Tällainen on Helsingin K-18-kauhukierros, jonka poliisi kielsi toisesta kaupungista – rääkkäys ja nöyryytys kesti kaksi tuntia

Amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa taas uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkoilta hämärtyy nopeasti. Kello on 19 ja Taka-Töölössä meren rannassa sijaitsevan tilausravintola Mestaritallin terassilla parveilee kymmenittäin ihmisiä.

Ravintolan ohjelmassa on tällä kertaa jotain tavallisesta poikkeavaa. Paikallaolijat ovat tulleet tänne peloteltaviksi, tönittäviksi ja nöyryytettäviksi, kahden tunnin ajaksi.

Kohta kaikki saavat allekirjoitettavakseen lomakkeen, jossa järjestäjä vapautuu kaikesta vastuusta, mikäli osallistuja sattuisi esimerkiksi kuolemaan tapahtuman aikana.

Mistä on kyse? No tietysti siitä, että amerikkalaistyylisten kauhutalojen suomalainen pioneeri After Dark Helsinki avaa Halloweeniksi uuden kauhukierroksen Helsinkiin. Three Acts of Faith -niminen esitys avataan yleisölle sunnuntaina.

Keskiviikkona Mestaritallilla järjestettiin elämyksestä ennakkokierros medialle ja kutsuvieraille.

After Dark Helsingin ensimmäinen kauhutalokokemus järjestetettiin tasan vuosi sitten hylätyssä vuosaarelaishotellissa ja keväällä Marian sairaalassa Kampissa.

Kauhukierroksilla kuljetaan yksin tai ryhmissä huoneisiin lavastetusta ”kohtauksesta” toiseen. Pelottelusta vastaavat maskeeratut näyttelijät.

Tänä Halloweenina After Dark sai ensimmäisen kilpailijansa, kun taikuri Noora Karma perusti Porvooseen oman kauhukartanonsa. After Darkin toiminta vaikuttaa myös laajenevan kovaa vauhtia: syyskuussa yritys palkattiin esimerkiksi järjestämään minikokoinen kauhukierros Linnanmäen Iik Weekille.

Noora Karman kauhukartanoon pääsevät aikuisen seurassa 14-vuotiaatkin, ja Linnanmäen kauhukierros oli pienemmillekin lapsille sopiva. Mutta After Darkin puolen vuoden välein järjestetyt varsinaiset kauhukokemukset ovat ehdotonta K-18-osastoa.

Aiemmilla kierroksilla näyttelijät ovat tulleet iholle kunnolla ja vieraisiin on saatettu käydä tylystikin käsiksi.

Kohtauksissa on nähty paitsi verta ja kidutusta, myös väkivaltaista seksuaalista kuvastoa. Ikäraja on siis perusteltu.

Tapahtuma oli tällä kertaa tarkoitus järjestää Helsingin lisäksi myös Imatralla.

Kaakkois-Suomen poliisi kuitenkin kielsi tapahtuman rikoslakiin vedoten viime hetkellä, vaikka Helsingissä poliisilla ei ollut kierroksen suhteen ongelmia. Niinpä Imatran kauhukierrokset jouduttiin perumaan.

Aiemmat After Dark Helsingin kauhukierrokset ovat olleet puolen tunnin mittaisia, mutta Three Acts of Faithin kerrotaan kestävän kaksi tuntia.

Se herättää jo etukäteen jännitystä. Jos rääkki on samantasoista kuin edellisillä kerroilla, kestääkö sitä noin kauan?

Kohta se selviää.

After Dark Helsinki – Three Acts of Faith ravintola Mestaritallissa (Merikannontie 2) 30.10.–31.10., 4.–5.11. ja 16.–17.11. Kaikki esitykset alkavat klo 19. Liput 80 euroa.

Huomio! Jos aiot osallistua After Dark Helsingin kauhukierrokselle, ei kannata lukea pidemmälle!

Kuvan jälkeen alkavassa tekstissä käydään tapahtuman kulku läpi yksityiskohtaisesti. Jos tietää kierroksen tapahtumat etukäteen, kokemus on pilalla.

Eli iso, iso spoilerivaroitus!!

After Dark Helsingin aiemmilla testikierroksilla mukana on ollut vain kourallinen toimittajia ja bloggareita. Nyt ravintola Mestaritallille kerääntyy koko ajan enemmän porukkaa, useita kymmeniä.

