Valikko

Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

Ensimmäiset promokuvat tarjoavat yhden ison paljastuksen ja muutamia pienempiä vinkkejä suositun sarjan tulevista käänteistä.

Game of Thronesin odotetusta seitsemännestä kaudesta on nyt julkaistu ensimmäiset viralliset promokuvat.

Viisitoista kuvaa julkaistiin eilen illalla Suomen aikaa. Niitä on jo kovasti spekuloitu internetissä. Tässä meidän spekulaatiomme siitä, mitä kuvat tarkoittavat.

Seitsemännen kauden ensimmäinen tiiseri-traileri julkaistiin jo maaliskuun lopussa. Lue täältä analyysimme trailerista.

Game of Thronesin seitsemäs kausi alkaa Suomessa 17. heinäkuuta. Seuraamme sitä Nytissä joka viikko jaksoarvioilla ja spekulaatiolla tulevista käänteistä. Kirjoitussarja on jatkoa Nytissä viime vuosina ilmestyneille suosituille GoT-jaksoarvioille.

Varoitus: seuraa juonipaljastuksia kaikesta, mitä sarjassa on tähän mennessä tapahtunut!


 

Cersei ja Jaime Lannister

Kuvasarjan ensimmäisessä kuvassa Cersei Lannister istuu Rautavaltaistuimella Kuninkaansatamassa, josta hän nyt hallitsee Seitsemää kuningaskuntaa.

Hänen veljensä ja rakastajansa Jaime Lannister on hänen vierellään.

Mitä tämä tarkoittaa?

Jaime ei ainakaan heti sarjan alussa asetu Cerseitä vastaan. Tämä vastakkainasettelu nimittäin näyttäisi olevan tulossa, vielä seuraavan kauden alussa. Tämän kertoi Jaimen tuima katse, kun Cersei nousi valtaistuimelle viime kauden viimeisessä jaksossa.


 

Lyanna Mormont

Mormontin nuori hallitsijatar oli yksi fanien suosikeista viime kaudella.

Hän näyttäisi tässä kuvassa olevan Talvivaarassa, suuressa salissa, joka on nyt käytännössä Pohjoisen Kuninkaan Jonin hovi.

Taustalla kuvassa näkyy Pikkusormi Baelish, varmasti tarkoituksella. Mormont ja Baelish ovat nyt tavallaan Jonin hovin kaksi voimakeskusta, jotka vetävät eri suuntiin.


 

Ser Davos Merenverto

Ser Davos näyttäisi istuvan Talvivaaran suuressa salissa. Hän istuu pöydässä, joka on salin päässä. Hän istuu pöydän reunassa, ja hänen vasemmalla puolellaan on tuoli.

Ser Davosin istumapaikka näyttää siltä, että hän istuu kuningas Jonin vieressä. Ser Davos siis tuntuisi toimivan Jonin neuvonantajana, käytännössä pohjoisen kuninkaan Kourana.


 

Samwell Tarly ja Gilly

Isoin paljastus on kätketty kuvaan, jossa Sam ja Gilly (Neilikka) ovat lukemassa.

Sam lähti viime kauden lopussa Kastelliin, tarkoituksenaan kouluttautua Yövartion Mestariksi. Hän otti Gillyn ja tämän Sam-vauvan mukaansa.

Kuvasta pystyy lukemaan osan tekstistä, jota Gilly lukee.

Teksti on hyvin mielenkiintoinen. Se on lähes suora, vain hieman muutettu ote kirjasta The World of Ice and Fire.

Kyseessä on siis tässä meidän oikeassa maailmassa julkaistusta kirjasta, joka kertoo George R. R. Martinin kirjasarjan Tulen ja jään laulun maailman historiasta ajalta ennen kirjojen tapahtumia.

Kirjan on tarinan maailmassa kirjoittanut Mestari Yandel, joka on historioitsija Kastellissa, Vanhassakaupungissa.

Siis juuri siellä, minne Sam ja Gilly viime kauden lopulla pääsivät.

Sivulla kerrotaan Azor Ahain ennustuksesta.

Azor Ahai on tarinan messiashahmo, josta Melisandre on puhunut ”luvattuna prinssinä”.

Koska Gilly ja Sam lukevat Azor Ahaista, se tarkoittaa, että Sam saattaa päätyä uskomaan Jonin olevan Azor Ahai, luvattu prinssi, pelastaja.

Jonista on jo tätä ennen selvästi rakennettu sarjan messiasta. Hän jopa nousi kuolleista.

