Valikko

Sometähti Sini Laitinen, 25, otti ensin animesöpöselfieitä, sitten muotifiilisteli – ja tekee nyt ”viiden euron räkäistä herutusta”

Tutkimme Nytissä lähiviikkoina, miten syntyy erottuva Instagram-tyyli ja mitä tyyli sitä käyttävästä ihmisestä kertoo – vai kertooko?

Tutkimme Nytissä lähiviikkoina, miten syntyy erottuva Instagram-tyyli ja mitä tyyli sitä käyttävästä ihmisestä kertoo – vai kertooko? Ensimmäisenä tarinan Insta-tyylistään kertoo some-persoona ja euroviisukommentaattori Sini Laitinen.Jos viime viikolla seurasi Euroviisuja, oli helppo törmätä Sini Laitiseen, 25. Laitinen oli osa Ylen sometiimiä ja kommentoi viisuja somessa esimerkiksi näin:Youtubessa Laitinen tunnetaan Papananaama-kanavastaan, jolla on 133 000 tilaajaa.

Mutta kaikista tunnistettavin hänen tyylinsä on juuri Instagramissa (67 000 seuraajaa).

Matka siihen on ollut pitkä, ja sen varrella on nähty monta erilaista Laitista.

Miten hänestä tuli Instagramissa hän?Laitinen on kotoisin Joroisista. Hän vietti tavallisen lapsuuden: Laitisen isä on suomalainen ja äiti thaimaalainen.

Netistä innostunut Laitinen opetteli 12-vuotiaana koodaamaan kotisivuja. Hän rakensi yhdet pelkästään fanittamiensa japanilaisten animaatiosarjojen suosikkihahmoilleen. Yläkoulu-lukioaikoina hän liittyi Facebookiin ja Twitteriin kun muutkin tekivät niin.

Sitten vuonna 2011 tapahtui ratkaiseva käänne.

Laitinen liittyi vastaperustettuun kuvapalvelu Instagramiin, ihan käytännön pakosta:

Twitterin käytännöt muuttuivat niin, ettei twiitteihin upotettu Instagram-kuva enää avautunut Twitterissä vaan se näkyi vain linkkinä. Kuvan nähdäkseen piti mennä erikseen Instagramiin.

”Ajattelin, etten mä jaksa alkaa niitä linkkejä painelemaan. Latasin Instan ja aloin dumppaamaan sinne outoja fiilistelykuvia. Sen takia mun kolme ekaa kuvaa on tyyliin ’tässä teille märkä asfaltti’”, Laitinen sanoo.

Lukion vaihto-oppilasvuotena Japanissa hän oli innostunut toden teolla japanilaisesta katumuodista ja gyaruista eli ”japanipissistyylistä”.

”Alkuajan kuvista näkee, miten yritin toteuttaa japanimuotia omalla tavallani. Silloin se oli ainoa inspiraation lähteeni”, Laitinen sanoo.

Instagram-kuviin kuuluivat näyttävät ripset ja muu silmämeikki, isot peruukit ja silmiä suurentavat värilliset piilolinssit. Instagramin keltainen filtteri oli ahkerassa käytössä.

Ensimmäinen Insta-tyyli oli siis animenörtti-Sini:Vaihto-oppilasvuoden jälkeen pääkaupunki veti Laitista niin kovasti puoleensa, että hän pakkasi laukkunsa ja suoritti lukion loppuun Helsingissä aikuislukion puolella.

Tulevaisuuden suunnitelmat olivat ihan auki.

”Mulla ei ollut mitään hajua, mitä olisin halunnut opiskella ja tiesin, etten jaksaisi olla missään, jos en oikeasti siitä tykkäisi”, Laitinen sanoo.

Hän ansaitsi vuokrarahat muun muassa kaupan kassalla.

Kaikki muuttui kun Laitinen teki ensimmäisen Youtube-videonsa vuonna 2013: hän selosti kameralle erilaisia tapoja, miten nolosti suomalaiset ääntävät vieraskielisiä sanoja. Sara Forsberg eli Smoukahontas nousi pinnalle aikoinaan samankaltaisilla ”kielivideoilla”.

