Valikko

Sometähti Sini Laitinen, 25, otti ensin animesöpöselfieitä, sitten muotifiilisteli – ja tekee nyt ”viiden euron räkäistä herutusta”

Tutkimme Nytissä lähiviikkoina, miten syntyy erottuva Instagram-tyyli ja mitä tyyli sitä käyttävästä ihmisestä kertoo – vai kertooko?

Tutkimme Nytissä lähiviikkoina, miten syntyy erottuva Instagram-tyyli ja mitä tyyli sitä käyttävästä ihmisestä kertoo – vai kertooko? Ensimmäisenä tarinan Insta-tyylistään kertoo some-persoona ja euroviisukommentaattori Sini Laitinen.Jos viime viikolla seurasi Euroviisuja, oli helppo törmätä Sini Laitiseen, 25. Laitinen oli osa Ylen sometiimiä ja kommentoi viisuja somessa esimerkiksi näin:Youtubessa Laitinen tunnetaan Papananaama-kanavastaan, jolla on 133 000 tilaajaa.

Mutta kaikista tunnistettavin hänen tyylinsä on juuri Instagramissa (67 000 seuraajaa).

Matka siihen on ollut pitkä, ja sen varrella on nähty monta erilaista Laitista.

Miten hänestä tuli Instagramissa hän?Laitinen on kotoisin Joroisista. Hän vietti tavallisen lapsuuden: Laitisen isä on suomalainen ja äiti thaimaalainen.

Netistä innostunut Laitinen opetteli 12-vuotiaana koodaamaan kotisivuja. Hän rakensi yhdet pelkästään fanittamiensa japanilaisten animaatiosarjojen suosikkihahmoilleen. Yläkoulu-lukioaikoina hän liittyi Facebookiin ja Twitteriin kun muutkin tekivät niin.

Sitten vuonna 2011 tapahtui ratkaiseva käänne.

Laitinen liittyi vastaperustettuun kuvapalvelu Instagramiin, ihan käytännön pakosta:

Twitterin käytännöt muuttuivat niin, ettei twiitteihin upotettu Instagram-kuva enää avautunut Twitterissä vaan se näkyi vain linkkinä. Kuvan nähdäkseen piti mennä erikseen Instagramiin.

”Ajattelin, etten mä jaksa alkaa niitä linkkejä painelemaan. Latasin Instan ja aloin dumppaamaan sinne outoja fiilistelykuvia. Sen takia mun kolme ekaa kuvaa on tyyliin ’tässä teille märkä asfaltti’”, Laitinen sanoo.

Lukion vaihto-oppilasvuotena Japanissa hän oli innostunut toden teolla japanilaisesta katumuodista ja gyaruista eli ”japanipissistyylistä”.

”Alkuajan kuvista näkee, miten yritin toteuttaa japanimuotia omalla tavallani. Silloin se oli ainoa inspiraation lähteeni”, Laitinen sanoo.

Instagram-kuviin kuuluivat näyttävät ripset ja muu silmämeikki, isot peruukit ja silmiä suurentavat värilliset piilolinssit. Instagramin keltainen filtteri oli ahkerassa käytössä.

Ensimmäinen Insta-tyyli oli siis animenörtti-Sini:Vaihto-oppilasvuoden jälkeen pääkaupunki veti Laitista niin kovasti puoleensa, että hän pakkasi laukkunsa ja suoritti lukion loppuun Helsingissä aikuislukion puolella.

Tulevaisuuden suunnitelmat olivat ihan auki.

”Mulla ei ollut mitään hajua, mitä olisin halunnut opiskella ja tiesin, etten jaksaisi olla missään, jos en oikeasti siitä tykkäisi”, Laitinen sanoo.

Hän ansaitsi vuokrarahat muun muassa kaupan kassalla.

