Valikko

Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

”He ovat nössöjä (pussies).”

Näin toteaa minulle kuuluisa amerikkalaisnäyttelijä Shia LaBeouf Helsingin Kiasma-museossa.

Nössöillä hän viittaa Donald Trumpia kannattaviin nettitrolleihin, jotka ovat vainonneet häntä jo kuukausikaupalla Yhdysvalloissa.

Ja tekevät sitä nyt Suomessa. Eivätkä vain netissä, vaan ihan livenä. Trump-mieliset nuoret miehet ovat aiheuttaneet häiriötä viime päivinä Kiasmassa niin paljon, että asia nousi uutiseksi ulkomaillakin.

Mistä on kyse?

Trumpia tukevalla netin äärioikeistoliikkeellä, niin kutsutulla ”alt-rightillä”, on ollut vuodenvaihteesta lähtien yksi tietty kohde: Shia LaBeouf. Häntä oikeistotrollit kiusaavat ja häiriköivät aina kun siihen tulee tilaisuus.

Tilaisuuksia riittää. LaBeouf on aivan poikkeuksellisen paljon esillä julkisuudessa.

LaBeouf on paitsi Transformers- ja Nymphomaniac-elokuvista tuttu tähtinäyttelijä, myös performanssitaiteilija. LaBeoufin, suomalaisen Nastja Säde Rönkön ja brittiläisen Luke Turnerin muodostaman taiteilijatrion esitykset ovat herättäneet runsaasti huomiota viime vuosina.

Eniten huomiota on saanut alkuvuodesta Yhdysvalloissa alkanut He Will Not Divide Us -projekti. Se on presidentti Trumpia vastustava performanssi, joka on muuttanut muotoaan moneen kertaan.

Projekti alkoi New Yorkissa livekameralähetyksenä. Ihmiset saivat osoittaa sille tukemansa menemällä kameran eteen toistamaan teoksen nimeä. Trump-mieliset trollit ottivat sen välittömästi silmätikukseen, ja kameran edessä alkoi tapahtua outoja asioita.

Kamera siirtyi paikasta toiseen, mutta häiriköinti jatkui – jopa ”salaisessa” paikassa. Nyt He Will Not Divide Us on tauolla. Täältä voi lukea kertauksen Nytin seuraaman teoksen vaiheista.

Mutta nyt LaBeouf, Rönkkö ja Turner ovat Suomessa uuden performanssinsa kanssa.

Idea on, että koko kolmikon kanssa pääsee juttelemaan Helsingin Kiasmassa kuka tahansa.

Kiasmaan pystytetyssä mökissä on suora videoyhteys jokaiseen heistä, aina museon ollessa auki. Kolmikolle voi puhua ja he vastaavat kirjoittamalla.

Fyysisesti taiteilijat ovat tiettävästi Lapissa eri mökeissä, joiden sijaintia ei ole kerrottu. ARS 17 -näyttelyyn kuuluva teos on nimeltään #Alonetogether. HS vieraili mökissä teoksen avajaispäivänä, reportaasi siitä täällä.


Kiasman mukaan teos kertoo muun muassa läsnäolon käsitteen muutoksesta ja ihmisen tarpeesta kohdata toinen ihminen. Donald Trumpin politiikan kanssa #Alonetogetherilla ei ole mitään tekemistä.

Mutta luonnollisesti Trump-trollit ovat huomanneet arkkivihollisensa uuden projektin.

Yhdysvaltain alt-rightin ”pesäpaikka” on anonyymi 4Chan-foorumi, jota Suomessa vastaa lähinnä Ylilauta-sivusto. #Alonetogetherista on siellä pitkä ketju. Siellä ehdotellaan erilaisia häiriköinti- ja ilkivaltatempauksia teosta kohtaan.

Ja sellaisia on ollutkin. Ketjusta löytyy kuva- ja videomateriaalia, joissa näkyy #Alonetogetherin trollausta paikan päällä Kiasmassa.

