Valikko

Tällainen on Helsingin K-18-kauhukierros, jonka poliisi kielsi toisesta kaupungista – rääkkäys ja nöyryytys kesti kaksi tuntia

Amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa taas uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkoilta hämärtyy nopeasti. Kello on 19 ja Taka-Töölössä meren rannassa sijaitsevan tilausravintola Mestaritallin terassilla parveilee kymmenittäin ihmisiä.

Ravintolan ohjelmassa on tällä kertaa jotain tavallisesta poikkeavaa. Paikallaolijat ovat tulleet tänne peloteltaviksi, tönittäviksi ja nöyryytettäviksi, kahden tunnin ajaksi.

Kohta kaikki saavat allekirjoitettavakseen lomakkeen, jossa järjestäjä vapautuu kaikesta vastuusta, mikäli osallistuja sattuisi esimerkiksi kuolemaan tapahtuman aikana.

Mistä on kyse? No tietysti siitä, että amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa Halloweeniksi uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkona Mestaritallilla järjestettiin elämyksestä ennakkokierros medialle ja kutsuvieraille.

After Dark Helsingin ensimmäinen kauhutalokokemus järjestetettiin tasan vuosi sitten hylätyssä vuosaarelaishotellissa ja keväällä Marian sairaalassa Kampissa.

Kauhukierroksilla kuljetaan yksin tai ryhmissä huoneisiin lavastetusta ”kohtauksesta” toiseen. Pelottelusta vastaavat maskeeratut näyttelijät.

Tänä Halloweenina After Dark sai ensimmäisen kilpailijansa, kun taikuri Noora Karma perusti Porvooseen oman kauhukartanonsa. After Darkin toiminta vaikuttaa myös laajenevan kovaa vauhtia: syyskuussa yritys palkattiin esimerkiksi järjestämään minikokoinen kauhukierros Linnanmäen Iik Weekille.

Noora Karman kauhukartanoon pääsevät aikuisen seurassa 14-vuotiaatkin, ja Linnanmäen kauhukierros oli pienemmillekin lapsille sopiva. Mutta After Darkin puolen vuoden välein järjestetyt varsinaiset kauhukokemukset ovat ehdotonta K-18-osastoa.

Aiemmilla kierroksilla näyttelijät ovat tulleet iholle kunnolla ja vieraisiin on saatettu käydä tylystikin käsiksi.

Kohtauksissa on nähty paitsi verta ja kidutusta, myös väkivaltaista seksuaalista kuvastoa. Ikäraja on siis perusteltu.

Tapahtuma oli tällä kertaa tarkoitus järjestää Helsingin lisäksi myös Imatralla.

Kaakkois-Suomen poliisi kuitenkin kielsi tapahtuman rikoslakiin vedoten viime hetkellä, vaikka Helsingissä poliisilla ei ollut kierroksen suhteen ongelmia. Niinpä Imatran kauhukierrokset jouduttiin perumaan.

Aiemmat After Dark Helsingin kauhukierrokset ovat olleet puolen tunnin mittaisia, mutta Three Acts of Faithin kerrotaan kestävän kaksi tuntia.

Se herättää jo etukäteen jännitystä. Jos rääkki on samantasoista kuin edellisillä kerroilla, kestääkö sitä noin kauan?

Kohta se selviää.

After Dark Helsinki – Three Acts of Faith ravintola Mestaritallissa (Merikannontie 2) 30.10.–31.10., 4.–5.11. ja 16.–17.11. Kaikki esitykset alkavat klo 19. Liput 80 euroa.

Huomio! Jos aiot osallistua After Dark Helsingin kauhukierrokselle, ei kannata lukea pidemmälle!

Kuvan jälkeen alkavassa tekstissä käydään tapahtuman kulku läpi yksityiskohtaisesti. Jos tietää kierroksen tapahtumat etukäteen, kokemus on pilalla.

Eli iso, iso spoilerivaroitus!!

