Valikko

Näin hylätyt koirat löytävät uuden kodin Suomesta – Kaitsun ja seitsemän muun löytökoiran tarina

Nämä kahdeksan koiraa ovat joko hylättyjä tai kärsineet ihmisen julmuudesta. Ne on tuotu ulkomailta, ja niillä on nykyään uusi koti Suomessa. Lauantaina Helsingissä pidetään ensimmäistä kertaa rescue-koirien suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen hylättyjä koiria auttavat eläinjärjestöt.

Kun ohjaaja Kati Kanerva viime keväänä kävi kuvausmatkalla Espanjan Marbellassa, häntä riipaisi rinnasta. Eikä vain kerran, vaan useasti.

”Siellä hylätään koiria niin paljon, että tarhat ovat ihan tukossa. Kävin päivisin kävelyttämässä niitä, ja sydämeni särkyi aina, kun koira piti palauttaa takaisin.”

Kerran Kanerva joutui työntämään ulkoiluttamansa koiran takaisin häkkiinsä, koska se nautti niin paljon ihmisseurasta, ettei olisi millään halunnut takaisin kaltereiden taakse.

Palattuaan kotiinsa Helsinkiin koirien kohtalo alkoi ahdistaa häntä siinä määrin, että jotain oli tehtävä. Kanerva päätti ystäviensä avustuksella ja vapaaehtoisvoimin järjestää suuren hyväntekeväisyystapahtuman, joka keskittyy löytökoiriin.

Nyt lauantaina se koittaa.

Helsingin Suvilahdessa sijaitsevaan Kattilahalliin saapuu toimintaansa esittelemään yli kaksikymmentä eläinsuojelujärjestöä ja rescue-yhdistystä, jotka tuovat koiria muun muassa Espanjasta, Venäjältä, Bulgariasta ja Romaniasta. Rescue-koiralla tarkoitetaan kulkukoiraa tai jonkun hylkäämää koiraa.

Kanerva haluaa Rescue-päivä-tempauksellaan houkutella paikalle koiraihmisten lisäksi myös sellaista yleisöä, jolle löytöeläintoiminta ei ole entuudestaan tuttua.

Rescue-päivän päätavoitteena on tutustuttaa lemmikin hankkimisesta kiinnostuneet eläinadoptioon. Kanerva korostaa, että se on kotieläintä harkitsevalle paras vaihtoehto – etenkin eläimen kannalta.

Hänellä itsellään on siitä jo aiempaa kokemusta, sillä jaloissa vipeltävä kettumainen Rada on adoptoitu neljä vuotta sitten Viipurin Koirat -yhdistyksen kautta.

”Kun itse hankin toista koiraa, halusin pelastaa eläimen ja antaa mahdollisuuden sellaiselle koiralle, joka sitä todella tarvitsee. Yhdistys hoiti kaikki asiat todella hyvin, ja siellä edelleen halutaan tietää, mitä koiralle kuuluu ja miten sillä menee.”

Tapahtuman tarkoituksena on myös murtaa löytökoiriin liittyviä ennakkoluuloja. ”Yksi yleisimpiä pelkoja on, että koirat tuovat Suomeen tauteja”, Kanerva kertoo.

Hyvämaineisten yhdistysten kautta maahan tuodut eläimet käyvät läpi tiukan syynin rokotuksineen ja lääkärintarkastuksineen, jolloin tautiriskit ovat minimaaliset. Kanervan mukaan virolaisilta pentutehtailta tuoduissa koirissa riski on huomattavasti suurempi. Usein saatetaan lisäksi kuvitella, että löytökoirilla on enemmän luonnevikoja kuin muilla.

”Käytösongelmia tai luonnevikoja tuskin on merkittävästi enempää kuin kasvatetuilla kotikoirillakaan. Yhdistykset myös osaavat karsia hankalimmat tapaukset. Ensimmäistä koiraa hankkivalle suositellaan mahdollisimman helppoa eläintä”, kertoo tapahtumaan osallistuva eläinlääkäri Tanja Hakkarainen.

Rescue-koira sopii siis myös ensimmäiseksi koiraksi.

Kaksi vuotta sitten Hakkarainen perusti Galgos Del Fenix -yhdistyksen voidakseen auttaa espanjanvinttikoiria, joita Espanjassa hylätään vuosittain kymmeniätuhansia. Sen ansiosta yli sata hylättyä koiraa on jo löytänyt uuden kodin Suomesta.

Suomessa ei juuri ole kodittomia koiria, vaan täällä hylätään kissoja huomattavasti niitä enemmän. Kotimaista eläinsuojelutoimintaa tapahtumassa edustaa Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY, joka kertoo myös kissojen tilanteesta.

