Valikko

Tällainen on Helsingin K-18-kauhukierros, jonka poliisi kielsi toisesta kaupungista – rääkkäys ja nöyryytys kesti kaksi tuntia

Amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa taas uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkoilta hämärtyy nopeasti. Kello on 19 ja Taka-Töölössä meren rannassa sijaitsevan tilausravintola Mestaritallin terassilla parveilee kymmenittäin ihmisiä.

Ravintolan ohjelmassa on tällä kertaa jotain tavallisesta poikkeavaa. Paikallaolijat ovat tulleet tänne peloteltaviksi, tönittäviksi ja nöyryytettäviksi, kahden tunnin ajaksi.

Kohta kaikki saavat allekirjoitettavakseen lomakkeen, jossa järjestäjä vapautuu kaikesta vastuusta, mikäli osallistuja sattuisi esimerkiksi kuolemaan tapahtuman aikana.

Mistä on kyse? No tietysti siitä, että amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa Halloweeniksi uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkona Mestaritallilla järjestettiin elämyksestä ennakkokierros medialle ja kutsuvieraille.

After Dark Helsingin ensimmäinen kauhutalokokemus järjestetettiin tasan vuosi sitten hylätyssä vuosaarelaishotellissa ja keväällä Marian sairaalassa Kampissa.

Kauhukierroksilla kuljetaan yksin tai ryhmissä huoneisiin lavastetusta ”kohtauksesta” toiseen. Pelottelusta vastaavat maskeeratut näyttelijät.

Tänä Halloweenina After Dark sai ensimmäisen kilpailijansa, kun taikuri Noora Karma perusti Porvooseen oman kauhukartanonsa. After Darkin toiminta vaikuttaa myös laajenevan kovaa vauhtia: syyskuussa yritys palkattiin esimerkiksi järjestämään minikokoinen kauhukierros Linnanmäen Iik Weekille.

Noora Karman kauhukartanoon pääsevät aikuisen seurassa 14-vuotiaatkin, ja Linnanmäen kauhukierros oli pienemmillekin lapsille sopiva. Mutta After Darkin puolen vuoden välein järjestetyt varsinaiset kauhukokemukset ovat ehdotonta K-18-osastoa.

Aiemmilla kierroksilla näyttelijät ovat tulleet iholle kunnolla ja vieraisiin on saatettu käydä tylystikin käsiksi.

Kohtauksissa on nähty paitsi verta ja kidutusta, myös väkivaltaista seksuaalista kuvastoa. Ikäraja on siis perusteltu.

Tapahtuma oli tällä kertaa tarkoitus järjestää Helsingin lisäksi myös Imatralla.

Kaakkois-Suomen poliisi kuitenkin kielsi tapahtuman rikoslakiin vedoten viime hetkellä, vaikka Helsingissä poliisilla ei ollut kierroksen suhteen ongelmia. Niinpä Imatran kauhukierrokset jouduttiin perumaan.

Aiemmat After Dark Helsingin kauhukierrokset ovat olleet puolen tunnin mittaisia, mutta Three Acts of Faithin kerrotaan kestävän kaksi tuntia.

Se herättää jo etukäteen jännitystä. Jos rääkki on samantasoista kuin edellisillä kerroilla, kestääkö sitä noin kauan?

Kohta se selviää.

After Dark Helsinki – Three Acts of Faith ravintola Mestaritallissa (Merikannontie 2) 30.10.–31.10., 4.–5.11. ja 16.–17.11. Kaikki esitykset alkavat klo 19. Liput 80 euroa.

Huomio! Jos aiot osallistua After Dark Helsingin kauhukierrokselle, ei kannata lukea pidemmälle!

Kuvan jälkeen alkavassa tekstissä käydään tapahtuman kulku läpi yksityiskohtaisesti. Jos tietää kierroksen tapahtumat etukäteen, kokemus on pilalla.

Eli iso, iso spoilerivaroitus!!

After Dark Helsingin aiemmilla testikierroksilla mukana on ollut vain kourallinen toimittajia ja bloggareita. Nyt ravintola Mestaritallille kerääntyy koko ajan enemmän porukkaa, useita kymmeniä.

Vastuunvapautuslomakkeiden kirjoittamisen jälkeen saamme tervetuliaismaljat (etukäteen päihtyneenä kierrokselle ei saa osallistua). Pian niiden jälkeen terassille astelee munkinkaapuun pukeutunut nainen ja pyytää huomiota.

