Valikko

Kansanedustaja Ozan Yanarilla on talousosaamista ja haluja vihreiden johtoon, mutta kukaan ei kuuntele, koska rasismi ja maahanmuutto nousevat jatkuvasti otsikoihin

Vihreiden Ozan Yanar on kyllästynyt siihen, että häntä kuullaan vain rasismikeskusteluissa. Hän harkitsee nyt vakavasti vihreiden puheenjohtajaehdokkuutta.

”Mun tekee välillä mieli huutaa, että mä en ole mikään osaamaton mamumaskotti!”

Kansanedustaja Ozan Yanaria (vihr) kismittää.

Olemme Pikkuparlamentin ruokalassa. Tarkoituksena on puhua Suomen tulevaisuudesta ja siitä, miten Yanar, 29, aikoo sitä parantaa. Keskustelu kääntyy tämän tästä rasismiin tai maahanmuuttokeskusteluun.

Yanar on tottunut siihen. Maahanmuuttajataustaisena ensimmäisen kauden kansanedustajana hän joutuu aina vastaamaan rasismia tai maahanmuuttoa koskeviin kysymyksiin, ja se on okei.

Tai sitten hänelle vain huudellaan rasistisia kommentteja.

Helmikuussa Yanar arvosteli Facebookissa perussuomalaisten yritystä kaataa sukupuolineutraali avioliittolaki eduskunnassa. Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmää johtava Seppo Huhta vastasi Yanarille Facebookissa näin:

”Hoitelehan turkkilainen asia kuntoon ensin Turkissa ja tule sitte tänne huuteleen.”

Yanar ja Huhta antoivat myöhemmin HS:lle haastattelun. Sen jälkeen Huhta soitti ja pyysi yksityisesti anteeksi Yanarilta. Yanar oli pettynyt, koska nimittely oli ollut julkista. Siksi anteeksipyynnönkin pitäisi olla, hän sanoo.

Julkinen anteeksipyyntö olisi Yanarin mukaan ollut paikallaan siksikin, että Huhdan kommentin jälkeen tavalliset suomalaiset lähettelivät Yanarille samanlaisia viestejä.

”Rasistinen puhe alkaa olla normaalia tässä yhteiskunnassa. Se on sallittua ja vaikuttaa ihmisten arkeen”, Yanar sanoo.

Sille on laitettava stoppi, mutta:

”Mua ottaa vähän päähän se, että maahanmuuttokysymyksiä on vyörytetty niin paljon, että mä olen vähän pimennossa työmarkkinakysymyksissä, joihin haluaisin jatkossa keskittyä paljon enemmän.”

Kun Yanar pääsi eduskuntaan keväällä 2015, hän nousi otsikoihin Nasima Razmyarin (sd) kanssa maahanmuuttajataustan takia. Heitä aiemmin Suomen eduskunnassa oli ollut kaksi maahanmuuttajataustaista kansanedustajaa, Ruotsissa syntynyt Elisabeth Nauclér ja Virossa syntynyt Hella Wuolijoki.

Yanar oli eduskuntaan päästessään viidennen vuoden taloustieteiden opiskelija. Takana oli monta oman alan harjoittelupaikkaa:

Yhden kesän Yanar tutki työ- ja elinkeinoministeriössä paperiteollisuuden työpaikkamenetyksiä Kaakkois-Suomessa ja sitä, paljonko ne kustantavat yhteiskunnalle.

Toisen kesän hän vertaili Helsingin kaupungilla eri työllistämistoimien kustannuksia.

Sen lisäksi Yanar on ollut palkansaajajärjestö SAK:ssa projektiekonomistina sekä Palkansaajien tutkimuslaitoksella. Puolentoista vuoden työn tuloksena syntyi kahden muun taloustieteilijän kanssa julkaistu tutkimus siitä, miten suomalaiset palkat pärjäävät EU-vertailussa.

