Mazdak Nassir tuli pakolaisena Suomeen ja kävi läpi ”perus-mamukuviot” – Nyt hänellä on oma avaruusohjelma, joka kerää kansainvälistä huomiota ja miljoonasijoituksia

Suomalaisen Cohu Experience -yrityksen hurjan avaruussuunitelman takana on Mazdak Nassir, suomalais-iranilainen elokuvantekijä.

Moni pikkulapsi haluaa astronautiksi. Niin halusi myös Mazdak Nassir, Iranissa syntynyt elokuvaohjaaja.

Nyt hän tekee yhteistyötä Nasan kanssa ja on tekemässä monen aikuiseksi kasvaneen pikkupojan ja -tytön unelmasta totta – tai ainakin enemmän totta kuin ennen.

Nassir aikoo lähettää tavallisia ihmisiä avaruuteen.

Väline tähän on kasvuyritys nimeltä Cohu Experience, jonka sisältöjohtaja Nassir on. Ja kyse on nimenomaan sisällöstä: ihmiset on tarkoitus lähettää avaruuteen kansainvälisen tv-kilpailun kautta.

Cohu Experiencen luoma Space Nation -niminen suunnitelma etenee vaiheissa: Syksyllä luvassa on harjoittelusovellus, jonka kautta sata ihmistä pääsee harjoitusleirille. Yhteistyökumppanit lähettävät leirille 30 ihmistä. Leiriltä valitaan 12 finalistia, jotka osallistuvat kolmen kuukauden treenikilpailuun. Voittaja lentää avaruuteen.

Nassirin yritys aikoo siis tehdä viihdettä pikkulapsen unelmasta.

Yritys on ollut otsikoissa laajasti. Se sai runsaasti huomiota Slushissa viime vuoden lopulla. Yritys keräsi alkuvuonna rahoitusta ideaansa ennätysvauhdilla. Mukana ovat kovat nimet Suomen viihdemaailmasta, Peter Vesterbacka ja jääkiekkoilija Saku Koivu. Joulukuussa Forbes nosti Cohu Experiencen kymmenen lupaavimman eurooppalaisen startupin listansa kärkeen.


Space Nation saattaa hyvin olla paras mahdollisuus avaruuteen pääsemisestä, mitä tavallisille ihmisille on koskaan ollut. Idea kuulostaa hurjalta, mutta sitä kehitetään ihan vakavissaan ja tosissaan. Hanke voi toki vielä kaatua, mutta pitkällä se jo on.

Yksi asia on jäänyt vähemmälle huomiolle. Nimittäsin se, että idean keksi alun perin juuri Mazdak Nassir.

Kuka hän on?

Vuonna 1976 syntyneen Mazdak Nassirin lapsuutta leimasi pako.

Perhe pakeni Iranista ensin Turkkiin. Siellä Mazdak vietti aikansa elokuvateattereissa ja tv:n ääressä.

”Elimme ilman oleskelulupaa ja passeja. Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta käydä koulua. Tv olisi voinut olla yksi tietolähde kaikkien niiden vuosien aikana.”

Sitten esiin tuli maa nimeltä Suomi. Perhe pääsi kiintiöpakolaisina Suomeen vuonna 1990.

Tarkemmin sanottuna Jyväskylään. Siellä ei tuohon aikaan ollut nähty kovinkaan paljon ulkomaalaisia, joten heidän tulonsa saattoi olla paikallisille jonkinlainen kulttuurishokki, Nassir arvelee.

Oli se aikamoinen muutos hänellekin – aiemmin perhe oli asunut suurkaupungeissa, eikä vuosimallin 1990 Jyväskylää voi ihan sellaiseksi kutsua.

Rasismia Nassir sanoo kohdanneensa jonkin verran, mutta uskoo ettei se ollut aina pahantahtoista. Paikallisille ulkomaalaiset olivat vain iso ihmetyksen aihe. Nykyään monet kokemukset tuntuvat jo hassunkurisilta.

”Muistan kun joku kerran otti tukastani kiinni kokeillakseen, että miltä se tuntuu, lähteekö siitä väriä”, Nassir nauraa.

Enimmäkseen Nassir sanoo suomalaisten ottaneen hänet vastaan hyvin. Ystäviä tuli nopeasti ja kotoutuminen onnistui.

Koulunkäynti ei sujunut kuitenkaan ongelmitta. Jyväskylässä Nassir aloitti koulun neljän vuoden tauon jälkeen, ja mukana oli iso lisähaaste: suomen kieli.

