Valikko

Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

Ensimmäiset promokuvat tarjoavat yhden ison paljastuksen ja muutamia pienempiä vinkkejä suositun sarjan tulevista käänteistä.

Game of Thronesin odotetusta seitsemännestä kaudesta on nyt julkaistu ensimmäiset viralliset promokuvat.

Viisitoista kuvaa julkaistiin eilen illalla Suomen aikaa. Niitä on jo kovasti spekuloitu internetissä. Tässä meidän spekulaatiomme siitä, mitä kuvat tarkoittavat.

Seitsemännen kauden ensimmäinen tiiseri-traileri julkaistiin jo maaliskuun lopussa. Lue täältä analyysimme trailerista.

Game of Thronesin seitsemäs kausi alkaa Suomessa 17. heinäkuuta. Seuraamme sitä Nytissä joka viikko jaksoarvioilla ja spekulaatiolla tulevista käänteistä. Kirjoitussarja on jatkoa Nytissä viime vuosina ilmestyneille suosituille GoT-jaksoarvioille.

Varoitus: seuraa juonipaljastuksia kaikesta, mitä sarjassa on tähän mennessä tapahtunut!


 

Cersei ja Jaime Lannister

Kuvasarjan ensimmäisessä kuvassa Cersei Lannister istuu Rautavaltaistuimella Kuninkaansatamassa, josta hän nyt hallitsee Seitsemää kuningaskuntaa.

Hänen veljensä ja rakastajansa Jaime Lannister on hänen vierellään.

Mitä tämä tarkoittaa?

Jaime ei ainakaan heti sarjan alussa asetu Cerseitä vastaan. Tämä vastakkainasettelu nimittäin näyttäisi olevan tulossa, vielä seuraavan kauden alussa. Tämän kertoi Jaimen tuima katse, kun Cersei nousi valtaistuimelle viime kauden viimeisessä jaksossa.


 

Lyanna Mormont

Mormontin nuori hallitsijatar oli yksi fanien suosikeista viime kaudella.

Hän näyttäisi tässä kuvassa olevan Talvivaarassa, suuressa salissa, joka on nyt käytännössä Pohjoisen Kuninkaan Jonin hovi.

Taustalla kuvassa näkyy Pikkusormi Baelish, varmasti tarkoituksella. Mormont ja Baelish ovat nyt tavallaan Jonin hovin kaksi voimakeskusta, jotka vetävät eri suuntiin.


 

Ser Davos Merenverto

Ser Davos näyttäisi istuvan Talvivaaran suuressa salissa. Hän istuu pöydässä, joka on salin päässä. Hän istuu pöydän reunassa, ja hänen vasemmalla puolellaan on tuoli.

Ser Davosin istumapaikka näyttää siltä, että hän istuu kuningas Jonin vieressä. Ser Davos siis tuntuisi toimivan Jonin neuvonantajana, käytännössä pohjoisen kuninkaan Kourana.


 

Samwell Tarly ja Gilly

Isoin paljastus on kätketty kuvaan, jossa Sam ja Gilly (Neilikka) ovat lukemassa.

Sam lähti viime kauden lopussa Kastelliin, tarkoituksenaan kouluttautua Yövartion Mestariksi. Hän otti Gillyn ja tämän Sam-vauvan mukaansa.

Kuvasta pystyy lukemaan osan tekstistä, jota Gilly lukee.

Teksti on hyvin mielenkiintoinen. Se on lähes suora, vain hieman muutettu ote kirjasta The World of Ice and Fire.

Kyseessä on siis tässä meidän oikeassa maailmassa julkaistusta kirjasta, joka kertoo George R. R. Martinin kirjasarjan Tulen ja jään laulun maailman historiasta ajalta ennen kirjojen tapahtumia.

Kirjan on tarinan maailmassa kirjoittanut Mestari Yandel, joka on historioitsija Kastellissa, Vanhassakaupungissa.

