Valikko

Näin hylätyt koirat löytävät uuden kodin Suomesta – Kaitsun ja seitsemän muun löytökoiran tarina

Nämä kahdeksan koiraa ovat joko hylättyjä tai kärsineet ihmisen julmuudesta. Ne on tuotu ulkomailta, ja niillä on nykyään uusi koti Suomessa. Lauantaina Helsingissä pidetään ensimmäistä kertaa rescue-koirien suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen hylättyjä koiria auttavat eläinjärjestöt.

Kun ohjaaja Kati Kanerva viime keväänä kävi kuvausmatkalla Espanjan Marbellassa, häntä riipaisi rinnasta. Eikä vain kerran, vaan useasti.

”Siellä hylätään koiria niin paljon, että tarhat ovat ihan tukossa. Kävin päivisin kävelyttämässä niitä, ja sydämeni särkyi aina, kun koira piti palauttaa takaisin.”

Kerran Kanerva joutui työntämään ulkoiluttamansa koiran takaisin häkkiinsä, koska se nautti niin paljon ihmisseurasta, ettei olisi millään halunnut takaisin kaltereiden taakse.

Palattuaan kotiinsa Helsinkiin koirien kohtalo alkoi ahdistaa häntä siinä määrin, että jotain oli tehtävä. Kanerva päätti ystäviensä avustuksella ja vapaaehtoisvoimin järjestää suuren hyväntekeväisyystapahtuman, joka keskittyy löytökoiriin.

Nyt lauantaina se koittaa.

Helsingin Suvilahdessa sijaitsevaan Kattilahalliin saapuu toimintaansa esittelemään yli kaksikymmentä eläinsuojelujärjestöä ja rescue-yhdistystä, jotka tuovat koiria muun muassa Espanjasta, Venäjältä, Bulgariasta ja Romaniasta. Rescue-koiralla tarkoitetaan kulkukoiraa tai jonkun hylkäämää koiraa.

Kanerva haluaa Rescue-päivä-tempauksellaan houkutella paikalle koiraihmisten lisäksi myös sellaista yleisöä, jolle löytöeläintoiminta ei ole entuudestaan tuttua.

Rescue-päivän päätavoitteena on tutustuttaa lemmikin hankkimisesta kiinnostuneet eläinadoptioon. Kanerva korostaa, että se on kotieläintä harkitsevalle paras vaihtoehto – etenkin eläimen kannalta.

Hänellä itsellään on siitä jo aiempaa kokemusta, sillä jaloissa vipeltävä kettumainen Rada on adoptoitu neljä vuotta sitten Viipurin Koirat -yhdistyksen kautta.

”Kun itse hankin toista koiraa, halusin pelastaa eläimen ja antaa mahdollisuuden sellaiselle koiralle, joka sitä todella tarvitsee. Yhdistys hoiti kaikki asiat todella hyvin, ja siellä edelleen halutaan tietää, mitä koiralle kuuluu ja miten sillä menee.”

Tapahtuman tarkoituksena on myös murtaa löytökoiriin liittyviä ennakkoluuloja. ”Yksi yleisimpiä pelkoja on, että koirat tuovat Suomeen tauteja”, Kanerva kertoo.

Hyvämaineisten yhdistysten kautta maahan tuodut eläimet käyvät läpi tiukan syynin rokotuksineen ja lääkärintarkastuksineen, jolloin tautiriskit ovat minimaaliset. Kanervan mukaan virolaisilta pentutehtailta tuoduissa koirissa riski on huomattavasti suurempi. Usein saatetaan lisäksi kuvitella, että löytökoirilla on enemmän luonnevikoja kuin muilla.

”Käytösongelmia tai luonnevikoja tuskin on merkittävästi enempää kuin kasvatetuilla kotikoirillakaan. Yhdistykset myös osaavat karsia hankalimmat tapaukset. Ensimmäistä koiraa hankkivalle suositellaan mahdollisimman helppoa eläintä”, kertoo tapahtumaan osallistuva eläinlääkäri Tanja Hakkarainen.

Rescue-koira sopii siis myös ensimmäiseksi koiraksi.

Kaksi vuotta sitten Hakkarainen perusti Galgos Del Fenix -yhdistyksen voidakseen auttaa espanjanvinttikoiria, joita Espanjassa hylätään vuosittain kymmeniätuhansia. Sen ansiosta yli sata hylättyä koiraa on jo löytänyt uuden kodin Suomesta.