Yhdistysten lisäksi lauantaina paikalle tulee tietenkin hurja määrä koiria. Suurin osa niistä on jo onnellisesti adoptoituja, kuten Kanervan ympärillä villisti säntäilevä Rada ja Hakkaraisen vieressä tyynesti seisova Gauri. Mukana on myös Suomessa kotihoidossa olevia eläimiä, jotka eivät pärjää tarhoilla, vaan saattavat potea niissä masennusta.

Paikan päällä eläimen adoptioprosessi on mahdollista panna vireille, mutta mukaansa koiraa ei Kattilahallista saa. Lemmikkiä kun ei saa ottaa hetken mielijohteesta, eikä löytöeläimiä luovuteta ilman perusteellista kotiselvitystä.

Lue täältä, mitä muuta kannattaa ottaa huomioon, jos harkitsee eläinadoptiota.

Tapahtuman juontaa Jone Nikula. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi, että ammattilaismallit Ninja Sarasalosta Sabina Särkkään esittelevät Ivana Helsingin uutta Animal Rights -vaatemallistoa catwalkilla ja tapahtuman päätähdet eli koirat esittelevät pukineitaan ”dogwalkilla”.

Rescue-päivä Helsingin Kattilahallissa (Sörnäisten rantatie 22) la 8.10. klo 12–18. Esiintymässä Hanna Pakarinen ja Eva & Manu -duo. Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot lahjoitetaan suomalaisille eläinjärjestöille. Lisätietoja tapahtumasta: facebook.com/rescuepaiva

 

Nämä kahdeksan koiraa löysivät uuden kodin Suomesta:

Rada – myllää sänkyä ja pitää lämpimästä

Sekarotuinen Rada löydettiin Viipurin kaduilta harhailemasta. Nyt noin viisivuotias koira hurmasi emäntänsä Kati Kanervan jo luonnekuvauksellaan, jossa koiran kerrottiin olevan leikkisä apina ja tulevan hyvin toimeen muiden lajikavereidensa kanssa.

Löydettäessä nartun kuono oli tulehtunut, ja siltä jouduttiin poistamaan ylimääräinen hammas. Mutta sen jälkeen entinen rassukka ei ole sairastanut päivääkään.

Nyt Rada on noin viisivuotias ja asunut Suomessa jo neljä vuotta. Siitä tuli heti perheeseen entuudestaan kuuluneen, kennelistä ostetun kuusivuotiaan cockerspanielin Ahdin paras kaveri ja ennen kaikkea leikkikaveri. Ahti opetti ulkoilmaelämään tottuneelle Radalle, miten sisällä tulee käyttäytyä. Nopea oppija omaksui myös velipuolensa pahat tavat, kuten sängyn mylläämisen.

Olemukseltaan se on hieman arka ja hakeutuu kissamaisesti lämpimiin paikkoihin, kuten patterin viereen.

Kaitsu – rakastaa makkaraa ja tekee vapaaehtoistyötä

Terrierimäinen Kaitsu pelastettiin romanialaisesta Frumușanin kylästä Bukarestista neljä vuotta sitten ja tuotiin Suomeen. Kaitsu oli heitetty aidan yli paikallisen eläinsuojelijan pihalle.

Omistaja Eeva Holmbergilla ei ollut ennen ollut koiria. Hän halusi antaa kodin sellaiselle eläimelle, joka sen todella tarvitsee.

Sekarotuisen viisi–kuusivuotiaan uroksen taustasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta Holmberg arvelee, että joku sitä on ennenkin hoitanut, koska koira on niin kiltti. Ihmisrakas Kaitsu luottaa varauksetta kaksijalkaisiin, jotka hän hypnotisoi davidbowiemaisilla, erivärisillä silmillään. Kaitsu on hyvin sosiaalinen. Se tekee vapaaehtoistyötä Suomen Karva-Kaverit -yhdistyksessä, joka vierailuttaa nelijalkaisia vanhusten, kehitysvammaisten, lasten ja nuorten ilona muun muassa hoitolaitoksissa, päiväkodeissa ja kouluissa sekä erilaisissa tapahtumissa.

Muille koirille Kaitsu saattaa ärähdellä pienestä koostaan huolimatta – etenkin jos ne ovat liian tungettelevia. Sen jalat voivat olla lyhyet, mutta makkaraa rakastava koira liikkuu nopeasti kuin salami, ei kun siis salama.

Nala – hymyilee aina vain

Noin yksivuotias Nala tuli tänä kesänä Espanjasta Suomeen. Sekarotuisella koiralla on täälläkin paikallista seuraa, sillä uuteen perheeseen kuuluu Malagasta pelastettu Lila. Murciasta hylättynä mutta hyväkuntoisena löydetty Nala luottaa ihmisiin varauksetta eikä koskaan kieltäydy ruoasta.

