Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

Maagisia voimia käyttävä taistelumestari Iron Fist on rasistinen ja ongelmallinen monella tasolla.

Iron Fist on yksi kauden odotetuimmista Netflix-sarjoista.

Sarja on iso pettymys, ja se on tyrmätty laajalti. Tylyjä ovat olleet esimerkiksi Guardian, Forbes ja Rolling Stone.

Kaksi viihdejättiläistä Marvel ja Netflix liittivät voimansa muutama vuosi sitten ja ilmoittivat alkavansa tehdä tv-sarjoja Marvelin katutason supersankareista.

Tähän asti tulokset ovat olleet erinomaisia tai vähintäänkin hyviä. Iron Fist on ensimmäinen epäonnistuminen.

Käyn läpi epäonnistumisen syitä. Vältän parhaani mukaan juonenpaljastuksia.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Epäonnistumisen syitä on mielestäni ennen kaikkea kaksi. Sarja on tehty liian kovalla kiireellä. Toiseksi, Iron Fist on supersankarina erityisen hankala siirtää televisioon.

Iron Fist on Danny Rand (Finn Jones), miljardööriperijä, joka saapuu vuosien jälkeen kotiinsa hakemaan sukulaisiaan ja pitääkseen yllä isänsä nimeä. Hän joutui lentokoneonnettomuuteen Himalajalla pikkupoikana ja pelastettiin mystiseen K’un-Lunin kaupunkiin. Siellä hänestä kasvoi munkki, taistelumestari ja lopulta kaupungin suojelija Iron Fist. Iron Fist pitää hallussaan maagisia voimia ja hänen tehtävänsä on tuhota K’un-Lunin vihollinen, mystinen rikollisjärjestö Hand.

Marvelin tv-studiossa tehdään sarjoja nyt kovaa tahtia. Disneyn omistama Marvel tekee tv-sarjoja yhteistyössä pääasiassa ABC:n kanssa, sekin Disneyn omistama.

Marvelin ja Netflixin yhteistyö alkoi Daredevilin omalla sarjalla keväällä 2015 ja on jatkunut nopeasti Jessica Jonesin ja Luke Cagen omilla sarjoilla. Juju on siinä, että sankarit asuvat samassa maailmassa ja sarjoissa viitataan toisiinsa. Iron Fist täydentää nelikon, joka seuraavaksi saa yhteisen sarjansa nimeltään The Defenders.

Tänä vuonna Netflixiltä tulee yhteensä kolme Marvel-sarjaa. Iron Fistiä seuraa The Defenders ja loppuvuodesta The Punisher.

Samaan aikaan käynnissä tai tulossa on monta muutakin sarjaa. S.H.I.E.L.D. Agentit jatkuu ABC:llä, Legion alkoi juuri Foxilla ja tekeillä ovat ainakin Inhumans, Cloak and Dagger ja Runaways. Sekä lisää kausia Netflixin sarjoihin.

Marvelin tv-osastolla on otettu mallia sen elokuvaosastosta. Marvelin elokuvaosastoa johtaa Kevin Feige. Hän on onnistunut tekemään miljardibisneksen Avengersin ympärille rakennetusta elokuvaperheestä. Samaa tekee yhtä suurella menestyksellä Kathleen Kennedy Lucasartsissa Star Wars -elokuville. Sekin on Disneyn omistuksessa. Tv-yksikön toimintaa on haluttu viedä samaan suuntaan. Jeph Loeb johtaa Marvelin tv-yksikköä. Hänellä ei ilmeisesti ole kuitenkaan samanlaista valtaa kuin Feigella.

Ehkä pitäisi olla.

Disneyn rajattomista resursseista huolimatta Iron Fistin ongelmista osa johtuu nimittäin varmasti tuotantojen ruuhkautumisesta. Sarjaan ei ole yksinkertaisesti voitu keskittyä samalla intensiteetillä kuin esimerkiksi ensimmäiseen Daredevil-kauteen.

