Valikko

Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

Maagisia voimia käyttävä taistelumestari Iron Fist on rasistinen ja ongelmallinen monella tasolla.

Iron Fist on yksi kauden odotetuimmista Netflix-sarjoista.

Sarja on iso pettymys, ja se on tyrmätty laajalti. Tylyjä ovat olleet esimerkiksi Guardian, Forbes ja Rolling Stone.

Kaksi viihdejättiläistä Marvel ja Netflix liittivät voimansa muutama vuosi sitten ja ilmoittivat alkavansa tehdä tv-sarjoja Marvelin katutason supersankareista.

Tähän asti tulokset ovat olleet erinomaisia tai vähintäänkin hyviä. Iron Fist on ensimmäinen epäonnistuminen.

Käyn läpi epäonnistumisen syitä. Vältän parhaani mukaan juonenpaljastuksia.

Epäonnistumisen syitä on mielestäni ennen kaikkea kaksi. Sarja on tehty liian kovalla kiireellä. Toiseksi, Iron Fist on supersankarina erityisen hankala siirtää televisioon.

Iron Fist on Danny Rand (Finn Jones), miljardööriperijä, joka saapuu vuosien jälkeen kotiinsa hakemaan sukulaisiaan ja pitääkseen yllä isänsä nimeä. Hän joutui lentokoneonnettomuuteen Himalajalla pikkupoikana ja pelastettiin mystiseen K’un-Lunin kaupunkiin. Siellä hänestä kasvoi munkki, taistelumestari ja lopulta kaupungin suojelija Iron Fist. Iron Fist pitää hallussaan maagisia voimia ja hänen tehtävänsä on tuhota K’un-Lunin vihollinen, mystinen rikollisjärjestö Hand.

Marvelin tv-studiossa tehdään sarjoja nyt kovaa tahtia. Disneyn omistama Marvel tekee tv-sarjoja yhteistyössä pääasiassa ABC:n kanssa, sekin Disneyn omistama.

Marvelin ja Netflixin yhteistyö alkoi Daredevilin omalla sarjalla keväällä 2015 ja on jatkunut nopeasti Jessica Jonesin ja Luke Cagen omilla sarjoilla. Juju on siinä, että sankarit asuvat samassa maailmassa ja sarjoissa viitataan toisiinsa. Iron Fist täydentää nelikon, joka seuraavaksi saa yhteisen sarjansa nimeltään The Defenders.

Tänä vuonna Netflixiltä tulee yhteensä kolme Marvel-sarjaa. Iron Fistiä seuraa The Defenders ja loppuvuodesta The Punisher.

Samaan aikaan käynnissä tai tulossa on monta muutakin sarjaa. S.H.I.E.L.D. Agentit jatkuu ABC:llä, Legion alkoi juuri Foxilla ja tekeillä ovat ainakin Inhumans, Cloak and Dagger ja Runaways. Sekä lisää kausia Netflixin sarjoihin.

Marvelin tv-osastolla on otettu mallia sen elokuvaosastosta. Marvelin elokuvaosastoa johtaa Kevin Feige. Hän on onnistunut tekemään miljardibisneksen Avengersin ympärille rakennetusta elokuvaperheestä. Samaa tekee yhtä suurella menestyksellä Kathleen Kennedy Lucasartsissa Star Wars -elokuville. Sekin on Disneyn omistuksessa. Tv-yksikön toimintaa on haluttu viedä samaan suuntaan. Jeph Loeb johtaa Marvelin tv-yksikköä. Hänellä ei ilmeisesti ole kuitenkaan samanlaista valtaa kuin Feigella.

Ehkä pitäisi olla.

Disneyn rajattomista resursseista huolimatta Iron Fistin ongelmista osa johtuu nimittäin varmasti tuotantojen ruuhkautumisesta. Sarjaan ei ole yksinkertaisesti voitu keskittyä samalla intensiteetillä kuin esimerkiksi ensimmäiseen Daredevil-kauteen.

