Valikko

16-vuotias Tuure Boelius nousi tähdeksi tubettajana, valittiin Vuoden homoksi – ja pettyi pahasti Suomen mediaan

Suosittu tubettaja ja Tom of Finland -näytelmän esiintyjä Tuure Boelius teki viime syksynä videon, jossa tuli kaapista. Boeliuksen alkuvuonna saamasta Vuoden homo -tunnustuksesta nousi mediaäläkkä.

Päivitys 15.2.: lisätty tieto Jari Ronkaisen tekemästä kirjallisesta kysymyksestä.

16-vuotias porilainen Tuure Boelius valittiin pari viikkoa sitten Vuoden homoksi.

QX-lehden vuosittaisessa gaalassa jaetaan tunnustuksia seksuaalivähemmistöjen asiaa edistäville.

Boelius teki niin loppusyksystä julkaisemallaan Youtube-videolla. Olen homo -videollaan Boelius – jo ennestään suosittu tubettaja – tuli julkisesti kaapista. Video sai satojatuhansia katseluita ja Boelius kehuja rohkeudestaan.Ennen vuodenvaihdetta Boelius valittiin myös Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmään nuoren Touko Laaksosen rooliin. Näytelmän ensi-ilta oli tammikuussa. Vuoden homo -tunnustus oli huipentuma kaikelle tälle.

Mutta siitä seurasi ikävääkin huomiota. Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoitti blogiinsa, kuinka paheksui palkinnon antamista Boeliuksen ikäiselle.

”Olen sitä mieltä, että tilaisuudessa olisi sen luonteen vuoksi pitänyt olla 18-vuoden ikäraja ehdokkaissa. Viikonlopun jälkeen tulen olemaan lapsiasiavaltuutettuun yhteydessä selvittääkseni, onko tässä asiassa toimittu lain ja hyvän maun puitteissa.”

Siitä seurasi mediamyllytys, jonka keskiöön Boelius tahtomattaan joutui. Muutamia nettiotsikoita viime viikolta:

Tuure Boeliuksen valinta vuoden homoksi närkästyttää perussuomalaisten kansanedustajaa

Kansanedustaja: 15-vuotiasta ei olisi pitänyt valita vuoden homoksi

Perussuomalaisten kansanedustaja kysyy homogaalan alaikärajasta

Tutkija vastaa vuoden homo -tunnustuksesta järkyttyneelle kansanedustajalle

Ja niin edelleen.

Boelius sanoo nyt, ettei äläkkä hänen omaan mielialaansa vaikuttanut. Mutta kyllä se ihmetytti.

”Yleisin lausahdus mikä multa tuona aikana pääsi, oli ’mitä tapahtuu.’ Ihan käsittämätöntä”, Boelius kertoo puhelimitse kotoaan.

”Tubettajana olen tietysti tottunut siihen, että ihmiset ovat kiinnostuneita mun henkilökohtaisista asioistani. Mutta nyt se tuli silmien eteen isommin kuin koskaan.”

Tuure Boelius on syntynyt Porissa ja asunut siellä koko ikänsä. Hänen perheeseensä kuuluvat isä, äiti ja noin vuoden nuorempi pikkusisko Saana, joka on vieraillut monilla Boeliuksen Youtube-videoilla.

Tubettajan uransa Boelius aloitti puolitoista vuotta sitten. Hän diggaili muita tubettajia kuten Soikkua ja mietti, saisiko videoiden teosta itselleen rennon uuden harrastuksen.

Esiintymisestä Boelius sanoo tykänneensä aina.

”Mä en tee hirveästi tee sen eteen, että olisin huomion keskipisteenä, mutta aika usein löydän itseni sellaisesta tilanteesta. Ja huomaan, ettei se mua ainakaan hirveästi haittaa.”

