Nyt.fi    |   Nyt.fi

Tylsempi kuin Tynkkynen: Tällainen on Perussuomalaisten nuorten uusi johtaja Samuli Voutila, josta ei tulla näkemään kohuotsikoita

Sebastian Tynkkystä käsittelevien juttujen lomassa monilta on saattanut jäädä huomaamatta, ettei hän ole enää PS-nuorten johtaja.

Sebastian Tynkkynen valittiin Perussuomalaisten nuorten johtoon syksyllä 2014. Nyt.fi teki henkilöjutun Tynkkysestä aika tarkalleen kaksi vuotta sitten, tammikuussa 2015.

Sen jälkeen Tynkkynen onkin ollut otsikossa vähän väliä. Esimerkkejä:

Elokuu 2015: Tynkkynen valitaan perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Lokakuu 2015: Tynkkynen erotetaan koko puolueesta. Syynä oli, että Tynkkynen oli lupaa kysymättä niiden nimiä, jotka allekirjoittivat hänen vaatimuksensa puolueen ylimääräisestä kriisikokouksesta.

Tammikuu 2016: Tynkkynen hyväksytään takaisin puolueeseen.

Helmikuu 2016: Perussuomalaiset nuoret aloittaa Tynkkysen johdolla #tyttö_poika -nimisen somekampanjan, jolla haluttiin ”vastustaa feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet.”

Syyskuu 2016: Perussuomalaiset nuoret osallistuivat suureen rasistisen väkivallan vastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen Tynkkysen johdolla supersankareiksi pukeutuneina. Tynkkysen mukaan he esiintyivät tunnistamattomina suojautuakseen ”vasemmistolaiselta väkivallalta.”

Joulukuu 2016: Tynkkynen esiintyy PS-nuorten pakkoruotsia vastustavalla videolla, jossa ryömii Helsingin tuomiokirkon portaita alushousuissa naamioidun hahmojen ruoskittavana.

Ja sitten tammikuu 2017: Tynkkynen saa käräjäoikeudelta tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sakkotuomio tuli julkisesta Facebook-kirjoituksesta, jossa Tynkkynen muun muassa kutsui profeetta Muhammedia ”pedofiiliprofeetaksi” ja vaati ”islamin kitkemistä Suomesta.”

Tynkkys-otsikoiden lomassa monilta saattoi jäädä huomaamatta, ettei hän ole enää Perussuomalaisten nuorten johtaja.

Järjestön uusi hallitus valittiin marraskuussa 2016 ja uudeksi puheenjohtajaksi nousi Samuli Voutila. Hän oli osallistunut puheenjohtajakisaan jo 2015, mutta hävisi tuolloin Tynkkyselle. Viime syksynä Tynkkynen ei enää lähtenyt ehdolle ja Voutila valittiin johtajaksi selvällä enemmistöllä.

Eli kukas tämä Voutila oikein on?

”Samuli, terve!”

Pikkutakkiin pukeutunut nuori mies esittäytyy ja kättelee reippaasti. (Lippispäinen ja värikkäästi pukeutunut Tynkkynen halusi ensi töikseen halata minua tavattaessa.)

Voutila esittelee itsensä: 27-vuotias, kotoisin Kuopiosta, asunut elämästään 10 vuotta Helsingissä ja muuttanut takaisin Kuopioon 2013. Perussuomalaisiin nuoriin hän liittyi 2011. (Tynkkynen tuli samana vuonna tunnetuksi Big Brother -ohjelmasta, jossa muun muassa tuli kaapista biseksuaalina).

Voitila on opiskellut merkonomiksi Suomen liiketalouden kauppaopistossa ja toimii yrittäjänä. Voutilan yritys tarjoaa muun muassa buukkauspalveluita sekä asiakastyytyväisyystutkimuksia firmoille.

”Olen neljännen sukupolven yrittäjä, joten se tulee ihan äidinmaidosta”, Voutila sanoo.

Hän on aktiivinen reservin kersantti ja käy kertaamassa noin 20 vuorokautta vuodessa. Harrastuksiin kuuluu jalkapallo ja Kuopion palloilumahdit KalPa ja Kups ovat seurannassa.

Kotisivunsa mukaan Voutilan slogan on ”rehellisesti isänmaallinen.” Ajamistaan asioista hän listaa tärkeimpinä työn ja yrittäjyyden, suomalaisuuden, vapauden ja maanpuolustuksen.

