Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

Erika Vikman kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 2016, mutta sitä ennen hän ehti hakea moniin kisoihin ja saada Dannystä mentorin.

Erika Vikman on pyrkinyt erilaisten kilpailujen kautta tähdeksi kovempaa kuin ehkä kukaan muu suomalainen.

Tässä lista:

2008: Tangojuniori-kilpailu, voitto

2010: Ponnahduslauta-kilpailu, voitto

2011: Stage-koulumusikaalikilpailu, voitto

2013: Idols-laulukilpailu, ei voittoa

2015: Seinäjoen Tangolaulukilpailu, ei voittoa

2016: Seinäjoen Tangolaulukilpailu, voitto

14-vuotiaasta asti Vikman on tehnyt töitä tullakseen suomalaisten tuntemaksi artistiksi ja se vaikuttaa onnistuneen: Vikman on istuva tangokuningatar ja jatkuvasti lööpeissä.

Jos olet vilkaisut lehtien kansia parin kuukauden sisällä, olet nähnyt Vikmanin siellä, mutta kuinka moni oikeasti tietää hänen tarinansa?

Erika Vikman, 23, saapuu haastatteluun huoliteltuna, pinkeissä treenikengissä, tekoripsissä ja kassi täynnä vaatteita.

”En tiennyt, minkälaiset kuvaukset nämä ovat, joten otin vaihtovaatteita mukaan”, hän selittää.

Se on ymmärrettävää, sillä Vikman on viimeiset puoli vuotta tehnyt runsaasti iltapäivälehtien kuvauksia. Niitä varten mennään valokuvausstudioon, pukeudutaan iltapukuun, kiharretaan hiukset tai poseerataan kuohuviinilasin kanssa.

Kun Vikman kruunattiin tangokuningattareksi viime heinäkuussa, nukkumaan mentiin vasta aamuviiden jälkeen.

Seuraavana päivänä olleet Seuran kansikuvaukset ja muut haastattelut hän hoiti eilisillä hiuksilla ja meikeillä.

”Sen finaaliviikon jälkeen tuntui, että kuolen. Keho oli fyysisesti niin väsynyt”, hän kertoo.

Nyt Vikman on vähän pyörällä päästään aikaeron vuoksi – hän on palannut kahden viikon Thaimaan lomaltaan toissapäivänä. Mutta palataan siihen myöhemmin:

Tampereella syntynyt Vikman kasvoi musiikin keskellä. Palomies-isä ja lähihoitaja-äiti alkoivat kiertää Suomea tanssiorkesterissa kun Vikman meni alakouluun.

Se oli lisätienestiä.

”Meillä ei ollut koskaan taloudellisesti helppoa. Pienenä jo tajusi, että niiden oli pakko tehdä niin, että ei ne huvikseen kiertäneet”, Vikman sanoo.

Samoihin aikoihin Vikmanin äiti yritti tangokuningattareksi, mutta tie nousi pystyyn. 2000-luvun vaihteessa tangon imagoa yritettiin nuorentaa ja nelikymppinen tangokuningatar olisi ollut liian vanha.

Pieneen Erikaan kilpailut tekivät vaikutuksen: hän katsoi tangomarkkinoita televisiosta ja leikki laulukilpailuja Barbeilla.

Joulu- ja kevätjuhlissa Vikman meni ensin mukaan ryhmäesiintymisiin ja esiintyi lopulta soolona. Esiintyminen kiinnosti enemmän ja enemmän.

Yläkoulussa Vikmanin musiikinopettaja ehdotti iskelmän taitavalle nuorelle hakemista Tangojuniori-kilpailuun. Se on Seinäjoen Tangomarkkinoiden oheistapahtumia, lapsille ja nuorille järjestetty tangolaulukilpailu. 14-vuotiaana Vikman voisi vielä ottaa osaa kisaan, jonka yläikäraja oli 15 vuotta.

Vikman haki. Kaikkien osallistujien piti esittää sama klassikkobiisi, Reijo Taipaleen Satumaa, jonka lisäksi sai valita jonkin iskelmäkappaleen. Vikmanin valinta oli Koivu ja sydän, Toivo Kärjen säveltämä ja Reino Helismaan sanoittama rakkaustarina.

Samaan aikaan Vikman ihaili Gwen Stefania ja kuunteli sen ajan isoimpia hittejä, kuten Maroon 5 -yhtyettä.

Vikman on myöhemmin katsonut videota kilpailuvedostaan ja analysoinut esiintymistään.

