla hr-tehtävissä, Mikko rahdin puolella.

Hyvä viba tulee siitä letkeästä, urheilullisesta ja iloisesta menosta, jota kummallakin selkeästi oli jakson haastatteluissa. Tulee jopa outo fiilis, että Lepojärvi ja Dunderfelt haluaisivat itse treffeille Millan kanssa, kumpikin hehkuttaa Millaa niin innoissaan.

Edellisillä kausilla aina yksi kolmesta parista on ”onnistunut” eli on yhä yhdessä. Jos onnistumiseksi halutaan laskea vielä lisääntyminen, Sari ja Antti saivat maailman ensimmäisen ”Ensitreffit-vauvan” ja sen jälkeen Esa ja Viola seuraavan.

Jos löisin nyt ekan jakson perusteella vetoa, valitsisin Millan ja Kimmon tämän kauden onnistujiksi.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21. Jaksot katsottavissa jälkikäteen Katsomosta.

Hottiksia esittävä Nelonen ja Nyt kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 2. 2

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 3. 3

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 4. 4

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 5. 5

  Arviossa Helsingin keskustan uusi tapaspaikka, josta saa loistavia minipurilaisia

 6. 6

  Miesten seksuaalisuus pitää vapauttaa, jotta miehetkin voisivat nauttia seksistä enemmän, sanoo tutkija – ja näin se tapahtuu

 7. 7

  Uusi Scarface-elokuva valmistunee vuonna 2018, mutta sillä välin Orionissa voi nähdä tämän vanhan – vuodelta 1932

 8. 8

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 9. 9

  Päivän kovin mielipidekirjoitus: "Batmania ei tunneta Suomessa kunnolla"

 10. 10

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 2. 2

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 3. 3

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 4. 4

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 5. 5

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 6. 6

  Arviossa Helsingin keskustan uusi tapaspaikka, josta saa loistavia minipurilaisia

 7. 7

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 8. 8

  Miksi meikkaaminen on pinnallista, mutta mopojen rassaus kehittävää?

 9. 9

  Zombielokuvien klassikko, jota ilman The Walking Deadiakaan ei olisi, näytetään pian Helsingissä valkokankaalla – leffan musiikin tehnyt kulttibändi tulee säestämään esitystä livenä

 10. 10

  Metallican keikan kallein lippu maksaa 2 400 euroa – vip-liput ovat tulleet jäädäkseen, sanoo tapahtumajärjestäjä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 4. 4

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 5. 5

  Some repesi, kun vaalitilaisuudessa Vihteljärvellä mainostettiin tarjoiluna ”kakkoja” – some ei tiennyt, että kakko on oikeasti satakuntalaista leipää

 6. 6

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 7. 7

  Emma Watson petti feminismin paljastamalla rintansa, syyttävät kriitikot – tästä on kyse Kaunotar ja hirviö -tähden kohussa

 8. 8

  Cheekin osaomistama yökerho avataan Makkarataloon parin viikon päästä – nyt paljastettiin nimi Skohan, josta vihjailtiin jo Cheekin ja Elastisen yhteisbiisissä

 9. 9

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 10. 10

  Öljymiljonääri käytti unelmiensa kauhuelokuvaan 13 vuotta ja miljoonia dollareita, teki erikoistehosteetkin itse – elokuva julkaistiin nyt, tekijän kuoleman jälkeen

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen poliittiseen painostukseen taipumisesta

 3. 3

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 4. 4

  Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään

 5. 5

  Telia luopuu roaming-maksuista – kuluttajille kotimaan hinnat kaikissa EU-maissa

 6. 6

  Belgian poliisi pidätti miehen, jonka epäillään yrittäneen ajaa väkijoukkoon Antwerpenissa

 7. 7

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 8. 8

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 9. 9

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 10. 10

  Hinta kerrotaan etukäteen, mutta kyytiin voi tulla muitakin – HS testasi Onnibusin perustajan uuden halpataksin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 3. 3

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  Neljä kuoli ja 40 loukkaantui terrori­hyökkäyksessä brittiparlamentin edustalla – hyökkääjä ajoi autolla ihmisten yli, tunkeutui parlamentin alueelle ja puukotti poliisin kuoliaaksi

 6. 6

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 7. 7

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 8. 8

  Tutkimus: Seksin jälkihehku liimaa pareja yhteen – vaikutuksen kesto on vakio

 9. 9

  Poliisi varoittaa lapsia Venäjältä levinneestä ahdistavasta itsemurhapelistä – pelin osuutta itsemurhiin on myös epäilty

 10. 10

  Harva tietää mitä tehdä, kun läheisen mieli järkkyy – ”Ei kannata sanoa, että kyllä se päivä vielä paistaa risukasaankin”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 2. 2

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 7. 7

  Kela vaatii, että 6-vuotiaalle lapsenlapselle säästämäni rahat käytetään perheen elättämiseen

 8. 8

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 11. Näytä lisää