Valikko

Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

Ensimmäiset promokuvat tarjoavat yhden ison paljastuksen ja muutamia pienempiä vinkkejä suositun sarjan tulevista käänteistä.

Game of Thronesin odotetusta seitsemännestä kaudesta on nyt julkaistu ensimmäiset viralliset promokuvat.

Viisitoista kuvaa julkaistiin eilen illalla Suomen aikaa. Niitä on jo kovasti spekuloitu internetissä. Tässä meidän spekulaatiomme siitä, mitä kuvat tarkoittavat.

Seitsemännen kauden ensimmäinen tiiseri-traileri julkaistiin jo maaliskuun lopussa. Lue täältä analyysimme trailerista.

Game of Thronesin seitsemäs kausi alkaa Suomessa 17. heinäkuuta. Seuraamme sitä Nytissä joka viikko jaksoarvioilla ja spekulaatiolla tulevista käänteistä. Kirjoitussarja on jatkoa Nytissä viime vuosina ilmestyneille suosituille GoT-jaksoarvioille.

Varoitus: seuraa juonipaljastuksia kaikesta, mitä sarjassa on tähän mennessä tapahtunut!


 

Cersei ja Jaime Lannister

Kuvasarjan ensimmäisessä kuvassa Cersei Lannister istuu Rautavaltaistuimella Kuninkaansatamassa, josta hän nyt hallitsee Seitsemää kuningaskuntaa.

Hänen veljensä ja rakastajansa Jaime Lannister on hänen vierellään.

Mitä tämä tarkoittaa?

Jaime ei ainakaan heti sarjan alussa asetu Cerseitä vastaan. Tämä vastakkainasettelu nimittäin näyttäisi olevan tulossa, vielä seuraavan kauden alussa. Tämän kertoi Jaimen tuima katse, kun Cersei nousi valtaistuimelle viime kauden viimeisessä jaksossa.


 

Lyanna Mormont

Mormontin nuori hallitsijatar oli yksi fanien suosikeista viime kaudella.

Hän näyttäisi tässä kuvassa olevan Talvivaarassa, suuressa salissa, joka on nyt käytännössä Pohjoisen Kuninkaan Jonin hovi.

Taustalla kuvassa näkyy Pikkusormi Baelish, varmasti tarkoituksella. Mormont ja Baelish ovat nyt tavallaan Jonin hovin kaksi voimakeskusta, jotka vetävät eri suuntiin.


 

Ser Davos Merenverto

Ser Davos näyttäisi istuvan Talvivaaran suuressa salissa. Hän istuu pöydässä, joka on salin päässä. Hän istuu pöydän reunassa, ja hänen vasemmalla puolellaan on tuoli.

Ser Davosin istumapaikka näyttää siltä, että hän istuu kuningas Jonin vieressä. Ser Davos siis tuntuisi toimivan Jonin neuvonantajana, käytännössä pohjoisen kuninkaan Kourana.


 

Samwell Tarly ja Gilly

Isoin paljastus on kätketty kuvaan, jossa Sam ja Gilly (Neilikka) ovat lukemassa.

Sam lähti viime kauden lopussa Kastelliin, tarkoituksenaan kouluttautua Yövartion Mestariksi. Hän otti Gillyn ja tämän Sam-vauvan mukaansa.

Kuvasta pystyy lukemaan osan tekstistä, jota Gilly lukee.

Teksti on hyvin mielenkiintoinen. Se on lähes suora, vain hieman muutettu ote kirjasta The World of Ice and Fire.

Kyseessä on siis tässä meidän oikeassa maailmassa julkaistusta kirjasta, joka kertoo George R. R. Martinin kirjasarjan Tulen ja jään laulun maailman historiasta ajalta ennen kirjojen tapahtumia.

Kirjan on tarinan maailmassa kirjoittanut Mestari Yandel, joka on historioitsija Kastellissa, Vanhassakaupungissa.

Siis juuri siellä, minne Sam ja Gilly viime kauden lopulla pääsivät.

Sivulla kerrotaan Azor Ahain ennustuksesta.

Azor Ahai on tarinan messiashahmo, josta Melisandre on puhunut ”luvattuna prinssinä”.