Kaikki muuttui kun Laitinen teki ensimmäisen Youtube-videonsa vuonna 2013: hän selosti kameralle erilaisia tapoja, miten nolosti suomalaiset ääntävät vieraskielisiä sanoja. Sara Forsberg eli Smoukahontas nousi pinnalle aikoinaan samankaltaisilla ”kielivideoilla”.

Laitisen videosta tuli viraalihitti ja pian Laitisen perustamalla kanavalla oli tuhat tilaajaa. Kun Googlen mainostuloja vielä ropsahti tilille äkkiä 300 euroa, Laitinen oli myyty:

”Herran jumala! Se tuntui mahdolliselta, että tätä tekemällä voisi elää.”

Laitisen Insta-tyylikin muuttui. Vuorossa oli fiilistely-Sini:

By @riotcolorphoto / @riotcolorofficial

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu

Kesäelvytystä Sipoossa

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuLaitinen kokeili useaan otteeseen muotiblogeista tutumpaa, vaatteita esittelevää ja maastossa poseeraavampaa tyyliä. Häntä ahdisti ”selfiepönkitys”, miten helposti oma Instagram täyttyi pelkillä tiukasti rajatuilla kasvokuvilla.

Hän yritti useaan otteeseen hakea muotiblogeista tuttua tyyliä, mutta se ei vain tuntunut omalta.

Laitinen sanoo, ettei ikinä laittaisi Instagramiinsa kuvia läheisistään (”Olen hyvin yksityinen ihminen”) tai todella arkisista aamiaisvoileivistään, koska ei itsekään tykkää katsella sellaisia kuvia muiden fiidissä.

”Mä inhoan sitä jos joku julkaisee kuvan jalastaan kuvatekstillä ’Olen menossa kauppaan’. No kiva juttu, mut mä haluan tietää, miltä sun naama näyttää!”

Youtuben Papananaama-kanavan suosio kasvoi samaan aikaan koko Suomi-Youtuben räjähtämisen kanssa. Laitinen elää videoista ja eri mainosyhteistöistä saamillaan palkkioilla.

Laitinen puhuu videoissaan räväkästi ja esiintyy vahvassa meikissä. Videoihin tulee usein törkeätäkin kommenttia.

”Äkkiä vaan mietin: Mitä mä duunaan? Voin ottaa samantien vaan itsestäni kuvia, saan kuitenkin aina enemmän tykkäyksiä jos laitan naamastani kuvan. En mä jaksa yrittää!”

Tämä kaikki heijastui Laitisen Instagramiin, jossa alkoi nousta esiin nykyinen Insta-tyyli: Törkeä-Sini.

Hyvä esimerkki on tämä kuva berliiniläisen alusvaatesuunnittelijan peniksenmallisesta bikiniyläosasta eli ”dikinistä”, jonka Laitinen tilasi nettikaupasta:”Mä rakastan semmoista kamaa, joka on niin rumaa, että se on jo tosi makeeta”, Laitinen perustelee kuvaa.

Hänen Instagram-seuraajakunnastaan noin puolet on 18–24-vuotiaita, puolet 13–17-vuotiaita. Jotkut kommentoijat vaativat dikini-kuvan ottamista pois, koska se oli ”liian törkeä”.

Laitinen kieltäytyi.

”Ihmiset aina haukkuu mua somessa huoraksi, koska meikkaan paljon ja ostan vaatteita seksikaupoista. Tiedostan sen ja lyön sen sitten yli. Ihmiset voivat sitten oikein rietastella sitä, että miten suunnaton huora oikein olenkaan.”

Nykyistä Insta-tyyliään Laitinen itse kuvailee sanoilla ”viiden euron räkäinen herutus” ja ”ugly shot”. Se on tarkkaan harkittu.

”Ne on vähän sellaisia mukarumia kuvia, mitä esimerkiksi rikkaat ja kuuluisat ottaa itsestään kun ne haluaa antaa samastuttavan kuvan. Että hei, minäkin kompastuin Oscareissa, mäkin olen välillä ruma!”