Tuohon aikaan oli vielä hakusessa, kuinka suomea ylipäätään kannattaisi opettaa maahanmuuttajille. Niinpä Nassir laitettiin opettelemaan Suomen kansalliseeposta Kalevalaa. Näin varmaan ajateltiin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: opetetaan samalla kieltä ja Suomen kulttuuria, hän arvelee.

”Jossain vaiheessa aloimme sitten ymmärtämään vähän Kalevalaa, mutta ei oikein sitä, kuinka tavalliset ihmiset puhuvat.”

Vaikka Nassir sai käytyä yläasteen loppuun, lukio jäi Jyväskylässä kesken.

”Mun kielitaito ei ollut tarpeeksi hyvä.”

Sen jälkeen Nassir sanoo käyneensä läpi ”perus-mamukuviota”.

Ensin hän muutti lyhyeksi aikaa Tampereelle ja työskenteli siellä pizzeriassa. Seuraavana vuorossa oli muutto Helsinkiin. Nassir pääsi töihin vaatekauppaan, jossa oli lopulta useita vuosia. Töiden ohella hän meni myös iltalukioon suorittamaan kesken jääneet opintonsa loppuun.

Sitten tuli Moon TV. Nassir päätyi kanavalle harjoitteluun vuosituhannen alussa. Tosi-tv:n aika oli alkamassa.

Nassir sai idean tv-ohjelmasta, jonka kautta ihmiset pääsisivät avaruuslennolle. Hän kuitenkin ymmärsi, että hänen ideansa olisi ollut mahdoton toteuttaa Suomessa, ainakin silloin.

Nassir päätyi Taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan elokuvaohjaajaksi. Hän teki lopputyönsä ja on sen jälkeen ohjannut lyhytelokuvia ja näytellyt elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Yksi Nassirin käsikirjoittamista ja ohjaamista lyhytelokuvista on nimeltään Jalil. Vuonna 2009 ilmestynyt elokuva kertoo 17-vuotiaasta iranilaistaustaisesta pojasta, joka on asunut Suomessa koko ikänsä, mutta tuntee silti elävänsä kahden eri kulttuurin ristipaineessa.

Nassir sanoo, että omaelämäkerrallisuutta oli tuossa elokuvassa mukana.

”Haastattelin myös nuorempia kavereita, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin itse aiemmin. Elokuvassa on yhdistetty omia ja heidän kokemuksiaan.”

Kaiken tämän aikana Nassirin unelma avaruusohjelmasta säilyi.

Ystävänsä Kalle Vähä-Jaakkolan kanssa he halusivat kuitenkin tehdä jotain uutta ja kokeilla uudenlaisia tekemisen tapoja ja rahoitusmalleja.

Nassir kertoi avaruusohjelma-ideastaan Vähä-Jaakkolalle lopputyönsä aikoihin. Fyysikkotaustainen Vähä-Jaakkola ei jäänyt miettimään, vaan teki alustavat laskelmat. Oli vuosi 2013 ja suomalainen startup-skene jo voimissaan. Usko uusien yritysten mahdollisuuksiin oli korkealla, paljon korkeammalla kuin Moon TV:n aikoina.

”Pari viikkoa sen jälkeen perustettiin firma.”

Kirjaimellisesti taivaita tavoittelevan hankkeen kehitystyö alkoi heti. Yhteistyökumppaneiden kanssa tehtyjen sopimusten takia firma tuli julkisuuteen vasta viime vuoden lopulla.

Cohu Experience on astunut kilpaillulle kentälle, jossa liikkuvat isot rahat. Yksityiset toimijat ovat viime vuosina astuneet avaruusteknologian ja avaruusmatkailun alalle ja tekevät siitä liiketoimintaa.

Monet it-alan miljonäärit ja miljardöörit suuntaavat nyt avaruuden käymättömille korpimaille, esimerkiksi Elon Musk ja Jeff Bezos.

”Kun tapasimme alussa sijoittajia Suomessa, niin kyllä ne nauroivat, että pitäisikö teidän palata maan pinnalle.”

Yhdysvalloissa sen sijaan innostuttiin ja oltiin valmiita auttamaan eteenpäin.


Cohu Experience ei luonnollisesti ollut ensimmäinen, joka keksi tarjoa Nasalle tällaista tv-sarjakonseptia. Nasa, siis Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto, on hyvin tarkka brändistään.

”Isot nimet ja Hollywood-studiot ovat yrittäneet tehdä vastaavia ohjelmia Nasan kanssa”, Nassir sanoo.

