Nyt.fi    |   Nyt.fi

Näin kenenkään lapsen ei tarvitse olla ilman joululahjaa – tässä 9 tapaa, miten sinä voit auttaa muita joulun alla

Hyväntekeväisyysjärjestö Hope tukee vähävaraisia lapsiperheitä vaatteilla ja leluilla. Nyt on meneillään joululahjakeräys.

Tunnelma on kuin joulupajassa. Hopen toimitiloissa ripeät käsiparit purkavat, lajittelevat ja hyllyttävät lahjoituksina tullutta tavaraa vaatteista kosmetiikkaan. Helsingin Pitäjänmäellä kierrätysvaatteet ja -lelut päätyvät hyllyille, uudet tuotteet menevät joululahjoiksi.

Vapaaehtoiset, työharjoittelijat sekä työkokeilussa ja kuntouttavassa työtoiminnassa olevat vaihtavat kuulumisia ja juttelevat joulusuunnitelmistaan. Toimistossa tiiminvetäjä Iina Kanerva vastaa asiakkaiden ja lahjoittajien puheluihin.

Joulukuu on täällä vuoden vilkkainta aikaa.

Alun perin Hope oli Tiina Nummenmaan ja Laura Kivimäen projekti, jota pyöritettiin kahden kotiäidin omista olohuoneista. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattoman yhdistyksen toiminta käynnistyi joulun alla vuonna 2008.

Lapsiperheitä tukevalla hyväntekeväisyysjärjestöllä on nyt 17 paikallistoimistoa ympäri Suomen. Tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä pääkaupunkiseudulla apua on annettu 1911 perheelle, joissa on yhteensä 3598 lasta.

Idea on, että yksityishenkilöt voivat lahjoittaa ympäri vuoden muun muassa käytettyjä vaatteita, leluja ja kodintarvikkeita, jotka annetaan vähävaraisille lapsiperheille. Yhdistystä pyöritetään pääosin vapaaehtoisten voimin.

”Auttajien ei ole välttämätöntä sitoutua tiettyyn tuntimäärään, ja myös yksittäinen talkooapu on tervetullutta”, Nummenmaa kannustaa.

Myös yritykset lahjoittavat toisinaan ylijäämäeriä, ja näin joulun alla kosmetiikkaa on tullut runsaasti. Hyllyistä löytyy myös hunajaa.

”Joulukoristeet menivät tänä vuonna kuin kuumille kiville, ­uudet sekä käytetyt”, Nummenmaa kertoo.

Perheet saavat paitsi tavaraa myös tukea lasten harrastuksiin ja vapaa-ajan toimintaan.

”Kauttamme lapset pääsevät esimerkiksi urheilutapahtumiin. Monesti järjestäjät ottavat meihin yhteyttä, jos katsomossa on tyhjää tilaa”, Nummenmaa sanoo.

Joulun alla Hope panostaa lahjakeräykseen. Tavoitteena on, ettei kenenkään lapsen tarvitse olla aattona ilman pakettia. Kortensa ehtii kantaa kekoon vielä lauantaina 17.12. Erityisen toivottuja ovat lahjakortit, joilla perheet voivat ostaa jouluruokaa. Tuomisiksi sopivat mainiosti myös uudet lelut, pelit, vaatteet sekä leffaliput.

”Toivomme, että lahjat annettaisiin paketoimattomina, sillä oman lapsen lahjan kääriminen lahjapaperiin tuo vanhemmille joulumieltä. Käsinkirjoitetun pakettikortin ja joulutervehdyksen voi toki sujauttaa mukaan”, Nummenmaa vinkkaa.Mutta ne kotiäitien olohuoneet. Miten kaikki sai alkunsa?

”Olin hoitovapaalla ja halusin tehdä jotakin konkreettista lapsiperheiden hyväksi. Silloisessa elämäntilanteessani en pystynyt sitoutumaan jo olemassa olevien avustusjärjestöjen aikatauluihin, joten tuntui luontevalta ryhtyä itse hommiin. Ensimmäinen avustuskohteemme oli helsinkiläinen lastenkoti”, Nummenmaa muistelee. Nykyisin hän toimii Hopen hallituksessa eikä ole enää mukana operatiivisessa toiminnassa päivittäin, vaikka osallistuukin edelleen aktiivisesti.