Laitisen videosta tuli viraalihitti ja pian Laitisen perustamalla kanavalla oli tuhat tilaajaa. Kun Googlen mainostuloja vielä ropsahti tilille äkkiä 300 euroa, Laitinen oli myyty:

”Herran jumala! Se tuntui mahdolliselta, että tätä tekemällä voisi elää.”

Laitisen Insta-tyylikin muuttui. Vuorossa oli fiilistely-Sini:

By @riotcolorphoto / @riotcolorofficial

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu

Kesäelvytystä Sipoossa

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuLaitinen kokeili useaan otteeseen muotiblogeista tutumpaa, vaatteita esittelevää ja maastossa poseeraavampaa tyyliä. Häntä ahdisti ”selfiepönkitys”, miten helposti oma Instagram täyttyi pelkillä tiukasti rajatuilla kasvokuvilla.

Hän yritti useaan otteeseen hakea muotiblogeista tuttua tyyliä, mutta se ei vain tuntunut omalta.

Laitinen sanoo, ettei ikinä laittaisi Instagramiinsa kuvia läheisistään (”Olen hyvin yksityinen ihminen”) tai todella arkisista aamiaisvoileivistään, koska ei itsekään tykkää katsella sellaisia kuvia muiden fiidissä.

”Mä inhoan sitä jos joku julkaisee kuvan jalastaan kuvatekstillä ’Olen menossa kauppaan’. No kiva juttu, mut mä haluan tietää, miltä sun naama näyttää!”

Youtuben Papananaama-kanavan suosio kasvoi samaan aikaan koko Suomi-Youtuben räjähtämisen kanssa. Laitinen elää videoista ja eri mainosyhteistöistä saamillaan palkkioilla.

Laitinen puhuu videoissaan räväkästi ja esiintyy vahvassa meikissä. Videoihin tulee usein törkeätäkin kommenttia.

”Äkkiä vaan mietin: Mitä mä duunaan? Voin ottaa samantien vaan itsestäni kuvia, saan kuitenkin aina enemmän tykkäyksiä jos laitan naamastani kuvan. En mä jaksa yrittää!”

Tämä kaikki heijastui Laitisen Instagramiin, jossa alkoi nousta esiin nykyinen Insta-tyyli: Törkeä-Sini.

Hyvä esimerkki on tämä kuva berliiniläisen alusvaatesuunnittelijan peniksenmallisesta bikiniyläosasta eli ”dikinistä”, jonka Laitinen tilasi nettikaupasta:”Mä rakastan semmoista kamaa, joka on niin rumaa, että se on jo tosi makeeta”, Laitinen perustelee kuvaa.

Hänen Instagram-seuraajakunnastaan noin puolet on 18–24-vuotiaita, puolet 13–17-vuotiaita. Jotkut kommentoijat vaativat dikini-kuvan ottamista pois, koska se oli ”liian törkeä”.

Laitinen kieltäytyi.

”Ihmiset aina haukkuu mua somessa huoraksi, koska meikkaan paljon ja ostan vaatteita seksikaupoista. Tiedostan sen ja lyön sen sitten yli. Ihmiset voivat sitten oikein rietastella sitä, että miten suunnaton huora oikein olenkaan.”

Nykyistä Insta-tyyliään Laitinen itse kuvailee sanoilla ”viiden euron räkäinen herutus” ja ”ugly shot”. Se on tarkkaan harkittu.

”Ne on vähän sellaisia mukarumia kuvia, mitä esimerkiksi rikkaat ja kuuluisat ottaa itsestään kun ne haluaa antaa samastuttavan kuvan. Että hei, minäkin kompastuin Oscareissa, mäkin olen välillä ruma!”

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa Laitinen levittää sieraintaan, mikä koetaan usein hyvin epäviehättävänä liikkeenä. Samaan aikaan kuvassa on harkittu väritausta, ihoa tasoittava filtteri ja huulet supussa -poseeraus, tuttavallisemmin duckface.

