Valikko

Kansanedustaja Ozan Yanarilla on talousosaamista ja haluja vihreiden johtoon, mutta kukaan ei kuuntele, koska rasismi ja maahanmuutto nousevat jatkuvasti otsikoihin

Vihreiden Ozan Yanar on kyllästynyt siihen, että häntä kuullaan vain rasismikeskusteluissa. Hän harkitsee nyt vakavasti vihreiden puheenjohtajaehdokkuutta.

”Mun tekee välillä mieli huutaa, että mä en ole mikään osaamaton mamumaskotti!”

Kansanedustaja Ozan Yanaria (vihr) kismittää.

Olemme Pikkuparlamentin ruokalassa. Tarkoituksena on puhua Suomen tulevaisuudesta ja siitä, miten Yanar, 29, aikoo sitä parantaa. Keskustelu kääntyy tämän tästä rasismiin tai maahanmuuttokeskusteluun.

Yanar on tottunut siihen. Maahanmuuttajataustaisena ensimmäisen kauden kansanedustajana hän joutuu aina vastaamaan rasismia tai maahanmuuttoa koskeviin kysymyksiin, ja se on okei.

Tai sitten hänelle vain huudellaan rasistisia kommentteja.

Helmikuussa Yanar arvosteli Facebookissa perussuomalaisten yritystä kaataa sukupuolineutraali avioliittolaki eduskunnassa. Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmää johtava Seppo Huhta vastasi Yanarille Facebookissa näin:

”Hoitelehan turkkilainen asia kuntoon ensin Turkissa ja tule sitte tänne huuteleen.”

Yanar ja Huhta antoivat myöhemmin HS:lle haastattelun. Sen jälkeen Huhta soitti ja pyysi yksityisesti anteeksi Yanarilta. Yanar oli pettynyt, koska nimittely oli ollut julkista. Siksi anteeksipyynnönkin pitäisi olla, hän sanoo.

Julkinen anteeksipyyntö olisi Yanarin mukaan ollut paikallaan siksikin, että Huhdan kommentin jälkeen tavalliset suomalaiset lähettelivät Yanarille samanlaisia viestejä.

”Rasistinen puhe alkaa olla normaalia tässä yhteiskunnassa. Se on sallittua ja vaikuttaa ihmisten arkeen”, Yanar sanoo.

Sille on laitettava stoppi, mutta:

”Mua ottaa vähän päähän se, että maahanmuuttokysymyksiä on vyörytetty niin paljon, että mä olen vähän pimennossa työmarkkinakysymyksissä, joihin haluaisin jatkossa keskittyä paljon enemmän.”

Kun Yanar pääsi eduskuntaan keväällä 2015, hän nousi otsikoihin Nasima Razmyarin (sd) kanssa maahanmuuttajataustan takia. Heitä aiemmin Suomen eduskunnassa oli ollut kaksi maahanmuuttajataustaista kansanedustajaa, Ruotsissa syntynyt Elisabeth Nauclér ja Virossa syntynyt Hella Wuolijoki.

Yanar oli eduskuntaan päästessään viidennen vuoden taloustieteiden opiskelija. Takana oli monta oman alan harjoittelupaikkaa:

Yhden kesän Yanar tutki työ- ja elinkeinoministeriössä paperiteollisuuden työpaikkamenetyksiä Kaakkois-Suomessa ja sitä, paljonko ne kustantavat yhteiskunnalle.

Toisen kesän hän vertaili Helsingin kaupungilla eri työllistämistoimien kustannuksia.

Sen lisäksi Yanar on ollut palkansaajajärjestö SAK:ssa projektiekonomistina sekä Palkansaajien tutkimuslaitoksella. Puolentoista vuoden työn tuloksena syntyi kahden muun taloustieteilijän kanssa julkaistu tutkimus siitä, miten suomalaiset palkat pärjäävät EU-vertailussa.

(Vastaus: tulojaon yleinen tasapaino on hyvä verrattuna muihin maihin. Vähän ansaitsevat saavat hieman enemmän, suurituloisemmat hieman vähemmän palkkaa kuin muualla Euroopassa.)

”Eduskuntaan pääsy oli mun unelmani ja halusin puhua nimenomaan taloudesta.”

Siitä, miten koulutuksesta, nuorisotyöstä ja subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta leikkaamisen sijaan pitäisi leikata ympäristölle haitallisista tuista, toimimattomista yritystuista tai nostaa veroja.

Ja miten Suomen pitäisi ottaa EU:ssa aloitteellinen rooli veronkierron torjumisessa ja Suomen sosiaaliturva pitäisi uudistaa ulottamalla perustulo ihan kaikille.