Huomionarvoista on myös jo se, että Gilly lukee kyseistä tekstiä. Hän siis jatkaa, ilmeisen menestyksekkäästi, lukemaan opettelemista. Gillyä ei sääntöjen mukaan päästetty Kastelliin. Tämä tarkoittaa, että Sam on joko lainannut nämä kirjat Kastellista ja he lukevat niitä yhdessä Kastellin ulkopuolella tai sitten sääntöjä on muutettu.


 

Bran Stark ja Meera Reed

Kuvassa Meera raahaa Brania pulkassa. Tässä huomio kiinnittyy heidän katseidensa suuntaan. Molemmat katsovat selvästi ylöspäin, korkealle yläviistoon.

Mitä he voisivat katsella, joka olisi näin ylhäällä? Se ei voi olla mikään muu kuin Muuri.

Muurille he olivat matkalla, kun heidät viimeksi näimme. Ei siis ole mikään yllätys, että he myös pääsevät Muurille asti. Branin varsinainen työ alkaa vasta sen jälkeen. Miten – ja mitä – hän kertoo ihmisille näyistään?


 

Tormund ja Brienne

Tämä on riemastuttava kuva. Viime kaudella yrmeä villi Tormund iski silmänsä naissoturiin Tarthin Brienneen. Monet fanit innostuivat tämän, kieltämättä kovin yksisuuntaisen, silmäpelin tarjoamasta mahdollisuudesta. Entä jos nämä kaksi löytäisivät toisensa?

Tämä kuva todistaa, että sama peli jatkuu. Mutta, Briennen sydän taitaa kuulua edelleen Jaimelle.


 

Sansa Stark ja Petyr Pikkusormi Baelish

Pikkusormen ote valtaistuinpelistä on nyt kiinni yhdestä nuoresta naisesta ja yhdestä lapsesta. Lapsi on Robyn Arryn ja nuori nainen on Sansa Stark. Pikkusormi kovasti haluaisi nähdä Sansan etenevän valtapelissä, jotta Pikkusormi voisi seurata ylöspäin vallan tikapuilla.

On odotettavissa, että Pikkusormi yrittää laittaa kiilaa Sansan ja tämän veljen – tai oikeammin serkun – Jon Nietoksen välille.


 

Sandor Hurtta Clegane

Hurtta on kuvassa lumessa ja tuiskussa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että hän on sen pohjoisempana kuin missä hänet viimeksi näimme. Talvi on hyvin voinut saada hänet kiinni.

Joka tapauksessa, Hurtan suunta on kohti pohjoista.


 

Jon Nietos

Jon, josta varmaan pitäisi alkaa jo puhua nimellä Jon Stark – kohta ehkä jopa Jon Targaryen – näyttäisi olevan kuvassa Talvivaaran hautakammiossa.

Olemme nähneet hautakammiot muutaman kerran. Ensimmäisen kerran jo koko sarjan ihan ensimmäisessä jaksossa.

Jo silloin haudassa puhuttiin Lyanna Starkista. Nyt on selvää, että Lyanna Stark, Ned Starkin sisko, oli Jonin äiti. Kuva Jonista hautakammiossa yhdistyy välittömästi tähän tietoon. Tietoon, jota Jon ei itse vielä tiedä.

Mutta, kyse ei välttämättä ole siitä. Jon saattaa hyvin olla vain isänsä haudalla, kunnioittamassa tämän muistoa.


 

Arya Stark

Kaikkien suosikki Arya Stark herättää kovasti odotuksia tulevalla kaudella. Näyttää käytännössä varmalta, että Arya päätyy Talvivaaraan ja yhdistää voimansa Jonin ja Sansan kanssa.

Samaan suuntaan on matkalla myös Bran Stark. Viimeistään kun seitsemäs kausi päättyy, kaikki elossa olevat Starkin lapset ovat yhdessä Talvivaarassa.

Mutta tässä kuvassa Arya ei näyttäisi olevan vielä Talvivaarassa.

Kuva näyttäisi olevan majatalon tapaisesta. Aryan edessä on tarjotin, jolla on leivonnaisia ja taustalla on miehiä juomien äärellä.

Kuvan perusteella sanoisin hänen olevan majatalossa, jossa hän viimeksi näki Kuuman piiraan. He ystävystyivät – vastoinkäymisten jälkeen – matkalla Kuninkaansatamasta kohti pohjoista. Kuuma piiras jäi majatalon keittiöön töihin.