Miss me with that glamour shit. ____________________ MAKEUP DETAILS: ____________________ BASE: ☆ Primer: Nivea Men After Shave Balm ☆ Concealer: #makeupstore Cover All Mix ☆ Foundation: @MakeUpForever Ultra HD 'Y215' + #katvond Lock-It Foundation '71 Deep' ☆ Powder: #nyxcosmetics HD Finishing Powder SFP 01 ☆ Contour: @katvondbeauty Shade and Light palette ☆ Bronzer: Dior Bronze Original Tan '002 Honey Tan' ☆ Blush: NARS 'Taj Mahal' ☆ Highlighter: #ofracosmetics 'Rodeo Drive' ____________________ BROWS: ☆ #anastasiabeverlyhills Dipbrow Pomade 'Ebony' ____________________ EYES: ☆ Lenses: Mystery Blue from @ttd_eye ☆ Eyeshadow base: #urbandecay Primer Potion Original ☆ Eyeshadow: #morphe #35c palette + @nyxcosmetics 'Raven' ☆ Eyeliner: @nyxcosmeticsnordics Matte Liquid Liner ☆ Lashes: Lower ones are #DollyWink 'No. 5 Real Nude', idk about the upper ones ____________________ LIPS: ☆ #jeffreestarcosmetics #Chrysanthemum ____________________ Sweater is from a random shop in Brooklyn. ____________________ #wakeupandmakeup #vegas_nay #blendthatshit #allmodernmakeup #hudabeauty #peachyqueenblog #fakeupfix #jeffreestar #dailygirlsfeed #tealhair

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu”Ei siis mikään 2000-luvun duckface, jossa näyttää kuin olisi anus suun tilalla, vaan vedät vain vähän poskia sisään ja puristat hieman huulia sisältäpäin ulos, että ne näyttäisivät isommilta”, Laitinen neuvoo.

”Näissä kuvissa olen saavuttanut sen tason rumuuden, mihin olen itse valmis.”

Laitisen tunnetuin kuva voi hyvinkin olla tämä, joka on myös hänen Twitter-profiilikuvansa:

New profile pic and mood in general. MAKEUP DETAILS: BASE: ☆ Foundation: #MakeUpForever Ultra HD in Y215 mixed with #KatVonD Lock-it Foundation in Deep 71 ☆ Concealer: #MakeUpStore Cover All Mix ☆ Powder: @nyxcosmeticsnordics HD Finishing Powder SFP 01 ☆ Contour: @katvondbeauty Shade and Light palette + #Nyx Betrayal eyeshadow on the nose ☆ Blush: #NARS Taj Mahal ☆ Highlighter: #OfraCosmetics #rodeodrive BROWS: ☆ #AnastasiaBeverlyHills Dipbrow Pomade in Ebony + @nyxcosmeticsnordics Betrayal Eyeshadow EYES: ☆ Lenses: #Desio #InnocentWhite ☆ Primer: #UrbanDecay Eyeshadow Primer Original ☆ Eyeliner: @nyxcosmetics Matte Liquid Liner in black ☆ Lashes: #velourlashes Fluff'n Dolled Up ☆ Eyeshadow: #TooFaced #ChocolateBarPalette: Milk Chocolate + Semi Sweet + TripleFudge on crease, Crème Brulee on upper lid and Triple Fudge on lower lid LIPS: ☆ Lipliner: #MacCosmetics lipliner in Chestnut ☆ Lipstick: #ColouredRaine #MatteLipPaint in Marshmallow Shirt is from a random shop in Brooklyn #makeupslaves #wakeupandmakeup #vegas_nay #blendthatshit #tealhair

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuSitä varten Laitinen poseerasi Ebaysta tilattua keltaista värilakanaa vasten: hänellä on niitä useissa eri sävyissä.

”Mä tykkään vastaväreistä ja colour block -meiningistä”, Laitinen kertoo.

”Olin juuri värjännyt tukkani turkoosiksi. Turkoosi ja keltainen menee tosi hyvin yhteen, joten valitsin taustan sen mukaan.”

Värilakanoiden lisäksi Laitisen huoneesta löytyy puoliammattilaisen arsenaali valokuvaustarvikkeita: kaksi valtavankokoista sivuvaloa eli ”softboxia” seisoo suuren meikkipöydän kummallakin puolen.

Pöydän takana olevassa telineessä istuu järjestelmäkamera ja vloggaajien suosima ”ring light” eli rinkulan muotoinen valaisin, joka luo erityisen edustavan valaistuksen kasvoille.

”Olen pikku hiljaa evolvoinut tarvikkeita. Kaikki on tyyliin halvinta, mitä oon saanut. En ala hifistelemään noiden kanssa.”

