Kiitos, Girls: Olit monesti superärsyttävä, etuoikeutettu ja itseäsi täynnä, mutta annoit meille niin paljon – ja Adam Driverin

Girls-sarjan viimeinen kausi on käynnistynyt ja on aika katsoa, mitä sarja meille antoi.

Lena Dunhamin Girls-sarja on palannut.

Toistaiseksi viimeistä kertaa: 6. eli viimeinen kausi alkoi sunnuntaina ja ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa Suomessakin.

Etuoikeutetuista newyorkilaiskaveruksista ja heidän rakkauselämästään kertova show ei ollut koskaan mikään megahitti – viikottaiset kokonaiskatsojaluvut pyörivät parhaimmillaan 4–5 miljoonassa. Esimerkiksi HBO:n menestyssarja Westworldilla vastaavat olivat 12 miljoonaa.

Silti Girls on jättänyt jäljen televisiohistoriaan. Esimerkiksi hikisellä, rumalla ja hankalalla seksillä, realistisella alastomuudella ja valkoisesta roolituksesta nousseella kohulla.

Mutta ennen kaikkea Girls jää historiaan, koska se antoi meille Adam Driverin.

Eli tämän tyypin tässä:


Tuntuu vähän kummalliselta kirjoittaa miehestä kun tarjolla on sarja täynnä erilaisia ja kiinnostavia naisia. Sarjan naisnäyttelijätkin kertoivat Hollywood Reporter -lehden tuoreessa haastattelussa avoimesti, miten vaikeaa heillä on ollut saada Girlsin jälkeen rooleja verrattuna Adam Driveriin.

Se kertoo Driverin lahjoista – tai Hollywoodin seksismistä.

Driver on Hollywoodin kuuma nimi juuri nyt:

Perjantaina Suomen ensi-illan saa juhlitun Martin Scorsesen uusin elokuva Silence. Se kertoo 1600-luvulla eläneiden jesuiittapappien käännytysmatkoista Japaniin ja yhtä pääosaa esittää Adam Driver:


Elokuvissa pyörii jo nyt Paterson, ihastuttava tarina runoilevasta bussikuskista ja arjen kauneudesta, pääosassa Adam Driver:Suuri yleisö tutustui Driveriin joulukuussa 2015. Silloin ensi-illan sai odotettu seitsemäs Star Wars -elokuva The Force Awakens.

Adam Driver on siinä Kylo Ren, pahaa Darth Vaderia fanittava nuori mies, joka on houkuteltu Voiman pimeälle puolelle.

Ensi-iltayleisössä hörähdeltiin kun Kylo Ren riisuu kypäränsä ja alta paljastuvat Adam Driverin kasvot.

Ja ovathan ne erikoiset: muhkea nenä, leveät leukaperät, korpinmustat silmät ja tukka. Kuten tässä Vulturen jutussa todetaan, kukaan ei varmasti sekoitu Adam Driveriin.

Kasvoillaan Driver pystyy välittämään tunteita paremmin kuin muut ikäluokkansa miesnäyttelijät.

Mutta palataan aluksi Girlsin alkuun.

Sarja alkaa, kun vanhemmat katkaisevat rahahanat ja patistavat tytärtään Hannahia etsimään töitä, joista maksetaan. Se ei ole helppoa 2010-luvun New Yorkissa, jossa Hannahin haaveiden kohteina olevat luovan alan yritykset käyttävät palkattomia harjoittelijoita perustyövoimana.

”Olin juuri aikeissa antaa Twitter-tilimme hallintaasi”, toteaa Hannahin pomo (Chris Eigeman) kun Hannah ilmoittaa haluavansa palkkaa. Hän saa potkut. Työstä, josta ei maksettu.

Aika moni katsoja samastui.

Hannahin ystävät ovat lähes koomisen ärsyttäviä: Hannah jakaa kämppänsä kolean nipottaja-Marnien (Allison Williams) kanssa. Maailmanmatkoilta sarjan alussa palaava Jessa (Jemima Kirke) puhuu hienostuneesti brittiaksentilla, pukeutuu outoihin kaapuihin ja käyttäytyy kuin millään ei olisi mitään väliä.

