Q-teatterin Nuorten Teatterissa näyttelijät päättävät esitystensä aiheet itse: ”Tämä on kuin toinen koti”

Teatterin harrastamiseen löytyy Helsingistä monia mahdollisuuksia, listasimme niitä.

’Hei missä mun irtokäsi?”

”Seisottiinko me tässä portaiden edessä?”

”Onkohan tähän kohtaukseen tullut paljon uusia reploja (vuorosanoja), kun en ollut viimeksi harjoituksissa?”

Töölön Tunturikadulla Helsingissä kuhisee. Kiirastorstain iltana joukko nuoria harrastajanäyttelijöitä mittailee asemiaan Q-teatterin lavalla. Ilmassa on kysymysten lisäksi rutkasti energiaa ja innostusta.

Alkamassa on Q-teatterin oman Nuorten Teatterin eli NuTen teatteriharjoitukset. 15–20-vuotiaita teatteriharrastajia ohjaa ryhmän perustaja ja ohjaaja Jaana Taskinen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Q-teatterin vuonna 2006 perustettu Nuorten Teatteri on – vielä toistaiseksi – ainoa pääkaupunkiseudulla ammattiteatterin sisällä toimiva, vuosittain esityksiä tuottava nuortenteatteriryhmä. Siis teatteriryhmä, jota ohjaa ammattilainen ja joka sekä suuntaa esityksensä nuorille että jonka esiintyjät ovat nuoria.

Viime vuosina esitykset ovat käsitelleet muiden muassa sukupuoli-identiteettiä sekä suomalaista yhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia.

Tarvetta ja kysyntää sekä nuortenteatterille että nuorten ammattimaisesti ohjatulle teatteritoiminnalle kyllä olisi.

”Meidän NuTeen on jatkuva jonotuslista halukkaita, tällä hetkellä sillä on useita kymmeniä, osa jopa yli vuoden jonottaneita. Mukaan otetaan tilanteen mukaan. Ensi syksynä on tilaa yhteensä 25 harrastajalle”, Taskinen kertoo.

Olikin ilouutinen, kun Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho ilmoitti maaliskuun lopussa, että Kansallisteatteriin perustetaan 2019 oma nuortenteatteri. Teatteri aikoo tehdä vuosittain kaksi nuorille suunnattua esitystä, toisen nuorten, toisen ammattilaisten kanssa.


Nyt Q:n NuTella harjoitellaan vallankäytöstä ja koulukiusaamisesta kertovaa esitystä Tyhmä, ruma, vaarallinen. Se saa ensi-iltansa 19.5. Q-teatterin tämän kevään pääproduktion, Prinsessa Hamletin, lavasteissa pyörii 19 motivoitunutta harrastajanäyttelijää. Esityksen musiikki ja valaistus on ammattilaisten tekemä.

Ainoastaan yksi henkilö, jonka elämään Q:n NuTe on luultavasti vaikuttanut tähän mennessä dramaattisimmin, ei ole fyysisesti läsnä. Hän on Tarita Ikonen, 25. Tyhmä, ruma, vaarallinen perustuu hänen kirjoittamaansa 63 runoon. Ne kertovat Ikosen lapsena ja nuorena kokemasta koulukiusaamisesta.

”Okei, mennään!”, Jaana Taskinen huikkaa esiintyjille katsomosta.

Valot himmenevät, musiikki nousee.

Ollaan tutkimuslaboratoriossa. Osalla nuorista on päällään valkoiset tutkijan takit. Lattialla lojuu voodoo-nukkea muistuttava mollamaija.


”Tutkimuskohde: Koulukiusaaminen”, lukee yksi tutkijantakkiin pukeutunut näyttelijä nukkeen kiinnitetystä osoitelapusta. Tutkijat lähtevät tutkimusmatkalle koulun pihalle. Kiva-koulussa, eli kiusaamisen vastaista toimenpideohjelmaa noudattavassa koulussa, ei olekaan niin kivaa, tutkijat huomaavat.

