Game of Thronesista on suunnitteilla jopa neljä uutta sarjaa – 4 + 1 spekulaatiotamme sarjojen mahdollisista aiheista

HBO valmistelee samanaikaisesti jopa neljää spinoff-sarjaa erittäin suositulle Game of Thrones-tv-sarjalle. Spekuloimme tässä jutussa, mistä nämä sarjat voisivat kertoa.

Nyt on tapahtumassa jotain, mitä ei ole ennen nähty television historiassa.

HBO valmistelee samanaikaisesti jopa neljää spinoff-sarjaa erittäin suositulle Game of Thrones-tv-sarjalle. Asiasta kertoi muun muassa Entertainment Weekly.

Sarjan kahdeksas ja viimeinen kausi näytetään ensi vuonna. Jo pitkään on pidetty itsestäänselvänä, että HBO jatkaa jotenkin sarjan huikeaa menestystä jatkosarjalla. HBO:n johto on puhunut spinoffeista jo useaan otteeseen.

Nyt on kuitenkin saatu varma tieto siitä, että sarja on kehitteillä.

Eikä vain sarja, vaan sarjoja.

Projekteja on käynnissä yhteensä neljä.

Neljä!

Kahdessa on mukana itse George R.R. Martin, kirjailija jonka Tulen ja jään laulu -romaanisarjaan Game of Thrones perustuu.

Martin ja alkuperäisen Game of Thrones -sarjan tekijät Dan Weiss ja David Benioff ovat kaikkien mahdollisten tulevien spinoff-sarjojen vastaavia tuottajia.

Entertainment Weeklyn mukaan Martinin lisäksi sarjoja ovat ideoimassa ja kehittämässä Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland ja Carly Wray.

Keitä he ovat?

Carly Wray on käsikirjoittanut Mad Meniä ja muun muassa HBO:n The Leftoversia (josta kirjoitimme vastikään täällä).

Jane Goldman on kirjoittanut paljon genre-elokuvia kuten X-Men: First Class, Kickass ja Stardust ja sekä humoristisen toimintaparodia Kingsman: The Secret Service -elokuvan.

Brian Helgeland on kirjoittanut muun muassa elokuvat Mystic River, A Knight’s Tale ja L. A. Confidential.

Max Borenstein on käsikirjoittanut uudet Godzilla- ja King Kong -elokuvat.

George R.R. Martin työskentelee näistä Jane Goldmanin ja Carly Wrayn kanssa.

Tällaista neljän sarjan samanaikaista valmistelua ei tiettävästi ole televisiodraaman historiassa tätä ennen tehty. Tuotantotapa muistuttaa enemmän Disneyn käyttämää tapaa rakentaa esimerkiksi Star Wars -elokuvien ja tv-sarjojen maailmaa sekä Marvelin supersankarien yhteistä elokuva-franchisea.

Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa, kuinka monta näistä neljästä suunnitteluvaiheessa olevista sarjoista HBO lopulta toteuttaa.

EW:n mukaan ainakin yksi sarjoista kuitenkin tehdään.

Mitään aikataulua ei HBO:n mukaan vielä ole. Ei myöskään ole tiedossa, suunnitteleeko HBO näistä Game of Thronesin tapaisia seitsemän tai kahdeksan kauden mittaisia sarjoja vai minisarjoja. On myös mahdollista, että HBO näyttää sarjoja samoina vuosina, niin että fanit eivät joudu odottamaan lähes vuoden ajan uusia jaksoja.

Joka tapauksessa näyttää selvältä, että kun Game of Thrones ensi vuonna loppuu, Westerosin fantasiamaailma ei katoa tv-ruuduista.

Päästään kysymykseen, joka on kaikkien sarjan fanien mielessä:

Mistä nämä tulevat sarjat sitten voisivat kertoa?

Spekuloidaan.

Tästä eteenpäin juttu sisältää jonkin verran juonipaljastuksia Game of Thronesista.

Neljä sarjaa on kiinnostava määrä. On nimittäin mahdollista, että ne voisivat muodostaan yhden suuren kokonaisuuden. Ne kaikki saattavat keskittyä eri vaiheisiin yhdessä suuressa tarinassa. Tämä tarina olisi Targaryenin dynastian historia.

Game of Thronesin päähenkilöistä lohikäärmekuningatar Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) on tämän suuren dynastian viimeinen virallinen perijä. Hän on seitsemännellä kaudella tulossa Westerosiin ottamaan takaisin seitsemän kuningaskunnan valtaistuimen.