Omistaja Nina Kalliota terhakan nartun villiys ja leikkisyys viehättävät, vaikka kodin verhotkin ovat joutuneet koiran hampaisiin. Perheeseen kuuluu lisäksi Meija-kissa, jonka vieressä alati hymyilevä Nala nukkuu, kun malttaa asettua aloilleen.

Nette – nukkuu läjässä ja on utelias

Nette olisi jo kuollut ilman paikallisen kennelinpitäjän väliintuloa. Kadulta löydetty koira oli joutunut niin kutsuttuun tappotarhaan Alme­riaan. Tappotarhassa eläimiä pidetään määrätyn ajan, kunnes ne lopetetaan, ellei kotia löydy. Sekarotuisella Nettellä kävi hyvä tuuri. Se haettiin Fuengirolaan kenneliin, jossa eläimiä ei tapeta. Sitten kävi vielä parempi mäihä, kun Nette löysi uuden kodin Suomesta puoli vuotta sitten. Kalterien välistä kuikuillut Nette säälitti omistaja Jaana Nortamoa siinä määrin, ettei hän hennonut jättää sitä tarhalle, vaikka koiria oli kotona jo kaksi entuudestaan.

Aluksi perheen noin yksivuotias kuopus hämmensi talon vakioasukkeja, kymmenvuotiasta toyterrieriä Artturia ja yhdeksänvuotiasta Minni-kääpiömäyräkoiraa, mutta muutaman päivän lämmittelyn jälkeen Nette jo nukkui senioreiden kanssa samassa läjässä. Ylitsevuotavan utelias ja sitäkin sosiaalisempi narttukoira tepastelee usein takatassuillaan tutustuakseen paremmin esimerkiksi ympäristönsä lenkkeilijöihin, lapsiin ja oraviin.

Ei haukku haavaa tee, mutta hiljainen Nette ei räksytä edes postinjakajalle.

Kiiki – kaitsee muita perheen koiria

Erittäin rauhallinen Kiiki-galgo muutti Espanjasta Suomeen vajaa vuosi sitten. Toledosta löytynyt narttu kärsi kroonisista jalkahaavoista ja oli kuihtunut lähes luurangoksi.

Paikalliset eläinsuojelijat kiidättivät riutuneen espanjanvinttikoiran turvatarhalleen, josta se pääsi pikaisesti madridilaisen perheen luo pariksi kuukaudeksi kotihoitoon keräämään voimiaan ennen maastamuuttoa. Omistaja Hanna Hemminki-Salin menetti Kiikille sydämensä heti, kun näki kuvia sen kaltoin kohdellusta olemuksesta.

Turbomummoksi kutsutusta noin kuusivuotiaasta koirasta kuoriutui tervehtymisen jälkeen luonteikas tyyppi, joka pitää puolensa ja tarpeen tullen kaitsee perheen kolmea muuta vinttikoiraa, toista rescue-galgoa Ginaa sekä englanninvinttikoiria Smaugia ja Novaa. Katras muodostaa yhdessä Olarin Hirmut -nimisen nelikon, koska ne tuppaavat dominoimaan lähipuistoaan.

Gauri – käyttäytyy hyvin ja lempeästi

Eläinlääkäri Tanja Hakkaraisen adoptoima Gauri-galgo löytyi nälkiintyneenä liikenneliittymästä Espanjan Toledosta. Espanjanvinttikoiran kunto oli erittäin huono, sillä koiralla oli luunmurtumia kehossaan ja kuolleita pentuja kohdussaan.

Vammoista päätellen sitä oli koulutettu vetämällä auton perässä, jolloin koira on kaatunut ja loukannut itsensä. Sen jälkeen se on hylätty ja jätetty kitumaan.

Metsästyskilpailuissa käytetty Gauri jäi kotimaassaan vähäisille ihmiskontakteille, mutta lempeäluonteinen eläin sopeutui nopeasti, eikä juuri arastellut ihmisiä. Koira oli jo valmiiksi täysin sisäsiisti ja hyväkäytöksinen.

Puolitoista vuotta Suomessa viihtynyt Gauri auttaa nyt tietoisuuden levittämisessä Espanjan koiratilanteesta. Kotona tämä noin kolmevuotias koira saa seuraa perheen kolmesta muusta vinttikoirasta, Yeikosta, Ishtarista ja Kalista, joiden lempipuuhia ovat nukkuminen ja puistossa irrottelu.