”Itsetunto lasinkeräykseen, sielu biojäteastiaan, minua häiritsee vain se, että jos olen niin ruma ja vastenmielinen, niin miksi te olette koko ajan kiinni minussa kuin kärpäset paskassa”, manaa pahan ylipapitarta esittävä Vilma Sippola voodoo-nukkea.


Seuraavaksi tarvitaan hukassa ollutta irtokättä, kun alkaa esityksen talvisotakohtaus. Menossa ovat mukana niin Marski, Lotat kuin Kansalaissodan haamukin.

Kun yhdestä kohdasta unohtuu pari repliikkiä, työryhmässä pohditaan, että ne taisivat olla ihan turhia muutenkin.

”Kiitos! Mennään tämä talvisota huomenna uudestaan läpi, mutta otetaan nyt tauko”, Taskinen ilmoittaa. Ryhmä valuu Q-teatterin kahvioon.

Nämä nuoret viettävät lähes koko pääsiäisen Q-teatterilla. Joukossa ei näy väsynaamoja, vaikka kevätkaudella ensi-iltaa kohden juostessa harjoituksia on kolmena neljänä iltana viikossa. Syksyisin treenataan harvemmin, kerran viikossa.

”Huomenna vedetään kymmenen tunnin treenit!”, uhoaa Meri Luukkanen pitkänperjantain ohjelmasta. Luukkanen, 17, on ryhmässä nyt kolmatta vuotta. Hän haaveilee ”ehkä” ammatista teatterialalla, muttei välttämättä näyttelijänä. Luukkanen onkin jo tavallaan alalla, hän juontaa nuortenohjelma Summeria TV2:lla.

Monet NuTelaiset ovat harrastaneet teatteria muissakin ryhmissä, koulun ja kaupungin teatterikerhoissa, Annantalolla, Narrissa ja niin edelleen. Joku harrastaa nytkin useassa eri ryhmässä samanaikaisesti.

Useat ovat avustaneet pienissä rooleissa teatterissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Kuten muissakin harrastajateattereissa, käy Q:n NuTella silloin tällöin roolittajia etsimässä avustajia produktioihin.

Q:n NuTelaiset ovat valmiita viettämään merkittävän osan vapaa-aikaansa hämärässä teatterisalissa, koska harrastus antaa paljon. ”Toveruutta. Onnistumisia. Luovuutta. Elämyksiä. Ajatuksia. Näkökulmia”, nuoret luettelevat.

Q-teatterin Nuorten teatteriin ei ole pääsykokeita. Silti ryhmään valikoituu motivoituneita ihmisiä. ”Tämä on kuin toinen koti, ja täällä on kaikki kaverit. Hengaan täällä varmaan enemmän kuin kotona”, ryhmässä jo neljättä vuotta viihtyvä Vilma Sippola, 17, sanoo.


Ammat­timainen teke­minen kieh­too kaik­kia, vaikka suin­kaan kaikki eivät alalle halua. Harrastajilla on käytössä ammattiteatterin tilat, puvusto, lavasteet, tekniikka ja tietysti ohjaaja, teatteritaiteen maisteri Taskinen.

Helsingissä on ainoastaan toinen samantyyppinen, ammattiteatterin sisällä toimiva nuorten teatteriryhmä, vuonna 2014 perustettu RyhmisNuoret. Toimintaa ei ole joka vuosi. RyhmisNuorten seuraavan produktion ensi-ilta on toukokuussa 2018.

Onerva Järvenpään, 15, mielestä parasta on, kun tekemisestä saa palautetta. ”Syksyllä kun tehtiin vielä vasta improvisaatioharjoituksia, yllätyin, että niistäkin sai palautetta. Voin oikeasti kehittää itseäni näyttelijänä.”

Parasta on se, että näytelmät ideoidaan yhdessä, nuoria kiinnostavista aiheista.

”Ettei meille tyrkytetä jotain niskavuoren hetaa”, Meri Luukkanen sanoo.

Nuorten elämästä kertovia esityksiä he myös katsovat mielellään itsekin, esimerkiksi juuri Q-teatterissa tai toisissa nuorisoharrastajaryhmissä.