(Vastaus: tulojaon yleinen tasapaino on hyvä verrattuna muihin maihin. Vähän ansaitsevat saavat hieman enemmän, suurituloisemmat hieman vähemmän palkkaa kuin muualla Euroopassa.)

”Eduskuntaan pääsy oli mun unelmani ja halusin puhua nimenomaan taloudesta.”

Siitä, miten koulutuksesta, nuorisotyöstä ja subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta leikkaamisen sijaan pitäisi leikata ympäristölle haitallisista tuista, toimimattomista yritystuista tai nostaa veroja.

Ja miten Suomen pitäisi ottaa EU:ssa aloitteellinen rooli veronkierron torjumisessa ja Suomen sosiaaliturva pitäisi uudistaa ulottamalla perustulo ihan kaikille.

Mutta palataan näihin kohta ja käydään ensin nopeasti läpi Ozan Yanarin maahanmuuttotausta:

Yanar syntyi vuonna 1987 Istanbulissa ja on sen jälkeen asunut Englannin Oxfordissa ja Turkin puoleisella Kyproksella. Kun Yanar oli alakoulussa, vanhemmat erosivat ja isä muutti uuden suomalaisen puolisonsa kanssa Suomeen.

Ozan Yanar vietti Suomessa 12–13-vuotiaana kaksi viikon mittaista jaksoa.

”Diggasin siitä, että mun ikäiset suomalaiset pystyi käyttämään metroa ja ratikkaa. Faija antoi viikkorahaa ja kävin ostamassa sillä Stockalta karkkia.”

Äidin luona Kyproksella ei ollut julkista liikennettä. Itsenäisyyttä maistanut Ozan Yanar pyysi saada muuttaa isän luo Suomeen.

14-vuotiaana Yanar aloitti Meilahden yläasteella. Hän osasi sanoa suomeksi vain ”kiitos” ja ”moi”.

”Mut otettiin tosi kivasti vastaan”, Yanar sanoo. Äänessä ei ole sarkasmia.

Siihen vaikutti se, että Yanar oli lahjakas jalkapalloilija. Hän pelasi pian alle 17-vuotiaiden SM-sarjassa, samalla tasolla nykyisten ammattilaisten Roman Eremenkon ja Perparim Hetemaj’n kanssa.

Tovin Ozan Yanarkin haaveili futisammattilaisen urasta, mutta uran lyhyys ja raadollisuus pelottivat.

”Kyllä ne halusi sitä enemmän. Perpa esimerkiksi teki paljon enemmän duunia. Jossain vaiheessa tajusin, ettei musta ole siihen.”

Yanarin vanhemmat ovat molemmat arkkitehtuurin tohtoreita ja pikkusiskokin on arkkitehti, mutta Yanar valitsi valtiotieteet ja tarkemmin taloustieteen.

”Mulla on paljon kavereita, jotka opiskeli taloustiedettä yliopistolla ja jotkut niistä saattoivat kommentoida, että leikataan vaan koko hyvinvointivaltio”, Yanar sanoo.

Hän oli eri linjalla.

”Mä uskon oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan, jossa meillä on turvaverkot, jotka ottaa kopin. Ihan koska mun perhettä on autettu. Tulokset näkyvät.”

Neljäntenä opiskeluvuonna Yanar lähti ehdolle ylioppilaskunnan vaaleihin sitoutumattomien listalta ja jakoi printtaamiaan mustavalkoisia flyereitä kampuksella. Tuli äänivyöry ja puolueet kiinnostuivat.

Demarit sekä vihreät kosiskelivat. Sosiaalidemokraattien tulevaisuusvisiot tuntuivat olevan ”all over the place”.

”Mä en tullut vakuuttuneeksi, että se puolue muuttuu.”

Yanarin vakuutti vihreiden silloinen puoluesihteeri Lasse Miettinen. Kymmenen päivää puolueeseen liittymisen jälkeen Yanar oli valittu kevään 2014 eurovaaliehdokkaaksi.