Vastuunvapautuslomakkeiden kirjoittamisen jälkeen saamme tervetuliaismaljat (etukäteen päihtyneenä kierrokselle ei saa osallistua). Pian niiden jälkeen terassille astelee munkinkaapuun pukeutunut nainen ja pyytää huomiota.

Hän kertoo meille, kuinka olemme pian saapumassa ”pyhimpään” paikkaan, jossa kunnioituksesta palkitaan, mutta epäonnistumisesta rangaistaan. Sitten hän komentaa kaikki jonoon sisäänkäynnin eteen.

Näin esitys alkaa ja ihmisiä aletaan huudella ovelta sisään nimillä, alle kymmenen kerrallaan.

Prosessi on hidas ja viimeiset kutsutut, joihin itsekin kuulun, joutuvat odottelemaan sisäänpääsyä lähes tunnin.

Three Acts of Faith -esityksen sisällöstä ei tietenkään ole paljastettu mitään etukäteen, mutta vihjailujen perusteella voi jo arvata teeman liittyvän mystisiin kultteihin ja uskonlahkoihin. Turvasana, jolla liian pahaksi käyvän kokemuksen voi keskeyttää, on tällä kertaa ”armo.”

Lopulta pääsen sisään viimeisten joukossa. Eteisessä meidät ottaa vastaan kaksi tummiin pukuihin ja naamioihin pukeutunutta tyyppiä. He käskevät kaikkia polvistumaan, riisumaan päällysvaatteet ja pukemaan ylle valkoisen sadeviitan. Jokainen joutuu vielä laittamaan kasvoilleen ilmeettömän naamarin.

Sen tehtyämme meidät käsketään isompaan saliin, jossa kaikki aiemmin tulleet istuvat lattialla viitoissaan ja naamareissaan.

Lavalla seisoo naisia ruskeissa kaavuissa ja jonkinlaisissa papittaren asuissa. Ihmisen korkuisella näytölle on heijastettu värisevä kuva oudon näköisestä, naamioidusta hahmosta, ilmeisesti ylipapista tai jumalhahmosta.

Taustalla soi painostava ambient-musiikki. Papittaret aloittavat messuavan puheen.

Ennakkoarvioni alkaa vaikuttaa oikealta. Olemme kultin kokelaita ja Three Acts of Faith on yksi pitkä riitti. Sillä selvitetään, olemmeko kelvollisia ottamaan vastaan paholaismaisen Hekate Chthonian armon ja kokemaan valaistuksen.

Yksi osallistujista keskeyttää ja häipyy jo tässä kohtaa.

Itse en vielä imeydy mukaan täysillä. Tunnelma on onnistunut, mutta vuorosanat paholaismaisine värssyineen aika kliseistä tavaraa. Näyttelijät myös unohtavat vuorosanojaan pariin kertaan, tosin kenraaliharjoitushan ennakkokierros samalla onkin.

Lopulta joukkomme jaetaan kolmeen osaan. Yksi papittarista ottaa kunkin ryhmän johdettavakseen. Meidän johtajamme esittäytyy Desideriaksi ja esittelee tiukkuuttaan muun muassa läpsäisemällä vieressäni seisovaa osallistujaa naamalle. Siinä taas sitä käsiksi käymistä, josta varoitettiin.

Ensimmäinen uskonkoitos alkaa, kun hän johdattaa ryhmämme ruokasaliin ja käskee kaikki istumaan juhlapöydän ääreen.

Pursuilevalle pöydälle on katettu muun muassa karkki- ja popcornkulhoja, kakkuja ja muovisia rapuja. Pöydän päässä istuu rääsyihin pukeutunut kalju mies, joka alkaa syödä herkkuja sottaisesti, mesoten samalla kuin vähämielinen. ”Minulla on nälkä!” Samalla hän syljeskelee ruuanjämiä meidän pöydässä istujien päälle. Sadeviittojen oikea tarkoitus alkaa selvitä.

Meille muille syöminen tulee kuulemma olemaan rangaistus miehen synnistä, mässäilystä. Naamioidut apurit tarjoilevat kaikkien edessä oleville lautasille vaipat, jotka on täytetty ällöttävän näköisellä mössöllä. Ja syömiskäsky käy.