Teatteriharrastus voi muuttaa nuoren elämän. Tarita Ikonen on siitä elävä esimerkki.

Ala-asteelta asti koulukiusattu ja vaikeasta sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivä Ikonen kävi keväällä 2015 katsomassa Q:n NuTen identiteettikriisistä kertovan esityksen Tyhjä joukko. Se teki vaikutuksen.

”Yllätti, kuinka iholle näytelmä tuli”, Ikonen kuvailee kokemusta puhelimessa.

”En ollut kauheasti käynyt teatterissa sitä ennen, mitä nyt lapsena. Teatterin intensiteetti teki vaikutuksen, siinä ei voi vaihtaa kanavaa.”

Kirjoittamista 15-vuotiaasta harrastanut Ikonen rohkaistui. Hän lähetti ohjaaja Jaana Taskiselle sähköpostilla 63 koulukiusaamista käsittelevää runoaan. ”Jos niistä jotain voisi käyttää jossain esityksessä.” Kirjoittaminen oli pelastanut Ikosen yli mustimpien päivien. ”Mietin itsemurhaa tosi paljon ysiluokalla, mutta aina kun kirjoitin runon, jotenkin helpotti.”

Kylmyyden monologiksi nimetystä runokokoelmasta syntyi esitys Tyhmä, ruma, vaarallinen. Se tuntuu Ikosesta ”tosi hyvältä”.

Nykyään Ikonen opiskelee kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hän toivoo, että esityksen nähtyään ihmiset pysähtyisivät pohtimaan, miten toisiaan kohtelevat.

Ohjaaja Jaana Taskinen tiivistää.

”Teatteriharrastuksessa nuori tulee jotenkin nähdyksi ja toteuttaneeksi itseään tavalla, joka ei toteudu missään muualla.”

Näissä paikoissa voit harrastaa tai aloittaa teatteriharrastuksen:

Perusopetusta:

Teatteritaiteen perusopetusta, eli tavoitteellista tasolta toiselle etenevää opetusta, antavat pääkaupunkiseudulla:

 Teatteri IlmiÖ, Helsinki, www.teatteri-ilmio.fi

 Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulu, Vantaa,

www.tikkurilanteatteri.fi

 Espoon esittävän taiteen koulu Esko, www.esko.fi

Teatterikerhoja ja -kouluja:

 Annantalo, useita ryhmiä eri-ikäisille, www.annantalo.fi

 Narrin näyttämö, 20 vakituista nuorten teatteriryhmää, www.narri.munstadi.fi

 Nya TADAM, ruotsinkielisellä musiikkiteatteriin suuntautuvalla opintolinjalla opinnot kestävät kaksi vuotta ja sisältävät draamaa, tanssia sekä laulua, moks.fi

 Pukinmäen lasten ja nuorten taidekoulut, useita ryhmiä eri-ikäisille, www.taidekoulut.fi

 Musiikkiteatterikoulu Skene, 5–12-vuotiaiden lasten tunteja musiikkiteatterissa,

www.stepupschool.fi

 Shed Helsinki, musiikkiteatteritoimintaa 7–19-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville lapsille ja nuorille, www.shedhelsinki.fi

 Teatteri Tuikkeen ilmaisukoulu Tuike,

www.ilmaisukoulutuike.fi

 Masalan nuorisoteatteri, Kirkkonummi,

masalannuorisoteatteri.net

Ylioppilasteatterit:

Pääsykokeiden kautta voi hakea näyttelemään kolmeen ylioppilasteatteriin. Hakijan ei tarvitse olla opiskelija tai ylioppilas.