Se ei tärpännyt, mutta vuoden päästä hän pääsi eduskuntaan.

”Kun mä lähdin mukaan, silloiset avustajat tuli kyselemään multa neuvoa talousasioissa. Alusta asti mut on nähty ozaajana”, Ozan Yanar sanoo ja nauraa.

”Mä en voi uskoa, että heitin tän läpän haastattelussa!”

Ozan Yanarin omassa politiikassa on kolme kärkeä: koulutus, työllisyysasteen nosto ja nuorten ja pitkäaikaistyöttömien auttaminen.

1. Hallituksen tekemät leikkauksesta koulutuksesta ja etuisuuksista ovat virhe. Niiden sijasta olisi kannattanut leikat aiemmin mainituista tuista tai korottaa kokonaisveroastetta.

Ozan Yanar vetoaa Suomen talouspolitiikan arviointineuvostoon, jota johtaa Jyväskylän yliopiston professori Roope Uusitalo.

Tämä ”talousviisaiden” ryhmä arvioi ulkopuolisen silmin hallituksen toimia ja antaa raportteja esimerkiksi valtiovarainvaliokunnalle, jossa Yanar istuu varajäsenenä.

On olemassa taloustieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan verotuksen nostaminen on parempi vaihtoehto kuin etuuksista leikkaaminen talouskasvun kannalta.

”Se, että kokonaisveroaste ei nousisi, se on hallituksen ihan oma poliittinen päätös, sanoi neuvosto. Tälle ei ole mitään taloustieteellisiä perusteita”, Yanar sanoo.

Hän panostaisi tuotekehitykseen sekä perustutkimukseen, johon innovaatioiden tekeminen perustuu, ja yrittäisi lisätä korkeakoulujen sekä yritysten yhteistyötä etenkin vihreän teknologian ja digitalisoinnin osalta.

Koulutus ja osaamiseen panostaminen ovat ainoita keinoja pelastaa Suomi, uskoo Ozan Yanar.

”Hallitus ei ole ajan tasalla. Siellä luullaan, että kuuden minuutin työaikalisäyksillä tullaan saamaan jotain isoa kilpailuetua.”

2. Työllisyysastetta on nostettava kannustamalla äitejä lähtemään töihin ja isiä käyttämään isyysvapaita sekä ulottamalla perustulo kaikille.

Ozan Yanar kannattaa vihreiden yleisesti ajamaa 6+6+6-perhevapaamallia. Vihreiden kevään kunnallisvaaliehdokkaana hän haluaa taistella varhaiskasvatusleikkauksia, kuten subjektiivisen päivähoito-oikeuden leikkauksia, vastaan.

Yanar kannattaa perustuloa, mutta pitää hallituksen nykyistä kokeilua kunnianhimottomana, koska se koskee vain 2 000 työtöntä. Missä ovat esimerkiksi freelance-työntekijät tai pienyrittäjät?

”Työmarkkinat ovat pirstaloituneet, me tarvitaan uutta sosiaaliturvaa!” Yanar sanoo.

Kaikkiin ulottuvaa perustuloa hän kutsuu ”uuden maailman ratkaisuksi”.

”Perustulo olisi kaikki huomioon ottava sosiaaliturvan muoto, koska niiltä, jotka tienaavat tietyn määrän, se lähtee automaattisesti pois verotuksella.”

Uudistuksia kaivataan: Kelan etuuksien käsittelijä kertoi maanantaina HS:lle kaaoksesta, joka Kelassa juuri nyt vallitsee toimeentulotukihakemusten käsittelyssä.

3. Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorten syrjäytyminen maksavat yhteiskunnalle todella paljon. Siksi niiden torjumiseen on laitettava rahaa.

Se on taloustieteen perusteella taloudellisesti kannattavaa.

”On paljon nuoria, jotka ovat syrjäytymisvaarassa ja joilla on huono kunto. Mitä hallitus tekee? Leikkaa etsivästä nuorisotyöstä ja romuttaa nuorisotakuun”, Ozan Yanar sanoo.