Maistelen kökkäreitä varovasti lusikalla. Kylmää puuroa muistuttava sotku on asiaankuuluvan pahaa. Kalju mies huutelee ja hohottaa taustalla.

Vihdoin papitar tokaisee, että voimme lopettaa. Janoaan valittelevalle mässäilijälle tarjotaan maljallinen ”sianverta”, jonka tämä ryystää ahnaasti. Sitten mies purskauttaa juomat pöydälle ja kaatuu koristen maahan.

Meidät kuljetetaan takaisin saliin ja käsketään lattialle polvilleen, alussa opetettuun nöyrään asentoon. Papitar käskee kaikkien tunnustaa syntejään ääneen. Ahneus, laiskuus, ihmiset huutelevat.

Muiden ryhmien saavuttua saliin meidät komennetaan ylös ja johdatetaan seuraavaan koitokseen. Hämärän huoneen keskellä on puinen pylväs, johon on ripustettu ketjuja. Naamioitu apuri kiinnittää jokaisen osallistujan ranteen nippusiteellä kiinni ketjuun. Kärsimys on tie vapauteen, papitar sanoo.

Tämä on jotain uutta After Darkin kauhukierroksilla: escape roomeista eli pakohuonepeleistä muistuttava osio, jossa osallistujien pitäisi yhdessä järkeillä, kuinka kahleista pääsee pois. Ketjut on lukittu pylvääseen yhdistelmälukoilla. Seinällä olevalle ruudulle ilmestyy aikalaskuri ja seinillä alkaa välkkyä erilaisia symboli- ja numerosarjoja.

Porukkani ymmärtää tilanteen melko nopeasti. Parin-kolmen tyypin ryhmiä kerääntyy näpräämään lukkoja ja ympärillä muut yrittävät pähkäillä koodeja. Vaikka olen vieraillut useammassakin pakohuoneessa, ei numeroiden ja koodien yhteyttä keksi millään. Hämärässä tilassa lukkojen numeroita ei edes erota kunnolla.

Kauhun ja pakohuonepulmien yhdistelmä on hyvä idea, mutta ei oikein toimi tässä. Lähinnä ihmettely turhauttaa.

Muutaman minuutin tuloksettoman säädön jälkeen yksi porukasta alkaa napsia nippusiteitä poikki pihdeillä, jotka sanoo löytäneensä jostain.

Papitar puhuu meille taas kärsimyksen tärkeydestä. Yhtäkkiä yksi porukastamme, ilmeisesti se siteet katkonut, puukottaa toisen ”kuoliaaksi” ja pakenee paikalta.

Edellisellä After Dark -kierroksella koettiin samankaltainen yllätys pienemmässä ryhmässä. Joukkoon soluttautui näyttelijä, joka koki kierroksella yllättäen karun kohtalon. Siinä temppu toimi mainiosti, mutta näin isossa porukassa ja kaikkien ollessa naamioituja sillä ei ole samanlaista tehoa.

Seuraavaksi joudumme taas odottamaan salissa nöyrässä polviasennossa ja tunnustamaan syntejämme. Nyt välivaihe kestää jo tuskastuttavan kauan.

Varsinaisilla asiakaskierroksilla meno on todennäköisesti paljon sujuvampaa. Niillä osallistujien maksimimäärä on 54, testikierrokselle taas oli järjestäjien mukaan päätynyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin oli tarkoitus: yli 80. Siihen nähden on ihan kunnioitettavaa, että homma pysyi kasassa ilman isompia ongelmia.

Kolmas uskonkoitos alkaa. Meidät ohjataan ulos terassille, komennetaan riviin ja päähän vedetään haisevat perunasäkit. Sitten lähdetään kulkemaan peräkanaa ravintolan pihan poikki, kädet edessäolevan olkapäillä ja lähes sokkona.

Ulkopuolisia ohikulkijoita saattaa kummastuttaa, kun marssimme säkit päässä kävelytien poikki. Säkin läpi näkee sen verran, että olemme menossa kohti rantaa.

Koska kaksi aiempaa huonetta eivät olleet kovin päräyttäviä, ounastelen nyt koittavan kierroksen kohokohdan. Heitetäänkö meidät mereen?