”Ymmärrän kyllä, miksi voitin. Olen tosi luonnonlapsi siinä, vain käsi huitoi hirveästi.”

Sitten alkoi laulaminen kilpailuissa. Siihen Vikmanilla oli tarjolla enemmän tilaisuuksia kuin äidillä.

Kykykilpailujen määrä on räjähtänyt käsiin 2010-luvulla.

Toki ennenkin Suomessa kisattiin laulussa innoissaan. Esimerkiksi kestosuosikki Syksyn sävel ehti pyöriä yhtämittaisesti yli kolme vuosikymmentä, vuosina 1968–2001.

Vuonna 2002 sen tilalle järjestettiin Popstars-kykykilpailu, jossa etsittiin tyttö- ja poikabändiä, mutta seuraavana vuonna järjestetty Idols vakiinnutti laulukilpailut taas varteenotettavaksi uraväyläksi esiintymisestä haaveileville.

Kisabuumi ei ole laantunut mihinkään: esimerkiksi The Voice of Finlandin uusin, 6. kausi käynnistyi viime viikolla.

Mutta ihan ensin Erika Vikman yritti ihan tosissaan näyttelijäksi.

Vikman kävi Tampereen yhteiskoulun lukiota, joka painotti ilmaisutaitoa. Ilmapiiri oli innostava. Hän ravasi suomalaisten sarjojen koekuvauksissa. Vuonna 2009 tärppäsi:

Vikman valittiin sivuosaan Tiina Lymin ja Kari Hietalahden tähdittämään Parasta aikaa -sarjaan, joka tuli TV2:lta. Hänen roolihahmonsa Iira Ström oli kapinallinen teini.

Sarjassa olleet kollegat kannustivat Vikmania hakemaan näyttelijäkoulutukseen, mutta hän ei päässyt sisään mihinkään, ei Teatterikorkeaan eikä Tampereelle näyttelijäntyön laitokselle.

Lukion jälkeen hän jäi vaille opiskelupaikkaa.

”Alkoi tulla olo, että ehkä mulla oli vähän liian kevyt asenne näyttelemiseen. Inhosin pääsykokeita, menin aina kipsiin tai heitin tehtävät häränpyllyksi. Tuntui, että joku syvyys puuttui.”

Se tuntui aluksi kovalta, koska Vikman oli päättänyt, että ”mustahan tulee näyttelijä”.

”Musiikki oli kuitenkin aina kiinnostanut ja sitten vain alkoi etsiä väylää, mitä kautta pääsisi tekemään laulamisesta ammatin.”

Idolsin 7. kautta seuranneet eivät välttämättä muista Vikmania, jolla vielä siihen aikaan oli oranssihtava tukka, mutta erään pinkkitukkaisen tytön he saattavat muistaa.

Erika Vikman näki 17-vuotiaan Alma Miettisen ensi kertaa kun Helsingin, Oulun ja Tampereen koelauluista valikoituneet kilpailijat tapasivat yhteisessä harjoitteluviikonlopussa.

”Alma oli ainut, jolla oli äiti mukana. Äiti oli sille tosi tärkeä”, Vikman kertoo.

”Se oli vähän sellainen erakko, vähän villi, koko ajan näpertämässä jotakin, mutta kauhean rento. Mä tykkäsin siitä heti.”

He ystävystyivät kun kilpailijat muuttivat Idols-taloon ja kokivat yhdessä kisan kaikista dramaattisimman hetken: jo kertaalleen pudonnut Vikman sai vielä yhden tilaisuuden laulaa. Miettinen taas oli koko kilpailun voittajasuosikki.

28. marraskuuta tehdyssä suorassa lähetyksessä molemmat tippuivat. Ennen semifinaalia. Se oli shokki. Mutta:

”Hyvät bileethän sinä iltana pidettiin. Almankin kanssa meni aamuun asti.”

Häviö. Pyrkiminen. Melkein voitto. Tarinahan alkaa kuulostaa tutulta. Suomen varmasti tunnetuin kykykilpailuosallistuja on Saara Aalto. Joulukuussa joka neljäs suomalainen seurasi, voittaako hän X Factor UK:n.

Sitä ennen Aalto oli paitsi levyttänyt suomeksi, englanniksi ja kiinaksi, myös yrittänyt euroviisuihin kahdesti, osallistunut Talent Suomeen ja The Voice of Finlandiin. Aalto on sijoittunut yhä uudelleen toiseksi.