Hän kertoo meille, kuinka olemme pian saapumassa ”pyhimpään” paikkaan, jossa kunnioituksesta palkitaan, mutta epäonnistumisesta rangaistaan. Sitten hän komentaa kaikki jonoon sisäänkäynnin eteen.

Näin esitys alkaa ja ihmisiä aletaan huudella ovelta sisään nimillä, alle kymmenen kerrallaan.

Prosessi on hidas ja viimeiset kutsutut, joihin itsekin kuulun, joutuvat odottelemaan sisäänpääsyä lähes tunnin.

Three Acts of Faith -esityksen sisällöstä ei tietenkään ole paljastettu mitään etukäteen, mutta vihjailujen perusteella voi jo arvata teeman liittyvän mystisiin kultteihin ja uskonlahkoihin. Turvasana, jolla liian pahaksi käyvän kokemuksen voi keskeyttää, on tällä kertaa ”armo.”

Lopulta pääsen sisään viimeisten joukossa. Eteisessä meidät ottaa vastaan kaksi tummiin pukuihin ja naamioihin pukeutunutta tyyppiä. He käskevät kaikkia polvistumaan, riisumaan päällysvaatteet ja pukemaan ylle valkoisen sadeviitan. Jokainen joutuu vielä laittamaan kasvoilleen ilmeettömän naamarin.

Sen tehtyämme meidät käsketään isompaan saliin, jossa kaikki aiemmin tulleet istuvat lattialla viitoissaan ja naamareissaan.

Lavalla seisoo naisia ruskeissa kaavuissa ja jonkinlaisissa papittaren asuissa. Ihmisen korkuisella näytölle on heijastettu värisevä kuva oudon näköisestä, naamioidusta hahmosta, ilmeisesti ylipapista tai jumalhahmosta.

Taustalla soi painostava ambient-musiikki. Papittaret aloittavat messuavan puheen.

Ennakkoarvioni alkaa vaikuttaa oikealta. Olemme kultin kokelaita ja Three Acts of Faith on yksi pitkä riitti. Sillä selvitetään, olemmeko kelvollisia ottamaan vastaan paholaismaisen Hekate Chthonian armon ja kokemaan valaistuksen.

Yksi osallistujista keskeyttää ja häipyy jo tässä kohtaa.

Itse en vielä imeydy mukaan täysillä. Tunnelma on onnistunut, mutta vuorosanat paholaismaisine värssyineen aika kliseistä tavaraa. Näyttelijät myös unohtavat vuorosanojaan pariin kertaan, tosin kenraaliharjoitushan ennakkokierros samalla onkin.

Lopulta joukkomme jaetaan kolmeen osaan. Yksi papittarista ottaa kunkin ryhmän johdettavakseen. Meidän johtajamme esittäytyy Desideriaksi ja esittelee tiukkuuttaan muun muassa läpsäisemällä vieressäni seisovaa osallistujaa naamalle. Siinä taas sitä käsiksi käymistä, josta varoitettiin.

Ensimmäinen uskonkoitos alkaa, kun hän johdattaa ryhmämme ruokasaliin ja käskee kaikki istumaan juhlapöydän ääreen.

Pursuilevalle pöydälle on katettu muun muassa karkki- ja popcornkulhoja, kakkuja ja muovisia rapuja. Pöydän päässä istuu rääsyihin pukeutunut kalju mies, joka alkaa syödä herkkuja sottaisesti, mesoten samalla kuin vähämielinen. ”Minulla on nälkä!” Samalla hän syljeskelee ruuanjämiä meidän pöydässä istujien päälle. Sadeviittojen oikea tarkoitus alkaa selvitä.

Meille muille syöminen tulee kuulemma olemaan rangaistus miehen synnistä, mässäilystä. Naamioidut apurit tarjoilevat kaikkien edessä oleville lautasille vaipat, jotka on täytetty ällöttävän näköisellä mössöllä. Ja syömiskäsky käy.

Maistelen kökkäreitä varovasti lusikalla. Kylmää puuroa muistuttava sotku on asiaankuuluvan pahaa. Kalju mies huutelee ja hohottaa taustalla.

Vihdoin papitar tokaisee, että voimme lopettaa. Janoaan valittelevalle mässäilijälle tarjotaan maljallinen ”sianverta”, jonka tämä ryystää ahnaasti. Sitten mies purskauttaa juomat pöydälle ja kaatuu koristen maahan.