Ensimmäisen videon otsikko oli Olenko homo? Siinä 14-vuotias Boelius kertoo, kuinka häneltä on usein kysytty, onko hän homo – muun muassa balettiharrastuksensa ja ulkonäkönsä vuoksi. ”Mä en ole homo, mutta en usko että kukaan 14-vuotias vielä tietää, mitä aikuisena tulee olemaan”, hän toteaa itsestään videolla.Olkaa omia itsejänne, välittämättä siitä mitä muut ajattelee, Boeliuksen sanoma oli. Ja on yhä. Olenko homo -videosta tuli niin suosittu, että oli helppo päätös jatkaa tubetusta.

Kanavalla on samanlaista sisältöä kuin monella muullakin Suomi-tubettajalla: haasteita, omasta arjesta kertomista, storytimeja. Mutta suosiossa Boelius on päässyt kovaan sarjaan. Tasaisesti kasvanut seuraajamäärä lähentelee jo sataatuhatta.

Tubettajat saavat tuloja mainoksista ja kaupallisista yhteistöistä. Boeliuksen seuraajamäärillä rahaa voi saada jo hyvinkin.

Boeliuksen mukaan hän voisi halutessaan elättää itsensä videoillaan jo nyt. Sen estävät vielä koulu ja loput Tom of Finland -näytökset, mutta eivät kauaa. Ammattitubettajan ura saattaa alkaa jo ensi syksynä.

Siihen on myös vanhemmilta täysi tuki. Boeliuksen mukaan he ovat muutenkin tukeneet häntä aina kaikessa, mihin tämä on ryhtynyt. Tubettajan lisäksi yhtenä uravaihtona on luonnollisesti näyttelijä. Tai muusikko: hiljattain Boelius sai myös levytyssopimuksen. Sen hän paljasti pari viikkoa sitten, Youtubessa tietysti.

Puolentoista vuoden tubetusuran aikana Boeliukselle selvisi myös lopullisesti hänen seksuaalinen suuntautumisensa. Vielä ensimmäisen videon aikana hänellä oli asiasta vain ”99 prosentin” varmuus.

”Muistan ajatelleeni, että jos ihminen ei tunnista itseään johonkin seksuaalivähemmistöön, hän on hetero. En tiedä miksi niin ajattelin koska nyt se tuntuu tyhmältä”, Boelius muistelee.

”En silloin ollut myöntänyt sitä itselleni tai kenellekään. Siksi sanoin ekalla videolla, etten koe olevani homo, vaikka tiesin jo silloin sen olevan minussa jotenkin läsnä.”

Sadan prosentin varmuus tuli noin vuosi sitten, hän sanoo.

”En ollut hirveän montaa kertaa kunnolla ihastunut, mutta silloin niin tapahtui, ja se toinen oli poika.”

Boeliuksen mukaan hän ei tuolloin epäröinyt hetkeäkään, etteikö kertoisi asiaa jossain vaiheessa myös Youtube-seuraajilleen. Silti videon teossa kesti. Ja kun se ilmestyi, Boelius kertoi heti alussa, kuinka häntä ”jännittää tällä kertaa ihan sikana istua tässä kameran edessä.”

”Olen jälkeenpäin miettinyt, mikä siinä videossa mua jännitti. Kun mua ei voisi hevon helvettiä kiinnostaa mitä muut mun elämästä ajattelee, elän sen niin kuin haluan”, hän pohtii.

”Ehkä se oli... Silloin kun julkaisin videon, edes mun kaikki sukulaiset tai läheiset eivät tienneet asiasta. Enemmän mietin, että mitenköhän tämä vaikuttaa mun elämään kuin sitä, saankohan paskaa niskaan.”

Läheiset, sukulaiset ja ystävät ottivat joka tapauksessa asian hyvin.

Myös tuntemattomilta saatu palaute oli Boeliuksen mukaan suurimmaksi osaksi hyvää. Toki loukkauksia ja anonyymiä pilkkaakin riitti, minkä näkee Youtube-kommenteista.

Boelius sanoo, ettei välitä törkypalautteesta.

”Mä en jotenkin edes huomaa sitä, se ei kiinnosta mua. Jos joku sanoo mulle pahaa, se ei muuta mun käsitystä itsestäni. Eikä sekään muuta, jos joku kehuu mua – mutta totta kai tuntuu hyvältä.”