 Ylioppilasteatteri, pääsy­kokeet 1.–3.9.

www.ylioppilasteatteri.fi

 Ilves-Teatteri, pääsykokeet 8.–10.9. www.ilvesteatteri.fi

 Kellariteatteri, pääsykokeet 15.–17.9. kellariteatteri.fi

Tyhmä, ruma, vaarallinen Q-teatterissa (Tunturikatu 16) 19.5. (ensi-ilta) klo 19. Q-teatterin Nuorten Teatteriin voi ilmoittautua sähköpostitse jaana.taskinen@q-teatteri.fi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Teatteri
 • Nuoret
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

 2. 2

  24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

 3. 3

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 4. 4

  Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät

 5. 5

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 6. 6

  Töölöön avattu Daddy Greens tarjoilee newyorkilais-napolilaista pizzaa – ja se on todella, todella hyvää

 7. 7

  Tähän ”luovaan työtilaan” voi Helsingin keskustassa nyt mennä ilmaiseksi läppäreineen töihin

 8. 8

  Pikatestissä Namnam-ravintola, joka tarjoaa takuuvarmoja Vietnam-hittejä Flemarilla

 9. 9

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 10. 10

  Se leviää! Sipilä, Trump ja nyt jo Ayng San Suu Kyi syyttelevät kaikkia ääripäitä – tästä on kyse tuomitsemisessa, joka ei ole tuomitsemista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

 2. 2

  Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

 3. 3

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 4. 4

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 5. 5

  Arviossa Torikorttelien Chapter, joka osoittautui ruokakeitaaksi – tarjoaa rentoa ja hifistelevää pohjoismaista ruokaa

 6. 6

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 7. 7

  Töölöön avattu Daddy Greens tarjoilee newyorkilais-napolilaista pizzaa – ja se on todella, todella hyvää

 8. 8

  Pikatestissä Namnam-ravintola, joka tarjoaa takuuvarmoja Vietnam-hittejä Flemarilla

 9. 9

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 10. 10

  Se leviää! Sipilä, Trump ja nyt jo Ayng San Suu Kyi syyttelevät kaikkia ääripäitä – tästä on kyse tuomitsemisessa, joka ei ole tuomitsemista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 2. 2

  24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

 3. 3

  Tässä kokonaisuudessaan listaus Suomessa käytettävistä virallisista virkanimikkeistä, joissa esiintyy ”-nainen”

 4. 4

  Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

 5. 5

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 6. 6

  Trumpin ykkösvalehtelijan armahdus tv-gaalassa vaikuttaa oikealta emämokalta – Mitä ihmettä tapahtui?

 7. 7

  Trumpin ex-tiedottaja ilmaantui yllättäen televisiogaalan lavalle pilkkaamaan Trumpia, yleisö ja internet eivät pääse yli

 8. 8

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: täydellisesti toistensa sisään sujahtavat asiat -porno

 9. 9

  Talvi tulee useammin kuin kerran: Game of Thronesiin kuvataan useita loppuja

 10. 10

  Lidl toi tänään kauppoihin vaatemalliston, joka näyttää ihan samalta kuin muutkin – ja juuri siksi ihmiset ovat niin innoissaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Krista heräsi siihen, että häntä raiskattiin – Helsingin poliisin tilastoissa toistuu klassinen tarina

 2. 2

  Nobinan lakko alkoi pääkaupunki­seudun bussiliikenteessä: ”Siellä sun täällä liikkuu sattumanvaraisesti autoja eri linjoilla” – näihin linjoihin lakko vaikuttaa

 3. 3

  Helsingin Tallinna-tunneli sai yllättävän kilpailijan Espoosta – Peter Vesterbacka kokoaa jo kansainvälistä rahoitusta ja on siksi opetellut puhumaan kiinaa

 4. 4

  Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

 5. 5

  Masennus vaani ja valitsi onnellisen hetken – Anni Saastamoisen elämässä oli kaikki hyvin, kun hän yhtäkkiä löysi itsensä vessasta itkemästä

 6. 6

  Metroliikenne sekaisin Helsingissä – myöhästymisiä ja epäsäännöllisiä vuorovälejä luvassa koko aamupäivän

 7. 7

  Suomeen tulee jälleen uusi datakeskus – sijaintipaikka on Helsingin seutu ja hinta 50 miljoonaa euroa

 8. 8

  24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

 9. 9

  Pohjois-Korean vastaus Trumpille: Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee

 10. 10

  Merika Kallionpää oli uskonnollisen yhteisönsä tähti, kun häntä varoitettiin toisesta uskovasta naisesta – suhde ja kaapista tuleminen syöksivät Kallionpään sivuraiteelle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