After Dark Helsingin aiemmilla testikierroksilla mukana on ollut vain kourallinen toimittajia ja bloggareita. Nyt ravintola Mestaritallille kerääntyy koko ajan enemmän porukkaa, useita kymmeniä.

Vastuunvapautuslomakkeiden kirjoittamisen jälkeen saamme tervetuliaismaljat (etukäteen päihtyneenä kierrokselle ei saa osallistua). Pian niiden jälkeen terassille astelee munkinkaapuun pukeutunut nainen ja pyytää huomiota.

Hän kertoo meille, kuinka olemme pian saapumassa ”pyhimpään” paikkaan, jossa kunnioituksesta palkitaan, mutta epäonnistumisesta rangaistaan. Sitten hän komentaa kaikki jonoon sisäänkäynnin eteen.

Näin esitys alkaa ja ihmisiä aletaan huudella ovelta sisään nimillä, alle kymmenen kerrallaan.

Prosessi on hidas ja viimeiset kutsutut, joihin itsekin kuulun, joutuvat odottelemaan sisäänpääsyä lähes tunnin.

Three Acts of Faith -esityksen sisällöstä ei tietenkään ole paljastettu mitään etukäteen, mutta vihjailujen perusteella voi jo arvata teeman liittyvän mystisiin kultteihin ja uskonlahkoihin. Turvasana, jolla liian pahaksi käyvän kokemuksen voi keskeyttää, on tällä kertaa ”armo.”

Lopulta pääsen sisään viimeisten joukossa. Eteisessä meidät ottaa vastaan kaksi tummiin pukuihin ja naamioihin pukeutunutta tyyppiä. He käskevät kaikkia polvistumaan, riisumaan päällysvaatteet ja pukemaan ylle valkoisen sadeviitan. Jokainen joutuu vielä laittamaan kasvoilleen ilmeettömän naamarin.

Sen tehtyämme meidät käsketään isompaan saliin, jossa kaikki aiemmin tulleet istuvat lattialla viitoissaan ja naamareissaan.

Lavalla seisoo naisia ruskeissa kaavuissa ja jonkinlaisissa papittaren asuissa. Ihmisen korkuisella näytölle on heijastettu värisevä kuva oudon näköisestä, naamioidusta hahmosta, ilmeisesti ylipapista tai jumalhahmosta.

Taustalla soi painostava ambient-musiikki. Papittaret aloittavat messuavan puheen.

Ennakkoarvioni alkaa vaikuttaa oikealta. Olemme kultin kokelaita ja Three Acts of Faith on yksi pitkä riitti. Sillä selvitetään, olemmeko kelvollisia ottamaan vastaan paholaismaisen Hekate Chthonian armon ja kokemaan valaistuksen.

Yksi osallistujista keskeyttää ja häipyy jo tässä kohtaa.

Itse en vielä imeydy mukaan täysillä. Tunnelma on onnistunut, mutta vuorosanat paholaismaisine värssyineen aika kliseistä tavaraa. Näyttelijät myös unohtavat vuorosanojaan pariin kertaan, tosin kenraaliharjoitushan ennakkokierros samalla onkin.

Lopulta joukkomme jaetaan kolmeen osaan. Yksi papittarista ottaa kunkin ryhmän johdettavakseen. Meidän johtajamme esittäytyy Desideriaksi ja esittelee tiukkuuttaan muun muassa läpsäisemällä vieressäni seisovaa osallistujaa naamalle. Siinä taas sitä käsiksi käymistä, josta varoitettiin.

Ensimmäinen uskonkoitos alkaa, kun hän johdattaa ryhmämme ruokasaliin ja käskee kaikki istumaan juhlapöydän ääreen.

Pursuilevalle pöydälle on katettu muun muassa karkki- ja popcornkulhoja, kakkuja ja muovisia rapuja. Pöydän päässä istuu rääsyihin pukeutunut kalju mies, joka alkaa syödä herkkuja sottaisesti, mesoten samalla kuin vähämielinen. ”Minulla on nälkä!” Samalla hän syljeskelee ruuanjämiä meidän pöydässä istujien päälle. Sadeviittojen oikea tarkoitus alkaa selvitä.