Kävelemme rannalla olevaan pieneen rakennukseen. Siellä säkit heitetään nurkkaan ja joukkomme käskytetään isoon, kaakeloituun kylpyhuoneeseen.

Seinillä on rivoja graffiteja ja lattialla verta. Keskellä huonetta on pyyhkeellä peitetty kylpyamme. Keräännymme rinkiin sen ympärille. ”Kuka vittu siellä on”, pyyhkeen alta kuuluu.

Sitten ammeesta ponnahtaa ylös täysin alaston, verentahrima mies.

Hän säntäilee ympäriinsä, haukkuu meitä tauotta huoriksi ja runkkareiksi ja käy vuorotellen käsiksi jokaiseen, ravistellen ja tönien. Välillä kädet hipovat jopa haaroista ja takapuolista. Ja kaikki tämä tehdään tosiaan alasti.

Nyt ollaan alueella, jonka voisi kuvitella olevan joillekin osallistujille liikaa, vaikka kyse onkin näyttelemisestä. Kukaan ei huuda turvasanaa, mutta kehonkieli kertoo osalla lievästä järkyttymisestä. Yksi seisoo jähmettyneenä kuin suolapatsas, toinen yrittää hilata itseään poispäin aivan sadeviittaan kiinni tunkevasta miehestä.

Seinälle heijastetaan kovaa pornoa ja mies komentaa kaikkia katsomaan sitä. Seksuaalisesta sekä graafisesta sisällöstä varoitettiin kävijöitä etukäteen tälläkin kertaa.

Useampi osallistuja varmaan hengähtää helpotuksesta, kun mies vetää kylpytakin päälleen. Hän jättää sen kuitenkin auki – ja alkaa esittää itsetyydytystä kaikkien nähden.

Näin pitkälle en olisi uskonut järjestäjien menevän, vaikka aiempienkin After Dark -kauhutalojen sisältö on ollut rajua.

Jo viimekeväisen Marian sairaalan kierroksen lopussa mukaan tuotiin seksuaalista ahdistelua. Silloin kävijät joutuivat hikiseen pornohuoneeseen, jossa epämiellyttävä tyyppi änkesi viereen hiplaamaan.

Mutta tällä kertaa mentiin aivan uudelle tasolle.

Itselläni oli vielä vertailukohtana edellinen kauhukierros – mutta jos osallistuu After Dark -kokemukselle ensimmäistä kertaa, eikä tiedä lainkaan mitä odottaa, saattaa järkytys tässä kohtaa olla kova.

Taas käsketään liikkeelle ja ulkoterassille, jossa kaikki joutuvat laittamaan hirttosilmukan kaulaansa. Papitar ja mies käskevät meitä tunnustamaan tämänkertaisen synnin, himon. ”Oletko sinä himojesi ja halujesi herra”, mies karjuu kysymystä kaikille vuorollaan. Kun kukaan ei tunnusta olevansa, meidät jätetään terassille keskenämme.

Parin minuutin päästä kaksikko tulee taas tivaamaan samaa kysymystä. Kaikki sanovat ei. Jälleen papitar ja verinen mies painuvat sisälle ovi pamahtaen.

”Pitäiskö jonkun seuraavaksi vastata ’joo’”, yksi ryhmästämme ehdottaa silmukka kaulassa.

Myöhäistä: meidät huudetaan sisälle. Rangaistuksena pelkuruudesta kaksi osallistujaa käsketään kylpyhuoneessa kontilleen maahan ja muut koskemaan heitä. Onneksi pelkkä kevyt kosketus olkapäälle riittää, ahdistavaa silti.

Lopulta nöyryytys on ohi ja pääsemme papittaren johdolla takaisin aloitussaliin. Kun kaikki osallistujat on tuotu paikalle, alkaa taas messu. Lavalle tulee myös se aiemmin näytöllä nähty ylijumala tai -papitar pelottavassa naamiossaan.

Rituaalin lopuksi osallistujien pahimmat syntiset (eli joukkoon solutetut näyttelijät) ”teloitetaan” ja lavalle kutsutaan oikeista osallistujista muutama valittu, jotka ovat jossain vaiheessa kierrosta saaneet tussatut merkit käsiinsä.

Muut häädetään ulos, ja vapaus koittaa. Kierros on ohi.