Todistusaineistoa on helppo saada, koska mökissä voi ottaa kuvia ja videoita. Lisäksi #Alonetogether -teos pyörii suorana livestreamina netissä: Kiasman sivulla näkyy jatkuvasti kamerakuvaa mökin ulkopuolelta. Sen päällä näkyvät myös taiteilijoiden tekstikeskustelut reaaliajassa.

Livekuvassa on nähty mökin ympärillä parveilevia nuoria miehiä (tai poikia) mukanaan alt-rightin tunnusmerkistöä: Trumpin punaisia Make America great again- eli MAGA-kampanjalippiksiä tai Pepe-sammakolta, alt-rightin ”maskotilta”, näyttäviä naamareita.

Laaja juttu alt-rightista ja sen symboleista löytyy täältä. Monille alt-right on aidosti äärioikeistolainen tai rasistinen liike, osalle jonkinlainen suuri mauton vitsi. Useimmiten nämä sekoittuvat.

Pääosin Trump-fanit yrittävät saada LaBeoufia ärsyyntymään livelähetyksessä, mutta he ovat häiriköineet myös muita näyttelyvieraita.

Oikeistotrollien isompi suunnitelma on paikallistaa LaBeoufin mökin sijainti Lapista.

Yhdysvalloissa alt-right-väki löysi salaiseen paikkaan pystytetyn He Will Not Divide Us -lipun, vaikka livelähetyksessä ei näkynyt kuin lippu ja pläntti taivasta. He paikallistivat sen muun muassa lentokoneiden reittejä tutkimalla.

Suomessa jotkut yrittävät nyt toistaa temppua. Oikeaa paikkaa etsitään esimerkiksi livelähetyksessä näkyviä puupintoja ja netistä löytyviä mökkikuvia vertailemalla.

LaBeoufin ja trollien mittelö on ollut jo pitkään kansainvälinen uutinen, ja nyt Suomi on tullut siihen mukaan.

Pari päivää sitten esimerkiksi BBC:n reportteri haastatteli joitakin suomalaisia alt-right-henkilöitä Kiasmassa. Videolla anonyymeinä ja kasvot sumennettuina esiintyvät nuoret miehet sanoivat kiusaavansa LaBeoufia esimerkiksi ”meemien takia.”

Yksi tavoite on heidän mukaansa saada performanssi loppumaan ennen aikojaan. #Alonetogetherin on tarkoitus olla Kiasmassa kuukauden ajan.

Onko ilmiö vaikuttanut Kiasman toimintaan?

Kiasman johtaja Leevi Haapala ei kommentoi tarkkaan museon ja #Alonetogether-teoksen turvatoimia. Hän sanoo kuitenkin, että vartiointia on ”tehty näkyvämmäksi” kuin mitä se alkuun oli.

Hän vahvistaa myös, että paikalla on käynyt ihmisiä, jotka ovat lietsoneet vihapuhetta sekä häiriköineet taiteilijoita ja näyttelyvieraita. Vartijat ovat ohjanneet useamman häirikön pois paikalta.

”Aivan teoksen ensimmäisenä päivänä tätä tapahtui eniten, mutta kun vartioinnin näkyvyyttä lisättiin, tilanne helpottui huomattavasti”, Haapala sanoo.

”Museon tehtävänä on luoda kaikin tavoin turvallinen kohtaamispaikka teoksen katsojille.”

Haapala korostaa Kiasman sanoutuvan aktiivisesti irti vihapuheesta.

Entä mitä mieltä LaBeouf, Rönkkö ja Turner itse ovat häiriköinnistä – ja kohtalostaan netin äärioikeiston silmätikkuina?

Sitä on tässä tapauksessa harvinaisen helppo kysyä. Ei muuta kuin Kiasmaan ja mökkiin piipahtamaan.

Tiistaina puolenpäivän aikaan museossa on jo kohtuullisesti vieraita. Vartija seisoo passissa #Alonetogether-mökin luona. Pepe-naamareita tai vastaavia ei nyt näy.

Mökissä on ahtautuneena muutama vierailija. He kertovat pitäneensä siellä LaBeoufin, Rönkön ja Turnerin kanssa tanssibileet Macarenan tahtiin. Kuulostaa hauskalta – nyt vien kuitenkin jutunaiheet vähän vakavammille raiteille.