Ruotsalaisen huonekalujätin sinisiä nyssäköitä näkyy siellä täällä, mutta hyllyt ovat jämptissä järjestyksessä – kuin missä tahansa marketissa. Hiljaiset asiakkaat – Hopessa apua saavista puhutaan neutraalisti asiakkaina – tulevat sisälle sovittuna aikana.

Kenenkään ei tarvitse stressata riittääkö kate kassalla, koska kaikki on ilmaista. Mukanaan saa viedä yhden kassillisen perheenjäsentä kohti. Perheenäitien helpottuneet ilmeet kertovat enemmän kuin sanat, jotka eivät aina ulos tule hämmennyksen ja kiitollisuuden keskellä.

Moni vapaaehtoisista on tullut mukaan alun perin asiakkaana. Helsingin-toimipisteen tiiminvetäjä Iina Kanerva on yksi heistä.

”Hope on minulle elämäntapa ja harrastus. Teen vapaaehtoistyötä viitenä päivänä viikossa. Sain itse aikoinani apua täältä ja nyt haluan viedä hyvää eteenpäin”, Kanerva kertoo.

Ensimmäinen kerta avunsaajana on jäänyt mieleen.

”Kotona etukäteen kirjoitettu toivelista unohtui paikan päällä, kun mukana oli niin paljon tunteita. Niukkuuteen tottuneelle pyyteettömän avun saaminen oli hämmentävää”, Kanerva muistelee.

Latvialainen Laine Cernaja on Hopessa työkokeilussa, ja hänkin on yhdistyksen asiakas. Lapsirakas Cernaja hoitaa mielellään vauvoja ja leikkii taaperoiden kanssa, jotta vanhemmat saavat rauhassa etsiä tarvitsemaansa. Samanaikainen asiakkuus ja auttaminen ovat mutkatonta.

”Minulla on neljävuotias poika. Haemme täältä leluja ja vaatteita ja kierrätämme ne uudelleen Hopen kautta”, Cernaja kertoo. Hän on oikeastaan siis myös lahjoittaja.

Hope on matalan kynnyksen toimintaa.

”Meihin voi ottaa suoraan yhteyttä esimerkiksi netin kautta. Valitettavasti ihmiset arastelevat avuntarvettaan. Pahimmillaan ikävät tilanteet pitkittyvät ja monimutkaistuvat, sillä suomalaisessa kulttuurissa oman hädän myöntäminen koetaan kiusalliseksi”, Nummenmaa sanoo.

”Meillä ei leimata ja lokeroida. Henkilöpaperit kysytään vain siksi, jotta nimet saadaan ylös oikein.”

Uuden joululahjan voi tuoda pe 16.12. klo 15:een asti Hopen toimipisteeseen (Kutomotie 6 A). Itiksen lahjoituspiste on (Itäkatu 1–7 ) avoinna la 17.12. klo 19:een asti. p. 040 9653311, hopeyhdistys.fi.


+ 8 muuta tapaa auttaa joulun alla!

Joulukuu on vilkkain vuodenaika paitsi kaupan alalle myös monelle hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestölle. Avuntarve ja auttamisen ilo ovat ympärivuotista. Hyvät teot ja auttaminen vapaaehtoistyöstä rahalahjoituksiin lisäävät myös antajan hyvinvointia.

”Hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen on helppoa ja stressitöntä”, kommentoi asiaa onnellisuutta tutkinut filosofi Frank Martela.

”Se mahdollistaa lahjan antamisen ilon ilman valitsemiseen liittyviä paineita, kun avustusorganisaatio on valmiiksi miettinyt, mitä kipeimmin tarvitaan.”

1: Anna aineeton lahja

Aineeton lahja ilahduttaa niin antajaa, sen saajaa kuin avustuksen kohdettakin.

HelsinkiMission Aikalahjan avulla voi tarjota seuraa yksinäiselle esimerkiksi kahvihetken (10 e) tai kävelyretken (25 e) muodossa. Vaihtoja myös lapsiperheiden, ahdistuneiden, nuorten sekä erityisoppijoiden tukemiseen.