Meille muille syöminen tulee kuulemma olemaan rangaistus miehen synnistä, mässäilystä. Naamioidut apurit tarjoilevat kaikkien edessä oleville lautasille vaipat, jotka on täytetty ällöttävän näköisellä mössöllä. Ja syömiskäsky käy.

Maistelen kökkäreitä varovasti lusikalla. Kylmää puuroa muistuttava sotku on asiaankuuluvan pahaa. Kalju mies huutelee ja hohottaa taustalla.

Vihdoin papitar tokaisee, että voimme lopettaa. Janoaan valittelevalle mässäilijälle tarjotaan maljallinen ”sianverta”, jonka tämä ryystää ahnaasti. Sitten mies purskauttaa juomat pöydälle ja kaatuu koristen maahan.

Meidät kuljetetaan takaisin saliin ja käsketään lattialle polvilleen, alussa opetettuun nöyrään asentoon. Papitar käskee kaikkien tunnustaa syntejään ääneen. Ahneus, laiskuus, ihmiset huutelevat.

Muiden ryhmien saavuttua saliin meidät komennetaan ylös ja johdatetaan seuraavaan koitokseen. Hämärän huoneen keskellä on puinen pylväs, johon on ripustettu ketjuja. Naamioitu apuri kiinnittää jokaisen osallistujan ranteen nippusiteellä kiinni ketjuun. Kärsimys on tie vapauteen, papitar sanoo.

Tämä on jotain uutta After Darkin kauhukierroksilla: escape roomeista eli pakohuonepeleistä muistuttava osio, jossa osallistujien pitäisi yhdessä järkeillä, kuinka kahleista pääsee pois. Ketjut on lukittu pylvääseen yhdistelmälukoilla. Seinällä olevalle ruudulle ilmestyy aikalaskuri ja seinillä alkaa välkkyä erilaisia symboli- ja numerosarjoja.

Porukkani ymmärtää tilanteen melko nopeasti. Parin-kolmen tyypin ryhmiä kerääntyy näpräämään lukkoja ja ympärillä muut yrittävät pähkäillä koodeja. Vaikka olen vieraillut useammassakin pakohuoneessa, ei numeroiden ja koodien yhteyttä keksi millään. Hämärässä tilassa lukkojen numeroita ei edes erota kunnolla.

Kauhun ja pakohuonepulmien yhdistelmä on hyvä idea, mutta ei oikein toimi tässä. Lähinnä ihmettely turhauttaa.

Muutaman minuutin tuloksettoman säädön jälkeen yksi porukasta alkaa napsia nippusiteitä poikki pihdeillä, jotka sanoo löytäneensä jostain.

Papitar puhuu meille taas kärsimyksen tärkeydestä. Yhtäkkiä yksi porukastamme, ilmeisesti se siteet katkonut, puukottaa toisen ”kuoliaaksi” ja pakenee paikalta.

Edellisellä After Dark -kierroksella koettiin samankaltainen yllätys pienemmässä ryhmässä. Joukkoon soluttautui näyttelijä, joka koki kierroksella yllättäen karun kohtalon. Siinä temppu toimi mainiosti, mutta näin isossa porukassa ja kaikkien ollessa naamioituja sillä ei ole samanlaista tehoa.

Seuraavaksi joudumme taas odottamaan salissa nöyrässä polviasennossa ja tunnustamaan syntejämme. Nyt välivaihe kestää jo tuskastuttavan kauan.

Varsinaisilla asiakaskierroksilla meno on todennäköisesti paljon sujuvampaa. Niillä osallistujien maksimimäärä on 54, testikierrokselle taas oli järjestäjien mukaan päätynyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin oli tarkoitus: yli 80. Siihen nähden on ihan kunnioitettavaa, että homma pysyi kasassa ilman isompia ongelmia.

Kolmas uskonkoitos alkaa. Meidät ohjataan ulos terassille, komennetaan riviin ja päähän vedetään haisevat perunasäkit. Sitten lähdetään kulkemaan peräkanaa ravintolan pihan poikki, kädet edessäolevan olkapäillä ja lähes sokkona.