Siis juuri siellä, minne Sam ja Gilly viime kauden lopulla pääsivät.

Sivulla kerrotaan Azor Ahain ennustuksesta.

Azor Ahai on tarinan messiashahmo, josta Melisandre on puhunut ”luvattuna prinssinä”.

Koska Gilly ja Sam lukevat Azor Ahaista, se tarkoittaa, että Sam saattaa päätyä uskomaan Jonin olevan Azor Ahai, luvattu prinssi, pelastaja.

Jonista on jo tätä ennen selvästi rakennettu sarjan messiasta. Hän jopa nousi kuolleista.

Huomionarvoista on myös jo se, että Gilly lukee kyseistä tekstiä. Hän siis jatkaa, ilmeisen menestyksekkäästi, lukemaan opettelemista. Gillyä ei sääntöjen mukaan päästetty Kastelliin. Tämä tarkoittaa, että Sam on joko lainannut nämä kirjat Kastellista ja he lukevat niitä yhdessä Kastellin ulkopuolella tai sitten sääntöjä on muutettu.


 

Bran Stark ja Meera Reed

Kuvassa Meera raahaa Brania pulkassa. Tässä huomio kiinnittyy heidän katseidensa suuntaan. Molemmat katsovat selvästi ylöspäin, korkealle yläviistoon.

Mitä he voisivat katsella, joka olisi näin ylhäällä? Se ei voi olla mikään muu kuin Muuri.

Muurille he olivat matkalla, kun heidät viimeksi näimme. Ei siis ole mikään yllätys, että he myös pääsevät Muurille asti. Branin varsinainen työ alkaa vasta sen jälkeen. Miten – ja mitä – hän kertoo ihmisille näyistään?


 

Tormund ja Brienne

Tämä on riemastuttava kuva. Viime kaudella yrmeä villi Tormund iski silmänsä naissoturiin Tarthin Brienneen. Monet fanit innostuivat tämän, kieltämättä kovin yksisuuntaisen, silmäpelin tarjoamasta mahdollisuudesta. Entä jos nämä kaksi löytäisivät toisensa?

Tämä kuva todistaa, että sama peli jatkuu. Mutta, Briennen sydän taitaa kuulua edelleen Jaimelle.


 

Sansa Stark ja Petyr Pikkusormi Baelish

Pikkusormen ote valtaistuinpelistä on nyt kiinni yhdestä nuoresta naisesta ja yhdestä lapsesta. Lapsi on Robyn Arryn ja nuori nainen on Sansa Stark. Pikkusormi kovasti haluaisi nähdä Sansan etenevän valtapelissä, jotta Pikkusormi voisi seurata ylöspäin vallan tikapuilla.

On odotettavissa, että Pikkusormi yrittää laittaa kiilaa Sansan ja tämän veljen – tai oikeammin serkun – Jon Nietoksen välille.


 

Sandor Hurtta Clegane

Hurtta on kuvassa lumessa ja tuiskussa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että hän on sen pohjoisempana kuin missä hänet viimeksi näimme. Talvi on hyvin voinut saada hänet kiinni.

Joka tapauksessa, Hurtan suunta on kohti pohjoista.


 

Jon Nietos

Jon, josta varmaan pitäisi alkaa jo puhua nimellä Jon Stark – kohta ehkä jopa Jon Targaryen – näyttäisi olevan kuvassa Talvivaaran hautakammiossa.

Olemme nähneet hautakammiot muutaman kerran. Ensimmäisen kerran jo koko sarjan ihan ensimmäisessä jaksossa.

Jo silloin haudassa puhuttiin Lyanna Starkista. Nyt on selvää, että Lyanna Stark, Ned Starkin sisko, oli Jonin äiti. Kuva Jonista hautakammiossa yhdistyy välittömästi tähän tietoon. Tietoon, jota Jon ei itse vielä tiedä.

Mutta, kyse ei välttämättä ole siitä. Jon saattaa hyvin olla vain isänsä haudalla, kunnioittamassa tämän muistoa.