Käsikirjoitus on pahasti levällään. Alussa tekijöillä on suuria vaikeuksia kertoa katsojille, kuka kukin sarjassa on. Sarjan edetessä ei käy kunnolla selväksi, miksi henkilöt toimivat, kuten he toimivat. Lopussa yhdenkään hahmon kaari ei saa kunnollista tyydyttävää päätöstä.

Yksi syy tähän käsikirjoituksen hajanaisuuteen on luultavasti sarjan pituus. Netflix on ottanut tavaksi tehdä osasta sarjojaan kolmentoista jakson mittaisia. Se on ihan liikaa Iron Fistin ohuelle tarinalle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kolmentoista jakson mittaa aiheuttaa Marvelille ongelmia. Daredevilin toisella kaudella ja Luke Cagen ensimmäisellä kaudella oli molemmissa jo selvää tyhjäkäyntiä. Luke Cagessa etenkin poliitikko Mariah Dillardin juonta venytettiin tylsäksi. Daredevilissä käynnistettiin sivujuonia, jotka jäivät lopulta orvoiksi.

Iron Fistissä nämä ongelmat ovat moninkertaistuneet. Sisältöä ei ole kolmeentoista jaksoon. Ratkaisuna tarinaa on yritetty venyttää. Ensin keskeisille henkilöille keksitään juonenkäänteitä toisensa perään,tavalla joka käy lopussa naurettavaksi. Toiseksi, mukaan tuodaan yllättäen uusia henkilöitä, joista ei jaksa innostua. Kerronnasta puuttuu punainen, tai edes minkään värinen, lanka. Sarja on joukko keskenään irrallisilta tuntuvia tapahtumia ja kohtauksia.

Näyttelijöillä on suuria ongelmia sarjassa. Paljastamatta juonta voi sanoa, että yksi Iron Fistin masentavimmista puolista on se, miten sarja onnistuu pilaamaan Marvelin tv-sarjojen kaksi erinomaista naishahmoa.


Claire Temple on Marvelin Netflix-sarjojen tärkeimpiä hahmoja. Ensinnäkin hän sitoo erilliset sankarit osaksi samaa maailmaa. Lisäksi hän on sarjojen omatunto ja moraalinen sydän. Rosario Dawson on esittänyt Claire Templeä tähän asti erinomaisesti. Nyt hän tekee parhaansa joutuessaan toistelemaan latteita repliikkejä kohtauksissa, jotka eivät ole hänen hahmolleen luontevia.

Toinen on Madame Gao (Wai Ching Ho), salaperäinen ja pelottava rikollisjohtaja. Gaon kohtaukset Wilson Fiskin (Vincent D’Onofrio) kanssa Daredevilin ensimmäisellä kaudella olivat mestarillisia näytteitä kauhun tasapainosta ja siitä, miten voiman osoittaminen ei edellytä kuin vihjailua. Tämä jännite kadotetaan nyt ja Madame Gaon mystiikka hälvenee.

Kaikkein pahin epäonnistuminen on kuitenkin itse Iron Fist, Finn Jones. Jones-parka kalpenee muiden Marvel-sarjojen pääosien rinnalla. Hän ei löydä hahmostaan oikein mitään syvyyttä ja jää kiukuttelevaksi pojaksi.

Finn Jones oli hyvä Game of Thronesissa Loras Tyrellin roolissa. Todennäköisesti siksi, että Loras oli aivan loppua lukuun ottamatta niin yksiulotteinen, ja hänen yksi tyylinsä sopi Jonesille hyvin.

Iron Fistin tapaista hahmoa ei yksinkertaisesti ole helppo tuoda kuvaruutuun. Katsotaan vähän laajempaa kuvaa.

Elokuvissa Marvelin sankarit seikkailevat koko ajan kosmisemmiksi muuttuvissa mittakaavoissa. Esimerkiksi elokuvissa Avengers ja Guardians of the Galaxy sankarit taistelevat maailmoja tuhoavia pahiksia vastaan.

Marvelin tv-sarjoissa sen sijaan ollaan kirjaimellisesti katutasolla. Sankarit hakkaavat huumediilereitä ja ihmiskauppiaita.