Jos Voutilan pitäisi valita yksi niistä ylitse muiden, se olisi maanpuolustus. Suomen Nato-jäsenyyttäkin hän sanoo kannattavansa, mutta lähinnä sotilaallisessa kuin poliittisessa mielessä.

”Ei se Suomessa olekaan poliittisesti realistista. Tai edes maailmanlaajuisesti – nyt kun Donald Trump on presidentti, niin katsotaan mitä koko Natolle käy.”

Lisäksi Voutila haluaa profiloitua taloutta ja työvoimapolitiikkaa koskevissa asioissa. Hän ajaa esimerkiksi yritysten yhteisöveron poistoa ja kannattaa paikallista sopimista työehtosopimusten sijaan. Emopuolueensa hän toivoisi ajavan nykyistä enemmän keskiluokan asioita.

Näillä näkemyksillä voisi hyvin pärjätä vaikka kokoomuksen edustajana. Voutila kuitenkin sanoo, ettei ole teini-iän jälkeen edes harkinnut muiden puolueiden kuin perussuomalaisten jäsenyyttä. Eu-vastaisuudesta hän ei tingi, eikä kokoomus hänestä ole enää aikoihin osannut puolustaa konservatiivisia arvoja.

Silti voisi – ehkä ilkeämielisestikin – pohtia, onko Voutila on päätynyt PS-nuorten johtoon yhdestä syystä: siitä, että hän ei ole Tynkkynen.

Voutilan blogikirjoituksista ja somepostauksista ei pystyisi kohuotsikoita repimään.

Voutila kyllä kirjoittaa eräässä blogikirjoituksessaan, että Suomen pitäisi suosia kristittyjä turvapaikanhakijoita, mutta samanlaisia ovat puhuneet Jussi Halla-aho ja Päivi Räsänenkin (kd) aiemmin. Voutilan johdolla Perussuomalaiset nuoret esitti äskettäin, että terroristeille ei tulisi maksaa suomalaisia sosiaalietuuksia. ”Suomeen ei ole enää asiaa ja tervemenoa helvettiin”, hän kirjoittaa nuorisojärjestön räväkkään tyyliin – mutta nimenomaan terroristeista, eikä esimerkiksi muslimeista yleisesti.

”Mulla on henkilökohtaisessa elämässä ollut aina sellainen periaate, että hyvät käytöstavat on puoli ruokaa. Täytyy pystyä sanomaan jämptisti, mutta kuitenkin toisia ihmisiä kunnioittaen”, Voutila kuvailee ulosantiaan.

Kysytään suoraan: Koettiinko PS-nuorissa Tynkkysen jatkuvat kohut jo rasitteena – ja että järjestöä johtaisi seuraavaksi tiukasti asialinjalla pysyvä henkilö?

”En osaa tuosta sanoa, koska Sebastianhan itse ilmoitti, ettei enää lähde ehdolle”, Voutila aloittaa.

”Mutta tiedän kyllä monien minua äänestäneiden ja tukeneiden halunneen, että nyt järjestössä mentäisiin enemmän asialinjalla eikä julkisuuskärki edellä.”

Yrittääkö Voutila itse tehdä tarkoituksella pesäeroa Tynkkysen tyyliin?

”No kun ei kukaan toinen voi olla Sebastian Tynkkynen eikä kukaan toinen voi olla Samuli Voutila. Jokainen puheenjohtaja on omannäköisensä.”

Tynkkysestä Voutilalla ei ole negatiivista sanottavaa. Hänen johdollaan PS-nuoret ilmoitti myös olevansa ”tyrmistynyt” Tynkkysen saamasta sakkotuomiosta ja pitävänsä sitä sananvapauden kannalta hälyttävänä.

Eikä Voutila välttämättä mielipiteiltään tai arvoiltaan eroakaan niin Tynkkysestä. Kyse on siitä, miten Voutila asiat esittää ja mitä painoarvoa hän millekin asialle antaa.

Näin:

Voutila sanoo olevansa ylpeästi konservatiivi. Konservatiivisuus tarkoittaa hänelle ”perinteisiä arvoja, rakkautta isänmaata kohtaan, hyviä käytöstapoja, rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä - että voi olla ylpeä suomalaisista tavoista kuten suvivirrestä tai joulujuhlasta.”

”Mutta ei esimerkiksi sitä, että mua kiinnostaisi, mitä ihmiset tekevät makuuhuoneissaan. En ymmärrä miksi seksuaaliasiat ovat joillekin niin tärkeitä, ei se mun mielestä nykypäivän konservatiivisuuteen liity.”