Onko täällä käynyt oikeistotrolleja häiriköimässä? siis samanhenkisiä tyyppejä, jotka ovat riivanneet He Will Not Divide Us -teosta?

”On välillä”, Rönkkö kirjoittaa.

Taiteilijat eivät mökissä puhu vieraille, vaan heidän vastauksensa ilmestyvät kirjoitettuna tekstinä videoyhteyden päälle. Ilmeisesti he näpyttelevät läppäreitä.

Miltä se tuntuu?

”Olen ok”, LaBeouf kirjoittaa.

”Haistakoot vitun (fuck em)”, hän lisää heti perään kasvot peruslukemilla.

”Surullista kai”, Rönkkö kirjoittaa.

”Täällä kävi jotain äärioikeistotyyppejä, jotka häiritsivät ihmisiä, mutta vartijoilla on onneksi nollatoleranssi niitä kohtaan”, Turner kertoo.

”Olen vähän yllättynyt että ihmiset jaksavat käyttää aikaansa ja energiaansa sellaiseen”, Rönkkö kirjoittaa.

”He ovat surullisia, yksinäisiä ja katkeria. Me yritämme ottaa yhteyttä. Jos he tulevat tänne olemaan vihaisia, se on heidän oikeutensa. Me heitämme rakkautta ympäriinsä siitä huolimatta. Se on meidän roolimme”, LaBeouf kirjoittaa.

”Jotkut ihmiset jotka elävät netissä, vaikuttavat uskovat ettei heidän teoillaan ole vaikutusta ulkomaailmaan”, Turner pohtii.

Odotitteko tällaista tapahtuvan #Alonetogether-teoksen kanssa? Suomessa vieläpä?

”Kyllä”, LaBeouf vastaa.

”Kyllä, koska se oli jo käynnissä kun aloitimme tämän projektin”, Rönkkö kirjoittaa He Will Not Divide Us -teokseen viitaten.

Uskotte kuitenkin kestävänne kaiken?

”Kyllä, olemme kestäneet sitä koko vuoden. Se on osa työtä – vaikea ja usein epämukava osa – mutta osa nyky-yhteiskunnan todellisuutta. Mutta se, että valtaosa ihmisistä jakaa meidän optimismimme, vilpittömyytemme ja empatiamme, on erittäin rohkaisevaa”, Turner kirjoittaa.

”On myös surullista, kuinka nuoria suurin osa heistä on. Jotain 15-vuotiaita”, Rönkkö kirjoittaa alt-right-trolleihin viitaten.LaBeouf on samaan aikaan alkanut kirjoittaa pitkää kulttuurianalyysiä – ilmeisesti pointtinaan kertoa, mikä hänen mielestään on koko alt-right-ilmiön taustalla.

”Yksinäisiä katkeria ihmisiä kaikkialla, sitä postmodernismi antoi meille. Me kaikki kasvoimme kyynisen ajattelutavan kanssa. 90-luvun kulttuuri: Radiohead, Nirvana, Bret Easton Ellis, Barthes, Jeff Koons, Tarantino. Kaikki se puhutteli meitä....” Tekstiä ilmestyy ruudulle nopeaan tahtiin ja välillä sitä on hankala kääntää suomeksi.

”Sitten tuli 2000-luku ja pieniä muutoksia alkoi tulla yhä enemmän. David Foster Wallacen kaltaisten kirjailijoiden uudelleenarviointi...”

”Uusi vilpittömyys elokuvissakin, kuten Wes AndersoninRushmoressa’ ja ’Life Aquaticissa’, Gondryn ’Eternal Sunshinessa’, hyvin erilaista paskaa kuin minkä parissa me kasvoimme. Ironia, epätoivo ja kyynisyys korvattiin jollain, joka oli samaan aikaan yhä kyynistä ja ironista, mutta jossa oli kuitenkin ymmärrys siitä miten maailma toimii. Postmodernismin aikaan oli tilaa vain emansipatorisille liikkeille...”

Näyttelyvieraat, jotka olivat mökissä ennen minua tanssibileitä pitämässä, ovat jääneet seuraamaan keskustelua. Pahoittelen että vein jutut näin syville tasoille.