Daredevil taistelee ensimmäisellä kaudellaan perinteistä rikollista liikemiestä Wilson Fiskiä vastaan. Luke Cagella on vastassaan huumerikollisia ja korruptoituneita poliitikkoja. Vaikka Jessica Jonesissa mennään syvemmille vesille mielen hallintaan, fokus on tiukasti ihmisessä. Daredevil sukelsi sarjakuva-altaan mystiseen syvään päätyyn kunnolla vasta toisella kaudella, kun hahmo ja sen maailma oli ensin rauhassa rakennettu.

Luke Cage ja Jessica Jones ovat saaneet voimansa tieteen keinoin, Daredevil onnettomuudessa.

Entä Iron Fist? Hän on rikas amerikkalainen tyyppi, josta tulee munkki ja joka saa mystisiä taisteluvoimia toisessa ulottuvuudessa, jota asuttavat kung fua treenaavat tiibetiläiset. Sen jälkeen hän lähtee tappelemaan roistoja vastaan New Yorkin kaduille.

Tämä ei ole helppo konsepti kertoa tai ylipäätään myydä tv-katsojille. Hahmo ja sen taustatarina ovat vaarallisen typeriä, jopa supersankarien mittapuulla.

Kun Iron Fistin vinksahtanutta mystiikkahuuruilua tuodaan televisioruutuun, olennaista olisi tehdä taisteluista näyttäviä. Olemme elokuvien ja tv-sarjojen katsojina sellaisia, että jos meininki näyttää hienolta, olemme valmiita antamaan paljon anteeksi. Ne voisivat toimia korkealentoisemman meiningin maadottajina.

Mutta taistelut eivät ole näyttäviä, meininki ei näytä hienolta, eikä niillä maadoteta mitään mihinkään.

Tässä muiden Marvel-sarjojen perintö muuttuu painolastiksi Iron Fistille. Daredevil oli monella tapaa käänteentekevä tv-sarja. Yksi monista asioista, jotka tekivät Daredevilin ensimmäisestä kaudesta niin pysäyttävällä tavalla uudenlaisen tv-sarjan, olivat taistelukohtaukset.

Daredevil onnistui mahdottomassa. Sen taistelukohtauksissa todelliset näyttelijät ja stunt-miehet esittävät lähes loputtomasti mätkimistä kestäviä sarjakuvahahmoja. Tämä tehtiin uskottavan ja kiinnostavan näköisesti.

Iron Fistissä ei ole mitään tästä. Sarjan taistelut ovat mitäänsanomattomia. Tämä on sen suurimpia ongelmia. Tämän pitäisi olla koko Marvelin maailman komeinta kamppailulajibalettia. Ainoa taistelukohtaus, joka nousee Marvelin Netflix-sarjojen tasolle, on Miguel Sapochnikin ohjaamassa jaksossa nähtävä käytävätappelu. Käytävätappeluista on tullut Marvelin Netflix-sarjojen yksi tavaramerkki.

Jotain sarjan käsikirjoittamisesta, ohjauksesta ja tuotannosta kertoo se, että kyseisessä jaksossa ei oikein millään muulla tavalla näy, että sen ohjannut mestarillinen Miguel Sapochnik. Hänet palkittiin Emmyllä Battle of the Bastards -jakson ohjauksesta Game of Thronesin edelliselle kaudelle.

Iron Fist on lisäksi myös ideologisesti hyvin ongelmallinen hahmo.

Iron Fist -tv-sarjaa on jo syytetty kulttuurisesta valkopesusta. Syystäkin. Sarja kertoo vanhan kolonialistisen fantasian. Valkoihoinen eurooppalainen – tässä Yhdysvallat on vain eurooppalaisuuden etäispesäke – tulee ja ottaa haltuunsa vieraan kulttuurin. Tällä kertaa se on K’un-Lunin kulttuuri, orientalistinen yhdistelmä Tiibetin mystiikkaa ja kiinalaista kungfuta.