Meidät kuljetetaan takaisin saliin ja käsketään lattialle polvilleen, alussa opetettuun nöyrään asentoon. Papitar käskee kaikkien tunnustaa syntejään ääneen. Ahneus, laiskuus, ihmiset huutelevat.

Muiden ryhmien saavuttua saliin meidät komennetaan ylös ja johdatetaan seuraavaan koitokseen. Hämärän huoneen keskellä on puinen pylväs, johon on ripustettu ketjuja. Naamioitu apuri kiinnittää jokaisen osallistujan ranteen nippusiteellä kiinni ketjuun. Kärsimys on tie vapauteen, papitar sanoo.

Tämä on jotain uutta After Darkin kauhukierroksilla: escape roomeista eli pakohuonepeleistä muistuttava osio, jossa osallistujien pitäisi yhdessä järkeillä, kuinka kahleista pääsee pois. Ketjut on lukittu pylvääseen yhdistelmälukoilla. Seinällä olevalle ruudulle ilmestyy aikalaskuri ja seinillä alkaa välkkyä erilaisia symboli- ja numerosarjoja.

Porukkani ymmärtää tilanteen melko nopeasti. Parin-kolmen tyypin ryhmiä kerääntyy näpräämään lukkoja ja ympärillä muut yrittävät pähkäillä koodeja. Vaikka olen vieraillut useammassakin pakohuoneessa, ei numeroiden ja koodien yhteyttä keksi millään. Hämärässä tilassa lukkojen numeroita ei edes erota kunnolla.

Kauhun ja pakohuonepulmien yhdistelmä on hyvä idea, mutta ei oikein toimi tässä. Lähinnä ihmettely turhauttaa.

Muutaman minuutin tuloksettoman säädön jälkeen yksi porukasta alkaa napsia nippusiteitä poikki pihdeillä, jotka sanoo löytäneensä jostain.

Papitar puhuu meille taas kärsimyksen tärkeydestä. Yhtäkkiä yksi porukastamme, ilmeisesti se siteet katkonut, puukottaa toisen ”kuoliaaksi” ja pakenee paikalta.

Edellisellä After Dark -kierroksella koettiin samankaltainen yllätys pienemmässä ryhmässä. Joukkoon soluttautui näyttelijä, joka koki kierroksella yllättäen karun kohtalon. Siinä temppu toimi mainiosti, mutta näin isossa porukassa ja kaikkien ollessa naamioituja sillä ei ole samanlaista tehoa.

Seuraavaksi joudumme taas odottamaan salissa nöyrässä polviasennossa ja tunnustamaan syntejämme. Nyt välivaihe kestää jo tuskastuttavan kauan.

Varsinaisilla asiakaskierroksilla meno on todennäköisesti paljon sujuvampaa. Niillä osallistujien maksimimäärä on 54, testikierrokselle taas oli järjestäjien mukaan päätynyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin oli tarkoitus: yli 80. Siihen nähden on ihan kunnioitettavaa, että homma pysyi kasassa ilman isompia ongelmia.

Kolmas uskonkoitos alkaa. Meidät ohjataan ulos terassille, komennetaan riviin ja päähän vedetään haisevat perunasäkit. Sitten lähdetään kulkemaan peräkanaa ravintolan pihan poikki, kädet edessäolevan olkapäillä ja lähes sokkona.

Ulkopuolisia ohikulkijoita saattaa kummastuttaa, kun marssimme säkit päässä kävelytien poikki. Säkin läpi näkee sen verran, että olemme menossa kohti rantaa.

Koska kaksi aiempaa huonetta eivät olleet kovin päräyttäviä, ounastelen nyt koittavan kierroksen kohokohdan. Heitetäänkö meidät mereen?

Kävelemme rannalla olevaan pieneen rakennukseen. Siellä säkit heitetään nurkkaan ja joukkomme käskytetään isoon, kaakeloituun kylpyhuoneeseen.

Seinillä on rivoja graffiteja ja lattialla verta. Keskellä huonetta on pyyhkeellä peitetty kylpyamme. Keräännymme rinkiin sen ympärille. ”Kuka vittu siellä on”, pyyhkeen alta kuuluu.

Sitten ammeesta ponnahtaa ylös täysin alaston, verentahrima mies.