Aineettomilla lahjoilla voi tukea myös kehitysmaiden naisia ja perheitä esimerkiksi Planin, Pakolaisavun ja Unicefin kautta.

HelsinkiMissio (lahjoita.helsinkimissio.fi/aikalahjat), Plan (lahjoita.plan.fi/aineettomat-lahjat), Pakolaisavun lahjakauppa (parempilahja.fi), Unicef (unicef.fi/lahja). 2: Tue eläimiä

Löytöeläimille voi tuoda ruokaa leluja ja tarvikkeita Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen joulukeräykseen. Kissoille ja koirille purkkiruokaa ja jyrsijöille siemensekoitusta. Myös käteinen otetaan ilolla vastaan.

Pingispallot ja reiälliset golfharjoittelupallot ovat sellaisenaan kissoille sopivia leluja. Viitseliäämpi valmistaa kissanlelun leikkaamalla vanhasta patakintaasta sormiosan irti ja surauttamalla ompelukoneella sen sisään ison kulkusen. Koiria voi ilahduttaa tennispalloilla tai punomalla vanhoista t-paidoista vetoleluja. Leluaskarteluissa ei saa käyttää materiaaleja, jotka menevät helposti rikki tai joista voi irrota pieniä osia.

SaunaKatti-kirpputorilla myydään muun muassa kierrätettyjä joulukoristeita. Joulunpyhinä tarvitaan myös lisäkäsiä ruokkimaan eläimiä ja siivoamaan niiden asuintiloja.

Eläinten joulukeräys Tallinnanaukiolla Itäkeskuksessa 23.12. saakka klo 13–17 ja Lasipalatsin edessä 23.12. asti klo 12–18. Kirpputori SaunaKatti, Metsäpurontie 25, ma–pe klo 11–18, la klo 10–14. p. 040 577 1494. hesy.fi 3: Lähetä kukkatervehdys vanhukselle

Valtakunnallisen Ole joulupukkina seniorille -kampanjan kautta voi mutkattomasti lahjoittaa joulukukan yksinäiselle vanhukselle. Tervehdys kirjoitetaan omin käsin ja kukka valitaan kaupan valikoimista. Tempausta koordinoiva Home Instead Seniorhoiva toimittaa kukan perille. Yhteistyökumppaneina on kotihoito- ja vanhuspalveluja, järjestöjä ja seurakuntia. Helsingissä yhteistyökukkakauppoja on 15 ja Espoossa sekä Vantaalla kahdeksan.

Kukkia voi lähettää 19.12. saakka. Mukana olevat kaupat: homeinstead.fi/ole-joulupukkina-seniorille 4: Tarjoa joulupöytä vähävaraisille

Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja. Lahjakorteilla ei voi ostaa tupakkaa tai alkoholia. Mukana ovat muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.

Lahjoituksen voi tehdä jouluaattoon 24.12. asti: hyvajoulumieli.fi 5: Käy hyväntekeväisyyskonsertissa

Lastenklinikoiden Kummien kirkkokonsertissa esiintyvät muun muassa Paula Koivuniemi, Mikael Konttinen ja Marita Taavitsainen. Lipputuloilla parannetaan Helsingin lastenklinikan potilasviihtyvyyttä eli lapsille ostetaan esimerkiksi kirjoja, leluja ja pelejä. Lions Club Helsinki/Sata järjestää kirkkokonsertin tukeakseen näkövammaisten opiskelua ja pääkaupunkiseudun vähävaraisten yksinhuoltajaperheiden joulunviettoa. Temppeliaukion kirkossa esiintyy muun muassa Angelika Klas.

Kummien Joulu -kirkkokonsertti Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23 a) la 17.12. klo 18.30–20. Liput 27,50 e. Perinteinen joulukonsertti ti 20.12. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 19. Liput 20 e. 6: Perusta nettipata

Pelastusarmeijan patakeräys järjestetään Suomessa jo 110. kertaa. Rahan lisäksi voi lahjoittaa hyväkuntoisia vaatteita sekä uusia ja käytettyjä leluja. Uudet lelut voi paketoida valmiiksi ja panna päälle lappusen, mitä lahja sisältää.