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa Laitinen levittää sieraintaan, mikä koetaan usein hyvin epäviehättävänä liikkeenä. Samaan aikaan kuvassa on harkittu väritausta, ihoa tasoittava filtteri ja huulet supussa -poseeraus, tuttavallisemmin duckface.

Miss me with that glamour shit. ____________________ MAKEUP DETAILS: ____________________ BASE: ☆ Primer: Nivea Men After Shave Balm ☆ Concealer: #makeupstore Cover All Mix ☆ Foundation: @MakeUpForever Ultra HD 'Y215' + #katvond Lock-It Foundation '71 Deep' ☆ Powder: #nyxcosmetics HD Finishing Powder SFP 01 ☆ Contour: @katvondbeauty Shade and Light palette ☆ Bronzer: Dior Bronze Original Tan '002 Honey Tan' ☆ Blush: NARS 'Taj Mahal' ☆ Highlighter: #ofracosmetics 'Rodeo Drive' ____________________ BROWS: ☆ #anastasiabeverlyhills Dipbrow Pomade 'Ebony' ____________________ EYES: ☆ Lenses: Mystery Blue from @ttd_eye ☆ Eyeshadow base: #urbandecay Primer Potion Original ☆ Eyeshadow: #morphe #35c palette + @nyxcosmetics 'Raven' ☆ Eyeliner: @nyxcosmeticsnordics Matte Liquid Liner ☆ Lashes: Lower ones are #DollyWink 'No. 5 Real Nude', idk about the upper ones ____________________ LIPS: ☆ #jeffreestarcosmetics #Chrysanthemum ____________________ Sweater is from a random shop in Brooklyn. ____________________ #wakeupandmakeup #vegas_nay #blendthatshit #allmodernmakeup #hudabeauty #peachyqueenblog #fakeupfix #jeffreestar #dailygirlsfeed #tealhair

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu”Ei siis mikään 2000-luvun duckface, jossa näyttää kuin olisi anus suun tilalla, vaan vedät vain vähän poskia sisään ja puristat hieman huulia sisältäpäin ulos, että ne näyttäisivät isommilta”, Laitinen neuvoo.

”Näissä kuvissa olen saavuttanut sen tason rumuuden, mihin olen itse valmis.”

Laitisen tunnetuin kuva voi hyvinkin olla tämä, joka on myös hänen Twitter-profiilikuvansa:

New profile pic and mood in general. MAKEUP DETAILS: BASE: ☆ Foundation: #MakeUpForever Ultra HD in Y215 mixed with #KatVonD Lock-it Foundation in Deep 71 ☆ Concealer: #MakeUpStore Cover All Mix ☆ Powder: @nyxcosmeticsnordics HD Finishing Powder SFP 01 ☆ Contour: @katvondbeauty Shade and Light palette + #Nyx Betrayal eyeshadow on the nose ☆ Blush: #NARS Taj Mahal ☆ Highlighter: #OfraCosmetics #rodeodrive BROWS: ☆ #AnastasiaBeverlyHills Dipbrow Pomade in Ebony + @nyxcosmeticsnordics Betrayal Eyeshadow EYES: ☆ Lenses: #Desio #InnocentWhite ☆ Primer: #UrbanDecay Eyeshadow Primer Original ☆ Eyeliner: @nyxcosmetics Matte Liquid Liner in black ☆ Lashes: #velourlashes Fluff'n Dolled Up ☆ Eyeshadow: #TooFaced #ChocolateBarPalette: Milk Chocolate + Semi Sweet + TripleFudge on crease, Crème Brulee on upper lid and Triple Fudge on lower lid LIPS: ☆ Lipliner: #MacCosmetics lipliner in Chestnut ☆ Lipstick: #ColouredRaine #MatteLipPaint in Marshmallow Shirt is from a random shop in Brooklyn #makeupslaves #wakeupandmakeup #vegas_nay #blendthatshit #tealhair

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuSitä varten Laitinen poseerasi Ebaysta tilattua keltaista värilakanaa vasten: hänellä on niitä useissa eri sävyissä.