Käsikirjoitus on pahasti levällään. Alussa tekijöillä on suuria vaikeuksia kertoa katsojille, kuka kukin sarjassa on. Sarjan edetessä ei käy kunnolla selväksi, miksi henkilöt toimivat, kuten he toimivat. Lopussa yhdenkään hahmon kaari ei saa kunnollista tyydyttävää päätöstä.

Yksi syy tähän käsikirjoituksen hajanaisuuteen on luultavasti sarjan pituus. Netflix on ottanut tavaksi tehdä osasta sarjojaan kolmentoista jakson mittaisia. Se on ihan liikaa Iron Fistin ohuelle tarinalle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kolmentoista jakson mittaa aiheuttaa Marvelille ongelmia. Daredevilin toisella kaudella ja Luke Cagen ensimmäisellä kaudella oli molemmissa jo selvää tyhjäkäyntiä. Luke Cagessa etenkin poliitikko Mariah Dillardin juonta venytettiin tylsäksi. Daredevilissä käynnistettiin sivujuonia, jotka jäivät lopulta orvoiksi.

Iron Fistissä nämä ongelmat ovat moninkertaistuneet. Sisältöä ei ole kolmeentoista jaksoon. Ratkaisuna tarinaa on yritetty venyttää. Ensin keskeisille henkilöille keksitään juonenkäänteitä toisensa perään,tavalla joka käy lopussa naurettavaksi. Toiseksi, mukaan tuodaan yllättäen uusia henkilöitä, joista ei jaksa innostua. Kerronnasta puuttuu punainen, tai edes minkään värinen, lanka. Sarja on joukko keskenään irrallisilta tuntuvia tapahtumia ja kohtauksia.

Näyttelijöillä on suuria ongelmia sarjassa. Paljastamatta juonta voi sanoa, että yksi Iron Fistin masentavimmista puolista on se, miten sarja onnistuu pilaamaan Marvelin tv-sarjojen kaksi erinomaista naishahmoa.


Claire Temple on Marvelin Netflix-sarjojen tärkeimpiä hahmoja. Ensinnäkin hän sitoo erilliset sankarit osaksi samaa maailmaa. Lisäksi hän on sarjojen omatunto ja moraalinen sydän. Rosario Dawson on esittänyt Claire Templeä tähän asti erinomaisesti. Nyt hän tekee parhaansa joutuessaan toistelemaan latteita repliikkejä kohtauksissa, jotka eivät ole hänen hahmolleen luontevia.

Toinen on Madame Gao (Wai Ching Ho), salaperäinen ja pelottava rikollisjohtaja. Gaon kohtaukset Wilson Fiskin (Vincent D’Onofrio) kanssa Daredevilin ensimmäisellä kaudella olivat mestarillisia näytteitä kauhun tasapainosta ja siitä, miten voiman osoittaminen ei edellytä kuin vihjailua. Tämä jännite kadotetaan nyt ja Madame Gaon mystiikka hälvenee.

Kaikkein pahin epäonnistuminen on kuitenkin itse Iron Fist, Finn Jones. Jones-parka kalpenee muiden Marvel-sarjojen pääosien rinnalla. Hän ei löydä hahmostaan oikein mitään syvyyttä ja jää kiukuttelevaksi pojaksi.

Finn Jones oli hyvä Game of Thronesissa Loras Tyrellin roolissa. Todennäköisesti siksi, että Loras oli aivan loppua lukuun ottamatta niin yksiulotteinen, ja hänen yksi tyylinsä sopi Jonesille hyvin.

Iron Fistin tapaista hahmoa ei yksinkertaisesti ole helppo tuoda kuvaruutuun. Katsotaan vähän laajempaa kuvaa.

Elokuvissa Marvelin sankarit seikkailevat koko ajan kosmisemmiksi muuttuvissa mittakaavoissa. Esimerkiksi elokuvissa Avengers ja Guardians of the Galaxy sankarit taistelevat maailmoja tuhoavia pahiksia vastaan.

Marvelin tv-sarjoissa sen sijaan ollaan kirjaimellisesti katutasolla. Sankarit hakkaavat huumediilereitä ja ihmiskauppiaita.