Ulkopuolisia ohikulkijoita saattaa kummastuttaa, kun marssimme säkit päässä kävelytien poikki. Säkin läpi näkee sen verran, että olemme menossa kohti rantaa.

Koska kaksi aiempaa huonetta eivät olleet kovin päräyttäviä, ounastelen nyt koittavan kierroksen kohokohdan. Heitetäänkö meidät mereen?

Kävelemme rannalla olevaan pieneen rakennukseen. Siellä säkit heitetään nurkkaan ja joukkomme käskytetään isoon, kaakeloituun kylpyhuoneeseen.

Seinillä on rivoja graffiteja ja lattialla verta. Keskellä huonetta on pyyhkeellä peitetty kylpyamme. Keräännymme rinkiin sen ympärille. ”Kuka vittu siellä on”, pyyhkeen alta kuuluu.

Sitten ammeesta ponnahtaa ylös täysin alaston, verentahrima mies.

Hän säntäilee ympäriinsä, haukkuu meitä tauotta huoriksi ja runkkareiksi ja käy vuorotellen käsiksi jokaiseen, ravistellen ja tönien. Välillä kädet hipovat jopa haaroista ja takapuolista. Ja kaikki tämä tehdään tosiaan alasti.

Nyt ollaan alueella, jonka voisi kuvitella olevan joillekin osallistujille liikaa, vaikka kyse onkin näyttelemisestä. Kukaan ei huuda turvasanaa, mutta kehonkieli kertoo osalla lievästä järkyttymisestä. Yksi seisoo jähmettyneenä kuin suolapatsas, toinen yrittää hilata itseään poispäin aivan sadeviittaan kiinni tunkevasta miehestä.

Seinälle heijastetaan kovaa pornoa ja mies komentaa kaikkia katsomaan sitä. Seksuaalisesta sekä graafisesta sisällöstä varoitettiin kävijöitä etukäteen tälläkin kertaa.

Useampi osallistuja varmaan hengähtää helpotuksesta, kun mies vetää kylpytakin päälleen. Hän jättää sen kuitenkin auki – ja alkaa esittää itsetyydytystä kaikkien nähden.

Näin pitkälle en olisi uskonut järjestäjien menevän, vaikka aiempienkin After Dark -kauhutalojen sisältö on ollut rajua.

Jo viimekeväisen Marian sairaalan kierroksen lopussa mukaan tuotiin seksuaalista ahdistelua. Silloin kävijät joutuivat hikiseen pornohuoneeseen, jossa epämiellyttävä tyyppi änkesi viereen hiplaamaan.

Mutta tällä kertaa mentiin aivan uudelle tasolle.

Itselläni oli vielä vertailukohtana edellinen kauhukierros – mutta jos osallistuu After Dark -kokemukselle ensimmäistä kertaa, eikä tiedä lainkaan mitä odottaa, saattaa järkytys tässä kohtaa olla kova.

Taas käsketään liikkeelle ja ulkoterassille, jossa kaikki joutuvat laittamaan hirttosilmukan kaulaansa. Papitar ja mies käskevät meitä tunnustamaan tämänkertaisen synnin, himon. ”Oletko sinä himojesi ja halujesi herra”, mies karjuu kysymystä kaikille vuorollaan. Kun kukaan ei tunnusta olevansa, meidät jätetään terassille keskenämme.

Parin minuutin päästä kaksikko tulee taas tivaamaan samaa kysymystä. Kaikki sanovat ei. Jälleen papitar ja verinen mies painuvat sisälle ovi pamahtaen.

”Pitäiskö jonkun seuraavaksi vastata ’joo’”, yksi ryhmästämme ehdottaa silmukka kaulassa.

Myöhäistä: meidät huudetaan sisälle. Rangaistuksena pelkuruudesta kaksi osallistujaa käsketään kylpyhuoneessa kontilleen maahan ja muut koskemaan heitä. Onneksi pelkkä kevyt kosketus olkapäälle riittää, ahdistavaa silti.