Suurimman vaikutuksen tekee tietysti Laitisen tympääntynyt ilme. Hän teki sen aluksi Youtube-videolla, mutta se näytti niin hauskalta, että siitä oli tehtävä oma Instagram-kuvansa.

Ilme heijastelee Laitisen nykyistä somepersoonaa.

”En jaksa ottaa itseäni liian vakavasti enkä halua, että muutkaan ottaavat. Yritän antaa itsestäni näissä kuvissa kaikkia puolia.”

Tarkastellaanpa Insta-tyyliä vieläkin tarkemmin.

Juuri nyt Laitinen kerää vaikutteita seuraamalla erityisesti dragqueenejä ja Huda Kattanin kaltaisia meikkivloggaajia.

”Hudaa seuraan, koska se postaa hirveästi juttuja, joista on hyvä tietää jos haluaa pysyä skenessä. Ne on usein ihan hulluja diy-niksejä, joissa joku kihartaa hiuksensa leivän avulla”, hän sanoo.

Drag-artisteista Laitinen seuraa esimerkiksi Imp Kidin tiliä:Ja sen vaikutus näkyy hänen omissa kuvissaan esimerkiksi näin:Laitinen muuntelee ulkonäköään kuviin piilolinsseillä ja peruukeilla, joita hänellä on yhteensä 14. Peruukkien käyttö on helppoa, eikä rasita omia hiuksia niin paljon.

Tällä hetkellä Laitisen omat hiukset ovat turkoosit, mutta tarvittaessa hän vetää päähänsä punaisen, vihreän, harmaan, mustan, ruskean, pinkin, violetin tai vaikka blondin polkan:

Out of the Nordic cross flags I think I like Sweden's the most ーーーーーーーーーー DETAILS: ーーーーーーーーーー Wig is from @donalovehair ーーーーーーーーーー BASE: ☆ Primer: Nivea Men After Shave Balm ☆ Concealer: @makeupstorefinland Cover All Mix ☆ Foundation: @kryolanofficial TV Paint Stick 'CF 2' ☆ Powder: #kryolan 'Anti-Shine' ☆ Contour: #kryolanofficial TV Paint Stick 'NG 1' and '1W' as base + @katvondbeauty Shade and Light palette ☆ Blush: @narsissist 'Taj Mahal' ☆ Highlighter: @ofracosmetics 'Rodeo Drive' + @inglot_cosmetics eyeshadow '26 Shine' ーーーーーーーーーー BROWS: ☆ @anastasiabeverlyhills Dipbrow Pomade 'Ebony' ーーーーーーーーーー EYES: ☆ Lenses: @desioeyes 'Innocent White' ☆ Eyeshadow base: @urbandecay Primer Potion Original ☆ Eyeshadow: @yslbeauty 5 Colour Harmony palette 'Riviera' + @gogetglitter 'London After Midnight' ☆ Eyeliner: @nyxcosmeticsnordics Matte Black liner + Kryolan Supracolor '070' on waterline ☆ Mascara: @rimmellondonuk Super Curler ☆ Lashes: @grimas_bh '112' + some cut up lashes on bottom ーーーーーーーーーー LIPS: ☆ @jeffreestarcosmetics 'Sagittarius' ーーーーーーーーーー Hat and shirt are second hand. ーーーーーーーーーー #wakeupandmakeup #allmodernmakeup #peachyqueenblog @norvina #norvina #flawlesssdolls #makeuptutorialsx0x #makeupdolls #maryhadalittleglam #hairmakeupdiary #shimycatsmua #anastasiabeverlyhills #beautyguru #bblogger #anastasiabrows #makeupgirlsk #hudabeauty #makeupstore #grimas #jeffreestarcosmetics #nyxcosmetics #lacefront #wig #ColorMeINGLOT

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu

Tried to style my old ratty eBay wig. I was going for Marilyn but I'm getting Kimber Henry

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuTavallisesti Instagram tarjoaa pariakymmentä automaattisesti valikoituvaa filtteriä, joilla kuviaan voi muokata.

Tosi-instaajat, kuten Sini Laitinen, eivät yleensä käytä niitä. Tai jos käyttävät, niin tarkkaan harkiten.

”Saatan joskus käyttää Instagramin ekaa filtteriä 10 prosentin voimakkuudella”, Laitinen sanoo.