Esimerkiksi viime syyskuussa julkaistun OECD-maiden koulutusvertailun mukaan joka viides nuorista miehestä on koulutuksen ja työvoiman ulkopuolella. Nuorisotakuun rahoitus on supistunut nykyhallituksen aikana lähes olemattomiin, kirjoitti HS:n toimittaja Marjukka Liiten.

Helsingin kaupungilla tekemässään työharjoittelussa Ozan Yanar vertaili aktiivisten työllistämiskeinojen kustannuksia passiivisiin.

Aktiivisiin luetaan esimerkiksi palkkatuettu työllistäminen ja starttiraha, passiivisiin esimerkiksi työmarkkinatuki.

Olennainen kysymys oli, kuinka moni aktiivisten ja passiivisten työllistämistoimien piirissä olevista oli saanut töitä avointen työmarkkinoiden kautta vuoden kuluessa.

Tuloksena palkkatuettuun työllistämiseen ja starttirahaan panostaminen maksavat. Ne myös toimivat parhaiten – tämä on käynyt ilmi valtiovarainvaliokunnan asiantuntijakuulemisissa.

Mutta niitä ei riitä kaikille.

”Meille tulee valtiovarainvaliokunnassa jatkuvasti huutoa, että Uudenmaan starttirahat ovat loppu ja eletään kesäkuuta. Kun hallitusta kritisoi tästä, he pitävät sitä tempputyöllistämisenä.”

Ozan Yanar on Helsingin vihreiden kuntavaaliehdokas. Vihreillä on ollut jo pidemmän aikaa käynnissä puheenjohtajapeli, joka huipentuu kesällä. Varmana ehdokkaana pidetty Outi Alanko-Kahiluoto ilmoitti joulukuussa, ettei hän lähde ehdolle.

Alanko-Kahiluoto koki väistyvän puheenjohtajan Ville Niinistön ajavan hyvin voimakkaasti Emma Karia vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Ville Niinistö sanoi toukokuussa 2016, että vihreiden johdossa on aika siirtää kapulaa seuraavalle sukupolvelle. ”Eduskuntaryhmästä löytyy erityisesti uusia kansanedustajia, jotka ovat osoittaneet nopeasti kykyjään. Uskon, että sieltä löytyy tulevia puheenjohtajia”, Niinistö sanoi Ylelle.

Emma Kari on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Mutta niin on Ozan Yanarkin.

Hän kertoo haastattelun aikana haluavansa joku päivä valtiovarainministeriksi tai työ- ja elinkeinoministeriksi. Valtiovarainministeriksi päästäkseen hänestä pitäisi käytännössä tulla puolueensa puheenjohtaja.

Aikooko Yanar asettua ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi?

”Mulle on tullut paljon kyselyitä. Pohdin tällä hetkellä vakavasti ehdolle asettumista.”

Näin sanoo 14-vuotiaana Suomeen saapunut maahanmuuttaja, joka ei osannut kieltä nimeksikään. 27-vuotiaana hänestä tuli kansanedustaja.

Tämän vuoden tammikuussa talouslehti Forbes valitsi Yanarin ja toisen suomalaisen, toimitusjohtaja Jenny Wolframin, nuorten eurooppalaisten vaikuttajien listalle.

”Sehän on tarinana aivan loistava”, sanoo Ozan Yanar.

”Mutta se ei kerro musta, vaan Suomesta.”