Erika Vikman seurasi Aallon kamppailua brittien X Factorissa, jossa tämä tuli lopulta toiseksi, taas. Osaa Aallon jatkuva joka paikkaan pyrkiminen ärsyttää. Vikman ymmärtää Aaltoa.

”Suomalaiset ajattelevat, että onpa toi tyrkky, kun se koko ajan menee kisoihin, mutta fakta on se, että mitään ei saavuta jos ei tyrkkää itseään paikkoihin.”

Ja laulukilpailut, niitä Vikman pitää tärkeinä tapoina edetä kohti unelmiaan kilpailuissa solmittujen suhteiden ansiosta.

Esimerkiksi Idols-tuomarina toiminut Sini Sabotage otti Alma Miettisen suojelukseensa. Loppu on historiaa: Hiteistään Karma, Bonfire ja Dye My Hair tunnettu Alma on viime vuoden soitetuin suomalaisartisti Spotifyssa.

Vuonna 2015 Erika Vikmanillekin kävi samalla tavalla.

Vikman oli laulanut lukiosta saakka häissä ja syntymäpäivillä esiintyvässä bilebändissä, mutta töitä ei ollut riittävästi. Niitä löytyisi kesän tanssilavoilta, mutta sinne päästäkseen oli päästävä piireihin. Piireihin päästäkseen oli taas tutustuttava iskelmän ammattilaisiin.

Niin Vikman ilmoittautui tangokuningatarkilpailuun. Alkoi neljä kuukautta kestänyt rutistus, joka huipentui heinäkuun helteillä järjestettyihin Tangomarkkinoihin.

Finaalissa Vikmanin parhaat ystävät olivat paikalla Seinäjoella isojen kylttien kanssa kannustamassa häntä ”hirveällä älämölöllä”, Vikman muistelee hymyillen.

Tuomaristoon kuuluivat Helena Lindgren, Marita Taavitsainen, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Ile Vainio ja Martti Haapamäki. Lopulta heistä vain yksi, Taavitsainen, äänesti Vikmania ja hän hävisi kruunun Susanna Heikille.

Mutta kisan jälkeisellä kuohuviinihetkellä Danny kysyi Vikmanilta, halusiko tämä tosissaan alalle. Kun Vikman vastasi myöntävästi, Danny antoi hänelle käyntikorttinsa ja pyysi laittamaan sähköpostia.

”Mutta minä ja muutkin kilpailijat vähän pelättiin Dannya. Se ei ole vain fyysisesti pitkä. Kun se astuu huoneeseen, sillä on joku näkymätön valta kaikkeen. Dannya kunnioittaa automaattisesti, vaikka ei edes haluaisi”, hän kertoo ja naurahtaa.

Vikman kuitenkin lähetti Dannylle sähköpostia ja Danny vastasi – musiikkineuvos kirjoittaa itse omat mailinsa. Pelkkä niiden kieliasu teki Vikmaniin vaikutuksen.

Danny esimerkiksi kirjoitti ”sinä” aina isolla alkukirjaimella. Allekirjoituksen hän teki rennosti ”- Danny”. Sillä nimellä Vikman häntä kutsuu.

”Kun kyseessä on vähän iäkkäämpi ihminen, hänen kirjoitustyylinsä oli paljon herrasmiesmäisempi [kuin nuoremmilla]. Se oli tosi ihanaa. Hän ei yrittänyt mitään yhtään millään tavalla”, Vikman sanoo.

Danny ei pelkästään tarjonnut Erika Vikmanille töitä omassa show’ssaan taustalaulajana ja vierailevana esiintyjänä.

Hän tarjosi enemmän.

Musiikkineuvos, Kirkan, Katri Helenan ja Vicky Rostin työllistäjä ja oman viihdetuotantoyhtiönsä toimitusjohtaja tarjoutui antamaan vinkkejä, miten Suomessa voi menestyä laulajana, miten mediaa kannattaa käsitellä ja kuinka välttää ammatin sudenkuopat.

Danny tarjoutui ottamaan Vikmanin suojatikseen.

Erika Vikman tarttui innoissaan tarjoukseen, koska hän nimenomaan haluaa kestotähdeksi.

Roll over Beethoven! 🔮🎤💥 #isod #demoneye #keikillä

Kuva, jonka E R I K A V I K M A N (@erikavikman) julkaisi”Danny on nähnyt monen artistin tuhon. Tämä ala on tosi haastava ihmisen itsetunnolle ja jotkut artistit ovat lähteneet viinan tai huumeiden tielle kun koko ajan kritisoidaan ja koskaan ei ole varmuutta tulevaisuuden työtilanteesta”, Vikman kertoo.