Targaryenin suvun tarina on aivan varmasti mukana spinoff-suunnitelmissa siitä yksinkertaisesta syystä, että George R.R. Martin on kirjoittanut siitä jo niin paljon.

Martinilla on omien sanojensa mukaan pöytälaatikossa satoja sivuja julkaisematonta Targaryenien historiaa. Siitä on kerrottu jo osa kirjassa The World of Ice and Fire. Martin kertoo työstävänsä loput omaksi kirjaksi, kunhan hän saa Tulen ja jään laulun kaksi jäljellä olevaa osaa valmiiksi.

Kaikkein varmin vaihtoehto spinoffien joukoissa olevaksi tarinaksi ovat kuitenkin Dunkin ja Eggin tarinat. Nekin kytkeytyvät Targaryenien historiaan, vaikka eivät suoranaisesti niistä kerrokaan.

Ketkä Dunk ja Egg?

Martin on kirjoittanut pienoisromaaneissa ritari Ser Duncan the Tallin ja tämän aseenkantajan Eggin seikkailuista. Ne tapahtuvat noin sata vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. Tähän mennessä ilmestyneet kolme tarinaa on koottu A Knight of the Seven Kingdoms -kokoelmaan. Martin on kertonut kirjoittavansa niitä lisää ja vaikuttaa siltä, että hän on jo miettinyt useita tarinoita valmiiksi. Voit lukea HS-arvion kirjasta tästä linkistä.

Dunkin ja Eggin seikkailut voisivat toimia joko yhden kauden mittaisena minisarjana, jossa jokainen jakso vastaa yhtä pienoisromaania. Toisaalta, niiden tarinoita laajentamalla jokaisen voisi ainakin periaatteessa venyttää kokonaisen kauden mittaiseksi.

George R.R. Martin on usein itse sanonut, että juuri nämä tarinat olisivat luontevin valinta spinoff-sarjaksi. Tarinat ovat mittakaavaltaan paljon pienempiä kuin Game of Thronesin mutkikas juonittelu ja tyyliltään kevyitä ritariseikkailuja.

Targaryenin hallitsijadynastian keskinäisistä valtakamppailuista saisi useitakin sarjoja. Ne taas jatkaisivat Game of Thronesin juonittelun ja eeppisen mittakaavan linjaa.

Targaryenien historiasta nousee esiin luontevasti kolme tarinaa. Sattumalta – tai ehkä ei niinkään sattumalta – ne kaikki liittyvät juuri Aegon-nimisiin Targaryenin suvun kuninkaisiin.

Ensimmäinen on Aegonin valloitus. Se kertoisi siitä, kuinka Targaryenit valloittivat Westerosin noin kolme sataa vuotta ennen Game of Thrones-tv-sarjan tapahtumia. Aegon Valloittaja Targaryen yhdisti Westerosin kuningaskunnat yhden Rautavaltaistuimen alaisuuteen.

Muut sarjat kertoisivat sitten siitä, miten Targaryenit riitelivät keskenään Aegonilta peritystä Westerosin hallitsijan Rautavaltaistuimesta.

Toinen on Lohikäärmeiden tanssi. Siihen on tv-sarjassakin viitattu. Muun muassa prinsessa Shireen (Kerry Ingram)puhui siitä isänsä Stannis Baratheonin (Stephen Dillane) kanssa. Lohikäärmetanssi oli Targaryenien välinen sisällissota, jossa lohikäärmeillä ratsastavat sisarukset Aegon II ja Rhaenyra taistelivat verisesti keskenään.

Kolmas on Blackfyren kapinat. Nämä ovat edelleen Targaryenien sisäisiä kiistoja, jotka alkoivat kuningas Aegon IV:n jälkeläisten kesken. Blackfyren kapinat kytkeytyvät myös suoraan Dunkin ja Eggin tarinoihin, jotka tapahtuvat samoihin aikoihin.

Tässä olisi neljä tarinaa.

Mutta, on vielä viideskin vaihtoehto. On todennäköistä, että HBO haluaa ainakin katsoa loppuun asti suunnitelmat sarjasta, joka kertoisi Game of Thrones-tv-sarjan katsojille jo tutuista hahmoista. Tällainen voisi olla sarja Robertin kapinasta. Eli siitä sodasta, jossa Targaryenien dynastia lopulta syöstiin vallasta, ja jonka jälkeen ensimmäisellä kaudella nähty kuningas Robert Baratheon nousi Rautavaltaistuimelle.