Daredevil taistelee ensimmäisellä kaudellaan perinteistä rikollista liikemiestä Wilson Fiskiä vastaan. Luke Cagella on vastassaan huumerikollisia ja korruptoituneita poliitikkoja. Vaikka Jessica Jonesissa mennään syvemmille vesille mielen hallintaan, fokus on tiukasti ihmisessä. Daredevil sukelsi sarjakuva-altaan mystiseen syvään päätyyn kunnolla vasta toisella kaudella, kun hahmo ja sen maailma oli ensin rauhassa rakennettu.

Luke Cage ja Jessica Jones ovat saaneet voimansa tieteen keinoin, Daredevil onnettomuudessa.

Entä Iron Fist? Hän on rikas amerikkalainen tyyppi, josta tulee munkki ja joka saa mystisiä taisteluvoimia toisessa ulottuvuudessa, jota asuttavat kung fua treenaavat tiibetiläiset. Sen jälkeen hän lähtee tappelemaan roistoja vastaan New Yorkin kaduille.

Tämä ei ole helppo konsepti kertoa tai ylipäätään myydä tv-katsojille. Hahmo ja sen taustatarina ovat vaarallisen typeriä, jopa supersankarien mittapuulla.

Kun Iron Fistin vinksahtanutta mystiikkahuuruilua tuodaan televisioruutuun, olennaista olisi tehdä taisteluista näyttäviä. Olemme elokuvien ja tv-sarjojen katsojina sellaisia, että jos meininki näyttää hienolta, olemme valmiita antamaan paljon anteeksi. Ne voisivat toimia korkealentoisemman meiningin maadottajina.

Mutta taistelut eivät ole näyttäviä, meininki ei näytä hienolta, eikä niillä maadoteta mitään mihinkään.

Tässä muiden Marvel-sarjojen perintö muuttuu painolastiksi Iron Fistille. Daredevil oli monella tapaa käänteentekevä tv-sarja. Yksi monista asioista, jotka tekivät Daredevilin ensimmäisestä kaudesta niin pysäyttävällä tavalla uudenlaisen tv-sarjan, olivat taistelukohtaukset.

Daredevil onnistui mahdottomassa. Sen taistelukohtauksissa todelliset näyttelijät ja stunt-miehet esittävät lähes loputtomasti mätkimistä kestäviä sarjakuvahahmoja. Tämä tehtiin uskottavan ja kiinnostavan näköisesti.

Iron Fistissä ei ole mitään tästä. Sarjan taistelut ovat mitäänsanomattomia. Tämä on sen suurimpia ongelmia. Tämän pitäisi olla koko Marvelin maailman komeinta kamppailulajibalettia. Ainoa taistelukohtaus, joka nousee Marvelin Netflix-sarjojen tasolle, on Miguel Sapochnikin ohjaamassa jaksossa nähtävä käytävätappelu. Käytävätappeluista on tullut Marvelin Netflix-sarjojen yksi tavaramerkki.

Jotain sarjan käsikirjoittamisesta, ohjauksesta ja tuotannosta kertoo se, että kyseisessä jaksossa ei oikein millään muulla tavalla näy, että sen ohjannut mestarillinen Miguel Sapochnik. Hänet palkittiin Emmyllä Battle of the Bastards -jakson ohjauksesta Game of Thronesin edelliselle kaudelle.

Iron Fist on lisäksi myös ideologisesti hyvin ongelmallinen hahmo.

Iron Fist -tv-sarjaa on jo syytetty kulttuurisesta valkopesusta. Syystäkin. Sarja kertoo vanhan kolonialistisen fantasian. Valkoihoinen eurooppalainen – tässä Yhdysvallat on vain eurooppalaisuuden etäispesäke – tulee ja ottaa haltuunsa vieraan kulttuurin. Tällä kertaa se on K’un-Lunin kulttuuri, orientalistinen yhdistelmä Tiibetin mystiikkaa ja kiinalaista kungfuta.