Mieleen nousee väkisinkin Armi Aavikko, joka valittiin Miss Suomeksi vuonna 1977. Samana vuonna Aavikko aloitti yhteistyön Dannyn kanssa ja kaksikon levyttämä Tahdon olla sulle hellä nousi kuolemattomaksi hitiksi. Aavikon elämää varjostivat masennus ja alkoholismi ja hän kuoli vuonna 2002 vain 43-vuotiaana.

Onko Danny puhunut myös Armi Aavikon kohtalosta?

”On hän siitäkin puhunut”, Vikman sanoo hiljaa.

”Tavallaan tämä ala oli Armille omalla tavallaan raskas. Se on aika vaikea asia.”

Dannyn kanssa keikkaillut Erika Vikman päätti hakea vielä kerran tangokuningattareksi ja sen tarinan monet tuntevat lehtien kansista: Vikman kruunattiin 9. heinäkuuta 2016 suorassa tv-lähetyksessä tangokuningattareksi.


Tässä valinnassa Dannylla ei ollut osaa eikä arpaa vaan hän katseli Vikmanin mukaan lähetystä kotisohvalta.

Vikmania ja tangokuningas Marco Lundbergia revittiin joka paikkaan. Vikmanilla oli hetkessä kymmeniä keikkoja, haastatteluja ja kuvauksia sovittuna. Juuri tätä hän oli halunnut.

Sitten tuli paljastus, joka ihan lopullisesti muutti Erika Vikmanin elämän. Danny ja Erika olivat yhdessä: Seiskan paparazzin ottamat Rodoksen lomakuvat julkaistiin syyskuun lopussa. Ne aiheuttivat skandaalin.

Nyt, monta kuukautta tapahtuman jälkeen, Vikmania selvästi yhä kismittää. Hän kuvastaa saamaansa julkisuutta ”kierteeksi”, jota ei voi pysäyttää. Toimittajat tinkasivat Vikmanilta suhteesta Dannyyn. Jos Vikman sanoi jotakin, se oli uutinen.

”Tuli aika isoja lööppejä suhteessa siihen, kuinka vähän oli puhunut”, Vikman analysoi.

Joulukuussa 2016 Danny vahvisti suhteen Ilta-Sanomille:

”Olemme tunteneet Erikan kanssa puolentoista vuoden ajan. Hän on iloinen, energinen ja kyvykäs artisti. Viihdymme hyvin yhdessä. Ja kyllä, suhde on olemassa, Danny tunnustaa.”

Hetkinen, pysähdytään hetkeksi. Erika Vikman on kohta 24 vuotta täyttävä nuori nainen. Kun Vikmanin Instagramia katsoo, mikään ei erota sitä parikymppisten tavallisista tileistä. Paljon selfieitä, otoksia bikineissä uima-altaalta, festarikuvia:

Kohta mennää! Kuninkaallinen joulu Porissa! 🎁 #promenadikeskus #joulu

Kuva, jonka E R I K A V I K M A N (@erikavikman) julkaisiVikman vain sattuu seurustelemaan itseään 51 vuotta vanhemman miehen kanssa, joka sattuu olemaan Iso-D. Vikman on kertonut ”suhteen syventyneen” vähitellen vuoden kuluessa ja niin hän sanoo nytkin.

Erika Vikman vaikuttaa olevan ristiriidasta hyvin tietoinen, sillä hän ottaa sen itse puheeksi. Puhumme siitä, miten Vikman on aina viihtynyt ikäistään vanhempien seurassa. Ikä, hän kertoo, ei ole ollut ikinä mikään ”juttu”.

”Toi Danny-juttukin”, Vikman sanoo.

”Hän on tosi iätön ihminen. Kyllä me tiedetään, että on paljon jenkkirokkareita, jotka on kasikymppisiä ja vetelee ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Ehkä tällä alalla ihminen ei niin helposti henkisesti vanhene.”

Vikman on ollut viime kuukaudet esillä nimenomaan suhteen vuoksi: Ilta-Sanomat julkaisi yhteiskuvia Dannyn ja Vikmanin Thaimaan lomalta.

Siis siltä samalta, jonka aiheuttamasta jetlagista Vikman toipuu haastattelun aikaan.

Mutta tähän Erika Vikman ei halua jäädä.

Hän on luvannut antaa enää tämän viimeisen haastattelun ennen uransa seuraavaa siirtoa. Tangokuningattaruutensa ansiosta hän solmi levytyssopimuksen Sonyn kanssa. Helmikuussa ilmestyy uusi kappale. Sen nimi on vielä salaisuus.