Suomessa ei juuri ole kodittomia koiria, vaan täällä hylätään kissoja huomattavasti niitä enemmän. Kotimaista eläinsuojelutoimintaa tapahtumassa edustaa Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY, joka kertoo myös kissojen tilanteesta.

Yhdistysten lisäksi lauantaina paikalle tulee tietenkin hurja määrä koiria. Suurin osa niistä on jo onnellisesti adoptoituja, kuten Kanervan ympärillä villisti säntäilevä Rada ja Hakkaraisen vieressä tyynesti seisova Gauri. Mukana on myös Suomessa kotihoidossa olevia eläimiä, jotka eivät pärjää tarhoilla, vaan saattavat potea niissä masennusta.

Paikan päällä eläimen adoptioprosessi on mahdollista panna vireille, mutta mukaansa koiraa ei Kattilahallista saa. Lemmikkiä kun ei saa ottaa hetken mielijohteesta, eikä löytöeläimiä luovuteta ilman perusteellista kotiselvitystä.

Lue täältä, mitä muuta kannattaa ottaa huomioon, jos harkitsee eläinadoptiota.

Tapahtuman juontaa Jone Nikula. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi, että ammattilaismallit Ninja Sarasalosta Sabina Särkkään esittelevät Ivana Helsingin uutta Animal Rights -vaatemallistoa catwalkilla ja tapahtuman päätähdet eli koirat esittelevät pukineitaan ”dogwalkilla”.

Rescue-päivä Helsingin Kattilahallissa (Sörnäisten rantatie 22) la 8.10. klo 12–18. Esiintymässä Hanna Pakarinen ja Eva & Manu -duo. Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot lahjoitetaan suomalaisille eläinjärjestöille. Lisätietoja tapahtumasta: facebook.com/rescuepaiva

 

Nämä kahdeksan koiraa löysivät uuden kodin Suomesta:

Rada – myllää sänkyä ja pitää lämpimästä

Sekarotuinen Rada löydettiin Viipurin kaduilta harhailemasta. Nyt noin viisivuotias koira hurmasi emäntänsä Kati Kanervan jo luonnekuvauksellaan, jossa koiran kerrottiin olevan leikkisä apina ja tulevan hyvin toimeen muiden lajikavereidensa kanssa.

Löydettäessä nartun kuono oli tulehtunut, ja siltä jouduttiin poistamaan ylimääräinen hammas. Mutta sen jälkeen entinen rassukka ei ole sairastanut päivääkään.

Nyt Rada on noin viisivuotias ja asunut Suomessa jo neljä vuotta. Siitä tuli heti perheeseen entuudestaan kuuluneen, kennelistä ostetun kuusivuotiaan cockerspanielin Ahdin paras kaveri ja ennen kaikkea leikkikaveri. Ahti opetti ulkoilmaelämään tottuneelle Radalle, miten sisällä tulee käyttäytyä. Nopea oppija omaksui myös velipuolensa pahat tavat, kuten sängyn mylläämisen.

Olemukseltaan se on hieman arka ja hakeutuu kissamaisesti lämpimiin paikkoihin, kuten patterin viereen.

Kaitsu – rakastaa makkaraa ja tekee vapaaehtoistyötä

Terrierimäinen Kaitsu pelastettiin romanialaisesta Frumușanin kylästä Bukarestista neljä vuotta sitten ja tuotiin Suomeen. Kaitsu oli heitetty aidan yli paikallisen eläinsuojelijan pihalle.

Omistaja Eeva Holmbergilla ei ollut ennen ollut koiria. Hän halusi antaa kodin sellaiselle eläimelle, joka sen todella tarvitsee.

Sekarotuisen viisi–kuusivuotiaan uroksen taustasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta Holmberg arvelee, että joku sitä on ennenkin hoitanut, koska koira on niin kiltti. Ihmisrakas Kaitsu luottaa varauksetta kaksijalkaisiin, jotka hän hypnotisoi davidbowiemaisilla, erivärisillä silmillään. Kaitsu on hyvin sosiaalinen. Se tekee vapaaehtoistyötä Suomen Karva-Kaverit -yhdistyksessä, joka vierailuttaa nelijalkaisia vanhusten, kehitysvammaisten, lasten ja nuorten ilona muun muassa hoitolaitoksissa, päiväkodeissa ja kouluissa sekä erilaisissa tapahtumissa.

Muille koirille Kaitsu saattaa ärähdellä pienestä koostaan huolimatta – etenkin jos ne ovat liian tungettelevia. Sen jalat voivat olla lyhyet, mutta makkaraa rakastava koira liikkuu nopeasti kuin salami, ei kun siis salama.