Tämä ideologinen painolasti – tai no, sanotaan suoraan että kulttuurikliseiden eksploitaatio – oli siis jo osa samannimistä sarjakuvaa, johon Iron Fist perustuu.

Nyt tv-sarjaa on syytetty siitä, että Danny Randista olisi pitänyt tehdä aasialainen. Tv-sarjassa olisi pitänyt joidenkin mielestä käyttää mahdollisuus korjata sarjakuvan kolonialistinen asenteellisuus.

Mielestäni tv-sarja perustelee kyllä sen miksi näin ei tehty. Jos se olisi tehty, koko perusasetelma Dannyn paluusta ja kamppailusta identiteettinsä kanssa olisi ollut paljon vaikeampi perustella katsojille. Hänen piti käydä vieraassa kulttuurissa, palata sen jälkeen omaan alkuperäiseen kulttuuriinsa ja ymmärtää, että hänestä on tullut oikeastaan vieras omassa kulttuurissaan.

Mutta ihonväri ei ole ainoa tapa tehdä kolonialistista valkopesua. Iron Fistin kulttuurilliset ongelmat ja rasismi ovat pintaa syvemmällä.

Kun Iron Fist -sarjakuvan aika härskiä eksploitaatiota lähdetään tekemään nykyaikana tv-sarjaksi, on oikeastaan vain kaksi vaihtoehtoa. Joko ”mystinen itä” täytyy vetää överiksi ja tehdä rehellistä Fu Manchu -kitschiä. Tai sitten ”itä” pitää ottaa vakavasti ja yrittää tehdä K’un-Lunin kulttuurista vähintään autenttisen oloista.

Sarjan tekijät ovat valinneet autenttisuuden. Tämä näkyy yksityiskohdissa. Esimerkiksi siinä, että Danny lausuu todellista buddhalaista mantraa, niin sanottua kuuden tavun mantraa. Jos ei-buddhalainen ihminen on joskus buddhalaisen mantran kuullut, se on mitä todennäköisimmin juuri tämä. Se on siis tekijöiden viesti katsojalle: ”Olemme tosissamme”.

Toinen esimerkki on, että Danny tekee todellisia liikkeitä kamppailulajeista ja tai-chistä. Ne ovat aloittelijoiden liikkeitä, eli juuri sellaisia, joita mahdollisimman monilänsimaalainen katsoja saattaisi tunnistaa autenttisiksi.

Kolmas esimerkki ovat Dannyn suuhun sijoitetut ”viisaudet”, joissa sekoittuvat buddhalainen opetus ja newage-tyylinen yleishenkisyys. Jos tuntee lähdemateriaalin, ne ovat aika kiusallista kuultavaa.

Iron Fistin maailmankuva ei hyväksy edes tätä sarjassa rakennettua muka-autenttista versiota mystisestä idästä. Tämä on sarjan todellinen valkopesuoperaatio, sen ytimessä piilevä aito rasismi.

Iron Fistin, kuten kaikkien Marvelin Netflix-sarjojen omantunnon ääni on rusikoituja sankareita toistuvasti paikkaava sairaanhoitaja Claire Temple. Hän sanoo Iron Fistin avainlauseen: "Maailma on monimutkaisempi kuin munkit luulevat."Tämä vähättelevä asenne näkyy sarjan kuvassa meditaatiosta sekä opettaja-oppilas-suhteesta.

Sarjassa meditaatio on kummallisen oloista puuhaa. Kun Danny meditoi New Yorkissa, näemme hänen mielensä sisään. Hän palaa tilanteeseen,jossa hän meditoi jossain vuoristossa. Ilmeisesti K’un-Lunissa. Eli meditoidessaan hän muistaa, miten hän meditoi aikaisemmin jossain muualla.

Tämä ei ole se, mitä meditaatiossa tehdään. Ennen kaikke on vaikea nähdä, miten tästä olisi kenellekään mitään hyötyä.