Kuuma piiras on yksi harvoista ystävistä, joita Aryalla vielä on.


 

Daenerys Targaryen

Daenerys on kuvassa Lohikäärmekiven valtaistuinsalissa. Siellä näimme hänet jo seitsemännen kauden trailerissa. Daenerys syntyi Lohikäärmekivellä, joten hän on kirjaimellisesti palannut kotiinsa.


 


   

Varys, Missandei, Tyrion ja Daenerysin lähin hovi yhteiskuvassa

Näissä kuvissa näemme Daenerysin lähimmät neuvonantajat selkeästi viileämmässä ilmastossa kuin heidät on totuttu näkemään. Kuvat ovat mitä ilmeisimmin Lohikäärmekiven ulkolinnoituksesta.

Varysilla on omassa kuvassaan ensimmäistä kertaa sarjan aikana päällään asu, jossa on turkisvuori, tai ainakin turkisreuna. On huomionarvoista, että Varysilla ei ole tätä asua päällään kuvassa, jossa hän on osana Daenerysin seuruetta.

Kuva seurueesta näyttäisi siis olevan tilanteesta, jossa he ovat juuri saapuneet pohjoiseen – osalla on lämpimät vaatteet. Varysin kuva on myöhemmästä hetkestä, kun hän on jo ollut jonkin aikaa pohjoisessa ja teettänyt itselleen lämpimämpää vaatetta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Talvi on tullut ja kaikki ovat matkalla pohjoiseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Netflixin uutuus The Keepers on hätkähdyttävä rikosdokkarisarja, parempi kuin Making a Murderer

 2. 2

  Game of Thronesin seitsemännen kauden traileri ilmestyi – analysoimme, mitä siitä voi päätellä

 3. 3

  Tampereelle avataan pian Suomen ensimmäinen virtuaalileffateatteri, tällainen se on

 4. 4

  Nainen haluaa seksiä ja sen päälle vielä lämpimän voileivän, julistaa uusi kesäkumibiisi – ”Mimmienkin on hyvä pitää kortsua taskussa”, sanovat tekijät

 5. 5

  Tässä 20 kivaa paikkaa Kalliossa ja yksi uutinen: On The Rocks laajentaa Fleminginkadulle, luvassa keikkojakin

 6. 6

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 7. 7

  Suomalainen jätkätrio alkoi tehdä itse biisejä, nousi suosioon rälläysvideoillaan ja jyrää nyt listoilla

 8. 8

  Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät

 9. 9

  Napolilainen pizzeria avataan Helsingissä toukokuun alussa

 10. 10

  Yhdysvalloissa ammuttiin poikaa retuuttanut gorilla – kuolema synnytti nettisurun – nyt netti pilkkaa surijoita

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Game of Thronesin seitsemännen kauden traileri ilmestyi – analysoimme, mitä siitä voi päätellä

 2. 2

  Netflixin uutuus The Keepers on hätkähdyttävä rikosdokkarisarja, parempi kuin Making a Murderer

 3. 3

  Himoautoileva toimittaja vaihtoi viikoksi kaupunkipyörään: poliisi pysäytti, kuntosalilla käynti lopahti – ja ihan eri Helsinki avautui

 4. 4

  Tampereelle avataan pian Suomen ensimmäinen virtuaalileffateatteri, tällainen se on

 5. 5

  Nainen haluaa seksiä ja sen päälle vielä lämpimän voileivän, julistaa uusi kesäkumibiisi – ”Mimmienkin on hyvä pitää kortsua taskussa”, sanovat tekijät

 6. 6

  Näin koulutetaan koira, joka tunnistaa amfetamiinin, ekstaasin ja heroiinin: tuleva tullikoira Tarmo, 10 kuukautta, opettelee seuraavaksi kokaiinin

 7. 7

  Yhdysvalloissa ammuttiin poikaa retuuttanut gorilla – kuolema synnytti nettisurun – nyt netti pilkkaa surijoita

 8. 8

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 9. 9

  ”Kisoissa fyrkka on toissijainen”, sanoo Suomen ainoa snookerammattilainen Robin Hull, joka sairastui uransa huipulla mutta palasi takaisin

 10. 10

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Himoautoileva toimittaja vaihtoi viikoksi kaupunkipyörään: poliisi pysäytti, kuntosalilla käynti lopahti – ja ihan eri Helsinki avautui