Hän on vakaumuksellinen ortodoksikristitty mutta kannattaa valtion ja kirkon erottamista. Uskonasiat ovat hänen mielestään ennen muuta henkilökohtaisia.

Tasa-arvoisen avioliiton suhteen hän on samaa mieltä kuin PS-nuorten 2014 ottamassa kannassa. Siinä esitettiin, että seksuaalivähemmistöön kuuluvat voisivat rekisteröidä suhteensa parisuhdelailla, mutta avioliitto terminä olisi säilyisi uskonnollisilla yhteisöillä.

”Minun mielestäni se olisi ollut hyvä kompromissiratkaisu. Mutta laki meni läpi, astuu pian voimaan ja sitten se on siinä. Ei se mun elämästä vie mitään pois.”

(Niin ikään harras kristitty ja tasa-arvoista avioliittolakia vastustanut Tynkkynen julkaisi blogissaan kaavion, jonka mukaan laki johtaisi muun muassa moniavioisuuden sallimiseen ja lopulta sukupuolitermien poistamiseen laista).

Maahanmuuttokaan ei ollut Voutilalle suurin syy lähteä politiikkaan. Hän kertoo ajavansa maahanmuuttopolitiikan suhteen lähinnä ”järkevyyttä” ja maassa maan tavalla -ajattelua.

Pakkoruotsia Voutila luonnollisesti vastustaa. Hän oli sen poistamista ajavan, PS-nuorten, Suomalaisuuden liiton, Kokoomusnuorten ja Vapaa kielivalinta ry:n yhteisen aloitteen alullepanija 2013 ja oli jo vuotta aiemmin A-studiossa puhumassa asiasta.

Siitä voisi löytää vielä viimeisen Tynkkys-vertauksen. Voutila tuo pakkoruotsikantansa esiin kansalaisaloitteella ja tv:n keskusteluohjelmassa – mutta pakkoruotsin vastaiseen ruoskimisvideon pääosaan häntä on aivan mahdoton kuvitella.

Populistiset ja konservatiiviset voimat keräävät nyt äänestäjiä ympäri maailman mahdollisimman rajuilla puheilla ja ulostuloilla. Donald Trump nousi Yhdysvaltain presidentiksi välittämättä tippaakaan, ovatko hänen puheensa rasistisia, seksistisiä tai muuten loukkaavia.

Voutila sanoo olevansa iloinen Trumpin valinnasta. Hänen mielestään Trump tarjoaa taloudellisia menetyksiä kokeneelle keskiluokalle sitä toivoa, jota se nyt tarvitsee. Rajut puheet vain kuuluvat amerikkalaiseen tyyliin.

”Toivon kyllä, että sellainen poliittinen keskustelukulttuuri, henkilöön meneminen ja skandaalinhakuisuus, ei tule koskaan Suomeen.”

Paitsi että eikö se ole jo tullut?

Ja eivätkö siitä ole suureksi osaksi vastanneet juuri perussuomalaiset poliitikot? Juuri hiljattain Tynkkynen, Teuvo Hakkarainen ja Terhi Kiemunki saivat kirjoituksistaan jopa sakkotuomioita.

Hyviä käytöstapoja ja toisten kunnioittamista kannattava Voutila ei silti pysty suoraan tuomitsemaan vaikkapa Hakkaraisen ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja” ja ”muslimit pois Suomesta” -tekstejä.

”Jos joku kirjoittaa noin, niin en minä saa mitään ’oh my god’ -reaktioita. Mutta ymmärrän jos joku kokee sen loukkaavana”, hän muotoilee.

Hänen mielestään Hakkarainen ei myöskään retoriikallaan kehota suoraan ihmisiä muslimeja vastaan. Käräjäoikeus oli kuitenkin asiasta toista mieltä ja tulkitsi ne kiihottamiseksi kansanryhmää kohtaan.

Oli miten oli, itse Voutila ei moista Facebookiin tai muuallekaan kirjoittaisi.

Hyväkäytöksisellä ja pragmaattisella asenteella hän myös uskoo pääsevänsä poliittisella urallaan eteenpäin. Hän ottaa esimerkiksi ystävänsä Simon Elon, joka toimi Perussuomalaisten nuorten johdossa ennen Tynkkystä ja on nykyään perussuomalaisten kansanedustaja.