Hän säntäilee ympäriinsä, haukkuu meitä tauotta huoriksi ja runkkareiksi ja käy vuorotellen käsiksi jokaiseen, ravistellen ja tönien. Välillä kädet hipovat jopa haaroista ja takapuolista. Ja kaikki tämä tehdään tosiaan alasti.

Nyt ollaan alueella, jonka voisi kuvitella olevan joillekin osallistujille liikaa, vaikka kyse onkin näyttelemisestä. Kukaan ei huuda turvasanaa, mutta kehonkieli kertoo osalla lievästä järkyttymisestä. Yksi seisoo jähmettyneenä kuin suolapatsas, toinen yrittää hilata itseään poispäin aivan sadeviittaan kiinni tunkevasta miehestä.

Seinälle heijastetaan kovaa pornoa ja mies komentaa kaikkia katsomaan sitä. Seksuaalisesta sekä graafisesta sisällöstä varoitettiin kävijöitä etukäteen tälläkin kertaa.

Useampi osallistuja varmaan hengähtää helpotuksesta, kun mies vetää kylpytakin päälleen. Hän jättää sen kuitenkin auki – ja alkaa esittää itsetyydytystä kaikkien nähden.

Näin pitkälle en olisi uskonut järjestäjien menevän, vaikka aiempienkin After Dark -kauhutalojen sisältö on ollut rajua.

Jo viimekeväisen Marian sairaalan kierroksen lopussa mukaan tuotiin seksuaalista ahdistelua. Silloin kävijät joutuivat hikiseen pornohuoneeseen, jossa epämiellyttävä tyyppi änkesi viereen hiplaamaan.

Mutta tällä kertaa mentiin aivan uudelle tasolle.

Itselläni oli vielä vertailukohtana edellinen kauhukierros – mutta jos osallistuu After Dark -kokemukselle ensimmäistä kertaa, eikä tiedä lainkaan mitä odottaa, saattaa järkytys tässä kohtaa olla kova.

Taas käsketään liikkeelle ja ulkoterassille, jossa kaikki joutuvat laittamaan hirttosilmukan kaulaansa. Papitar ja mies käskevät meitä tunnustamaan tämänkertaisen synnin, himon. ”Oletko sinä himojesi ja halujesi herra”, mies karjuu kysymystä kaikille vuorollaan. Kun kukaan ei tunnusta olevansa, meidät jätetään terassille keskenämme.

Parin minuutin päästä kaksikko tulee taas tivaamaan samaa kysymystä. Kaikki sanovat ei. Jälleen papitar ja verinen mies painuvat sisälle ovi pamahtaen.

”Pitäiskö jonkun seuraavaksi vastata ’joo’”, yksi ryhmästämme ehdottaa silmukka kaulassa.

Myöhäistä: meidät huudetaan sisälle. Rangaistuksena pelkuruudesta kaksi osallistujaa käsketään kylpyhuoneessa kontilleen maahan ja muut koskemaan heitä. Onneksi pelkkä kevyt kosketus olkapäälle riittää, ahdistavaa silti.

Lopulta nöyryytys on ohi ja pääsemme papittaren johdolla takaisin aloitussaliin. Kun kaikki osallistujat on tuotu paikalle, alkaa taas messu. Lavalle tulee myös se aiemmin näytöllä nähty ylijumala tai -papitar pelottavassa naamiossaan.

Rituaalin lopuksi osallistujien pahimmat syntiset (eli joukkoon solutetut näyttelijät) ”teloitetaan” ja lavalle kutsutaan oikeista osallistujista muutama valittu, jotka ovat jossain vaiheessa kierrosta saaneet tussatut merkit käsiinsä.

Muut häädetään ulos, ja vapaus koittaa. Kierros on ohi.

Aiemmat After Dark Helsinki -kauhutalot olivat vauhdilla eteneviä säikyttelykohtausten sarjoja hyvin löyhällä kehystarinalla. Nyt yritettiin jotain erilaista: ei säikyttelyä, vaan hidastempoista, piinaavaksi tarkoitettua ja teemaltaan yhtenäistä elämystä.

Täydellisesti se ei onnistunut. Odottelua oli liikaa ja koettelemukset epätasaisia. Aiemmilla lyhyemmillä kierroksilla kuumottava fiilis pysyi paremmin yllä, nyt mukana oli tunnelmaa laskevia kuolleita hetkiä.