Koska Gilly ja Sam lukevat Azor Ahaista, se tarkoittaa, että Sam saattaa päätyä uskomaan Jonin olevan Azor Ahai, luvattu prinssi, pelastaja.

Jonista on jo tätä ennen selvästi rakennettu sarjan messiasta. Hän jopa nousi kuolleista.

Huomionarvoista on myös jo se, että Gilly lukee kyseistä tekstiä. Hän siis jatkaa, ilmeisen menestyksekkäästi, lukemaan opettelemista. Gillyä ei sääntöjen mukaan päästetty Kastelliin. Tämä tarkoittaa, että Sam on joko lainannut nämä kirjat Kastellista ja he lukevat niitä yhdessä Kastellin ulkopuolella tai sitten sääntöjä on muutettu.


 

Bran Stark ja Meera Reed

Kuvassa Meera raahaa Brania pulkassa. Tässä huomio kiinnittyy heidän katseidensa suuntaan. Molemmat katsovat selvästi ylöspäin, korkealle yläviistoon.

Mitä he voisivat katsella, joka olisi näin ylhäällä? Se ei voi olla mikään muu kuin Muuri.

Muurille he olivat matkalla, kun heidät viimeksi näimme. Ei siis ole mikään yllätys, että he myös pääsevät Muurille asti. Branin varsinainen työ alkaa vasta sen jälkeen. Miten – ja mitä – hän kertoo ihmisille näyistään?


 

Tormund ja Brienne

Tämä on riemastuttava kuva. Viime kaudella yrmeä villi Tormund iski silmänsä naissoturiin Tarthin Brienneen. Monet fanit innostuivat tämän, kieltämättä kovin yksisuuntaisen, silmäpelin tarjoamasta mahdollisuudesta. Entä jos nämä kaksi löytäisivät toisensa?

Tämä kuva todistaa, että sama peli jatkuu. Mutta, Briennen sydän taitaa kuulua edelleen Jaimelle.


 

Sansa Stark ja Petyr Pikkusormi Baelish

Pikkusormen ote valtaistuinpelistä on nyt kiinni yhdestä nuoresta naisesta ja yhdestä lapsesta. Lapsi on Robyn Arryn ja nuori nainen on Sansa Stark. Pikkusormi kovasti haluaisi nähdä Sansan etenevän valtapelissä, jotta Pikkusormi voisi seurata ylöspäin vallan tikapuilla.

On odotettavissa, että Pikkusormi yrittää laittaa kiilaa Sansan ja tämän veljen – tai oikeammin serkun – Jon Nietoksen välille.


 

Sandor Hurtta Clegane

Hurtta on kuvassa lumessa ja tuiskussa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että hän on sen pohjoisempana kuin missä hänet viimeksi näimme. Talvi on hyvin voinut saada hänet kiinni.

Joka tapauksessa, Hurtan suunta on kohti pohjoista.


 

Jon Nietos

Jon, josta varmaan pitäisi alkaa jo puhua nimellä Jon Stark – kohta ehkä jopa Jon Targaryen – näyttäisi olevan kuvassa Talvivaaran hautakammiossa.

Olemme nähneet hautakammiot muutaman kerran. Ensimmäisen kerran jo koko sarjan ihan ensimmäisessä jaksossa.

Jo silloin haudassa puhuttiin Lyanna Starkista. Nyt on selvää, että Lyanna Stark, Ned Starkin sisko, oli Jonin äiti. Kuva Jonista hautakammiossa yhdistyy välittömästi tähän tietoon. Tietoon, jota Jon ei itse vielä tiedä.

Mutta, kyse ei välttämättä ole siitä. Jon saattaa hyvin olla vain isänsä haudalla, kunnioittamassa tämän muistoa.


 

Arya Stark

Kaikkien suosikki Arya Stark herättää kovasti odotuksia tulevalla kaudella. Näyttää käytännössä varmalta, että Arya päätyy Talvivaaraan ja yhdistää voimansa Jonin ja Sansan kanssa.

Samaan suuntaan on matkalla myös Bran Stark. Viimeistään kun seitsemäs kausi päättyy, kaikki elossa olevat Starkin lapset ovat yhdessä Talvivaarassa.