”Mä tykkään vastaväreistä ja colour block -meiningistä”, Laitinen kertoo.

”Olin juuri värjännyt tukkani turkoosiksi. Turkoosi ja keltainen menee tosi hyvin yhteen, joten valitsin taustan sen mukaan.”

Värilakanoiden lisäksi Laitisen huoneesta löytyy puoliammattilaisen arsenaali valokuvaustarvikkeita: kaksi valtavankokoista sivuvaloa eli ”softboxia” seisoo suuren meikkipöydän kummallakin puolen.

Pöydän takana olevassa telineessä istuu järjestelmäkamera ja vloggaajien suosima ”ring light” eli rinkulan muotoinen valaisin, joka luo erityisen edustavan valaistuksen kasvoille.

”Olen pikku hiljaa evolvoinut tarvikkeita. Kaikki on tyyliin halvinta, mitä oon saanut. En ala hifistelemään noiden kanssa.”

Suurimman vaikutuksen tekee tietysti Laitisen tympääntynyt ilme. Hän teki sen aluksi Youtube-videolla, mutta se näytti niin hauskalta, että siitä oli tehtävä oma Instagram-kuvansa.

Ilme heijastelee Laitisen nykyistä somepersoonaa.

”En jaksa ottaa itseäni liian vakavasti enkä halua, että muutkaan ottaavat. Yritän antaa itsestäni näissä kuvissa kaikkia puolia.”

Tarkastellaanpa Insta-tyyliä vieläkin tarkemmin.

Juuri nyt Laitinen kerää vaikutteita seuraamalla erityisesti dragqueenejä ja Huda Kattanin kaltaisia meikkivloggaajia.

”Hudaa seuraan, koska se postaa hirveästi juttuja, joista on hyvä tietää jos haluaa pysyä skenessä. Ne on usein ihan hulluja diy-niksejä, joissa joku kihartaa hiuksensa leivän avulla”, hän sanoo.

Drag-artisteista Laitinen seuraa esimerkiksi Imp Kidin tiliä:Ja sen vaikutus näkyy hänen omissa kuvissaan esimerkiksi näin:Laitinen muuntelee ulkonäköään kuviin piilolinsseillä ja peruukeilla, joita hänellä on yhteensä 14. Peruukkien käyttö on helppoa, eikä rasita omia hiuksia niin paljon.

Tällä hetkellä Laitisen omat hiukset ovat turkoosit, mutta tarvittaessa hän vetää päähänsä punaisen, vihreän, harmaan, mustan, ruskean, pinkin, violetin tai vaikka blondin polkan:

Out of the Nordic cross flags I think I like Sweden's the most ーーーーーーーーーー DETAILS: ーーーーーーーーーー Wig is from @donalovehair ーーーーーーーーーー BASE: ☆ Primer: Nivea Men After Shave Balm ☆ Concealer: @makeupstorefinland Cover All Mix ☆ Foundation: @kryolanofficial TV Paint Stick 'CF 2' ☆ Powder: #kryolan 'Anti-Shine' ☆ Contour: #kryolanofficial TV Paint Stick 'NG 1' and '1W' as base + @katvondbeauty Shade and Light palette ☆ Blush: @narsissist 'Taj Mahal' ☆ Highlighter: @ofracosmetics 'Rodeo Drive' + @inglot_cosmetics eyeshadow '26 Shine' ーーーーーーーーーー BROWS: ☆ @anastasiabeverlyhills Dipbrow Pomade 'Ebony' ーーーーーーーーーー EYES: ☆ Lenses: @desioeyes 'Innocent White' ☆ Eyeshadow base: @urbandecay Primer Potion Original ☆ Eyeshadow: @yslbeauty 5 Colour Harmony palette 'Riviera' + @gogetglitter 'London After Midnight' ☆ Eyeliner: @nyxcosmeticsnordics Matte Black liner + Kryolan Supracolor '070' on waterline ☆ Mascara: @rimmellondonuk Super Curler ☆ Lashes: @grimas_bh '112' + some cut up lashes on bottom ーーーーーーーーーー LIPS: ☆ @jeffreestarcosmetics 'Sagittarius' ーーーーーーーーーー Hat and shirt are second hand. ーーーーーーーーーー #wakeupandmakeup #allmodernmakeup #peachyqueenblog @norvina #norvina #flawlesssdolls #makeuptutorialsx0x #makeupdolls #maryhadalittleglam #hairmakeupdiary #shimycatsmua #anastasiabeverlyhills #beautyguru #bblogger #anastasiabrows #makeupgirlsk #hudabeauty #makeupstore #grimas #jeffreestarcosmetics #nyxcosmetics #lacefront #wig #ColorMeINGLOT