Robertin kapina mahdollistaisi sen, että näkisimme nuoria versioita tutuista tv-sarjan hahmoista, kuten olemme jo takaumissa nähneet esimerkiksi Ned Starkin nuoremman version (Robert Aramayo).

Nämä hahmot helpottaisivat pysymistä mukana spinoff-sarjojen tapahtumissa niille Game of Thrones -faneille, jotka eivät tunne kirjoja niin hyvin. Tuttuja hahmoja on mukavampi seurata kuin tuntemattomia.

Nämä ovat kuitenkin vain spekulaatiota. Tulen ja jään laulun maailman tarinat eivät näihin lopu.

Täältä voit lukea Game of Thronesin kuudennen kauden viimeisen jakson arvion. Arvion alussa on myös linkit kauden kaikkien aiempien jaksojen arvioihin.

Täältä voit lukea spekulaatiota siitä, mitä seitsemännen kauden ensimmäisestä tiiseri-trailerista voi päätellä. Täältä taas löytyy spekulaatiota seitsemännen kauden ensimmäisistä julkaistuista valokuvista.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Televisio
 • Tv-sarjat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 3. 3

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 4. 4

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 5. 5

  Helsingissä järjestetään ”p***an palvelun illallinen”, jolla asiakkaille luvataan ankaraa pottuilua ja paha mieli

 6. 6

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kauden paras jakso vahvisti odotetun ja pelätyn teorian sarjasta

 8. 8

  Baskeri & Basso on harvinaislaatuisen viihtyisä ravintola, jossa ruokakin toimii

 9. 9

  Aamiainen on uusi brunssi – testasimme neljä aamispaikkaa Helsingissä

 10. 10

  Game of Thronesin hartaasti odotettu avausjakso ei näkynyt maanantaiaamuna Elisa Viihteen asiakkaille, ongelma ratkesi iltapäivällä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 3. 3

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 4. 4

  Tänään tv:ssä: Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä ja palasi kotiin

 5. 5

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 6. 6

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 7. 7

  Tänä syksynä elokuvia voi katsoa ulkona ympäri Helsinkiä – Kivinokassa näytetään yllätyselokuva, Tähtitorninmäellä Tom of Finland ja Altaalla festarisuosikkeja

 8. 8

  Legendaarinen Ronnie Scott’s laskeutui Helsinkiin – Tätä huippuyhtyettä voit vielä kuulla ilmaiskonsertissa, jos pidät kiirettä

 9. 9

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 10. 10

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 2. 2

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 3. 3

  Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin viidennen jakson tärkein paljastus saattoi jäädä huomaamatta

 5. 5

  Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

 6. 6

  Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

 7. 7

  Flow-festivaalin turvallisuudesta vastannut yritys ei ole nähnyt todisteita pahoinpitelystä – ”aika harvoin kukaan syyttömänä putkasta herää”

 8. 8

  70-vuotias lihasmassa tiivisti jälleen ihmiskunnan syvimmät tuntemukset ja neuvoi, mitä Trumpin olisi pitänyt sanoa

 9. 9

  Oletko ihaillut Game of Thronesin laatua ja yksityiskohtien tarkkuutta? Harkitse vielä – puvustuksessa käytetään Ikean mattoja

 10. 10

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

 2. 2

  Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

 3. 3

  21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

 4. 4

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 5. 5

  Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

 6. 6

  Barcelonan iskussa kadonnut pikkupoika kuoli sairaalassa

 7. 7

  Suomessa kuoli 10 000 vauvaa vuodessa – sitten ainutlaatuinen järjestelmä muutti kaiken

 8. 8

  Robottiverokarhu alkaa tarkkailla suomalaisia – Verohallinto haluaa kitkeä vilppiä, kasvattaa valtion tuloja ja korvata ihmistyötä

 9. 9

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 10. 10

  Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 2. 2

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 3. 3

  Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

 4. 4

  Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

 5. 5

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 6. 6

  21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

 7. 7

  Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

 8. 8

  Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

 9. 9

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 10. 10

  Ulkomailla moni hämmästyisi, jos kuulisi suomalaisten syvästä rakkaudesta Pentti Linkolaan – paitsi uusnatsit ja hörhöt

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 3. 3

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 4. 4

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 5. 5

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 6. 6

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 7. 7

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 8. 8

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 11. Näytä lisää