Nala – hymyilee aina vain

Noin yksivuotias Nala tuli tänä kesänä Espanjasta Suomeen. Sekarotuisella koiralla on täälläkin paikallista seuraa, sillä uuteen perheeseen kuuluu Malagasta pelastettu Lila. Murciasta hylättynä mutta hyväkuntoisena löydetty Nala luottaa ihmisiin varauksetta eikä koskaan kieltäydy ruoasta.

Omistaja Nina Kalliota terhakan nartun villiys ja leikkisyys viehättävät, vaikka kodin verhotkin ovat joutuneet koiran hampaisiin. Perheeseen kuuluu lisäksi Meija-kissa, jonka vieressä alati hymyilevä Nala nukkuu, kun malttaa asettua aloilleen.

Nette – nukkuu läjässä ja on utelias

Nette olisi jo kuollut ilman paikallisen kennelinpitäjän väliintuloa. Kadulta löydetty koira oli joutunut niin kutsuttuun tappotarhaan Alme­riaan. Tappotarhassa eläimiä pidetään määrätyn ajan, kunnes ne lopetetaan, ellei kotia löydy. Sekarotuisella Nettellä kävi hyvä tuuri. Se haettiin Fuengirolaan kenneliin, jossa eläimiä ei tapeta. Sitten kävi vielä parempi mäihä, kun Nette löysi uuden kodin Suomesta puoli vuotta sitten. Kalterien välistä kuikuillut Nette säälitti omistaja Jaana Nortamoa siinä määrin, ettei hän hennonut jättää sitä tarhalle, vaikka koiria oli kotona jo kaksi entuudestaan.

Aluksi perheen noin yksivuotias kuopus hämmensi talon vakioasukkeja, kymmenvuotiasta toyterrieriä Artturia ja yhdeksänvuotiasta Minni-kääpiömäyräkoiraa, mutta muutaman päivän lämmittelyn jälkeen Nette jo nukkui senioreiden kanssa samassa läjässä. Ylitsevuotavan utelias ja sitäkin sosiaalisempi narttukoira tepastelee usein takatassuillaan tutustuakseen paremmin esimerkiksi ympäristönsä lenkkeilijöihin, lapsiin ja oraviin.

Ei haukku haavaa tee, mutta hiljainen Nette ei räksytä edes postinjakajalle.

Kiiki – kaitsee muita perheen koiria

Erittäin rauhallinen Kiiki-galgo muutti Espanjasta Suomeen vajaa vuosi sitten. Toledosta löytynyt narttu kärsi kroonisista jalkahaavoista ja oli kuihtunut lähes luurangoksi.

Paikalliset eläinsuojelijat kiidättivät riutuneen espanjanvinttikoiran turvatarhalleen, josta se pääsi pikaisesti madridilaisen perheen luo pariksi kuukaudeksi kotihoitoon keräämään voimiaan ennen maastamuuttoa. Omistaja Hanna Hemminki-Salin menetti Kiikille sydämensä heti, kun näki kuvia sen kaltoin kohdellusta olemuksesta.

Turbomummoksi kutsutusta noin kuusivuotiaasta koirasta kuoriutui tervehtymisen jälkeen luonteikas tyyppi, joka pitää puolensa ja tarpeen tullen kaitsee perheen kolmea muuta vinttikoiraa, toista rescue-galgoa Ginaa sekä englanninvinttikoiria Smaugia ja Novaa. Katras muodostaa yhdessä Olarin Hirmut -nimisen nelikon, koska ne tuppaavat dominoimaan lähipuistoaan.

Gauri – käyttäytyy hyvin ja lempeästi

Eläinlääkäri Tanja Hakkaraisen adoptoima Gauri-galgo löytyi nälkiintyneenä liikenneliittymästä Espanjan Toledosta. Espanjanvinttikoiran kunto oli erittäin huono, sillä koiralla oli luunmurtumia kehossaan ja kuolleita pentuja kohdussaan.

Vammoista päätellen sitä oli koulutettu vetämällä auton perässä, jolloin koira on kaatunut ja loukannut itsensä. Sen jälkeen se on hylätty ja jätetty kitumaan.

Metsästyskilpailuissa käytetty Gauri jäi kotimaassaan vähäisille ihmiskontakteille, mutta lempeäluonteinen eläin sopeutui nopeasti, eikä juuri arastellut ihmisiä. Koira oli jo valmiiksi täysin sisäsiisti ja hyväkäytöksinen.