Mutta palataan näihin kohta ja käydään ensin nopeasti läpi Ozan Yanarin maahanmuuttotausta:

Yanar syntyi vuonna 1987 Istanbulissa ja on sen jälkeen asunut Englannin Oxfordissa ja Turkin puoleisella Kyproksella. Kun Yanar oli alakoulussa, vanhemmat erosivat ja isä muutti uuden suomalaisen puolisonsa kanssa Suomeen.

Ozan Yanar vietti Suomessa 12–13-vuotiaana kaksi viikon mittaista jaksoa.

”Diggasin siitä, että mun ikäiset suomalaiset pystyi käyttämään metroa ja ratikkaa. Faija antoi viikkorahaa ja kävin ostamassa sillä Stockalta karkkia.”

Äidin luona Kyproksella ei ollut julkista liikennettä. Itsenäisyyttä maistanut Ozan Yanar pyysi saada muuttaa isän luo Suomeen.

14-vuotiaana Yanar aloitti Meilahden yläasteella. Hän osasi sanoa suomeksi vain ”kiitos” ja ”moi”.

”Mut otettiin tosi kivasti vastaan”, Yanar sanoo. Äänessä ei ole sarkasmia.

Siihen vaikutti se, että Yanar oli lahjakas jalkapalloilija. Hän pelasi pian alle 17-vuotiaiden SM-sarjassa, samalla tasolla nykyisten ammattilaisten Roman Eremenkon ja Perparim Hetemaj’n kanssa.

Tovin Ozan Yanarkin haaveili futisammattilaisen urasta, mutta uran lyhyys ja raadollisuus pelottivat.

”Kyllä ne halusi sitä enemmän. Perpa esimerkiksi teki paljon enemmän duunia. Jossain vaiheessa tajusin, ettei musta ole siihen.”

Yanarin vanhemmat ovat molemmat arkkitehtuurin tohtoreita ja pikkusiskokin on arkkitehti, mutta Yanar valitsi valtiotieteet ja tarkemmin taloustieteen.

”Mulla on paljon kavereita, jotka opiskeli taloustiedettä yliopistolla ja jotkut niistä saattoivat kommentoida, että leikataan vaan koko hyvinvointivaltio”, Yanar sanoo.

Hän oli eri linjalla.

”Mä uskon oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan, jossa meillä on turvaverkot, jotka ottaa kopin. Ihan koska mun perhettä on autettu. Tulokset näkyvät.”

Neljäntenä opiskeluvuonna Yanar lähti ehdolle ylioppilaskunnan vaaleihin sitoutumattomien listalta ja jakoi printtaamiaan mustavalkoisia flyereitä kampuksella. Tuli äänivyöry ja puolueet kiinnostuivat.

Demarit sekä vihreät kosiskelivat. Sosiaalidemokraattien tulevaisuusvisiot tuntuivat olevan ”all over the place”.

”Mä en tullut vakuuttuneeksi, että se puolue muuttuu.”

Yanarin vakuutti vihreiden silloinen puoluesihteeri Lasse Miettinen. Kymmenen päivää puolueeseen liittymisen jälkeen Yanar oli valittu kevään 2014 eurovaaliehdokkaaksi.

Se ei tärpännyt, mutta vuoden päästä hän pääsi eduskuntaan.

”Kun mä lähdin mukaan, silloiset avustajat tuli kyselemään multa neuvoa talousasioissa. Alusta asti mut on nähty ozaajana”, Ozan Yanar sanoo ja nauraa.

”Mä en voi uskoa, että heitin tän läpän haastattelussa!”

Ozan Yanarin omassa politiikassa on kolme kärkeä: koulutus, työllisyysasteen nosto ja nuorten ja pitkäaikaistyöttömien auttaminen.

1. Hallituksen tekemät leikkauksesta koulutuksesta ja etuisuuksista ovat virhe. Niiden sijasta olisi kannattanut leikat aiemmin mainituista tuista tai korottaa kokonaisveroastetta.

Ozan Yanar vetoaa Suomen talouspolitiikan arviointineuvostoon, jota johtaa Jyväskylän yliopiston professori Roope Uusitalo.

Tämä ”talousviisaiden” ryhmä arvioi ulkopuolisen silmin hallituksen toimia ja antaa raportteja esimerkiksi valtiovarainvaliokunnalle, jossa Yanar istuu varajäsenenä.

On olemassa taloustieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan verotuksen nostaminen on parempi vaihtoehto kuin etuuksista leikkaaminen talouskasvun kannalta.