 2. 2

  Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

 3. 3

  Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

 4. 4

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 5. 5

  Kun Salkkarit-tähti Sara Parikka, 26, julkaisee kuvan vauvamahastaan, siitä tehdään heti uutinen – Näin Parikka tekee elämästään Instagramissa ”kivaa ja kaunista”

 6. 6

  Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

 7. 7

  Donald Trump ja Saudi-Arabian kuningas koskettivat hehkuvaa palloa, näytti Sormusten herran taikapallolta – internet riemastui

 8. 8

  Nainen haluaa seksiä ja sen päälle vielä lämpimän voileivän, julistaa uusi kesäkumibiisi – ”Mimmienkin on hyvä pitää kortsua taskussa”, sanovat tekijät

 9. 9

  Ei, emme keksineet tätä itse: Netflix tekee seuraavaksi elokuvan, joka perustuu twiittiin, joka perustuu meemiin

 10. 10

  Youtube sensuroi lasten suosikkibändin uutuusvideon – liian rajuna lapsille

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Merkelin mitta täyttyi Trumpin öykkäröinnistä

 2. 2

  ”Jääskeläinen meni jonkin rajan ylitse”, ”Raskasta aikaa”, ”Menetimme hyvän pomon” – Näin yleläiset kommentoivat Atte Jääskeläisen lähtöä

 3. 3

  Vakava kiusaamisepäily Helsingissä: korkea virkamies polkee jalkaa, karjuu, paiskoo esineitä ja nöyryyttää julkisesti

 4. 4

  Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen

 5. 5

  Päätoimittaja Atte Jääskeläinen lähtee Ylestä – ”Edellytyksiä tehtävän menestykselliseen hoitamiseen ei enää ollut”

 6. 6

  S-kauppoihin tulee brittiläisen Tescon tuotteita – erityisesti gluteenittomien elintarvikkeiden määrä kasvaa

 7. 7

  Menestyksen salaisuus on taidossa rentoutua – Professori listasi olennaisimmat mielen taidot, joilla voi lisätä psyykkistä vahvuuttaan

 8. 8

  Pohjois-Korean vakavin uhka ei ole ydinase – maailma ei mahda diktatuurille mitään, koska sen tykistö muuttaisi Etelä-Korean pääkaupungin tulimereksi sekunneissa

 9. 9

  Niinistö lähtee presidentinvaaleihin ylivoimaisena suosikkina – kahdeksan syytä, joiden takia häntä on vaikea voittaa

 10. 10

  ”Se oli totuuden hetki” – Ranskan Macron kertoi, miksi hän kätteli niin pitkään Trumpia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Vakava kiusaamisepäily Helsingissä: korkea virkamies polkee jalkaa, karjuu, paiskoo esineitä ja nöyryyttää julkisesti

 2. 2

  Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen

 3. 3

  Trump sätti Pohjois-Koreaa ohjuksen ampumisesta: ”Osoittaa suurta epäkunnioitusta Kiinaa kohtaan”

 4. 4

  Miehet puukottivat toisensa sairaalakuntoon Helsingin Hakaniemessä – lapsiperheet kauhistelivat tapahtumia aivan vierestä

 5. 5

  Päätoimittaja Atte Jääskeläinen lähtee Ylestä – ”Edellytyksiä tehtävän menestykselliseen hoitamiseen ei enää ollut”

 6. 6

  Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

 7. 7

  Pohjois-Korean vakavin uhka ei ole ydinase – maailma ei mahda diktatuurille mitään, koska sen tykistö muuttaisi Etelä-Korean pääkaupungin tulimereksi sekunneissa

 8. 8

  ”Se oli totuuden hetki” – Ranskan Macron kertoi, miksi hän kätteli niin pitkään Trumpia

 9. 9

  Merkelin mitta täyttyi Trumpin öykkäröinnistä

 10. 10

  Jos presidentti Mauno Koivisto olisi kuollut lauantaina 13.5., olisiko seuraavana päivänä liputettu äideille vai noudatettu suru­liputusta?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

 2. 2

  Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

 3. 3

  Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

 4. 4

  Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

 5. 5

  Älä varaa lentoja liian aikaisin, aseta verkkoselain ”salattuun” tilaan – näin löydät halvat lentoliput verkosta

 6. 6

  Vakava kiusaamisepäily Helsingissä: korkea virkamies polkee jalkaa, karjuu, paiskoo esineitä ja nöyryyttää julkisesti

 7. 7

  Junaan jääneillä löytötavaroilla tehdään armotonta bisnestä

 8. 8

  Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

 9. 9

  Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

 10. 10

  Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen

 11. Näytä lisää