Parhaalta Boeliuksesta tuntuu, kun joku kertoo saaneensa apua ja rohkeutta tämän videosta. Se oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi hän Olen homo -videon julkaisikin. Ja on Boeliuksen omakin olo ollut kaapistatulon jälkeen parempi kuin ennen.

”Kun mun homous ei enää ollut kysymysmerkki vaan huutomerkki, olo todellakin vapautui.”

Fiilikset nousivat entisestään, kun Boelius valittiin lokakuussa koe-esiintymisten kautta Tom of Finlandiin.

Lapsinäyttelöiden hausta näytelmään oli jo syyskuussa noussut pieni kohu. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sai tuolloin useita yhteydenottoja kansalaisilta, jotka olivat huolissaan siitä, onko musikaalissa jotain lasten kasvua ja kehitystä vaarantavaa. Siinä vaiheessa kun Boelius valittiin, tuo metakka oli jo laantunut.

Sitten tuli Vuoden homo -palkinto.

Boelius aikoo kantaa titteliä ylpeänä koko vuoden ja muistelevansa sitä ”vielä kiikkustuolissakin.”

”Se tuntui tosi hyvältä. Heti siitä asti, kun mua pyydettiin gaalaan ja halusin mukaan – siis halusin, eikä mua pakotettu, niinkun jotkut ovat spekuloineet.”

Niin. Spekuloinnit ja yleinen kohina alkoi, kun perussuomalaisten Ronkainen julkaisi Boeliuksen valintaa paheksuvan Lapsesta vuoden homo 2016 -blogikirjoituksensa.

Ronkainen kirjoitti valinnan olevan ongelmallinen, kun ”julkisesti seksuaalisuuden kanssa painii alaikäinen, suojaikärajan alittava lapsi, jota koskee lainsäädännön erityinen suoja.” Vielä ongelmallisemmaksi tilanne hänen mukaansa muuttuu, ”kun lapsi seksualisoidaan vuoden homo –tittelillä aikuisten järjestämässä tilaisuudessa.”

Kirjoituksessa mentiin vikaan jo, kun siinä puhuttiin ”suojaikärajan alittavasta lapsesta.” Boelius oli tunnustuksen saadessaan 16-vuotias.

Se johtui virheellisestä uutisoinnista: Iltalehden gaalasta kertovassa jutussa Boeliuksen kerrottiin olevan 15. Ikä oikaistiin juttuun jälkeenpäin, mutta vahinko ehti tapahtua – virhe levisi moniin muihin medioihin (ja Ronkaisen silmiin).

Boelius uskoo, että Ronkainen on saanut kirjoituksestaan lähipäivinä ihan tarpeeksi kritiikkiä, eikä muutenkaan halua alkaa moittimaan kansanedustajaa tämän mielipiteistä.

Mutta medioiden huolimattomuudesta moitittavaa löytyy.

”Se mua ärsyttää kaikkein eniten. Siitä yhdestä ikävirheestä koko show sai alkunsa. Miten tuollaista faktaa ei tarkasteta, edes isoissa lehdissä? Todella paljon enemmän olen pettynyt mediaan kuin vaikka Ronkaiseen”, Boelius sanoo.

Myös Ronkainen korjasi Boeliuksen iän blogiinsa. Tekstinsä sisältöä hän ei kuitenkaan muuttanut.

(Keskiviikkona 15. helmikuuta Ronkainen tiedotti, että on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Boeliuksen saamasta tunnustuksesta. ”Järjestäjillä on pohtimisen paikka siinä, oliko tilaisuus ja ehdokkuus soveliaita alaikäiselle. Kyseessä oli kuitenkin iltajuhla, johon kuului alkoholin nauttimista ja viittauksia seksuaalisuuteen. Odotan ministerin vastausta siitä, toimittiinko tapauksessa lain hengessä ja hyvän maun puitteissa”, Ronkainen muun muassa kirjoittaa.)