Lopulta nöyryytys on ohi ja pääsemme papittaren johdolla takaisin aloitussaliin. Kun kaikki osallistujat on tuotu paikalle, alkaa taas messu. Lavalle tulee myös se aiemmin näytöllä nähty ylijumala tai -papitar pelottavassa naamiossaan.

Rituaalin lopuksi osallistujien pahimmat syntiset (eli joukkoon solutetut näyttelijät) ”teloitetaan” ja lavalle kutsutaan oikeista osallistujista muutama valittu, jotka ovat jossain vaiheessa kierrosta saaneet tussatut merkit käsiinsä.

Muut häädetään ulos, ja vapaus koittaa. Kierros on ohi.

Aiemmat After Dark Helsinki -kauhutalot olivat vauhdilla eteneviä säikyttelykohtausten sarjoja hyvin löyhällä kehystarinalla. Nyt yritettiin jotain erilaista: ei säikyttelyä, vaan hidastempoista, piinaavaksi tarkoitettua ja teemaltaan yhtenäistä elämystä.

Täydellisesti se ei onnistunut. Odottelua oli liikaa ja koettelemukset epätasaisia. Aiemmilla lyhyemmillä kierroksilla kuumottava fiilis pysyi paremmin yllä, nyt mukana oli tunnelmaa laskevia kuolleita hetkiä.

Omat rajoituksensa toi se, ettei kierrosta tällä kertaa rakennettu hylättyyn isoon rakennukseen vaan juhlatilaan, jossa käytettäviä huoneita oli vain muutama.

Mutta vaikka suvantokohtia ja pientä horjuvuutta oli, riitti myös jännitettä tarpeeksi. After Dark -kierroksilla ei ikinä voi olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja tälläkin kertaa osattiin yllättää. Kuinka pitkälle kävijän terrorisoimisessa voidaan enää tulevilla kerroilla mennä?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Kauhu
 • halloween
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  22-vuotias laulaja yritti kaikin tavoin lyödä läpi – sitten yksi dramaattinen tapaaminen muutti kaiken

 2. 2

  Näyttelijä Johnny Depp yllätti faninsa Disneylandin Pirates of the Caribbean -ajelulla, kaikki sekosivat tietysti täysin

 3. 3

  Kyllä, Donald Trumpin työpöydällä on nappi, jota painamalla saa Cokista – internet tietysti rakastaa

 4. 4

  ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

 5. 5

  Onko tässä elokuvateatterien tulevaisuus? Espooseen avattiin elokuvasali, jonka penkeissä on latauspisteet kännyköille ja läppäreille

 6. 6

  Hietsun rantakahvila on yrittäjille hankala paikka, ja vappuna siellä aukeava Badenbaden onkin ruokaravintola

 7. 7

  Menovinkkejä Helsingin vappuun – valitse tästä

 8. 8

  Kun julistetaan, että olet upea miltä tahansa näytätkin, osaa ärsyttää – Mistä se johtuu?

 9. 9

  Simpsonit kommentoi Trumpin ensimmäistä sataa päivää videolla, iva entisellään: ”presidentti” lähettää pitkän lakitekstin Fox Newsin tulkittavaksi

 10. 10

  Pyöreitä vartaloita esille enemmän, vaativat bloggarit ja tähdet, mutta onko se vain hyvä juttu?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

 2. 2

  Kyllä, Donald Trumpin työpöydällä on nappi, jota painamalla saa Cokista – internet tietysti rakastaa

 3. 3

  22-vuotias laulaja yritti kaikin tavoin lyödä läpi – sitten yksi dramaattinen tapaaminen muutti kaiken

 4. 4

  Hietsun rantakahvila on yrittäjille hankala paikka, ja vappuna siellä aukeava Badenbaden onkin ruokaravintola

 5. 5

  Simpsonit kommentoi Trumpin ensimmäistä sataa päivää videolla, iva entisellään: ”presidentti” lähettää pitkän lakitekstin Fox Newsin tulkittavaksi

 6. 6

  Näyttelijä Johnny Depp yllätti faninsa Disneylandin Pirates of the Caribbean -ajelulla, kaikki sekosivat tietysti täysin

 7. 7

  Pyöreitä vartaloita esille enemmän, vaativat bloggarit ja tähdet, mutta onko se vain hyvä juttu?