Aiemmat After Dark Helsinki -kauhutalot olivat vauhdilla eteneviä säikyttelykohtausten sarjoja hyvin löyhällä kehystarinalla. Nyt yritettiin jotain erilaista: ei säikyttelyä, vaan hidastempoista, piinaavaksi tarkoitettua ja teemaltaan yhtenäistä elämystä.

Täydellisesti se ei onnistunut. Odottelua oli liikaa ja koettelemukset epätasaisia. Aiemmilla lyhyemmillä kierroksilla kuumottava fiilis pysyi paremmin yllä, nyt mukana oli tunnelmaa laskevia kuolleita hetkiä.

Omat rajoituksensa toi se, ettei kierrosta tällä kertaa rakennettu hylättyyn isoon rakennukseen vaan juhlatilaan, jossa käytettäviä huoneita oli vain muutama.

Mutta vaikka suvantokohtia ja pientä horjuvuutta oli, riitti myös jännitettä tarpeeksi. After Dark -kierroksilla ei ikinä voi olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja tälläkin kertaa osattiin yllättää. Kuinka pitkälle kävijän terrorisoimisessa voidaan enää tulevilla kerroilla mennä?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Kauhu
 • halloween
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  ”Hyvänä hetkenä voi tienata 160 euroa tunnissa” – Kiersimme Helsingin parhaat katusoittopaikat ja kysyimme muusikoilta, miten saa seteleitä kolikoiden sijaan

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 4. 4

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 5. 5

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 6. 6

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 7. 7

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 8. 8

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 9. 9

  Näin teet Helsinki-kierroksen Uuno Turhapuron jalanjäljissä

 10. 10

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 2. 2

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 3. 3

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 4. 4

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 7. 7

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 8. 8

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 9. 9

  Ensi viikolla Helsingissä nähdään esitys, jonka yleisöltä kerätään heidän Facebook-päivityksiään ja niitä käytetään osana show’ta – tästä on kyse

 10. 10

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 4. 4

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 5. 5

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 8. 8

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Yhdysvaltain senaatti kaatoi yhdellä äänellä Obamacaren ”laihan kumouksen” – McCain taas ratkaisijoiden joukossa

 2. 2

  Trumpin uuden viestintäjohtajan alatyylinen vuodatus vei Valkoisen talon sisäiset riidat uudelle tasolle – haukkui kansliapäällikköä ”skitsoksi” ja uhkasi erottaa kaikki alaisensa

 3. 3

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 4. 4

  Seksuaaliseen häirintään törmää Helsingissä kaikkialla

 5. 5

  Kymmenet arvokkaat huvilat rapistuvat Helsingin käsiin, koska kaupunki ei ole pystynyt kunnostamaan tai myymään niitä

 6. 6

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 7. 7

  ”Lapsena silvottu nainen ei välttämättä tiedä, miltä sukuelimien tulisi näyttää” – Britanniassa silpomisesta saa kovan rangaistuksen, Suomessa ei ole edes silpomista koskevaa lakia

 8. 8

  Suomalaislapsilta vaaditaan liikaa itsenäisyyttä – Ranskassa pikku koululaisten ei tarvitse viettää iltapäiviään yksin

 9. 9

  Vuoden parhaassa nuortenelokuvassa on muskeleita, räjähtäviä taloja ja feministinen sankari, jollaista satavuotias Suomi kipeästi kaipaa

 10. 10

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 2. 2

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 3. 3

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 4. 4

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 5. 5

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 6. 6

  Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

 7. 7

  Niinistö ja Putin kävivät oopperassa Putinin Suomen-vierailun päätteeksi – faniseurue kiljahteli ja heilutti Venäjän lippua, kun he näkivät vilauksen Putinista katsomossa

 8. 8

  Putin arvosteli USA:ta Punkaharjulla: ”On mahdotonta sietää loputtomiin häikäilemättömyyttä maatamme kohtaan” – Niinistö sanoi vastaan venäläistoimittajalle

 9. 9

  Poliisilta erikoinen kirje savonlinnalaisille – Miksi kaupunkilaisten pitäisi välttää parvekkeilla oloa Putinin vierailun aikana?

 10. 10

  Presidentti Niinistö esitti onnistuneesti jäyhää länsisuomalaista äijää – samalla hän viestitti Putinille, että Suomi kuuluu länteen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 7. 7

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 8. 8

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 11. Näytä lisää