Ehkä siitä ei Dannylle ole mitään hyötyä ollutkaan. Jää nimittäin epäselväksi, missä määrin Danny oikein on meditoinut, tai jos on meditoinut, mitä hän on siitä saanut. Dannylla on suuria vaikeuksia olla suuttumatta sarjan alusta asti. Hän on sarjan loppuun asti kuin kiukutteleva kakara.

Claire sanoo Dannylle tämän olevan sen verran kiukkuinen ihminen, että hän tarvitsee ammattiapua ja paljon.

Toinen ongelma on kysymys opettajaan luottamisesta.

Opettajan ja oppilaan välinen suhde on keskeinen sekä buddhalaisuudessa että aasialaisissa kamppailulajeissa. Iron Fistissä tämä suhde on aina kieroutunut. Sarjassa ei ole yhtäkään tervettä ja normaalia opettajan ja oppilaan välistä suhdetta. Sarjan henkilöt ”kasvavat ihmisinä” kun he rimpuilevat irti opettajistaan, jotka ovat kaikki vähintäänkin itsekkäitä manipuloijia, pahimmillaan piruja pyhissä kaavuissa.

Iron Fistin tarinan sanoma on ”Minä päätän, mikä on tehtäväni”. Dannyn ristiriita oli siis se, onko hän Danny vai Iron Fist. Hänen ratkaisunsa on – minä itse päätän, kumpi olen. Kuin se kiukutteleva pikkulapsi, hän sanoo ”minä itte”.

Tämä on ihan yhtä pahaa kulttuurirasismia kuin sankarin ihonväri tai etnisyys. Vain länsimainen maailmankuva on totta ja vain se voi ratkaista ongelmamme.

Lopuksi on katsottava vielä sitä, miksi Dannysta tulee Iron Fist. Jälleen kerran Claire Temple kertoo totuuden. Hän sanoo Dannylle, että kun tämä menetti lapsena vanhempansa, hän sai trauman. Nyt Danny pitää sen synnyttämää vihaa sisällään. Jos Danny ei käsittele sitä, hän pystyy vain tuhoamaan.

Supersankareilla on jo perinne siitä, miten he käyvät idän mystisessä opissa käsittelemässä omaa olemistaan määrittelevää traumaa.

Kaksi mallia tästä ovat Batman ja Hulk.

Batman Begins -elokuvassa Bruce Wayne (Christian Bale) on Ra’s al Ghulin (Liam Neeson) opissa Himalajan vuoristossa. Mystisten sotureiden koulussa hän oppii käsittelemään traumaansa vanhempiensa menettämisestä ja tekemään siitä voimansa. Lepakko on tämän trauman symboli, josta tulee myös Batmanin voiman symboli.

Toinen Bruce, eli Bruce Banner (Edward Norton), opettelee The Incredible Hulk -elokuvassa aasialaisen opettajan johdolla meditaatiota ja hengitystekniikoita pitääkseen vihreäihoisen hirviön kurissa. Hän yrittää käsitellä omaa traumaattista salaisuuttaan pitämällä sen piilossa.

Itä opettaa Bruce Waynelle, miten hänen traumastaan tulee hänen voimansa ja Brucesta tulee Batman.

Itä opettaa Bruce Bannerille, miten hän voi hoitaa traumansa ja Brucesta ei tule Hulkia.

Itä ei opeta Danny Randille yhtään mitään hänen traumansa käsittelemisestä.

Tämä on hullunkurista, sillä Iron Fistin pitäisi olla Marvelin hahmoista juuri se, jonka sydämessä mystisen idän liekki palaa kirkkaimpana.

Idästä ei ole apua. Se aiheuttaa vain ongelmia. Dannylle jää ratkaisuksi vain ohje, jonka Claire Temple, sairaanhoitaja, länsimaisen lääketieteen ja rationaalisuden ääni hänelle antaa.