Tämä ideologinen painolasti – tai no, sanotaan suoraan että kulttuurikliseiden eksploitaatio – oli siis jo osa samannimistä sarjakuvaa, johon Iron Fist perustuu.

Nyt tv-sarjaa on syytetty siitä, että Danny Randista olisi pitänyt tehdä aasialainen. Tv-sarjassa olisi pitänyt joidenkin mielestä käyttää mahdollisuus korjata sarjakuvan kolonialistinen asenteellisuus.

Mielestäni tv-sarja perustelee kyllä sen miksi näin ei tehty. Jos se olisi tehty, koko perusasetelma Dannyn paluusta ja kamppailusta identiteettinsä kanssa olisi ollut paljon vaikeampi perustella katsojille. Hänen piti käydä vieraassa kulttuurissa, palata sen jälkeen omaan alkuperäiseen kulttuuriinsa ja ymmärtää, että hänestä on tullut oikeastaan vieras omassa kulttuurissaan.

Mutta ihonväri ei ole ainoa tapa tehdä kolonialistista valkopesua. Iron Fistin kulttuurilliset ongelmat ja rasismi ovat pintaa syvemmällä.

Kun Iron Fist -sarjakuvan aika härskiä eksploitaatiota lähdetään tekemään nykyaikana tv-sarjaksi, on oikeastaan vain kaksi vaihtoehtoa. Joko ”mystinen itä” täytyy vetää överiksi ja tehdä rehellistä Fu Manchu -kitschiä. Tai sitten ”itä” pitää ottaa vakavasti ja yrittää tehdä K’un-Lunin kulttuurista vähintään autenttisen oloista.

Sarjan tekijät ovat valinneet autenttisuuden. Tämä näkyy yksityiskohdissa. Esimerkiksi siinä, että Danny lausuu todellista buddhalaista mantraa, niin sanottua kuuden tavun mantraa. Jos ei-buddhalainen ihminen on joskus buddhalaisen mantran kuullut, se on mitä todennäköisimmin juuri tämä. Se on siis tekijöiden viesti katsojalle: ”Olemme tosissamme”.

Toinen esimerkki on, että Danny tekee todellisia liikkeitä kamppailulajeista ja tai-chistä. Ne ovat aloittelijoiden liikkeitä, eli juuri sellaisia, joita mahdollisimman monilänsimaalainen katsoja saattaisi tunnistaa autenttisiksi.

Kolmas esimerkki ovat Dannyn suuhun sijoitetut ”viisaudet”, joissa sekoittuvat buddhalainen opetus ja newage-tyylinen yleishenkisyys. Jos tuntee lähdemateriaalin, ne ovat aika kiusallista kuultavaa.

Iron Fistin maailmankuva ei hyväksy edes tätä sarjassa rakennettua muka-autenttista versiota mystisestä idästä. Tämä on sarjan todellinen valkopesuoperaatio, sen ytimessä piilevä aito rasismi.

Iron Fistin, kuten kaikkien Marvelin Netflix-sarjojen omantunnon ääni on rusikoituja sankareita toistuvasti paikkaava sairaanhoitaja Claire Temple. Hän sanoo Iron Fistin avainlauseen: "Maailma on monimutkaisempi kuin munkit luulevat."Tämä vähättelevä asenne näkyy sarjan kuvassa meditaatiosta sekä opettaja-oppilas-suhteesta.

Sarjassa meditaatio on kummallisen oloista puuhaa. Kun Danny meditoi New Yorkissa, näemme hänen mielensä sisään. Hän palaa tilanteeseen,jossa hän meditoi jossain vuoristossa. Ilmeisesti K’un-Lunissa. Eli meditoidessaan hän muistaa, miten hän meditoi aikaisemmin jossain muualla.

Tämä ei ole se, mitä meditaatiossa tehdään. Ennen kaikke on vaikea nähdä, miten tästä olisi kenellekään mitään hyötyä.