Lapsiasiavaltuutetulle sateli valinnasta huolestuneita yhteydenottoja. Valtuutettu Kurttila vastasi kaikille huolestuneille Facebook-kommentilla:

”Lapsen yksityisyyttä täytyy aina kunnioittaa – tässä lasta on suojeltava. Mutta lapsella on myös täysi oikeus ilmaista itseään – tähän lasta on kannustettava. Mitä enemmän lapsille puhutaan avoimesti seksuaalisuudesta ja annetaan tähän liittyvää kasvatusta, on jokaisen helpompi hengittää. Ja aikuinen – kohtaa omat pelkosi ennen kuin kohtaat lapsen.”

Lisäksi lapsiasiavaltuutetun sivulle laitettiin linkki blogiin, jossa toivottiin kasvurauhaa myös sateenkaarilapsille.

Järkyttyneistä reaktioista kävi taas ilmi, kuinka monet yhdistävät seksuaalivähemmistöön kuulumisen automaattisesti seksin harrastamiseen. Tämä Boeliustakin jaksaa ihmetyttää.

”Eihän mun seksuaalisella suuntautumisella ole mitään tekemistä seksuaalisen kanssakäymisen kanssa”, hän sanoo.

”Ja on puhuttu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun on ’kilpailu jossa aikuiset äänestävät 16-vuotiasta vuoden homoksi.’ Mutta kun olen saanut palkinnon siksi, että olen omalla toiminnallani edistänyt suomalaista homokulttuuria, tarjonnut niin sanottua vertaistukea. Eikä niin, että olen joku ’herkkupala’ jonkun aikuisen mielestä.”

Koko haloo oli siis täysin turha, Boelius sanoo. Mutta ainakin se paljasti, kuinka sokeaa suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin Suomessa edelleen on.

Boelius on nyt kuitenkin tehnyt osansa Suomen sateenkaarikulttuurin hyväksi.

”Se on ollut yksi tavoite mun Youtube-kanavallakin. Totta kai olen miettinyt siellä itseänikin, ja sitä mitä mä haluan sanoa, mutta paljon myös sitä miten voisin auttaa muita.”

”Kyllä sellaisesta tuntuu hyvältä saada tunnustusta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kotimaa
 • Seksuaalivähemmistöt
 • Media
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 4. 4

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 5. 5

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 6. 6

  Tänne Tallinnassa oikeasti kannattaa mennä: 37 vinkkiä urbaaniin reissuun

 7. 7

  Microsoft vastasi Paintin lopettamisesta seuranneeseen äläkkään: piirrosohjelma pidetäänkin hengissä ja se tulee ladattavaksi Windows Storeen

 8. 8

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 9. 9

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 10. 10

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 6. 6

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 8. 8

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 9. 9

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 10. 10

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 6. 6

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 7. 7

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 8. 8

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 10. 10

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 3. 3

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 4. 4

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 5. 5

  Talonvaltaajien tukikohdakseen ottama saaristohuvila oli partiolaisten leiripaikka, kunnes Helsinki kaksinkertaisti vuokran – nyt sama huvila on vuokrattu rutkasti halvemmalla

 6. 6

  Käpylän lonkerovarkauksille saattoi löytyä selitys: greippi vahvistaa huumaavien lääkkeiden vaikutusta – kolesterolilääkkeiden kanssa voi syntyä jopa hengenvaara

 7. 7

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 8. 8

  Obamacare on jälleen USA:n ykkösuutinen: miksi se luotiin ja miksi se ei kelpaa republikaaneille? – ”Julkista terveydenhuoltoa pidetään sosialismina”

 9. 9

  Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

 10. 10

  It-yhtiön johtaja Sami Karkkila: Tekoälyn ja robottien kehitys tuo osan Intiaan menetetyistä työpaikoista pian takaisin Suomeen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 2. 2

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 3. 3

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 4. 4

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 5. 5

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 6. 6

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 7. 7

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 8. 8

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 9. 9

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 10. 10

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 9. 9

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 10. 10

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 11. Näytä lisää