Sen verran Vikman paljastaa, että kappale edustaa ”popahtavampaa”, radiosoittoon tarkoitettua musiikkia. Hän toivoo, että siitä tulisi hitti.

Tämän lisäksi Vikman on yksi päähenkilö suositun Iholla-realitysarjan uudella kaudella.

Pian selviää, miten hyvin hänet on valmennettu.

Matkamessut 2017 pe–la Helsingin Messukeskuksessa (os. Messuaukio 1). Tangokuningatar Erika Vikman esiintyy Suomi-lavalla perjantaina 20. tamikuuta kello 16.30. Iholla-sarjan 4. kausi alkaa huhtikuussa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 2. 2

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 3. 3

  Ravintola Mashiro avaa uuden ravintolan Postitaloon, ja sinne tulee maailmalla suosittu sushijuna

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 6. 6

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 7. 7

  Malmille avattiin marokkolaishenkinen ravintola-basaari, taustalla Sandron ja Ruplan perustajat

 8. 8

  Annankadulle nouseva viinibaari tähtää Helsingin ykköspaikaksi – ”Standardit ovat täällä olleet vähän liian alhaalla”

 9. 9

  Tämä nainen järjestää Teurastamolla Beyoncé-bileet, jossa soitetaan koko ilta pelkkää Beyoncéa

 10. 10

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 4. 4

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 5. 5

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 6. 6

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 7. 7

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 8. 8

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 9. 9

  Miten terrori-iskuihin kannattaa reagoida sosiaalisessa mediassa? Entä miten ei missään nimessä? Kysyimme terrorismitutkijalta

 10. 10

  Norjalais-amerikkalainen sauna-asiantuntija iloitsee löylykulttuurin kukoistuksesta Suomessa: ”Nuoret ovat taas löytäneet saunan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 2. 2

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 3. 3

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 4. 4

  Solidaarisuus­mielenilmaus kerännyt Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristää tunnelmaa Turun keskustassa

 5. 5

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 6. 6

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 7. 7

  Putkiremonttien määrä kaksinkertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana – Kannattaako asunto myydä ennen remonttia vai vasta sen jälkeen?

 8. 8

  Mitä Isis haluaa? – Terroristit tappavat viattomia ihmisiä, mutta umpimähkäisellä väkivallalla on myös laajempia tavoitteita

 9. 9

  Sauli Niinistö korostaa maltillisen keskustelun tarvetta – Lue presidentin lausunto Turun iskusta kokonaisuudessaan

 10. 10

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 2. 2

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 3. 3

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 4. 4

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 5. 5

  Pääministeri Sipilä: ”Kiitimme poliisia erittäin ripeästä toiminnasta. Samoin meidän terveysviranomaiset ovat toimineet tässä nopeasti”

 6. 6

  Turun tapahtumien silmin­näkijä: ”Näin kuinka vaaleaa naista puukotettiin useita kertoja kaulaan”

 7. 7

  HS seurasi: Näin poliisin tiedotustilaisuus Turun puukotuksista eteni – poliisi vahvistaa sivullisten suojelleen ihmisiä

 8. 8

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 3. 3

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 4. 4

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 5. 5

  Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

 6. 6

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 7. 7

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 8. 8

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 9. 9

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 10. 10

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Kymen Sanomat: Poliisi etsii Vironlahdella kahta vakavasta väkivaltarikoksesta epäiltyä miestä
 3. Lentopallomiehet voittoputki alla EM-kisoihin, Slovakia meni taas nurin – ”Kunto kasvaa koko ajan kisoja kohden”
 4. Barcelonan terrori-isku: Poliisi etsii marokkolaista 22-vuotiasta miestä osallisuudesta iskuihin
 5. Solidaarisuus­mielenilmaus kerännyt Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristää tunnelmaa Turun keskustassa
 6. Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”
 7. Kenestä tulee Erkki Liikasen seuraaja? Pankkivaltuusto pohjustaa jo Suomen Pankin pääjohtajan valintaa
 8. Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu kiitteli poliisin ja ensiavun nopeutta Turussa – ”olen liikuttunut, miten monet ihmiset ovat lähettäneet tukeaan Turulle ja Suomelle”
 9. Sauli Niinistö korostaa maltillisen keskustelun tarvetta – Lue presidentin lausunto Turun iskusta kokonaisuudessaan
 10. Tunti sitten
 11. Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin
 12. Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”
 13. Näytä lisää