Luana – viihdyttää toimistotyöntekijöitä ja tykkää sylistä

Omistaja Mari Welling oli jo pitkään etsinyt sopivaa koiraa eri yhdistysten nettisivuilta, mutta selailulle tuli äkkiloppu kesken Portugalin-loman. Ponta Delgadan koiratarhalla vastaan tuli Luana.

Edellinen omistaja ei ollut pitänyt hyvää huolta tarhalle hylkäämästään sekarotuisesta nartusta, sillä sen turkki oli erittäin likainen ja rastoilla. Welling ihastui Luanaan, mutta koiran todellinen väri paljastui vasta perusteellisen pesun ja parturoinnin jälkeen: turkki ei olekaan harmaa, vaan valkoinen.

Puudelimaisuus karisi karvan kasvaessa, ja nykyään Luana muistuttaa puuvillamaisen pehmeästä turkista tunnettua Coton de tuléar -rotua. Huomionkipeästä alle yksivuotiaasta on paljastunut pesunkestävä toimistokoira sen jälkeen, kun se pari kuukautta sitten muutti Azoreilta Suomeen. Tilitoimistossa työskentelevän Wellingin työkaverit jonottavat saadakseen sen syliinsä.

Routa – syö lompakoita ja on vilkas

Runsas vuosi sitten Suomeen kotiutunut Routa sai heinäkuussa kaverikseen toisen romanialaisen sekarotuisen löytöpennun Sumun. Kaksi päivää kestäneen keskinäisen inhoamisen jälkeen koirista tuli parhaat kaverit.

Vaikka Routa on kovin vilkas ja aktiivinen, omistaja Heidi Nygård kehuu lemmikkinsä sopeutumiskykyä. Tosin välillä puolistoistavuotias urospentu syö muutakin kuin ruokaa – kenkien ja huonekalujen lisäksi Roudan hampaisiin on joutunut Nygårdin lompakko, josta koira nakersi pilalle kaikki muut kortit paitsi Musti & Mirri -eläinkaupan kanta-asiakaskortin.

Roudan emo kuului köyhälle perheelle, jolla ei ollut varaa steriloida koiraansa. Pennut päätyivät Grădiştea-nimisen kylän kaduille ja sieltä paikallisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun luokse maaseudulle. Hänen luotaan kaikki yhdeksän koiraa on sittemmin saanut pysyvän kodin Suomesta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Koirat
 • Lemmikit
 • Eläimet
 • tarhakoirat
 • Tapahtumat
 • Yhdistykset
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 4. 4

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 5. 5

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 6. 6

  Ravintolauutisia: Siltasen Lie Mi siirtyy Kamppiin, tilalle Onda

 7. 7

  Olisitko moksiskin, jos suomea puhuttaisiin näin?

 8. 8

  Klassikkoarvio: Brahenkentän kupeen Zorbas on täynnä kliseitä, mutta tekee hyvää kreikkalaista ruokaa

 9. 9

  Vegaanin Helsinki – tässä yli 25 tsekkaamisen arvoista paikkaa, joista saa vegaanituotteita

 10. 10

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 4. 4

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 5. 5

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 6. 6

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 7. 7

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 8. 8

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 7. 7

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 8. 8

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 9. 9

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 10. 10

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 4. 4

  Menivätkö sijoitukset pieleen? Et ole ainoa – konkarisijoittajat paljastavat mokansa

 5. 5

  Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

 6. 6

  Nokian raportti: Kyberrikollisuus iskee nyt puhelimiin, Android-laitteet erityisessä vaarassa

 7. 7

  Kesäaikakapina leviää – kansalaisaloite kerännyt jo yli 46 000 allekirjoitusta

 8. 8

  Kananmuna onkin terveellistä – uudet tutkimukset kumoavat tiedon kolesterolipommista

 9. 9

  Suupielet halkeavat, hiukset putoavat ja väsyttää – onko kyse keväisestä vitamiinien puutteesta?

 10. 10

  Näin Helsingistä tuli 12 vuodessa kiva ja avoin mutta myös kallis ja eriarvoinen – kuka sen sai aikaan?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 2. 2

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 3. 3

  Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

 4. 4

  Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

 5. 5

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 6. 6

  Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

 7. 7

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 8. 8

  Kananmuna onkin terveellistä – uudet tutkimukset kumoavat tiedon kolesterolipommista

 9. 9

  Kesäaikakapina leviää – kansalaisaloite kerännyt jo yli 46 000 allekirjoitusta

 10. 10

  Suurpalon sammutus Vantaalla jatkuu koko maanantain – ”Savu kulkeutuu kohti Tuusulanväylää”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 8. 8

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 9. 9

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 10. 10

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 11. Näytä lisää