tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Korusetti vaijerista ja askarteluhelmistä

4.4.2008 0:00

Susanna Kekkonen

Helmet jäävät paikoilleen pysäytys- eli puristushelmien avulla.

Helmet jäävät paikoilleen pysäytys- eli puristushelmien avulla.

1. Levitä helmet esille laakeaan, reunalliseen astiaan. Piirrä suunnitelmasi halutessasi ensin paperille.

2. Ala hahmotella korua sommittelualustalle. Suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa.

3. Jos käytät valmista vaijeripussia, irrota korulukko vaijerista sivuleikkurilla ennen kuin alat pujotella helmiä vaijeriin. Lukko kiinnitetään lopuksi vaijeriin uudestaan. Symmetrisen korun tekeminen on helpompaa pelkkään vaijeriin, jonka toisessa päässä ei ole lukkoa, sillä silloin korun tekemisen voi aloittaa keskeltä.

4. Pujota helmet vaijeriin. Kiinnitä väliin puristuspihdeillä pysäytyshelmiä, jos haluat, että koru on ilmava ja vaijeri saa jäädä sieltä täältä näkyviin. Aloita kaulakorun tekeminen keskeltä ja etene vuorotellen sivuille.

5. Kun koru on tarpeeksi pitkä, pujota loppuun kaksi pysäytyshelmeä. Niiden jälkeen kiinnitetään korulukko: pujota vaijerin pää korulukon renkaasta lävitse ja sujauta vaijerin pää takaisin pysäytyshelmien sisään niin, että vaijerin pää jää piiloon pysäytyshelmien sisään. Purista pysäytyshelmet ja niiden sisällä oleva vaijerin pää kiinni.

6. Pujota myös toiseen päähän kaksi pysäytyshelmeä. Pujota vaijerin pää takaisin pysäytyshelmien sisään niin, että päähän jää lenkki korulukkoa varten. Halutessasi voit kiinnittää korulukon pariksi myös välirenkaan, mutta vaijerin oma lenkkikin riittää hyvin.

7. Kaulakoruun voi tehdä riippuvia koristeita korupiikkien avulla. Pujota helmiä joko tasapäiseen tai lenkkipäiseen korupiikkiin. Lenkkipäisiä korupiikkejä voi myös yhdistää, jolloin väliin tulee nivel.

8. Kiinnitä valmiiksi koottu korupiikki vaijeriin ripustuslenkillä: jätä piikin päähän noin senttimetrin verran ylimääräistä näkyviin. Tee siihen pyöröpihdeillä lenkki, joka saa jäädä aavistuksen avoimeksi kiinnittämistä varten. Taita lenkin tyveen "niska", jotta korupiikki laskeutuu kauniisti ja tasaisesti. Kiinnitä korupiikki vaijeriin ja purista pihdeillä lenkki kiinni.

9. Kokoa myös korvakorut korupiikkiin ja tee halutessasi pitkät nivelkorvikset taivuttelemalla pyöröpihtien avulla piikkien päihin lenkkejä.

10. Kiinnitä piikki lenkin avulla korvakorukoukkuun.

korujen materiaalit: askartelukauppa sinelli. vihjeet: marja-terttu nieminen. sinelli järjestää erilaisia korukursseja. lisätietoja: www.sinelli.fi

 

oheislukemistoa:

wood, dorothy: uudet ja upeat helmityöt. kustannus-mäkelä 2007. 35 e.

wood, dorothy: metallilankakorut (tee omin käsin -sarja), kustannus-mäkelä 2005. 28 e.

bellingham, robin: helmityöt (tee omin käsin -sarja). kustannus-mäkelä 2004. 28 e.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

 
RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>