Hän suosii VSCO-nimistä sovellusta.

”Siellä on hienoja filttereitä, jotka sopivat Instagramin omia filttereitä paremmin Instagramin nykymaailmaan: kirkasta vaaleaa eikä mitään paahdettuja sävyjä, joissa on joku punainen pläntti keskellä.”

”Mulla VSCO:ssa on yksi filtterisetti, josta käytän ehkä kolmea eriä.”

Instagram-tyyliinsä panostavat tyypit käsittelevät kuvansa erikseen Photoshopissa tai käyttävät ne vähintään kännykän kuvanmuokkausohjelman läpi.

Laitinenkin muokkaa usein kulmakarvojaan näkyvämmiksi ja poistaa silmään sattuvia epätäydellisyyksiä, kuten finnin. Hän ei suosi Facetune-sovellusta, joka muuttaa ihon helposti posliinimaisen sileäksi.

Se tavallaan sotii vastaan Laitisen filosofiaa, jonka mukaan ”kaikilla on ihohuokoset, kaikki käy paskalla ja kaikkien vatsa menee rullalle istuessa”.

”Haluan, että ihon tekstuuri säilyy”, hän sanoo.

Kuvien ylenpalttinen estetisointi ahdistaa välillä myös Sini Laitista, vaikka hän tietää ”täydellisyyden niksit”.

Sellaiset, kuten:

1. Kun seisot vähän jalat ristissä ja työnnät selän mutkalle, saat heti reisivaon, vyötärö näyttää automaattisesti kapeammalta ja takapuoli isommalta kun otat kuvan sivusta.

2. Kun laitat peukalon ja etusormen V-muodostelmassa leuan alle, leuka näyttää selfiessä heti kapeammalta.

3. Kun otat selfien vähän yläviistosta, kasvot kapenevat.

”Joskus saatan päivittää omia kuvia, mutta skipata kokonaan toisten kuvien katsomisen”, hän sanoo.

”Jos on huono päivä, yltiötäydellisten kuvien näkeminen saattaa vaikuttaa omaankin mielialaan. Silloin on helpompi olla katsomatta.”

Esimerkkinä paineita luovasta, yltiötäydellisestä tyylistä Laitinen mainitsee lifestyle- ja kauneusvloggaaja Nyané Lebajoan Instagramin:

hair colour: sext + chocolate cherry by @limecrimemakeup love this shade of pink 💆🏽

Henkilön Nyané Lebajoa (@nyanelebajoa) jakama julkaisuSini Laitinen myöntää, ettei ole mikään tervein roolimalli.

”En ole mikään vartaloanarkisti. Mulle on tosi helppo myydä kaikenlaisia vartalomielikuvia, olen heti, että joo joo, haluan mennä salille.”

Sen vastapainona Laitinen kertoo tietoisesti useissa kuvissaan, mitä kaikkia temppuja niissä on käytetty, koska hän haluaa myös helpottaa seuraajiensa oloa ja purkaa ihmisten ulkonäköpaineita.

Hän on julkaissut useita kuvia esimerkiksi meikittä:

Here's a #nomakeup #nofilter #nofacetune picture for the sake of a rant: I'm tired of people judging other people who wear a lot of makeup, when in the same breath they will rip you apart if you have even the smallest flaw. Don't try to make it sound like you prefer ~natural beauty~ when your idea of natural beauty is someone with clear skin and traditionally attractive features. And I get that, we've all been brainwashed to prefer certain things over others, but that doesn't mean you should single out a random cakeface for caving in and trying to present a more socially ideal version of themselves while having fun with it. Besides, y'all dumb as shit for associating green smokey eye and red lips with bad self-esteem when some of you can't go out without your "natural" combo of foundation and mascara. You're just as much a victim of impossible beauty standards as everyone else. So instead of attacking that person, be it me or someone else, try to channel that frustration to talking about the industry that capitalizes on your bad self-esteem. You know, the reason you wrote that comment in the first place, because no one satisfied with themselves feels the need to attack strangers over heavy use of black eyeshadow. And yeah this is a lame picture for a rant like this because I don't even look that bad. So this is not some act of bravery but more of a statement that just because I like to pile a ton of crap on my face doesn't mean that I have a problem with what's underneath. Yeah, I have and I still would fix things I don't like about myself but I don't personally feel the need to settle for things I can adjust to my liking. For me it's the same as wanting to live in another city but still being fine with being in the current address. Obviously I can only speak for myself and I don't think makeup, the industry around it and many makeup lovers photoshopping themselves to perfection on Instagram is all just innocent fun, but what I'm saying is that don't take some stranger's appearance that seriously when they've done nothing to you. Makeup washes off, so does that bitterness if you let it.