Taiteilijat kuulevat ja näkevät mitä mökissä tapahtuu, mutta eivät sitä, mitä toiset heistä kirjoittavat.

”Mitä muut sanovat?” Rönkkö kysyy.

En osaa vastata hänelle mitään. LaBeoufin yhä jatkuvassa tekstivirrassa vilahtelee ”mikronarratiivien” ja ”kaksoissidosten” (double bind) kaltaisia akateemisiä termejä.

”Tulee aika diippiä juttua”, yksi toisista mökissä olijoista sanoo suomeksi. Rönkkö hymyilee.

Turner kirjoittaa hyvän tiivistyksen tilanteesta:

”On uskomatonta, kuinka nopeasti tämä projekti voi siirtyä Macarenasta MAGAan.”

Mökissä nauretaan.

Rönkkö vakavoituu vielä häiriköintiaiheeseen liittyen. Hän kuvailee, kuinka mökkiin ärsyttämään tulleet alt-right-trollit tuhoavat muidenkin vieraiden fiilikset.

”Kukaan ei halua jäädä, koska ilmapiiri on niin myrkyllinen.”

LaBeouf on siirtynyt pohdiskelussaan yksinäisyyteen ja rakkaudettomuuteen yhteiskunnassa.

”Yksinäisyys on länsimaiden viimeisin tabu”, hän kirjoittaa.

LaBeouf on tullut tunnetuksi äkkipikaisuudestaan. Esimerkiksi He Will Not Divide Us -projektin alkuvaiheissa hän joutui käsirysyyn suorassa lähetyksessä. Siksi trolleille onkin suurta hupia yrittää provosoida LaBeoufia.


Kysyn taiteilijoilta, ovatko he vihaisia häiriköille? Suututtaako heitä?

Rönkkö kirjoittaa tuntevansa lähinnä surua ja sääliä heitä kohtaan.

Turneria enemmän huvittaa:

”Onhan se hassua nähdä joku MAGA-hatussa Suomessa. Ja kun kysyy, mitä se hattu heille tarkoittaa, he eivät osaa vastata.”

LaBeoufin vastaukset vaihtuvat yksioikoisemmiksi.

”Vihaan kiihkoilijoita (bigots). Vihaan vihaa.”

”Minulla on myös ongelmia itsehillintäni kanssa. Opettelen.”


Entä tuntevatko taiteilijat olevansa turvassa Lapin-mökeissään? Mitä mieltä he ovat ylilautalaisten suunnitelmista paikallistaa heidät, kuten He Will Not Divide Us -lipulle tehtiin Yhdysvalloissa?

”He ovat nössöjä. Internet-nörttejä”, LaBeouf kirjoittaa naama yhä peruslukemilla.

”Hei, tuo ei ollut kivasti sanottu”, eräs mies mökissä sanoo.

Kovin huolestuneilta tai ahdistuneilta taiteilijat eivät kaikkiaan vaikuta.

”Eivät he kasvotusten yritä mitään”, LaBeouf toteaa häiriköistä.

”Koulutan poroarmeijaa suojelemaan minua. No ei sentään”, Rönkkö kirjoittaa hymyillen.

”Joo, ei näy MAGA-hattuja täällä”, Turner kirjoittaa.

Viimeisen sanan saa LaBeouf, ennen kuin hyvästelen kolmikon:

”Luota ihmisiin, usko ihmisten hyvyyteen.”

Mökistä poistuttuani tunne ei ole se, että olisin ollut haastattelemassa kolmea taiteilijaa – vaan että olen ollut osa performanssia. Ehkä LaBeoufille lällättävät oikeistotrollitkin ovat osa sitä, ilman että he sitä edes tajuavat.