”Mutta Nasan mielestä se ei ole ollut heidän arvolleen sopivaa. Ei Nasa halua tehdä mitään gladiaattoriohjelmaa, jossa puukotetaan toisia selkään ja kisataan siitä kuka pääsee avaruuteen ja kuka ei.”

Cohu Experience sai Nasan ymmärtämään, että he eivät suunnittele tällaista ohjelmaa.

”Sen jälkeen suhteet aukesivat. Axiom Spacen perustaja Michael Suffredini, joka on ollut Nasalla Kansainvälisen avaruusaseman johtajana kymmenen vuotta, tekee nyt kanssamme tiivistä yhteistyötä. Hän on ystävystynyt Kalle Vähä-Jaakkolan kanssa.”

Axiom Space on viime vuonna perustettu yksityinen yritys, joka kouluttaa Nasan astronautteja sekä valmistelee kaupallista lisärakennelmaa Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

Kovassa kilpailussa Nassir uskoo firmallaan olevan jotain, mitä muilla ei ole.

”Me olemme olleet ainoa firma, joka rakentaa siltaa suuren yleisön ja avaruuden välillä.”

Avaruusturismi on edelleen hyvin harvojen huvia. Lippu maksaa miljoonia dollareita.

”Me haluamme avata mahdollisuuden kaikille, jotka ovat valmiita sijoittamaan siihen aikaansa ja kehittämään itseään.”

Miten Space Nation sitten käytännössä toimii? Ensin älypuhelimeen ladataan sovellus.

”Sovelluksen avulla treenaat itseäsi, harjoitat taitojasi, jotta pärjäisit astronauttikoulutuksessa. Missään nimessä ei haluta, että käyttäjästä tuntuu, että rupeaa opiskelemaan tai harjoittelemaan, vaan että pelataan.”

Tehtävät jaetaan kolmeen kokonaisuuteen, fyysisiin, sosiaalisiin ja älyllisiin tehtäviin. Astronautti tarvitsee niistä kaikkia.

Mutta miten sitten tavallinen suomalainen, joka haluaa pelata, voi pärjätä vaikka matemaatikolle tai huippu-urheilijalle?

”Tämä oli yksi keskeinen ongelma, jota mietimme kun aloimme suunnitella tätä. Rakensimme peliin algoritmin, joka antaa tehtäviä ja arvioi pelitasoa. Se antaa pisteitä sen mukaan miten pärjää ja edistyy. Kilpailet itseäsi vastaan. Näin annamme kaikille yhtäläisen mahdollisuuden.”

Mobiilisovellus yhdistyy tv-sarjaan, jossa kuvataan menestyneiden kilpailijoiden harjoittelua ja koulutusta. Kaikki eivät päädy tv-sarjaan asti, mutta he voivat olla silti mukana pelissä, osana tiimiä.

Tv-ohjelma ei missään nimessä ole tosi-tv:tä, jossa yleisö äänestää hauskimman tyypin avaruuteen. Riskit ovat aivan liian suuret.

”Päätökset lähtijöistä tehdään yhdessä astronauttikouluttajien kanssa. Tv-katsojat voivat äänestää, mutta eivät varsinaisesti siitä, kuka lähtee.”

Avaruusohjelmien kouluttamat astronautit ovat suhtautuneet kriittisesti niin sanottuihin avaruusturisteihin. Heille amatöörit ovat uhkatekijä, ja tämän ajatuksen ymmärtää: jos tuhansista pikku paloista koostuvalla avaruuslennolla mokaa, seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

Cohu Experience lupaa, että heidän astronauttinsa ovat toista maata.

”Me lähdetään siitä, että astronautti ei mene sinne ottamaan brunaa, vaan hän lähtee tekemään jotain tieteellistä tutkimusta”, Nassir sanoo.

Ohjelman aikana on tarkoitus joukkoistaa tutkimuskohteita, joita astronautti sitten avaruudessa tutkii.

Jos Space Nation -hanke toteutuu, se voi viedä ensimmäisen tällaisen miehistön jäsenen avaruuteen jo parin vuoden päästä. Nassir puhuu vuosista 2018 ja 2019. Ensimmäinen voittaja ei vielä pääsisi avaruusasemalle, mutta jo toinen suuntaisi yhtiön kaavailujen mukaan Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

Nassir uskoo, että avaruuteen matkustamisesta tulee vielä joskus arkipäiväistä.

”Tämä ei ole vain visiota, jostain mikä voi toteutua joskus kahdenkymmenen vuoden päästä. Sitä rakennetaan koko ajan.”

Cohu Experience vie nyt käytännössä kaiken Nassirin ajan.