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu”Kyllä mä koen, että olen myös vähän velkaa”, Laitinen sanoo.

”Jos julkaisen itsestäni mainosmaisen täydellisiä kuvia, yritän samalla myös kertoa, ettei tää ole mikään paras tai tavoiteltavin juttu. Ei tarvitse olla laiha, meikata paljon tai tehdä mitään muutakaan, koska joku muu tekee niin.”

”Haluan tuoda maailmaan muutakin kuin ironisia tissikuvia.”

Laitisen mielestä Instagram on lisännyt ihmisten ulkonäköpaineita poistamalla raja-aitaa julkkisten ja tavisten ulkonäön välillä.

Huippumalli Kendall Jennerin tai Oscar-voittaja Jennifer Lawrencen kohdalla voi aina vedota resursseihin: heillä on omat personal trainerit, meikkaajat, puvustajat ja valokuvaajat.

On helpompi hyväksyä, miltä he näyttävät, kun tietää, ettei sitä voi kuka tahansa saavuttaa.

”Kun tavallinen kansa alkaa näyttää samalta kuin superstarat, tulee helposti paine, että miksen mäkin. Sitä voi seurata itsetunnon romahdus.”

Tämän välttämiseksi Sini Laitisella on neuvo kaikille:

Ajattele, että kaikkien kuvien eteen on tehty jotakin. Muista, että mikään ei ole tullut itsestään.

”Et voi koskaan tietää, miten joku on saavuttanut ulkonäkönsä, miksi hän on niin laiha tai miksi hänellä on niin täydellinen iho. Vaikka näkisit kuinka hienoja ja täydellisiä kuvia Insta-fiidissäsi, tiedosta, että ne eivät ole koko totuus.”

Tässä auttaa kun tietää vähän, miten täydelliseltä näyttäviä kuvia tehdään.

”Jos tiedät, miten joku taikatemppu tehdään, se ei enää vaikuta suhun niin paljon.”

Todisteeksi otimme Sini Laitisen kanssa yhteiskuvan, Laitisen omalla tyylillä.

Tämä kuva on otettu sinistä Ebay-väritaustaa vasten. Photoshopissa kankaasta on poistettu rypyt, värejä on voimistettu ja kummankin silmiä sekä kulmakarvoja on tuotu esille.

Siksi kuva näyttää juuri tältä:

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkonäkö
 • Muoti
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

 2. 2

  Ei, emme keksineet tätä itse: Netflix tekee seuraavaksi elokuvan, joka perustuu twiittiin, joka perustuu meemiin

 3. 3

  Suomeenkin halutaan laki, joka kieltää kauppoja haaskaamasta ruokaa, ja tämä mies ajaa sitä

 4. 4

  Youtube sensuroi lasten suosikkibändin uutuusvideon – liian rajuna lapsille

 5. 5

  Disney julkaisee Guardians of the Galaxy -elokuvasta tutun c-kasetin

 6. 6

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 7. 7

  Tässä on urheilun ja HIFKin tulevaisuus: Overwatch-joukkue, joka pelastaa seuran vanhenevilta lätkäfaneilta

 8. 8

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 9. 9

  16-vuotias Tuure Boelius nousi tähdeksi tubettajana, valittiin Vuoden homoksi – ja pettyi pahasti Suomen mediaan

 10. 10

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

 2. 2

  Youtube sensuroi lasten suosikkibändin uutuusvideon – liian rajuna lapsille

 3. 3

  Ei, emme keksineet tätä itse: Netflix tekee seuraavaksi elokuvan, joka perustuu twiittiin, joka perustuu meemiin

 4. 4

  James Corden kertoo nyt, miten supersuositut Carpool Karaoke -jaksot syntyvät – ja fiilistelee Daruden Sandstormia

 5. 5

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 6. 6

  Tässä on urheilun ja HIFKin tulevaisuus: Overwatch-joukkue, joka pelastaa seuran vanhenevilta lätkäfaneilta