”Se, että kokonaisveroaste ei nousisi, se on hallituksen ihan oma poliittinen päätös, sanoi neuvosto. Tälle ei ole mitään taloustieteellisiä perusteita”, Yanar sanoo.

Hän panostaisi tuotekehitykseen sekä perustutkimukseen, johon innovaatioiden tekeminen perustuu, ja yrittäisi lisätä korkeakoulujen sekä yritysten yhteistyötä etenkin vihreän teknologian ja digitalisoinnin osalta.

Koulutus ja osaamiseen panostaminen ovat ainoita keinoja pelastaa Suomi, uskoo Ozan Yanar.

”Hallitus ei ole ajan tasalla. Siellä luullaan, että kuuden minuutin työaikalisäyksillä tullaan saamaan jotain isoa kilpailuetua.”

2. Työllisyysastetta on nostettava kannustamalla äitejä lähtemään töihin ja isiä käyttämään isyysvapaita sekä ulottamalla perustulo kaikille.

Ozan Yanar kannattaa vihreiden yleisesti ajamaa 6+6+6-perhevapaamallia. Vihreiden kevään kunnallisvaaliehdokkaana hän haluaa taistella varhaiskasvatusleikkauksia, kuten subjektiivisen päivähoito-oikeuden leikkauksia, vastaan.

Yanar kannattaa perustuloa, mutta pitää hallituksen nykyistä kokeilua kunnianhimottomana, koska se koskee vain 2 000 työtöntä. Missä ovat esimerkiksi freelance-työntekijät tai pienyrittäjät?

”Työmarkkinat ovat pirstaloituneet, me tarvitaan uutta sosiaaliturvaa!” Yanar sanoo.

Kaikkiin ulottuvaa perustuloa hän kutsuu ”uuden maailman ratkaisuksi”.

”Perustulo olisi kaikki huomioon ottava sosiaaliturvan muoto, koska niiltä, jotka tienaavat tietyn määrän, se lähtee automaattisesti pois verotuksella.”

Uudistuksia kaivataan: Kelan etuuksien käsittelijä kertoi maanantaina HS:lle kaaoksesta, joka Kelassa juuri nyt vallitsee toimeentulotukihakemusten käsittelyssä.

3. Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorten syrjäytyminen maksavat yhteiskunnalle todella paljon. Siksi niiden torjumiseen on laitettava rahaa.

Se on taloustieteen perusteella taloudellisesti kannattavaa.

”On paljon nuoria, jotka ovat syrjäytymisvaarassa ja joilla on huono kunto. Mitä hallitus tekee? Leikkaa etsivästä nuorisotyöstä ja romuttaa nuorisotakuun”, Ozan Yanar sanoo.

Esimerkiksi viime syyskuussa julkaistun OECD-maiden koulutusvertailun mukaan joka viides nuorista miehestä on koulutuksen ja työvoiman ulkopuolella. Nuorisotakuun rahoitus on supistunut nykyhallituksen aikana lähes olemattomiin, kirjoitti HS:n toimittaja Marjukka Liiten.

Helsingin kaupungilla tekemässään työharjoittelussa Ozan Yanar vertaili aktiivisten työllistämiskeinojen kustannuksia passiivisiin.

Aktiivisiin luetaan esimerkiksi palkkatuettu työllistäminen ja starttiraha, passiivisiin esimerkiksi työmarkkinatuki.

Olennainen kysymys oli, kuinka moni aktiivisten ja passiivisten työllistämistoimien piirissä olevista oli saanut töitä avointen työmarkkinoiden kautta vuoden kuluessa.

Tuloksena palkkatuettuun työllistämiseen ja starttirahaan panostaminen maksavat. Ne myös toimivat parhaiten – tämä on käynyt ilmi valtiovarainvaliokunnan asiantuntijakuulemisissa.

Mutta niitä ei riitä kaikille.

”Meille tulee valtiovarainvaliokunnassa jatkuvasti huutoa, että Uudenmaan starttirahat ovat loppu ja eletään kesäkuuta. Kun hallitusta kritisoi tästä, he pitävät sitä tempputyöllistämisenä.”

Ozan Yanar on Helsingin vihreiden kuntavaaliehdokas. Vihreillä on ollut jo pidemmän aikaa käynnissä puheenjohtajapeli, joka huipentuu kesällä. Varmana ehdokkaana pidetty Outi Alanko-Kahiluoto ilmoitti joulukuussa, ettei hän lähde ehdolle.