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu

Tried to style my old ratty eBay wig. I was going for Marilyn but I'm getting Kimber Henry

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisuTavallisesti Instagram tarjoaa pariakymmentä automaattisesti valikoituvaa filtteriä, joilla kuviaan voi muokata.

Tosi-instaajat, kuten Sini Laitinen, eivät yleensä käytä niitä. Tai jos käyttävät, niin tarkkaan harkiten.

”Saatan joskus käyttää Instagramin ekaa filtteriä 10 prosentin voimakkuudella”, Laitinen sanoo.

Hän suosii VSCO-nimistä sovellusta.

”Siellä on hienoja filttereitä, jotka sopivat Instagramin omia filttereitä paremmin Instagramin nykymaailmaan: kirkasta vaaleaa eikä mitään paahdettuja sävyjä, joissa on joku punainen pläntti keskellä.”

”Mulla VSCO:ssa on yksi filtterisetti, josta käytän ehkä kolmea eriä.”

Instagram-tyyliinsä panostavat tyypit käsittelevät kuvansa erikseen Photoshopissa tai käyttävät ne vähintään kännykän kuvanmuokkausohjelman läpi.

Laitinenkin muokkaa usein kulmakarvojaan näkyvämmiksi ja poistaa silmään sattuvia epätäydellisyyksiä, kuten finnin. Hän ei suosi Facetune-sovellusta, joka muuttaa ihon helposti posliinimaisen sileäksi.

Se tavallaan sotii vastaan Laitisen filosofiaa, jonka mukaan ”kaikilla on ihohuokoset, kaikki käy paskalla ja kaikkien vatsa menee rullalle istuessa”.

”Haluan, että ihon tekstuuri säilyy”, hän sanoo.

Kuvien ylenpalttinen estetisointi ahdistaa välillä myös Sini Laitista, vaikka hän tietää ”täydellisyyden niksit”.

Sellaiset, kuten:

1. Kun seisot vähän jalat ristissä ja työnnät selän mutkalle, saat heti reisivaon, vyötärö näyttää automaattisesti kapeammalta ja takapuoli isommalta kun otat kuvan sivusta.

2. Kun laitat peukalon ja etusormen V-muodostelmassa leuan alle, leuka näyttää selfiessä heti kapeammalta.

3. Kun otat selfien vähän yläviistosta, kasvot kapenevat.

”Joskus saatan päivittää omia kuvia, mutta skipata kokonaan toisten kuvien katsomisen”, hän sanoo.

”Jos on huono päivä, yltiötäydellisten kuvien näkeminen saattaa vaikuttaa omaankin mielialaan. Silloin on helpompi olla katsomatta.”

Esimerkkinä paineita luovasta, yltiötäydellisestä tyylistä Laitinen mainitsee lifestyle- ja kauneusvloggaaja Nyané Lebajoan Instagramin:

hair colour: sext + chocolate cherry by @limecrimemakeup love this shade of pink 💆🏽

Henkilön Nyané Lebajoa (@nyanelebajoa) jakama julkaisuSini Laitinen myöntää, ettei ole mikään tervein roolimalli.