 7. 7

  Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

 8. 8

  Ravintola-arviossa Vallilan uusi etiopialaispaikka, joka voi hyvinkin haastaa pahimman kilpailijansa Helsingissä

 9. 9

  Pikatestissä munaan keskittyvä pikaruokaravintola, josta saa myös vegaanisia munakkaita – ja jälkiruoaksi pavlovaa

 10. 10

  Punainen muki tuli Suomeen: jenkkileffojen ikoninen juomaväline tarkoittaa hauskanpitoa, näin legenda syntyi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

 2. 2

  Chelsea Manning pääsi vapaaksi, liittyi heti Instagramiin ja julkaisi ihan parhaan selfien: ”Tässä minä nyt olen”

 3. 3

  McDonald’s-mainoksessa isän kuolemaa sureva poika löytää lohdun hampurilaisesta, katsojat tyrmistyivät – mainos hyllytettiin

 4. 4

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 5. 5

  Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

 6. 6

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 7. 7

  Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

 8. 8

  Kun Salkkarit-tähti Sara Parikka, 26, julkaisee kuvan vauvamahastaan, siitä tehdään heti uutinen – Näin Parikka tekee elämästään Instagramissa ”kivaa ja kaunista”

 9. 9

  Donald Trump ja Saudi-Arabian kuningas koskettivat hehkuvaa palloa, näytti Sormusten herran taikapallolta – internet riemastui

 10. 10

  Ei, emme keksineet tätä itse: Netflix tekee seuraavaksi elokuvan, joka perustuu twiittiin, joka perustuu meemiin

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Hautajaisten sotilaallisuus yllätti eduskunnan entisen pääsihteerin Seppo Tiitisen: ”Sopi Maunolle, kenraalit olivat helisemässä hänen kanssaan”

 2. 2

  Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

 3. 3

  Trump yllätti Nato-kokouksessa: Ei luvannut tukea yhteispuolustukselle, vaati maahanmuuton valvontaa ja terrorismin kitkemistä kokonaan

 4. 4

  Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

 5. 5

  Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta – Trump lupasi kovia otteita hallintonsa vuotajia vastaan ja ulkoministeri Tillerson matkustaa Britanniaan

 6. 6

  Cristiano Ronaldoa uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio veronkierrosta

 7. 7

  Mauno Koivisto saatettiin haudan lepoon, Suomi herkistyi muistelemaan presidenttiä ja itsenäisyyden vaiheita – HS kokosi hautajaispäivän tärkeimmät hetket

 8. 8

  Koiviston vävy lausui kiitoksen muistotilaisuudessa: ”Tilaisuus on sekä valtiollinen, sotilaallinen, että oikealla tavalla hengellinen”

 9. 9

  Yli 30 000 ihmistä seurasi presidentti Koiviston surusaattoa – sadat ihmiset jonottivat haudalle vielä illallakin

 10. 10

  Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

 2. 2

  Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta – Trump lupasi kovia otteita hallintonsa vuotajia vastaan ja ulkoministeri Tillerson matkustaa Britanniaan

 3. 3

  Mauno Koivisto saatettiin haudan lepoon, Suomi herkistyi muistelemaan presidenttiä ja itsenäisyyden vaiheita – HS kokosi hautajaispäivän tärkeimmät hetket

 4. 4

  Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

 5. 5

  Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

 6. 6

  Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

 7. 7

  Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

 8. 8

  Pitäisikö perheellisten naisten lyhentää työuraansa vielä asepalveluksellakin? Tällaiset vaatimukset kertovat, että feminismiä tarvitaan

 9. 9

  Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset alusta loppuun – seppeleiden lasku, siunaustilaisuus, yleisö kaduilla, surusaattue ja hautaan lasku

 10. 10

  Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

 2. 2

  Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

 3. 3

  Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

 4. 4

  Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

 5. 5

  Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

 6. 6

  Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

 7. 7

  Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

 8. 8

  Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

 9. 9

  Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

 10. 10

  Turkoosinkirkkaaksi hetkessä muuttunut suomalaisjärvi herättää ihailua ja epäilyä: Onko kemikaalikäsittely varmasti turvallinen? Entä voitaisiinko sillä kirkastaa myös Töölönlahti?

 11. Näytä lisää