Suosikkini, porukan juniori Shosanna (Shosia Mamet) puhuu tauotta, laittautuu vaihtuvista tyyleistään päätellen todella pitkään aamuisin peilin edessä ja jähmettyy sosiaalisissa tilanteissa usein kuin eläin ajovaloissa.Girls käynnisti sen luojan ja päänäyttelijän Lena Dunhamin (s. 1986) uran.

Sarja palkittiin vuonna 2013 Golden Globella ja Dunham parhaana naispuolisena komedianäyttelijänä. Sittemmin Dunham on muun muassa julkaissut kirjan ja joutunut monesti pulaan sanomisillaan: esimerkiksi joulukuussa 2016 hän totesi podcastissaan ”toivovansa, että olisi tehnyt abortin”. Myöhemmin Dunham pyysi anteeksi Instagraminsa välityksellä.

Sarjaa on juhlittu monenlaisista naiskehoista ja kiitelty mielenterveyshäiriöiden ja addiktioiden näkyväksi tekemisestä (päähenkilö Hannah kärsii pakko-oireista, Jessa ja Adam käyvät AA-kerhossa).

On ironista, että tytöistä kertovan Girlsin isoin menestys Dunhamin lisäksi on silti mies: Adam Driver on sarjassa päähenkilö-Hannahin on/off-poikaystävä Adam Sackler.

Girlsin katsomalla todella näkee, miten laajalla skaalalla Driver näyttelee. Useimmiten saman jakson tai kohtauksenkin aikana.

Ensikohtaaminen pilottijaksossa on unohtumaton: pitkänhuiskea, pottatukkainen mies avaa oven ja hurmaa heti huumorillaan:


Hän käskee Hannahia menemään mahalleen sohvalle ja riisumaan housunsa:


Seuraa seksiä, joka ei vaikuta kauhean kivalta. Mies muun muassa vitsailee sillä, ettei ehkä käyttäisikään kondomia.

Myöhemmissä jaksoissa mies ”hurmaa” katsojat runkkaamalla Hannahin edessä, kutsumalla häntä ”horatsuksi” ja pissaamalla hänen päälleen suihkussa.

Muistan, kuinka järkyttynyt olin. Miten se kehtaa? Enkä ollut ainoa.

Tuskin yksikään tv-poikaystävä on saanut niin huonoja lähtöpisteitä. Adam kommunikoi usein örisemällä ja kiroilemalla ja omistaa yhden t-paidan (siinäkin on reikä).

Ja sitten, tapahtuu jotain yllättävää.

Adam alkaa saada uusia puolia.

On esimerkiksi tunteellisesti suuttunut Adam (1. kausi, 10. jakso): Jessa järjestää yllätyshäät, joihin Adam ja Hannah osallistuvat pariskuntana.

Seremoniassa Adam herkistyy:


Hannah ja Adam ovat sopineet muuttavansa yhteen häiden jälkeen, mutta hääjuhlassa Hannah epäröi ja lupautuu kämppikseksi ex-poikaystävälleen Elijalle (Andrew Rannells).

Kun Adam saa kuulla tästä, hän räjähtää Hannahille. Driverin energia on päällekäyvää, mutta samaan aikaan suupielet kääntyvät alas.

Ymmärrän: Adamia itkettää!


Suosikkini on rakastava Adam (2. kausi 10. jakso):

Hannah ja Adam ovat eronneet. Hannah saa pakko-oirekohtauksen ja soittaa hädissään Adamille, joka hakkaa asuntoaan tohjoksi sydänsuruissaan:


Uhkaava käytös muuttuu välittömästi helläksi kun Adam tajuaa, että Hannah tarvitsee häntä.

Adam ampaisee hetkeäkään epäröimättä juoksuun. Ilman paitaa. Hän juoksee halki New Yorkin katujen ja pitää koko ajan puhelinyhteyttä auki:


Hannahin ovi on tietysti lukossa, joten Adam potkaisee sen auki. Hannah kyhjöttää sängyssään.