Alanko-Kahiluoto koki väistyvän puheenjohtajan Ville Niinistön ajavan hyvin voimakkaasti Emma Karia vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Ville Niinistö sanoi toukokuussa 2016, että vihreiden johdossa on aika siirtää kapulaa seuraavalle sukupolvelle. ”Eduskuntaryhmästä löytyy erityisesti uusia kansanedustajia, jotka ovat osoittaneet nopeasti kykyjään. Uskon, että sieltä löytyy tulevia puheenjohtajia”, Niinistö sanoi Ylelle.

Emma Kari on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Mutta niin on Ozan Yanarkin.

Hän kertoo haastattelun aikana haluavansa joku päivä valtiovarainministeriksi tai työ- ja elinkeinoministeriksi. Valtiovarainministeriksi päästäkseen hänestä pitäisi käytännössä tulla puolueensa puheenjohtaja.

Aikooko Yanar asettua ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi?

”Mulle on tullut paljon kyselyitä. Pohdin tällä hetkellä vakavasti ehdolle asettumista.”

Näin sanoo 14-vuotiaana Suomeen saapunut maahanmuuttaja, joka ei osannut kieltä nimeksikään. 27-vuotiaana hänestä tuli kansanedustaja.

Tämän vuoden tammikuussa talouslehti Forbes valitsi Yanarin ja toisen suomalaisen, toimitusjohtaja Jenny Wolframin, nuorten eurooppalaisten vaikuttajien listalle.

”Sehän on tarinana aivan loistava”, sanoo Ozan Yanar.

”Mutta se ei kerro musta, vaan Suomesta.”

Lisäys klo 9.36: Myös Ruotsissa syntynyt Elizabeth Nauclér oli maahanmuuttajataustainen kansanedustaja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Politiikka
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Suomalainen elokuva keppihevosharrastajista saa huomiota ulkomaita myöten – nämä 13 asiaa voisimme oppia toisiaan tsemppaavilta kepparistitytöiltä, psykologi kertoo

 2. 2

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 3. 3

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 4. 4

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 5. 5

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 6. 6

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 7. 7

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 8. 8

  Netissä on levinnyt jo vuoden ajan teoria, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa – haastattelimme sen aloittajaa

 9. 9

  ”Käänteistä rasismia” tai ”käänteistä syrjintää” ei ole olemassa, filosofi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu kertovat miksi

 10. 10

  Suosikkiterapeutti Maaret Kallio flirttailee julkkismiehille uutuussarjassaan – onnistuneesti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 2. 2

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 3. 3

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 4. 4

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 5. 5

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 6. 6

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 7. 7

  Anoreksiaan yllyttävät kuvat saavat rehottaa, koska Instagram tekee niillä rahaa

 8. 8

  Suomalainen elokuva keppihevosharrastajista saa huomiota ulkomaita myöten – nämä 13 asiaa voisimme oppia toisiaan tsemppaavilta kepparistitytöiltä, psykologi kertoo

 9. 9

  Näin ostat taidetta: Lenkkarit jalkaan ja nopeasti kiinni teokseen, kertoo ammattiostaja

 10. 10

  Helsinkiin pystytettiin päiväksi K-18-kauhutalo, jossa klovnit sitoivat tuoliin ja teurastaja uhkaili – testasimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 6. 6

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 7. 7

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 8. 8

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

 3. 3

  Supo: Iskujen uhka Suomessa on kohonnut

 4. 4

  Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

 5. 5

  Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

 6. 6

  Selänne harmittelee ystävänsä katkeruutta jääkiekkoa kohtaan: ”Todella surullista, hänellä olisi niin paljon annettavaa”

 7. 7

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 8. 8

  Jopa yli 20 prosenttia koululaisista oireilee psyykkisesti – opettajat ovat usein neuvottomia, kertoo tutkija

 9. 9

  Kaupungeissa on jotain, mikä koettelee mielenterveyttä – urbaani psykoosi on kaupunkilaisten oma oireyhtymä

 10. 10

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 4. 4

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 5. 5

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet raaka-aineeksi – ”Virheitähän on tehty”, sanoo toimitusjohtaja HS:lle

 6. 6

  Nainen brittipolitiikassa on yhä sääriensä summa – tabloidin seksistinen kansikuva onnistui hätkähdyttämään jopa Britanniassa

 7. 7

  Rajan yli salakuljetetut liuskat paljastavat Pohjois-Korean arjen – Maailmalla kerää huomiota kirja, jonka tekijä on mysteeri

 8. 8

  Yhdeksällä miljoonalla eurolla tietokoneita ja elektroniikkaa suoraan vääriin käsiin – näin Helsingin opetusviraston laitepetos onnistui

 9. 9

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 10. 10

  Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 5. 5

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 6. 6

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 7. 7

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 8. 8

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 9. 9

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 10. 10

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 11. Näytä lisää