Lisäys klo 9.36: Myös Ruotsissa syntynyt Elizabeth Nauclér oli maahanmuuttajataustainen kansanedustaja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Politiikka
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 2. 2

  Harry Potter syntyi 20 vuotta sitten eikä suostu kuolemaan – Helsingissä pidetään nyt Harry Potter -piknikmiitti

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Hobitti-leffat olivat kaameita ja nyt Peter Jackson kertoo, miksi

 5. 5

  22-vuotias Topi lopetti amiksen neljästi, mutta sitten hänestä tuli Tippa-T, jolle seksikin on työsuhde-etu

 6. 6

  Netissä on levinnyt jo vuoden ajan teoria, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa – haastattelimme sen aloittajaa

 7. 7

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 8. 8

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 9. 9

  Suomi menettää yhden Michelin-tähden: luomuravintola Chef & Sommelier lopettaa nykyisellään, ”Chef” avautuu samoihin tiloihin jo elokuussa

 10. 10

  Supersuosittu nuortensarja Skam loppuu – pian alkava neljäs kausi jää viimeiseksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Harry Potter syntyi 20 vuotta sitten eikä suostu kuolemaan – Helsingissä pidetään nyt Harry Potter -piknikmiitti

 4. 4

  Hobitti-leffat olivat kaameita ja nyt Peter Jackson kertoo, miksi

 5. 5

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 6. 6

  Netissä on levinnyt jo vuoden ajan teoria, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa – haastattelimme sen aloittajaa

 7. 7

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 8. 8

  Supersuosittu nuortensarja Skam loppuu – pian alkava neljäs kausi jää viimeiseksi

 9. 9

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 10. 10

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 3. 3

  Näin ex-perussuomalaisten Sininen tulevaisuus -puoluenimelle kuittaillaan internetissä

 4. 4

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 5. 5

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 6. 6

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 7. 7

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 8. 8

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 9. 9

  Kesän jättikonserteissa korostuu tukeva makkaraperunarock – Suurimmille kiertueille Suomi ei ole tarpeeksi kiinnostava

 10. 10

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Miten tämä on edes tapahtunut? Hautakiven pala päätyi katukiveksi Espoossa

 2. 2

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 3. 3

  Egyptiläinen ravintola tuhoutui tulipalossa Helsingin Käpylässä – omistaja kuuli tulipalosta naapurilta

 4. 4

  Ministeri Lindströmin erityisavustaja yritti pyyhkiä somalijärjestöiltä tuet – TEM:n johto piti tekoa pöyristyttävänä

 5. 5

  Mitä tehdä, kun lapsi ei halua mökille? Suositusten mukaan alle 12-vuotiasta ei saisi jättää yksin – asiantuntija kertoo, onko siinä mitään järkeä

 6. 6

  Uusi käänne Espoon pitseriapalossa: Mieskaksikon epäillään heittäneen polttopullon myös toiseen ravintolaan

 7. 7

  Oletko grillannut aina väärin? Kemisti kertoo, miten paistat täydellisen pihvin

 8. 8

  IT-konsultiksi 12 viikossa – Fysioterapeutti Josefin Reuter sai ensimmäisen paikan ilmaiselta pikakurssilta

 9. 9

  Nainen kuoli tulipalossa Helsingin Taka-Töölössä

 10. 10

  Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

 2. 2

  ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

 3. 3

  Ministeri Lindströmin erityisavustaja yritti pyyhkiä somalijärjestöiltä tuet – TEM:n johto piti tekoa pöyristyttävänä

 4. 4

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 5. 5

  Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille

 6. 6

  Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

 7. 7

  Luonnonvastaisista, sairaista koiraroduista pitää päästä eroon

 8. 8

  Kaupunkiympäristön tuhoaminen pyöräilyn varjolla on lopetettava – Jos ei voi ajaa nykyisiä pyöräteitä pitkin, niin ei ole pakko ajaa ollenkaan

 9. 9

  Stand-up-koomikko Iikka Kivi katuu höyrähtämistään Halla-ahon ajatuksiin – ei voi olla ”vähän kuin ilta- tai viikonloppunatsi”

 10. 10

  HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

 2. 2

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

 5. 5

  Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

 6. 6

  Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

 7. 7

  HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

 8. 8

  Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

 9. 9

  Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

 10. 10

  Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

 11. Näytä lisää