Omat rajoituksensa toi se, ettei kierrosta tällä kertaa rakennettu hylättyyn isoon rakennukseen vaan juhlatilaan, jossa käytettäviä huoneita oli vain muutama.

Mutta vaikka suvantokohtia ja pientä horjuvuutta oli, riitti myös jännitettä tarpeeksi. After Dark -kierroksilla ei ikinä voi olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja tälläkin kertaa osattiin yllättää. Kuinka pitkälle kävijän terrorisoimisessa voidaan enää tulevilla kerroilla mennä?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Kauhu
 • halloween
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 3. 3

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 4. 4

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 5. 5

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 6. 6

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 7. 7

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 8. 8

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 9. 9

  Tinder paljastaa, ovatko Facebook-kaverisi deittisovelluksessa – käyttäjät tyrmistyivät

 10. 10

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 3. 3

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 4. 4

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 5. 5

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 6. 6

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 7. 7

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 8. 8

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 9. 9

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 10. 10

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 3. 3

  Näin ex-perussuomalaisten Sininen tulevaisuus -puoluenimelle kuittaillaan internetissä

 4. 4

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 5. 5

  Kanavaranta on täynnä trendiravintoloita, ja nyt sinne tuodaan myös kaikille avointa kaupunkikulttuuria – ”Fiilis kuin Seinen rannalla”

 6. 6

  Somehaasteessa ihmisillä on pari sekuntia aikaa hypätä turvaan ”laavalta”, tulokset upeita – Soitimme suomalaisnaiselle, jonka video leviää maailmalla

 7. 7

  Uuden Wolfenstein-videopelin traileri julkaistiin ja internetin äärioikeisto hermostui, koska siinä taistellaan natseja vastaan – vaikka pelisarjassa on tehty samaa jo vuodesta 1992

 8. 8

  Tässä 10 Helsingin kiinnostavinta fine dining -ravintolaa

 9. 9

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 10. 10

  Kesän jättikonserteissa korostuu tukeva makkaraperunarock – Suurimmille kiertueille Suomi ei ole tarpeeksi kiinnostava

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Presidentti Martti Ahtisaari paljastaa HS:n syntymäpäivä­haastattelussa kolme henkilöä, jotka ovat vaikuttaneet häneen eniten – yksi heistä on suomalainen

 4. 4

  Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

 5. 5

  Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut”

 6. 6

  Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

 7. 7

  5,5-prosenttiset juomat tuskin päätyvät ruokakauppoihin – Eduskunnassa hallituksen esitystä uudesta alkoholilaista vastustetaan enemmän kuin kannatetaan

 8. 8

  Ranskalainen lifestyle­bloggaaja kuoli ilokaasulla toimivan kerman­vaahdottimen räjähdykseen

 9. 9

  Mies tappoi vanhuksen Puotilassa, jäi hovioikeudessakin ilman rangaistusta – tekijä esiintyi samana kesänä musiikkivideolla

 10. 10

  Saaressa juhannusta viettänyt hukkui Puumalassa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

 3. 3

  Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut”

 4. 4

  13-vuotias tyttö raiskattiin parkkihallissa Keravalla, tekijällä myös muita teiniuhreja – oikeus antoi kolme ja puoli vuotta vankeutta

 5. 5

  Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

 6. 6

  Näin arabisiirtolaisia houkutellaan olemattomilla lupauksilla Suomeen – Jemeniläinen perheenisä myi koko omaisuutensa ja maksoi Suomessa asuvalle miehelle tuhansia dollareita

 7. 7

  Ritva Elomaa siirtyy takaisin perussuomalaisiin – Halla-aho kehottaa muitakin ”pohtimaan asiaa”

 8. 8

  Ritva Elomaan paluu perussuomalaisiin nakertaa hallituksen enemmistöä – Nyt käydään sotaa edustajien sieluista

 9. 9

  Syötkö 40 appelsiinia päivässä, maistuuko koiranlihakeitto vai oletko vielä elävän sushin ystävä? Testaa, ketä diktaattoria muistutat ruokatavoiltasi

 10. 10

  Ranskalainen lifestyle­bloggaaja kuoli ilokaasulla toimivan kerman­vaahdottimen räjähdykseen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

 2. 2

  Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

 3. 3

  Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

 4. 4

  Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

 5. 5

  Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

 6. 6

  Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

 7. 7

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 8. 8

  Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

 9. 9

  Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

 10. 10

  Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

 11. Näytä lisää