Sitten tapahtuu tämä:


Adam Driver kantaa myös Girlsin kohutuinta kohtausta (2. kausi, 9. jakso), joka oli olla jopa HBO:lle liikaa:

Siinä Adam harrastaa kovakouraista seksiä vastentahtoisen uuden tyttöystävänsä Natalian (Shiri Appleby) kanssa. Lopussa Adam laukeaa Natalian rinnoille, pornoelokuvatyyliin.


Kohtausta kritisoitiin muun muassa objektivoinnista ja Natalian suostumuksen ohittamisesta, mutta muutama kriitikko myös huomautti, että juuri näitä, usein tv-sarjoissa väistettyjä aiheita yritettiinkin tuoda esiin.

Lopussa katsoja ei tunne vihaa pelkkää omaa tyydytystään hakenutta Adamia kohtaan, vaan sääliä:


Adam Driverin elämäntarina on melkein yhtä uskomaton kuin hänen Hollywood-menestyksensä:

Pikkukaupungissa kasvanut Driver liittyi 17-vuotiaana merijalkaväkeen, syyskuun 11. päivän iskujen innoittamana. Sitä ennen Driver oli asunut vuokralla vanhempiensa kodissa ja ansainnut vuokrarahat sekalaisilla töillä, kuten myymällä pölynimureita ja leikkaamalla ruohon.

Driver puhuu usein haastatteluissa armeijamenneisyydestään positiiviseen sävyyn. Kuten tässä TED-Talkissa, jossa Driver kertoo olleensa omaa paikkaansa etsinyt nuori mies, joka pääsi armeijassa osaksi tiivistä yhteisöä, jossa ketään ei jätetty.

Liberaaleina hippeinä nähdyt näyttelijät eivät tapaa ylistää armeijaa, mutta Driver on eri puusta.

Parin vuoden palvelusajan jälkeen Driver mursi rintalastansa moottoripyöräonnettomuudessa ja joutui harmistuksekseen palaamaan siviiliin. Onni meille, sillä Driver lähti opiskelemaan näyttelemistä arvostettuun Juilliardin yliopistoon, päätyi teatteriin ja lopulta Girlsiin.

Adam Driver ei toki ole ainoa kiinnostava asia Girlsissä.

Sarjasta maalailtiin alusta alkaen HBO:n legendaarisen Sinkkuelämää-sarjan manttelinperijää.

Siinäkin oli neljä erilaista naista, melkein kaikki kulttuuri- ja media-alalla: yksi toimittaja (Carrie), yksi tiedottaja (Samantha), yksi galleristi (Charlotte). Vain asianajaja Miranda erottui joukosta.Girlsissäkin Hannah haluaa toimittaja-kirjailijaksi, Marnie laulajaksi, Shoshanna opiskeli yliopistossa brändinhallintaa ja Jessa haluaa terapeutiksi. Alkujaksoissa Sinkkuelämään viitataan suoraan useaan kertaan.

Nyt kun sarja lähenee loppuaan, voi todeta: Girls todellakin on 2010-luvun Sinkkuelämää. Kummassakin sarjassa on yhtä itsekeskeisiä ihmisiä, jotka jollain ilveellä elättävät itseään (Muistatteko, miten Carrie asui kolumnipalkoillaan Manhattanin Upper East Sidella? Täyttä fantasiaa!).

Mutta toisin kuin Carrie, Samantha, Charlotte ja Miranda, nämä ”tytöt” eivät ole menestyviä uranaisia – juuri kellään ei ole töitä, menestyksestä puhumattakaan.

Koko sarjan katsomalla tajuaa myös toisen olennaisen eron: siinä missä Sinkkuelämään naisten seksikumppanit (yhteensä 94 miestä + 1 nainen) kävelevät useimmiten sisään ja ulos sarjasta kuin pyöröovista, Girlsin tyttöjen seksipartnerit ovat kavereita, kollegoita tai bestiksen exiä – he eivät vain ”katoa” elämästä ja se, jos mikä, on realistista.

Samaan aikaan sarja ei edes yritä päästää päähenkilöitään pälkähästä. Se vain osoittaa heitä sormella:

Katsokaa, tällaisia tyyppejä on oikeasti olemassa, tykkäsitte tai ette.