 

Arya Stark

Kaikkien suosikki Arya Stark herättää kovasti odotuksia tulevalla kaudella. Näyttää käytännössä varmalta, että Arya päätyy Talvivaaraan ja yhdistää voimansa Jonin ja Sansan kanssa.

Samaan suuntaan on matkalla myös Bran Stark. Viimeistään kun seitsemäs kausi päättyy, kaikki elossa olevat Starkin lapset ovat yhdessä Talvivaarassa.

Mutta tässä kuvassa Arya ei näyttäisi olevan vielä Talvivaarassa.

Kuva näyttäisi olevan majatalon tapaisesta. Aryan edessä on tarjotin, jolla on leivonnaisia ja taustalla on miehiä juomien äärellä.

Kuvan perusteella sanoisin hänen olevan majatalossa, jossa hän viimeksi näki Kuuman piiraan. He ystävystyivät – vastoinkäymisten jälkeen – matkalla Kuninkaansatamasta kohti pohjoista. Kuuma piiras jäi majatalon keittiöön töihin.

Kuuma piiras on yksi harvoista ystävistä, joita Aryalla vielä on.


 

Daenerys Targaryen

Daenerys on kuvassa Lohikäärmekiven valtaistuinsalissa. Siellä näimme hänet jo seitsemännen kauden trailerissa. Daenerys syntyi Lohikäärmekivellä, joten hän on kirjaimellisesti palannut kotiinsa.


 


   

Varys, Missandei, Tyrion ja Daenerysin lähin hovi yhteiskuvassa

Näissä kuvissa näemme Daenerysin lähimmät neuvonantajat selkeästi viileämmässä ilmastossa kuin heidät on totuttu näkemään. Kuvat ovat mitä ilmeisimmin Lohikäärmekiven ulkolinnoituksesta.

Varysilla on omassa kuvassaan ensimmäistä kertaa sarjan aikana päällään asu, jossa on turkisvuori, tai ainakin turkisreuna. On huomionarvoista, että Varysilla ei ole tätä asua päällään kuvassa, jossa hän on osana Daenerysin seuruetta.

Kuva seurueesta näyttäisi siis olevan tilanteesta, jossa he ovat juuri saapuneet pohjoiseen – osalla on lämpimät vaatteet. Varysin kuva on myöhemmästä hetkestä, kun hän on jo ollut jonkin aikaa pohjoisessa ja teettänyt itselleen lämpimämpää vaatetta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Talvi on tullut ja kaikki ovat matkalla pohjoiseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 2. 2

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 3. 3

  Keskiviikkona se vihdoin alkaa – katso, mitä kovan luokan diggarit aikovat nähdä ja kuulla April Jazzissa

 4. 4

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 5. 5

  Suomalaispari murskaa esineitä teollisella puristimella, miljoonat katsovat, tulot ”kuukausipalkkatasoa”

 6. 6

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 7. 7

  Hitlerin aatteiden puolesta, kommunismia vastaan – Pekka Siitoin ja uusnatsit vappumarssilla Turussa 1977

 8. 8

  Maistuisiko vapaan kissan kakkakahvi tai viskikahvi? Tässä 3 maisteluvinkkiä viikonlopun kahvifestivaalille

 9. 9

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 1. 1

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 2. 2

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 3. 3

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 4. 4

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 5. 5

  Keskiviikkona se vihdoin alkaa – katso, mitä kovan luokan diggarit aikovat nähdä ja kuulla April Jazzissa

 6. 6

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 7. 7

  Päivän trendi: Hipsterin jälkeen tuleekin yuccie eli "nuolu"

 8. 8

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 9. 9

  Ihastuttavasti hellivä viiniravintola Wino on parasta uutta Kalliossa

 10. 10

  Menovinkkejä Helsingin vappuun – valitse tästä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 4. 4