Lopeta hömpötys ja hakeudu hoitoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Sarjakuvat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 2. 2

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 3. 3

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 4. 4

  Pikatestissä Namnam-ravintola, joka tarjoaa takuuvarmoja Vietnam-hittejä Flemarilla

 5. 5

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 6. 6

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: täydellisesti toistensa sisään sujahtavat asiat -porno

 7. 7

  Nuoret tytöt pahoinpitelivät sivullisia, videot laitettiin someen ja tämä on kiusaamisen uusi, raskas muoto – näin se toimii

 8. 8

  Suomen kieli on mieskeskeinen ja muita sukupuolia syrjivä, ja asialle pitäisi tehdä jotakin, sanoo kielentutkija

 9. 9

  Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, mutta ei hätää! Bändi järjestää levyraadin tiistaina Tavastialla

 10. 10

  Tässä 9 hyvää viinibaaria Helsingissä + 1 Vantaalla – Kaupunkiin putkahtelee nyt uusia nopeasti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 2. 2

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 3. 3

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 4. 4

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 5. 5

  Trumpin ykkösvalehtelijan armahdus tv-gaalassa vaikuttaa oikealta emämokalta – Mitä ihmettä tapahtui?

 6. 6

  Suomen kieli on mieskeskeinen ja muita sukupuolia syrjivä, ja asialle pitäisi tehdä jotakin, sanoo kielentutkija

 7. 7

  Trumpin ex-tiedottaja ilmaantui yllättäen televisiogaalan lavalle pilkkaamaan Trumpia, yleisö ja internet eivät pääse yli

 8. 8

  Pikatestissä Namnam-ravintola, joka tarjoaa takuuvarmoja Vietnam-hittejä Flemarilla

 9. 9

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 10. 10

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: täydellisesti toistensa sisään sujahtavat asiat -porno

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 2. 2

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 3. 3

  Trumpin ykkösvalehtelijan armahdus tv-gaalassa vaikuttaa oikealta emämokalta – Mitä ihmettä tapahtui?

 4. 4

  Trumpin ex-tiedottaja ilmaantui yllättäen televisiogaalan lavalle pilkkaamaan Trumpia, yleisö ja internet eivät pääse yli

 5. 5

  Kansainvälinen karttastartup laittoi Suomen kaupungit kartalle: täällä elävät Helsingin, Tampereen, Turun ja kaupunkien hipsterit, opiskelijat ja ”normiet”

 6. 6

  Toisiinsa törmäilevät tetraedrit, energiakentät ja minuuden illuusio – pyysimme filosofia selittämään Jim Carreyn haastattelun

 7. 7

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: täydellisesti toistensa sisään sujahtavat asiat -porno

 8. 8

  Talvi tulee useammin kuin kerran: Game of Thronesiin kuvataan useita loppuja

 9. 9

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 10. 10

  South Park palasi televisioon, ja sai ihmisten älykodit puhumaan valtavista kiveksistään

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

 2. 2

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 3. 3

  Työnteko vähenee nuorilla miehillä, koska vapaa-aika on parempaa – syynä tietokonepelien kehittyminen niin hyviksi

 4. 4

  70-vuotias nainen yritettiin tappaa Jalasjärvellä – puoliso löytyi pihalta kuolleena

 5. 5

  Päivähoidon maksut alenevat – keskituloisen kahden lapsen perheen maksut laskevat yli 1 200 euroa vuodessa

 6. 6

  Liika istuminen pidentää selän lihaskalvoja, ja siksi asentomme painuu kasaan – Uusi treenimuoto voi auttaa selkävaivoihin

 7. 7

  Teinitytön parkkihallissa Keravalla raiskanneelle ja lapsia hyväksikäyttäneelle miehelle jälleen tuomio – seksiä 12-vuotiaan tytön kanssa

 8. 8

  Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

 9. 9

  Venäjä-tutkinta etenee yhä lähemmäs Trumpin lähipiiriä – FBI-agentit tiirikoivat sisään entisen kampanjapäällikön asuntoon ja kuvasivat miehen puvut

 10. 10

  Suora lähetys HSTV:ssä juuri nyt: Eduskunta keskustelee viinasta – prosenttirajojen noston kannattajia näytti olevan lähinnä kokoomuksessa ja sinisissä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jari Sillanpään huumedraama etenee pikavauhtia alkusysäyksestä kliimaksiin – tarinan huippukohta nähdään jo puolentoista viikon päästä Oulussa