Ehkä he ovat niitä, joita trollataan.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Taide
 • Donald Trump
 • Äärioikeisto
 • Näyttelyt
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 3. 3

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 4. 4

  Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät

 5. 5

  16-vuotias Tuure Boelius nousi tähdeksi tubettajana, valittiin Vuoden homoksi – ja pettyi pahasti Suomen mediaan

 6. 6

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 7. 7

  Jussi Halla-aho ennusti prikulleen Suomen kammottavan tulevaisuuden

 8. 8

  Operaatio Angry Birds: Poliisi iski kukkotappeluihin suomalaispelin nimissä USA:ssa

 9. 9

  Nyt trendaa koirakyykky: kesän hupaisimmassa somehaasteessa koira napataan syliin ja kyykätään kuin viimeistä päivää – tältä se näyttää

 10. 10

  Ihmiskunta elää hyvin mahdollisesti jonkun muun luomassa simulaatiossa, sanovat johtavat tiedeihmiset – mitä siitä pitäisi ajatella?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 3. 3

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 4. 4

  Supersuosittu nuortensarja Skam loppuu – pian alkava neljäs kausi jää viimeiseksi

 5. 5

  Emma Kantanen löysi Pekingistä lesboyhteisön ja piirsi kokemuksistaan sarjakuvan: ”Vaikka Kiinassa sensuroidaan verkkoa, piirit löytyivät yllättävän nopeasti mobiili-somesta”

 6. 6

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 7. 7

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 8. 8

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 9. 9

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 10. 10

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 2. 2

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 3. 3

  Näin ex-perussuomalaisten Sininen tulevaisuus -puoluenimelle kuittaillaan internetissä

 4. 4

  Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

 5. 5

  Emma Watson piilotti The Handmaid’s Tale -romaaneja ympäri Pariisia: tästä on kyse Hollywood-tähden tempauksessa, joka on jatkunut jo kuukausia

 6. 6

  ”Kaikkien aikojen sarjakesä!” ”Täynnä toivottuja uutuuksia!” Tai sitten ei – Tässä tv-kanavien tiedotteet käännettynä selkokielelle

 7. 7

  Mies varasti amputoidun varpaan kanadalaisesta baarista, pilasi paikan erikoiscocktailin (johon varvas kuuluu)

 8. 8

  Kesän jättikonserteissa korostuu tukeva makkaraperunarock – Suurimmille kiertueille Suomi ei ole tarpeeksi kiinnostava

 9. 9

  Nyt puhuu Selänne-imitaattori, jonka videota lätkätähden lakimies vaatii pois verkosta: ”Jos tässä suojellaan vain brändiä, kyse on sensuurista”

 10. 10

  Ravintola-arviossa Suomenlinnan Bastion, joka saa kriitikolta vain kaksi tähteä – ”Ankeutta, välinpitämättömyyttä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Paljastuiko katutaiteilija Banksyn henkilöllisyys? Ystävä lipsautti nimen

 2. 2

  Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

 3. 3

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 4. 4

  7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

 5. 5

  Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

 6. 6

  Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

 7. 7

  Islamilaisen yhdyskunnan moskeijan seinät töhrittiin Helsingissä – pesutalkoot yhdistävät eri uskontoryhmät sunnuntaina

 8. 8

  Jännitteet Itämerellä kasvavat: Venäläishävittäjä lensi melkein kiinni USA:n koneeseen – Venäjä saattaa jopa ylittää maiden rajoja provokaationa, varoittaa Yhdysvaltain armeijan kenraali

 9. 9

  ”Mä olen niin kikseissä” – Pikku G:n paluukeikka sai yleisön sekaisin onnesta Himoksella

 10. 10

  Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

 2. 2

  Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

 3. 3

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 4. 4

  Perus­suomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

 5. 5

  Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

 6. 6

  Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”

 7. 7

  Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

 8. 8

  Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

 9. 9

  7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

 10. 10

  En usko selviäväni yhteislauluista ja vadelmakääretortun syönnistä palvelutalossa – edessäni on elämä vanhana vaikeana naisena

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

 2. 2

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 3. 3

  Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

 4. 4

  Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

 5. 5

  Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

 6. 6

  Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

 7. 7

  Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

 8. 8

  Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

 9. 9

  Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

 10. 10

  Oliko Timo Soini Juudas? Näin historiallisten tapahtumien vyöry eteni kulisseissa – ja tämän tuomion suomalaiset antavat Soinin toiminnasta

 11. Näytä lisää