Puolitoista vuotta Suomessa viihtynyt Gauri auttaa nyt tietoisuuden levittämisessä Espanjan koiratilanteesta. Kotona tämä noin kolmevuotias koira saa seuraa perheen kolmesta muusta vinttikoirasta, Yeikosta, Ishtarista ja Kalista, joiden lempipuuhia ovat nukkuminen ja puistossa irrottelu.

Luana – viihdyttää toimistotyöntekijöitä ja tykkää sylistä

Omistaja Mari Welling oli jo pitkään etsinyt sopivaa koiraa eri yhdistysten nettisivuilta, mutta selailulle tuli äkkiloppu kesken Portugalin-loman. Ponta Delgadan koiratarhalla vastaan tuli Luana.

Edellinen omistaja ei ollut pitänyt hyvää huolta tarhalle hylkäämästään sekarotuisesta nartusta, sillä sen turkki oli erittäin likainen ja rastoilla. Welling ihastui Luanaan, mutta koiran todellinen väri paljastui vasta perusteellisen pesun ja parturoinnin jälkeen: turkki ei olekaan harmaa, vaan valkoinen.

Puudelimaisuus karisi karvan kasvaessa, ja nykyään Luana muistuttaa puuvillamaisen pehmeästä turkista tunnettua Coton de tuléar -rotua. Huomionkipeästä alle yksivuotiaasta on paljastunut pesunkestävä toimistokoira sen jälkeen, kun se pari kuukautta sitten muutti Azoreilta Suomeen. Tilitoimistossa työskentelevän Wellingin työkaverit jonottavat saadakseen sen syliinsä.

Routa – syö lompakoita ja on vilkas

Runsas vuosi sitten Suomeen kotiutunut Routa sai heinäkuussa kaverikseen toisen romanialaisen sekarotuisen löytöpennun Sumun. Kaksi päivää kestäneen keskinäisen inhoamisen jälkeen koirista tuli parhaat kaverit.

Vaikka Routa on kovin vilkas ja aktiivinen, omistaja Heidi Nygård kehuu lemmikkinsä sopeutumiskykyä. Tosin välillä puolistoistavuotias urospentu syö muutakin kuin ruokaa – kenkien ja huonekalujen lisäksi Roudan hampaisiin on joutunut Nygårdin lompakko, josta koira nakersi pilalle kaikki muut kortit paitsi Musti & Mirri -eläinkaupan kanta-asiakaskortin.

Roudan emo kuului köyhälle perheelle, jolla ei ollut varaa steriloida koiraansa. Pennut päätyivät Grădiştea-nimisen kylän kaduille ja sieltä paikallisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun luokse maaseudulle. Hänen luotaan kaikki yhdeksän koiraa on sittemmin saanut pysyvän kodin Suomesta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Koirat
 • Lemmikit
 • Eläimet
 • tarhakoirat
 • Tapahtumat
 • Yhdistykset
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 2. 2

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 3. 3

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 4. 4

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 6. 6

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 7. 7

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 8. 8

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 9. 9

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 10. 10

  Nyt.fi seuraa Game of Thronesia uudessa Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa, näin se toimii

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 4. 4

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 5. 5

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 6. 6

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 7. 7

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 8. 8

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 9. 9

  Jos haet koko kesän huippufiiliksiä, suosittelen jazzkeikkaa Teurastamolla

 10. 10

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 2. 2

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 3. 3

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 4. 4

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  Työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt rajusti – pitkäaikaistyöttömien määrä supistunut 16,5 prosenttia

 8. 8

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 9. 9

  Vain oikea palkkatyö on parasta sosiaaliturvaa – ei sosiaaliturvaa vastaan tehtävä pakkotyö

 10. 10

  Kosteusvaurio vaarantaa terveyden, mutta oireista puhuvat leimataan luulotautisiksi – ”Jos lääkäri kertoisi kärsivänsä kosteusvaurio-oireista, se on kuin panisi foliohatun päähän”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 2. 2

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 3. 3

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 6. 6

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 7. 7

  ”Kapitalistista logiikkaa” vastustavat talonvaltaajat eivät suostu lähtemään saaristohuvilalta – Helsingin vaihtamat uudet lukot rikottiin heti, valtaajat kieltävät koskeneensa

 8. 8

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 9. 9

  Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

 10. 10

  Käpylässä sekakäyttäjillä on valikoiva maku: vain lonkero katosi hyllyistä – ”Perinteinen viinajuoppo on näissä tapauksissa harvassa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 8. 8

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 9. 9

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 10. 10

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 11. Näytä lisää