”Hän on pystynyt saamaan näkyvyyttä hyvin, olemaan asioista kärjekkäästikin mieltä mutta silti toimimaan asiallisesti. Yhteistyöllä asiat hoidetaan.”

Voutilaa kuunnellessa ei muuten voi olla huomaamatta joitain yhtäläisyyksiä Timo Soiniin. Hän puhuu eduskuntavaaleista Soinin termein seuraavana ”hillotolppana” ja mainitsee, kuinka ”Pihtiputaan varavaltuutettujen” aiheuttamat turhat kohut harmittavat puolueen kannalta.

Vuodenvaihteessa Jussi Halla-aho ilmoitti asettuvansa todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi, haastavansa siis Soinin.

Mitä mieltä Voutila tästä on – ja onko hän tulevissa puheenjohtajavaaleissa Soinin vai Halla-ahon leirissä? Vastaus on diplomaattinen:

”Olen vain iloinen, että puolueen johdosta vihdoinkin käydään avointa ja hyvää kilpailua, ja sen myötä keskustelua perussuomalaisten tulevaisuuden linjoista. En ota julkisesti kantaa, koska se tulkittaisiin samalla koko nuorisojärjestön kannaksi.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Perussuomalaiset
 • Politiikka
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Susikoira Roi, Puhtaat valkeat lakanat, Far Out – Äänestä, mille suomalaiselle tv-ohjelmalle pitää saada jatkokausia

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 3. 3

  Pikatesti: We Got Beef muuttui Jackie-pizza-baariksi, eikä se ole ollenkaan hullumpi juttu, sillä nämä pizzat maistuvat

 4. 4

  Suosikkisarjojen vuotamista ja etukäteen katsomista halveksitaan – ja se kertoo paljon siitä, miten viihdettä nyt katsotaan

 5. 5

  Game of Thronesin seuraava jakso julkaistiin vahingossa etuajassa HBO Nordicilla

 6. 6

  20 vinkkiä Espoon luontoparatiisiin

 7. 7

  Azealia Banks saapuu viimein Suomeen – perunut kolme aiempaa esiintymistään

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kauden paras jakso vahvisti odotetun ja pelätyn teorian sarjasta

 9. 9

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 10. 10

  Netflixin uutuus The Keepers on hätkähdyttävä rikosdokkarisarja, parempi kuin Making a Murderer

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Susikoira Roi, Puhtaat valkeat lakanat, Far Out – Äänestä, mille suomalaiselle tv-ohjelmalle pitää saada jatkokausia

 2. 2

  Pikatesti: We Got Beef muuttui Jackie-pizza-baariksi, eikä se ole ollenkaan hullumpi juttu, sillä nämä pizzat maistuvat

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 4. 4

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 5. 5

  Azealia Banks saapuu viimein Suomeen – perunut kolme aiempaa esiintymistään

 6. 6

  Katsojia kärrätään nyt teattereista Jäämeren rannalle ja minibussilla ympäri Helsinkiä – Uusi teatteriesitys taas kestää 12 tuntia ja läpi yön

 7. 7

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kauden paras jakso vahvisti odotetun ja pelätyn teorian sarjasta

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Suosikkisarjojen vuotamista ja etukäteen katsomista halveksitaan – ja se kertoo paljon siitä, miten viihdettä nyt katsotaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

 2. 2

  Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

 3. 3

  Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

 4. 4

  Espanjan poliisi on ampunut räjähdevyöhön pukeutuneen miehen – epäillään Barcelonan terrori-iskun yliajajaksi

 5. 5

  ”Suuri amerikkalainen auringonpimennys” kulkee pian halki Yhdysvaltojen – HSTV:n kolmetuntinen suora lähetys käynnissä

 6. 6

  Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

 7. 7

  Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

 8. 8

  Omituinen pyörävaras puuhastelee Espoossa: Jari Sivénin pihasta hävisi polkupyörä – tilalle ilmestyi parempi ja uudempi

 9. 9

  Puukotuksista epäilty Mechkah kävi rukoilemassa juuri ennen veritekoja, kertovat moskeijan kävijät HS:lle

 10. 10

  Tutkijat kertovat, miten lähes kenestä vain voi tulla viattomia tappava terroristi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

 2. 2

  Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

 3. 3

  Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

 4. 4

  Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

 5. 5

  Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

 6. 6

  Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

 7. 7

  Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

 8. 8

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 9. 9

  21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

 10. 10

  Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 3. 3

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 4. 4

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 5. 5

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 6. 6

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 7. 7

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 8. 8

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

 11. Näytä lisää
Uusimmat