Nyt alkanut Girlsin 6. eli viimeinen kausi starttaa tilanteesta, johon moni tosielämän kaveripiiri on joutunut sopeutumaan, vaikka tiukkaa tekee: Hannahin ex-bestis Jessa ja ex-poikaystävä Adam ovat rakastuneet. Hannahin ja Jessan välit ovat siksi poikki.

Kaikkien elämä on löytänyt jonkin uoman: Jessa opiskelee terapeutiksi, Shosanna auttaa Rayta (Alex Karpovsky) kahvilansa kanssa, Marnie on debytoinut laulajana ja Hannah saa kirjoituksiaan julkaistuksi lehdissä.

Isoin menestystarina on, hassua kyllä, Adam Driverin esittämän Adamin.

Heti ensimmäisessä jaksossa Adam Sackler esitellään näyttelijänurasta haaveilevana jätkänä, joka elättää itseään läpimurtoa odotellessa puusepän töillä.

3. kaudella Adam saa ensimmäisen Broadway-roolinsa ja Hannahia varoitellaan, että pian Adam alkaa liikkua ihan eri piireissä ja hän saa faneja.

Näytelmä menee putkeen. Adam tienaa tekemällä tv-mainoksia ja esittämällä koditonta Lucy Liun tähdittämässä rikossarjassa.

Kun Jessa, Adam ja Adamin kämppäkaveri Ray katsovat jaksoa yhdessä, Jessa kiusoittelee Adamia laulamalla:

”Adamista tulee kuuluisa! Adamista tulee kuuluisa!”

Ehkä se oli Dunhamin sisäpiirivitsi, ehkä ei.

Joka tapauksessa niinhän siinä kävi, ihan oikeasti.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Elokuvat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 2. 2

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 3. 3

  Game of Thronesin seuraava jakso julkaistiin vahingossa etuajassa HBO Nordicilla

 4. 4

  Frozen 2 sai viimein julkaisupäivän: Elsa ja Anna palaavat valkokankaille marraskuussa 2019

 5. 5

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 7. 7

  ”Cheekin yökerho” avataan tänään Makkarataloon, tältä siellä näyttää – Helsingin yöelämässä on piristymisen merkkejä

 8. 8

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 9. 9

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 10. 10

  Helsingin pizzabuumi jatkuu: oulunkyläläinen pizzeria vakuutti Nytin pikatestissä –jälkiruuaksi saa Nutella-pizzaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 4. 4

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 5. 5

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 6. 6

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 7. 7

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 8. 8

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 9. 9

  Norjalais-amerikkalainen sauna-asiantuntija iloitsee löylykulttuurin kukoistuksesta Suomessa: ”Nuoret ovat taas löytäneet saunan”

 10. 10

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 2. 2

  Lisätäänkö turvapaikanhakijoiden valvontaa, entä miten estetään heihin kohdistuva kansalaisraivo? Kahdeksan kysymystä sisäministeri Risikolle Turun puukotuksista

 3. 3

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 4. 4

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 5. 5

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 6. 6

  Solidaarisuus­mielenilmaus keräsi Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristi tunnelmaa Turun keskustassa

 7. 7

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 8. 8

  Putkiremonttien määrä kaksinkertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana – Kannattaako asunto myydä ennen remonttia vai vasta sen jälkeen?

 9. 9

  Suomalais­jäänmurtaja teki historiaa läpäisemällä Luoteisväylän ennätysaikaisin – upeat kuvat kertovat myös ilmaston­muutoksesta

 10. 10

  Turun puukotukset mietityttävät Helsingin keskustassa liikkuvia naisia – ”Äidiksi tulemisen jälkeen ahdistuneisuus on kasvanut”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 2. 2

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 3. 3

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 4. 4

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 5. 5

  Pääministeri Sipilä: ”Kiitimme poliisia erittäin ripeästä toiminnasta. Samoin meidän terveysviranomaiset ovat toimineet tässä nopeasti”

 6. 6

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 7. 7

  Turun tapahtumien silmin­näkijä: ”Näin kuinka vaaleaa naista puukotettiin useita kertoja kaulaan”

 8. 8

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 9. 9

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 10. 10

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 3. 3

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 4. 4

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 5. 5

  Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

 6. 6

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 7. 7

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 8. 8

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 9. 9

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 10. 10

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 11. Näytä lisää