 8. 8

  Kun julistetaan, että olet upea miltä tahansa näytätkin, osaa ärsyttää – Mistä se johtuu?

 9. 9

  Frozen 2 sai viimein julkaisupäivän: Elsa ja Anna palaavat valkokankaille marraskuussa 2019

 10. 10

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

 3. 3

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 4. 4

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Kyllä, Donald Trumpin työpöydällä on nappi, jota painamalla saa Cokista – internet tietysti rakastaa

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 9. 9

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 10. 10

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Potkiiko hallitus hyvätuloiset ulos Helsingin kaupungin vuokra-asunnoista? Vuokrataloihin jaettu kirje nostatti asukkaat takajaloilleen

 2. 2

  22-vuotias laulaja yritti kaikin tavoin lyödä läpi – sitten yksi dramaattinen tapaaminen muutti kaiken

 3. 3

  Tämä kuva-arvoitus on piinannut helsinkiläistä Panu Sihvolaa liki 60 vuotta – Hoksaatko itse, mitä 1920-luvun maalaus esittää?

 4. 4

  Mystinen ”Jakke” lyöttäytyy vierailulle ihmisten koteihin ja vie niistä tavaraa – poliisi pyytää vinkkejä koko pääkaupunkiseudulta

 5. 5

  Trump kuvailee avoimesti elämäänsä ”pienessä kotelossa” ja harmittelee, ettei saa enää ajaa autoa: ”Rakastin entistä elämääni”

 6. 6

  Panu Sihvolaa liki 60 vuotta piinannut kuva-arvoitus ratkesi – maisemasta ei ole nykyään jäljellä enää tiilen tiiltä

 7. 7

  Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti tuppisuisuudelle koko numeron

 8. 8

  Perussuomalaiset hävisi salkkujaossa kokoomukselle ja menetti valtaa turvapaikka­politiikassa – miksi se suostui tähän?

 9. 9

  Oulussa suurhälytys kemikaalitehtaalle – reaktoritornissa todennäköisesti vetyräjähdys

 10. 10

  Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti tuppisuisuudelle koko numeron

 2. 2

  Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa

 3. 3

  ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

 4. 4

  Tämä kuva-arvoitus on piinannut helsinkiläistä Panu Sihvolaa liki 60 vuotta – Hoksaatko itse, mitä 1920-luvun maalaus esittää?

 5. 5

  Kaksoiselämän luonut saksalaisupseeri esiintyi syyrialaisena pakolaisena ja sai paikan vastaanotto­keskuksesta – Epäillään suunnitelleen iskua

 6. 6

  Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

 7. 7

  Presidentti Niinistö torjui virkanimityksen – ministeriön ehdotus oikeuskansleriksi poistettiin valtioneuvoston käsittelystä, vaikka siitä oli jo kerrottu hakijoille

 8. 8

  Uusi oikeusministeri Antti Häkkänen: ”Väkivalta- ja seksuaalirikoksista on annettu kohtuullisen lieviä tuomioita”

 9. 9

  Kyllä, Donald Trumpin työpöydällä on nappi, jota painamalla saa Cokista – internet tietysti rakastaa

 10. 10

  Panu Sihvolaa liki 60 vuotta piinannut kuva-arvoitus ratkesi – maisemasta ei ole nykyään jäljellä enää tiilen tiiltä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 2. 2

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 3. 3

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 4. 4

  Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

 5. 5

  Metsään kadonnut kuopiolaismies oli jo alkanut riisua vaatteitaan hypotermiassa – onneksi poliisikoira Körmy löysi lumen alta pipon

 6. 6

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 7. 7

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 8. 8

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 9. 9

  Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti tuppisuisuudelle koko numeron

 10. 10

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 11. Näytä lisää