Ehkä siitä ei Dannylle ole mitään hyötyä ollutkaan. Jää nimittäin epäselväksi, missä määrin Danny oikein on meditoinut, tai jos on meditoinut, mitä hän on siitä saanut. Dannylla on suuria vaikeuksia olla suuttumatta sarjan alusta asti. Hän on sarjan loppuun asti kuin kiukutteleva kakara.

Claire sanoo Dannylle tämän olevan sen verran kiukkuinen ihminen, että hän tarvitsee ammattiapua ja paljon.

Toinen ongelma on kysymys opettajaan luottamisesta.

Opettajan ja oppilaan välinen suhde on keskeinen sekä buddhalaisuudessa että aasialaisissa kamppailulajeissa. Iron Fistissä tämä suhde on aina kieroutunut. Sarjassa ei ole yhtäkään tervettä ja normaalia opettajan ja oppilaan välistä suhdetta. Sarjan henkilöt ”kasvavat ihmisinä” kun he rimpuilevat irti opettajistaan, jotka ovat kaikki vähintäänkin itsekkäitä manipuloijia, pahimmillaan piruja pyhissä kaavuissa.

Iron Fistin tarinan sanoma on ”Minä päätän, mikä on tehtäväni”. Dannyn ristiriita oli siis se, onko hän Danny vai Iron Fist. Hänen ratkaisunsa on – minä itse päätän, kumpi olen. Kuin se kiukutteleva pikkulapsi, hän sanoo ”minä itte”.

Tämä on ihan yhtä pahaa kulttuurirasismia kuin sankarin ihonväri tai etnisyys. Vain länsimainen maailmankuva on totta ja vain se voi ratkaista ongelmamme.

Lopuksi on katsottava vielä sitä, miksi Dannysta tulee Iron Fist. Jälleen kerran Claire Temple kertoo totuuden. Hän sanoo Dannylle, että kun tämä menetti lapsena vanhempansa, hän sai trauman. Nyt Danny pitää sen synnyttämää vihaa sisällään. Jos Danny ei käsittele sitä, hän pystyy vain tuhoamaan.

Supersankareilla on jo perinne siitä, miten he käyvät idän mystisessä opissa käsittelemässä omaa olemistaan määrittelevää traumaa.

Kaksi mallia tästä ovat Batman ja Hulk.

Batman Begins -elokuvassa Bruce Wayne (Christian Bale) on Ra’s al Ghulin (Liam Neeson) opissa Himalajan vuoristossa. Mystisten sotureiden koulussa hän oppii käsittelemään traumaansa vanhempiensa menettämisestä ja tekemään siitä voimansa. Lepakko on tämän trauman symboli, josta tulee myös Batmanin voiman symboli.

Toinen Bruce, eli Bruce Banner (Edward Norton), opettelee The Incredible Hulk -elokuvassa aasialaisen opettajan johdolla meditaatiota ja hengitystekniikoita pitääkseen vihreäihoisen hirviön kurissa. Hän yrittää käsitellä omaa traumaattista salaisuuttaan pitämällä sen piilossa.

Itä opettaa Bruce Waynelle, miten hänen traumastaan tulee hänen voimansa ja Brucesta tulee Batman.

Itä opettaa Bruce Bannerille, miten hän voi hoitaa traumansa ja Brucesta ei tule Hulkia.

Itä ei opeta Danny Randille yhtään mitään hänen traumansa käsittelemisestä.

Tämä on hullunkurista, sillä Iron Fistin pitäisi olla Marvelin hahmoista juuri se, jonka sydämessä mystisen idän liekki palaa kirkkaimpana.

Idästä ei ole apua. Se aiheuttaa vain ongelmia. Dannylle jää ratkaisuksi vain ohje, jonka Claire Temple, sairaanhoitaja, länsimaisen lääketieteen ja rationaalisuden ääni hänelle antaa.