Silti kahden pienen lapsen isä ehtii myös näytellä. Hän on mukana Saattokeikka- ja East of Sweden -elokuvissa ja Konttori-sarjassa.

”Yöunet on aika vähissä. Mutta elokuvan tekeminen on niin nastaa hommaa, etten voi olla tekemättä sitä.”

Cohu Experiencessä on kyse suuremmasta. Siinä on kyse unelmien toteuttamisesta.

”En tiedä missä vaiheessa ihmiset oikein luopuvat unelmistaan”, Nassir sanoo.

”Haluamme rikkoa myytin, että astronautiksi tuleminen olisi mahdotonta. Jos on mahdollista opiskella vuosikausia lääkäriksi tai oppia kirjoittamaan suomea ilman kirjoitusvirheitä, voi myös tulla astronautiksi.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Internet
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 2. 2

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 3. 3

  Ravintola Mashiro avaa uuden ravintolan Postitaloon, ja sinne tulee maailmalla suosittu sushijuna

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 6. 6

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 7. 7

  Malmille avattiin marokkolaishenkinen ravintola-basaari, taustalla Sandron ja Ruplan perustajat

 8. 8

  Annankadulle nouseva viinibaari tähtää Helsingin ykköspaikaksi – ”Standardit ovat täällä olleet vähän liian alhaalla”

 9. 9

  Tämä nainen järjestää Teurastamolla Beyoncé-bileet, jossa soitetaan koko ilta pelkkää Beyoncéa

 10. 10

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 4. 4

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 5. 5

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 6. 6

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 7. 7

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 8. 8

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 9. 9

  Miten terrori-iskuihin kannattaa reagoida sosiaalisessa mediassa? Entä miten ei missään nimessä? Kysyimme terrorismitutkijalta

 10. 10

  Norjalais-amerikkalainen sauna-asiantuntija iloitsee löylykulttuurin kukoistuksesta Suomessa: ”Nuoret ovat taas löytäneet saunan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 2. 2

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 3. 3

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 4. 4

  Solidaarisuus­mielenilmaus kerännyt Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristää tunnelmaa Turun keskustassa

 5. 5

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 6. 6

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 7. 7

  Putkiremonttien määrä kaksinkertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana – Kannattaako asunto myydä ennen remonttia vai vasta sen jälkeen?

 8. 8

  Mitä Isis haluaa? – Terroristit tappavat viattomia ihmisiä, mutta umpimähkäisellä väkivallalla on myös laajempia tavoitteita

 9. 9

  Sauli Niinistö korostaa maltillisen keskustelun tarvetta – Lue presidentin lausunto Turun iskusta kokonaisuudessaan

 10. 10

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 2. 2

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 3. 3

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 4. 4

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 5. 5

  Pääministeri Sipilä: ”Kiitimme poliisia erittäin ripeästä toiminnasta. Samoin meidän terveysviranomaiset ovat toimineet tässä nopeasti”

 6. 6

  Turun tapahtumien silmin­näkijä: ”Näin kuinka vaaleaa naista puukotettiin useita kertoja kaulaan”

 7. 7

  HS seurasi: Näin poliisin tiedotustilaisuus Turun puukotuksista eteni – poliisi vahvistaa sivullisten suojelleen ihmisiä

 8. 8

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 3. 3

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 4. 4

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 5. 5

  Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

 6. 6

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 7. 7

  Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 8. 8

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 9. 9

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 10. 10

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Kymen Sanomat: Poliisi etsii Vironlahdella kahta vakavasta väkivaltarikoksesta epäiltyä miestä
 3. Lentopallomiehet voittoputki alla EM-kisoihin, Slovakia meni taas nurin – ”Kunto kasvaa koko ajan kisoja kohden”
 4. Barcelonan terrori-isku: Poliisi etsii marokkolaista 22-vuotiasta miestä osallisuudesta iskuihin
 5. Solidaarisuus­mielenilmaus kerännyt Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristää tunnelmaa Turun keskustassa
 6. Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”
 7. Kenestä tulee Erkki Liikasen seuraaja? Pankkivaltuusto pohjustaa jo Suomen Pankin pääjohtajan valintaa
 8. Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu kiitteli poliisin ja ensiavun nopeutta Turussa – ”olen liikuttunut, miten monet ihmiset ovat lähettäneet tukeaan Turulle ja Suomelle”
 9. Sauli Niinistö korostaa maltillisen keskustelun tarvetta – Lue presidentin lausunto Turun iskusta kokonaisuudessaan
 10. Tunti sitten
 11. Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin
 12. Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”
 13. Näytä lisää