Mutta tässä kuvassa Arya ei näyttäisi olevan vielä Talvivaarassa.

Kuva näyttäisi olevan majatalon tapaisesta. Aryan edessä on tarjotin, jolla on leivonnaisia ja taustalla on miehiä juomien äärellä.

Kuvan perusteella sanoisin hänen olevan majatalossa, jossa hän viimeksi näki Kuuman piiraan. He ystävystyivät – vastoinkäymisten jälkeen – matkalla Kuninkaansatamasta kohti pohjoista. Kuuma piiras jäi majatalon keittiöön töihin.

Kuuma piiras on yksi harvoista ystävistä, joita Aryalla vielä on.


 

Daenerys Targaryen

Daenerys on kuvassa Lohikäärmekiven valtaistuinsalissa. Siellä näimme hänet jo seitsemännen kauden trailerissa. Daenerys syntyi Lohikäärmekivellä, joten hän on kirjaimellisesti palannut kotiinsa.


 


   

Varys, Missandei, Tyrion ja Daenerysin lähin hovi yhteiskuvassa

Näissä kuvissa näemme Daenerysin lähimmät neuvonantajat selkeästi viileämmässä ilmastossa kuin heidät on totuttu näkemään. Kuvat ovat mitä ilmeisimmin Lohikäärmekiven ulkolinnoituksesta.

Varysilla on omassa kuvassaan ensimmäistä kertaa sarjan aikana päällään asu, jossa on turkisvuori, tai ainakin turkisreuna. On huomionarvoista, että Varysilla ei ole tätä asua päällään kuvassa, jossa hän on osana Daenerysin seuruetta.

Kuva seurueesta näyttäisi siis olevan tilanteesta, jossa he ovat juuri saapuneet pohjoiseen – osalla on lämpimät vaatteet. Varysin kuva on myöhemmästä hetkestä, kun hän on jo ollut jonkin aikaa pohjoisessa ja teettänyt itselleen lämpimämpää vaatetta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Talvi on tullut ja kaikki ovat matkalla pohjoiseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 2. 2

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 3. 3

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 4. 4

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 5. 5

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 6. 6

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 7. 7

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 8. 8

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 9. 9

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 10. 10

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 2. 2

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 3. 3

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 4. 4

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 5. 5

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 6. 6

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 7. 7

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 8. 8

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 10. 10

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun samantien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Käpylässä sekakäyttäjillä on valikoiva maku: vain lonkero katosi hyllyistä – ”Perinteinen viinajuoppo on näissä tapauksissa harvassa”

 3. 3

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 4. 4

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 5. 5

  Varaton sijoittaja merkitsi miljoonilla euroilla osakkeita kiinteistörahasto Oravan annissa – käräjäoikeus langetti lähes kahden vuoden vankeustuomion

 6. 6

  Mies hyökkäsi ihmisten kimppuun moottorisahalla Sveitsissä – ainakin viisi loukkaantunut, epäiltyä etsitään

 7. 7

  Tietoturvaskandaali paisuu Ruotsissa – valtion turvallisuus saattoi vaarantua, useamman ministerin asema uhattuna

 8. 8

  Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

 9. 9

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 10. 10

  Rocktähti Alice Cooper löysi varastostaan Andy Warholin teoksen, joka oli lojunut siellä 40 vuotta – teoksen eri versioita myyty miljoonilla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 2. 2

  Venäjällä media valmistautuu Putinin Suomen-vierailuun syyllistämällä, nöyryyttämällä ja vähättelemällä Suomea

 3. 3

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 4. 4

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 5. 5

  Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

 6. 6

  Räjähtäviä kaasuputkia ja rapistuvia moottoriteitä – edes Trumpin lupailemat tuhat miljardia eivät riitä korjaamaan USA:n rapakuntoon päässyttä infrastruktuuria

 7. 7

  Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

 8. 8

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 9. 9

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 10. 10

  Jalankulkijat kävelevät päin punaisia ja pyöräilijät ajelevat jalkakäytävillä – miksei liikenne­sääntöjen rikkomisesta sakoteta?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 3. 3

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 6. 6

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 7. 7

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 11. Näytä lisää