Pelastusarmeija on ajan hermolla, joten nettisivuilla voi helposti perustaa oman virtuaalipadan ja haastaa ystävät mukaan keräykseen.

Padat ovat ulkona 23.12. asti. Nettipatojen perustaminen: joulupata.fi. 7: Luovuta verta välipäivänä

Joulun alla verta voi luovuttaa aaton­aattoon saakka. Veripalvelusta kannustetaan käymään heti joulun tai vuodenvaihteen jälkeen, sillä kyseisinä ajankohtina luovuttajia on vähän liikkeellä. Aiemmin luovuttaneille lähetetään myös tekstiviestikutsuja potilaiden tarpeen mukaan. Yhdellä luovutetulla satsilla auttaa parhaimmillaan kolmea ihmistä.

Toimipisteet ovat kiinni 24.–26.12. Helsingissä voi luovuttaa Sanomatalossa (Töölönlahdenkatu 2) ma, ke ja pe klo 11–19, ti ja to klo 8–19 sekä Kivihaassa (Kivihaantie 7), avoinna ma–to klo 11–18 pe klo 9–16. 8: Osta lahja lastenkodissa asuvalle lapselle

Perinteinen Joulupuu-tempaus kerää lahjoja muun muassa sijaisperheissä ja lastenkodeissa asuville lapsille ja nuorille. Helsingissä pääjärjestäjä on Keskuspuiston Nuorkauppakamari, ja lahjojen perillemenosta huolehtii Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto. Valmiiksi paketoituina ja sisältölappusella varusteltuna voi tuoda esimerkiksi uusia leluja, pelejä, kirjoja sekä lahjakortteja. Halutessaan keräyspisteen joulupuusta voi poimia lahjatoiveen, ja sopivia tuomisia listataan myös osoitteessa joulupuu.org. Osoitteesta näkee myös muut lahjoituspisteet pääkaupunkiseudulla.

Forumin keräyspiste (Mannerheimintie 20) 20.12. asti arkisin klo 17–20, la klo 10–18 ja su klo 12–18.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Joulu
 • Hyväntekeväisyys
 • Helsinki
 • joululahjat
 • Lapset
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kauden paras jakso vahvisti odotetun ja pelätyn teorian sarjasta

 3. 3

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 6. 6

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 7. 7

  Pikatestissä vanhaan konepajahalliin avattu Coconut Street, jonka runsas ja mehukas buffet tekee vaikutuksen

 8. 8

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 9. 9

  Mullistaako uusi Apple TV television? Kokeilimme

 10. 10

  8 ihanaa espoolaista kahvilaa, joihin kannattaa tehdä kesäretki

 11. Näytä lisää
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 4. 4

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 5. 5

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 6. 6

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 7. 7

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 8. 8

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 2. 2

  Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörätuolissa muistohetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

 3. 3

  Laura Huhtasaari puhuu kovia mutta hymyilee kivasti ja korostaa äitiyttään – imago on kopioitu Marine Le Peniltä ja muilta oikeistopopulisti­naisilta

 4. 4

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 5. 5

  Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

 6. 6

  Ulkomailla moni hämmästyisi, jos kuulisi suomalaisten syvästä rakkaudesta Pentti Linkolaan – paitsi uusnatsit ja hörhöt

 7. 7

  Keskusrikospoliisi tiedottaa Turun iskun tutkinnasta lisää tänään – Näihin neljään kysymykseen kaivataan vielä vastausta

 8. 8

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 9. 9

  Laura Huhtasaari: Naiset ovat kansallis­mielisyyden ”sotureita”

 10. 10

  Nykyajan suurin uhkakuva kumpuaa antiikin Kreikasta – Ovatko Kiina ja Yhdysvallat samalla tuhon tiellä kuin Ateena ja Sparta?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 2. 2

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 3. 3

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 4. 4

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 5. 5

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 6. 6

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 7. 7

  Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

 8. 8

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 9. 9

  Solidaarisuus­mielenilmaus keräsi Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristi tunnelmaa Turun keskustassa

 10. 10

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 3. 3

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 4. 4

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 5. 5

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 6. 6

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 7. 7

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 8. 8

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 11. Näytä lisää