 2. 2

  Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

 3. 3

  Nainen kuoli synnytyksessä Helsingin Kätilöopistolla – kätilöt olivat syyttömiä, katsoi hovioikeus

 4. 4

  Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

 5. 5

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 6. 6

  Ammattikouluissa ei tarvitse osata mitään saadakseen tutkinnon, arvioi tutkija – HS:n kyselyn mukaan opettajilla on paine päästää kaikki läpi kursseista

 7. 7

  Juristeille riemuvoitto oikeudessa: Elokuvan verkossa jakanut mies joutui maksamaan 33 000 euron oikeudenkäyntikulut sadan euron hyvityksen päälle

 8. 8

  Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

 9. 9

  Suomeen perustetaan uusi taloustieteen huippuyksikkö, johon tulee 15 uutta virkaa – Sipilä: ”Olen huomannut, miten tärkeää tutkimukseen perustuva tieto on”

 10. 10

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

 2. 2

  Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

 3. 3

  Kymmeniä Suomi iskee -mielenosoittajia saapui Kolmen sepän patsaalle vastustamaan turvapaikanhakijoita – sitten tapahtui jotain ennennäkemätöntä

 4. 4

  Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

 5. 5

  Mittaatko onnea väärillä mittareilla? Hyvään elämään on olemassa vain yksi lääke

 6. 6

  ”Meidän on nyt mentävä”, sanoi poika ja joi myrkyn siskojensa kanssa – Kiinan ”hylättyjen lasten kaupunki” on täynnä lohduttomia tarinoita

 7. 7

  Meitä on pissattu silmään – pelätty kemikaali on varsin harmiton

 8. 8

  Ani Kellomäki sai 17-vuotiaana syöpädiagnoosin – mutta hänen suurin tragediansa väijyi äidin huoneen oven takana

 9. 9

  ”Hirvittäviä kuvia” huippupoliitikoista ottanut kuvaaja sai viime vuonna valtioneuvoston kanslian kimppuunsa – Nyt hän kutsui näyttelyyn kaikki ministerit, mutta yksikään ei tullut

 10. 10

  Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Teinitytön parkkihallissa Keravalla raiskanneelle ja lapsia hyväksikäyttäneelle miehelle jälleen tuomio – seksiä 12-vuotiaan tytön kanssa
 3. Ruotsin puolustusministeri Hultqvist saa jatkaa tehtävässään, epäluottamuslause kaatui – Hultqvist ja Suomen Niinistö vierailevat tänään Aurora-sotaharjoituksessa Gotlannissa
 4. Edes törmäys poliisiautoon ei katkaissut anastetulla moottoripyörällä paenneen matkaa Helsingissä – lopulta koira jäljitti Kivikosta
 5. Nainen kuoli synnytyksessä Helsingin Kätilöopistolla – kätilöt olivat syyttömiä, katsoi hovioikeus
 6. Petteri Koposen pitkä tie koripallon huipulle ja urheilumiljonääriksi: ”Jaksaisinko enää sitä samaa rumbaa, menin kuin laput silmillä”
 7. Suora lähetys HSTV:ssä juuri nyt: Eduskunta keskustelee viinasta – prosenttirajojen noston kannattajia näytti olevan lähinnä kokoomuksessa ja sinisissä
 8. ”Tämä on minun maani ja kuvaaminen on hyvin vaarallista” – Narcos-sarjan työntekijä ammuttiin autoonsa, ja nyt ”maailman häikäilemättömimmän” huumeparonin veli uhkailee Netflixiä
 9. 70-vuotias nainen yritettiin tappaa Jalasjärvellä – puoliso löytyi pihalta kuolleena
 10. Dieselauton verolasku noin 17 000 euroa kymmenessä vuodessa – Trafi julkaisi erilaisten autojen verovertailun
 11. Työnteko vähenee nuorilla miehillä, koska vapaa-aika on parempaa – syynä tietokonepelien kehittyminen niin hyviksi
 12. Näytä lisää