”En ole mikään vartaloanarkisti. Mulle on tosi helppo myydä kaikenlaisia vartalomielikuvia, olen heti, että joo joo, haluan mennä salille.”

Sen vastapainona Laitinen kertoo tietoisesti useissa kuvissaan, mitä kaikkia temppuja niissä on käytetty, koska hän haluaa myös helpottaa seuraajiensa oloa ja purkaa ihmisten ulkonäköpaineita.

Hän on julkaissut useita kuvia esimerkiksi meikittä:

Here's a #nomakeup #nofilter #nofacetune picture for the sake of a rant: I'm tired of people judging other people who wear a lot of makeup, when in the same breath they will rip you apart if you have even the smallest flaw. Don't try to make it sound like you prefer ~natural beauty~ when your idea of natural beauty is someone with clear skin and traditionally attractive features. And I get that, we've all been brainwashed to prefer certain things over others, but that doesn't mean you should single out a random cakeface for caving in and trying to present a more socially ideal version of themselves while having fun with it. Besides, y'all dumb as shit for associating green smokey eye and red lips with bad self-esteem when some of you can't go out without your "natural" combo of foundation and mascara. You're just as much a victim of impossible beauty standards as everyone else. So instead of attacking that person, be it me or someone else, try to channel that frustration to talking about the industry that capitalizes on your bad self-esteem. You know, the reason you wrote that comment in the first place, because no one satisfied with themselves feels the need to attack strangers over heavy use of black eyeshadow. And yeah this is a lame picture for a rant like this because I don't even look that bad. So this is not some act of bravery but more of a statement that just because I like to pile a ton of crap on my face doesn't mean that I have a problem with what's underneath. Yeah, I have and I still would fix things I don't like about myself but I don't personally feel the need to settle for things I can adjust to my liking. For me it's the same as wanting to live in another city but still being fine with being in the current address. Obviously I can only speak for myself and I don't think makeup, the industry around it and many makeup lovers photoshopping themselves to perfection on Instagram is all just innocent fun, but what I'm saying is that don't take some stranger's appearance that seriously when they've done nothing to you. Makeup washes off, so does that bitterness if you let it.

Henkilön SINI L (PAPANANAAMA) (@nastynapalm) jakama julkaisu”Kyllä mä koen, että olen myös vähän velkaa”, Laitinen sanoo.

”Jos julkaisen itsestäni mainosmaisen täydellisiä kuvia, yritän samalla myös kertoa, ettei tää ole mikään paras tai tavoiteltavin juttu. Ei tarvitse olla laiha, meikata paljon tai tehdä mitään muutakaan, koska joku muu tekee niin.”

”Haluan tuoda maailmaan muutakin kuin ironisia tissikuvia.”

Laitisen mielestä Instagram on lisännyt ihmisten ulkonäköpaineita poistamalla raja-aitaa julkkisten ja tavisten ulkonäön välillä.

Huippumalli Kendall Jennerin tai Oscar-voittaja Jennifer Lawrencen kohdalla voi aina vedota resursseihin: heillä on omat personal trainerit, meikkaajat, puvustajat ja valokuvaajat.

On helpompi hyväksyä, miltä he näyttävät, kun tietää, ettei sitä voi kuka tahansa saavuttaa.

”Kun tavallinen kansa alkaa näyttää samalta kuin superstarat, tulee helposti paine, että miksen mäkin. Sitä voi seurata itsetunnon romahdus.”

Tämän välttämiseksi Sini Laitisella on neuvo kaikille:

Ajattele, että kaikkien kuvien eteen on tehty jotakin. Muista, että mikään ei ole tullut itsestään.

”Et voi koskaan tietää, miten joku on saavuttanut ulkonäkönsä, miksi hän on niin laiha tai miksi hänellä on niin täydellinen iho. Vaikka näkisit kuinka hienoja ja täydellisiä kuvia Insta-fiidissäsi, tiedosta, että ne eivät ole koko totuus.”