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä

 7. 7

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 8. 8

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 9. 9

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 10. 10

  Trumpin poika twiittasi selfien valeuutiset-paidassa ja tuplapeukuttaen, internet rakastui ja muutti meemeiksi

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Meillä on kaikki niin hyvin”, sanoi Kirsi Karhusen, 46, mies saattohoidossa ennen kuolemaansa – Terhokodissa lapsillekin puhutaan kuolemasta suoraan

 2. 2

  Kaksi eläkeläistä ja suojana 12 poliisia – saksalaispariskunta antoi oikeistopopulismille kasvot, eivätkä kaikki pitäneet siitä

 3. 3

  Syövän on epäilty johtuvan stressistä, ujoudesta, jopa kielteisistä ajatuksista – laaja kartoitus murtaa sairastuneille haitallisia myyttejä

 4. 4

  HS:n lukijat ehdottavat: Nämä suomalaiset tuotteet kuuluisivat bisnesmokien museoon

 5. 5

  Viro on yhä jakautunut rinnakkaismaailmoihin 10 vuotta patsasmellakoiden jälkeen – HS seurasi viron- ja venäjänkielisten nuorukaisten koulupäivää

 6. 6

  Nukutko huonosti? HS kokosi asiantuntijan vinkit unen apuvälineisiin ja parempiin yöuniin

 7. 7

  Tuhkarokko leviää nyt ympäri Eurooppaa – Suomessa valmiuksia on lisätty uudella lailla

 8. 8

  Punkki puri Jussi Kaijalaa ja se muutti hänen elämänsä – ”Vian epäiltiin jo olevan korvien välissä”

 9. 9

  Neljä kuppia kahvia, ei edes pullollista energiajuomaa – suurselvitys tarkisti kofeiinin terveydelliset riskirajat

 10. 10

  Natsitohtori Mengele vihelteli oopperaa valitessaan uhrejaan Auschwitzissa – ihmiskokeiden tulokset olivat tieteellisesti kelvottomia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Taka-Töölön 80-vuotias klassikkoravintola säästyi perikadolta – Nina Kaukonen osti ravintolan, jossa Matti Pellonpää kävi suihkussa ja Supo vahti Salman Rushdieta

 2. 2

  Neljä kuppia kahvia, ei edes pullollista energiajuomaa – suurselvitys tarkisti kofeiinin terveydelliset riskirajat

 3. 3

  Punkki puri Jussi Kaijalaa ja se muutti hänen elämänsä – ”Vian epäiltiin jo olevan korvien välissä”

 4. 4

  Tieteelliset tosiasiat hylätään humpuukina, jos ne horjuttavat omaa maailmankuvaa – ”Ihmiset kyseenalaistavat tutkijoiden motiivit ja sitoumukset”

 5. 5

  HS:n lukijat ehdottavat: Nämä suomalaiset tuotteet kuuluisivat bisnesmokien museoon

 6. 6

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 7. 7

  Syövän on epäilty johtuvan stressistä, ujoudesta, jopa kielteisistä ajatuksista – laaja kartoitus murtaa sairastuneille haitallisia myyttejä

 8. 8

  Joutsenlaulun Vain elämää -versio soi myös radiossa vastoin Jussi Hakulisen tahtoa – ”Sanoin, että laittakaa radio kiinni”

 9. 9

  Suomi maksaa naapureihin verrattuna asiantuntijoille pientä palkkaa – ”Tukholmassa maksetaan joistain tehtävistä Suomeen verrattuna tuplasti”

 10. 10

  Tuhkarokko leviää nyt ympäri Eurooppaa – Suomessa valmiuksia on lisätty uudella lailla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Maailman vaarallisin tulivuori oireilee uhkaavasti – Kun Campi Flegrei taas räjähtää, vaarassa on miljoonia ihmisiä

 2. 2

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 3. 3

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 4. 4

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 5. 5

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 6. 6

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 7. 7

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 8. 8

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 9. 9

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 10. 10

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 11. Näytä lisää