 2. 2

  Nobinan lakko alkoi pääkaupunki­seudun bussiliikenteessä: ”Siellä sun täällä liikkuu sattumanvaraisesti autoja eri linjoilla” – näihin linjoihin lakko vaikuttaa

 3. 3

  24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

 4. 4

  Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

 5. 5

  ”On perusteltua, että se, joka nousee aamukuudelta ja menee Alepan kassalle, tienaa enemmän kuin se, joka ei nouse eikä mene” – Eduskunta jatkaa väittelyä budjetista

 6. 6

  Merika Kallionpää oli uskonnollisen yhteisönsä tähti, kun häntä varoitettiin toisesta uskovasta naisesta – suhde ja kaapista tuleminen syöksivät Kallionpään sivuraiteelle

 7. 7

  Krista heräsi siihen, että häntä raiskattiin – Helsingin poliisin tilastoissa toistuu klassinen tarina

 8. 8

  Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

 9. 9

  ”Älä nyt pelästy, isäsi tulee kuolemaan”, outo ääni varoitti – Tutkija päätyi sattumalta tekemään väitöskirjan suomalaisten yliluonnollisista kokemuksista

 10. 10

  ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho kasvoi Jehovan todistajaksi ja nousi liikkeen vanhimmistoon, mutta sitten runokilpailu paljasti hänen salaisuutensa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

 2. 2

  Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

 3. 3

  ”Meidän on nyt mentävä”, sanoi poika ja joi myrkyn siskojensa kanssa – Kiinan ”hylättyjen lasten kaupunki” on täynnä lohduttomia tarinoita

 4. 4

  Ani Kellomäki sai 17-vuotiaana syöpädiagnoosin – mutta hänen suurin tragediansa väijyi äidin huoneen oven takana

 5. 5

  Meitä on pissattu silmään – pelätty kemikaali on varsin harmiton

 6. 6

  Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

 7. 7

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 8. 8

  ”Kyseessä on pahanlaatuinen kasvain” – Suomalaisnainen sai musertavan syöpäuutisen postitse kotiin ja luki sattumalta potilastiedoistaan, ettei voi parantua

 9. 9

  Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

 10. 10

  Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Suomalaiset joutuivat heti tiukkaan paikkaan Ruotsin historiallisen suuressa Aurora-sotaharjoituksessa: ”Tämä oli tässä vaiheessa vähän turhankin vaikeaa”
 3. On törkeää paheksua vauvojen käytöstä – Kansakunnan sivistystä voi mitata arvolla, jonka se antaa vauvoille
 4. Syntyykö Berliinin maratonilla maailmanennätys? Kohutossut saattavat vielä nousta ratkaisevaan rooliin – juoksukone näyttää, miten pärjäisit Cooper-testissä ME-maratoonarin kanssa
 5. Ylen uusi päätoimittaja Jouko Jokinen on lupsakka suhdehahmo, joka pääsee lähelle valtaa – Mutta median tulevaisuuden kannalta nyt on olennaista avautua keskustelulle
 6. Nobinan lakko alkoi pääkaupunki­seudun bussiliikenteessä: ”Siellä sun täällä liikkuu sattumanvaraisesti autoja eri linjoilla” – näihin linjoihin lakko vaikuttaa
 7. Krista heräsi siihen, että häntä raiskattiin – Helsingin poliisin tilastoissa toistuu klassinen tarina
 8. Liian pihi remontoija voi hölmöyttään altistua syöpää aiheuttavalle asbestille – lisäksi hän rikkoo myös uutta lakia
 9. Faktantarkistajien keskus käy päivittäistä taistoa valeuutisia vastaan berliiniläisessä tehdasrakennuksessa: ”Islamisaatio-tarinaa levitetään vahvasti”
 10. Metroliikenne sekaisin Helsingissä – myöhästymisiä ja epäsäännöllisiä vuorovälejä luvassa koko aamupäivän
 11. Pohjois-Korean vastaus Trumpille: Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee
 12. Näytä lisää