Lopeta hömpötys ja hakeudu hoitoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Sarjakuvat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tulli takavarikoi bitcoineja, virtuaalirahat siirrettiin viranomaisten bitcoin-lompakkoon

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Tällainen on sisältä Kallion uusi elokuvateatteri Riviera – leffaan pääsee jo tänä viikonloppuna

 4. 4

  Nyt puhuu kääntäjä, joka suomensi Mötley Crüe -konsertin upeasti Ylelle: ”Tein käännökset vähän ilkeyksissäni, koska genre ansaitsee näpäytystä”

 5. 5

  Nämä olivat poliisin ampumien miesten viimeiset sanat

 6. 6

  Mean Girls on ehkä maailman paras elokuva, ja nyt siitä tulee myös peli

 7. 7

  Maailman kallein olut pakattiin kuolleeseen eläimeen, ja pullo löytyy Helsingistä – kierros kalleimpien juomien Helsingissä

 8. 8

  Kummeli oli niin epäkorrekti, että nyt huimaa – menisikö juutalaishuumori enää läpi?

 9. 9

  Cinderella-elokuvan paha äitipuoli Cate Blanchett raivostui tv-haastattelijan ystävällisistä kysymyksistä

 10. 10

  Pikatestissä Pauligin uusi kahvila, joka tuli Kluuvin kauppakeskukseen: kiitämme myöhäistä aukioloa

 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Supersuosittu nuortensarja Skam loppuu – pian alkava neljäs kausi jää viimeiseksi

 3. 3

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 4. 4

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 5. 5

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 6. 6

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 7. 7

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 8. 8

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 3. 3

  Näin ex-perussuomalaisten Sininen tulevaisuus -puoluenimelle kuittaillaan internetissä

 4. 4

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 5. 5

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 6. 6

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 7. 7

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 8. 8

  Kesän jättikonserteissa korostuu tukeva makkaraperunarock – Suurimmille kiertueille Suomi ei ole tarpeeksi kiinnostava

 9. 9

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 10. 10

  Ravintola-arviossa Suomenlinnan Bastion, joka saa kriitikolta vain kaksi tähteä – ”Ankeutta, välinpitämättömyyttä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

 2. 2

  Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille

 3. 3

  Oletko grillannut aina väärin? Kemisti kertoo, miten paistat täydellisen pihvin

 4. 4

  Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

 5. 5

  Kaupunkiympäristön tuhoaminen pyöräilyn varjolla on lopetettava – Jos ei voi ajaa nykyisiä pyöräteitä pitkin, niin ei ole pakko ajaa ollenkaan

 6. 6

  Luonnonvastaisista, sairaista koiraroduista pitää päästä eroon

 7. 7

  Turvapaikanhakijat siivoavat Suomessa kouluja ja urheilutiloja parin euron tuntipalkoilla – Kaupunkien hankintajohtajat myöntävät, että työehtojen valvonta on vaikeaa

 8. 8

  Isisin kasvualue on nyt Kaakkois-Aasia, kun kasvunäkymät Lähi-idässä ja Afrikassa heikkenevät

 9. 9

  HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

 10. 10

  Stand-up-koomikko Iikka Kivi katuu höyrähtämistään Halla-ahon ajatuksiin – ei voi olla ”vähän kuin ilta- tai viikonloppunatsi”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

 2. 2

  Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

 3. 3

  Luonnonvastaisista, sairaista koiraroduista pitää päästä eroon

 4. 4

  Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen

 5. 5

  Stand-up-koomikko Iikka Kivi katuu höyrähtämistään Halla-ahon ajatuksiin – ei voi olla ”vähän kuin ilta- tai viikonloppunatsi”

 6. 6

  Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi

 7. 7

  Pariskunta muutti kaupungista maalle, hankki eläinlauman ja ryhtyi tuottamaan ruokaansa itse – ”Ensimmäisessä teurastuksessa seisoin nurkan takana sormet korvissa”

 8. 8

  Putken rikkoutuminen puski tulikuumaa höyryä Helsingin ydinkeskustassa – julkisen liikenteen erikoisjärjestelyt jatkuvat vielä maanantaina

 9. 9

  Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

 10. 10

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

 2. 2

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

 5. 5

  Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

 6. 6

  Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

 7. 7

  Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

 8. 8

  Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

 9. 9

  HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

 10. 10

  Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

 11. Näytä lisää