Tässä auttaa kun tietää vähän, miten täydelliseltä näyttäviä kuvia tehdään.

”Jos tiedät, miten joku taikatemppu tehdään, se ei enää vaikuta suhun niin paljon.”

Todisteeksi otimme Sini Laitisen kanssa yhteiskuvan, Laitisen omalla tyylillä.

Tämä kuva on otettu sinistä Ebay-väritaustaa vasten. Photoshopissa kankaasta on poistettu rypyt, värejä on voimistettu ja kummankin silmiä sekä kulmakarvoja on tuotu esille.

Siksi kuva näyttää juuri tältä:

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Ulkonäkö
 • Muoti
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 3. 3

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 4. 4

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 5. 5

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 6. 6

  Tässä ovat Helsingin parhaat pizzat

 7. 7

  Nicole Kidman kertoi, miten rankkaa on näytellä seksuaalisen väkivallan uhria – ja jatkaa samalla elokuvahistorian klassikoista noussutta tärkeää keskustelua

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  8 ihanaa espoolaista kahvilaa, joihin kannattaa tehdä kesäretki

 10. 10

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 3. 3

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 4. 4

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 5. 5

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 6. 6

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 9. 9

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 10. 10

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Video irlantilaisista maistelemassa suomalaisia ruokia trendaa netissä, karjalanpiirakoiden ulkomuoto kuohuttaa: ”Tuon piirakan tekijän ei kannattaisi tulla Suomeen ikinä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 2. 2

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Trump: Minulla on tarvittaessa ”täydelliset armahdusvaltuudet” – tutkijat kyseenalaistavat

 5. 5

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 6. 6

  Seksi kannattaa sijoituksena, lupaa Väestöliitto – ”Ehkä kaikkea ei pitäisi yrittää mitata rahassa”, vastaa ekonomisti

 7. 7

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 8. 8

  Willehardt Gröhn, 18, rakentaa näyttäviä pyöriä, koska haluaa jotain, mitä muilla ei ole – pyöräbuumin villitsemissä kaupungeissa pyörä on muotiasuste

 9. 9

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 10. 10

  Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 3. 3

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 4. 4

  Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

 5. 5

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 6. 6

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 7. 7

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 10. 10

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 10. 10

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Metallinpaljastimet Jerusalemin Temppelivuorella johtivat väkivallan aaltoon – Arabiliiton mukaan Israel ”leikkii tulella”
 3. Pyöristä tunnettu Helkama polki satavuotiaaksi sotien ja lamojen läpi – nyt emo­yhtiöitä johtaa neljännen sukupolven Helkama ja Jopon sisar
 4. Yle: Näyttelijä ja tanssija Fred Negendanck on kuollut
 5. Pitseria syttyi tuleen Raahessa – pelastuslaitos evakuoi kerrostalon asukkaat
 6. Tunti sitten
 7. Seksi kannattaa sijoituksena, lupaa Väestöliitto – ”Ehkä kaikkea ei pitäisi yrittää mitata rahassa”, vastaa ekonomisti
 8. Maahanmuutto kuumentaa tunteita Uuden-Seelannin parlamenttivaalien alla – Suomalainen Inkeri Räinä, 25, odottaa pikkukylässä päätöstä viisumista, joka antaisi hänelle mahdollisuuden jäädä pysyvästi saarivaltioon
 9. Joensuun keskustasta löytyneen vainajan henkilöllisyys todennäköisesti selvillä – varmistuu oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa ensi viikolla
 10. Poliisi löysi kahdeksan kuollutta rekan kontista Teksasissa – NYT: Kaksi kuolleista lapsia
 11. Isis-taistelijaksi epäilty saksaistyttö voi joutua oikeuteen Saksassa – Viranomaiset vahvistavat, että Irakista löytynyt 16-vuotias on ”Linda W”
 12. ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946
 13. Näytä lisää