Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työelämään tutustuminen palvelee myös yrityksiä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Asennetutkimusten mukaan nuorten suhtautuminen työhön on erilaista kuin vanhemmilla ikäluokilla.

Vanhemmille työ on ollut ennen kaikkea väline: tapa hankkia elanto. Näin ajateltuna väline on hyvä, jos se kestää – jos työsuhde on vakituinen eikä potkuista ole pelkoa.

Tiedustelujen mukaan nuoret kaipaavat työltä ennen kaikkea sisältöä eli kiinnostavia tehtäviä ja mahdollisuutta kehittyä.

Jos vanhemmat ovat halunneet sitoutua kymmeniksi vuosiksi samaan työhön, nuorten halu sitoutua on kyllä vahva, mutta muutamiksi vuosiksi kerrallaan.

Niin kummalliselta kuin se taantuman aikana kuulostaakin, Suomea uhkaa työvoimapula. Se ei tule kaikille aloille yhtä aikaa, mutta se tulee silti. Joillakin aloilla on jo nyt puutetta työvoimasta.

Kun nykyiset koululaiset tulevat etsimään työtä, heillä on kiitetyn suomalaisen koulujärjestelmän opit, suuret ikäluokat ovat eläkkeellä ja taantuma on takanapäin.

Työnantajat kilpailevat koulutetuista nuorista. Tämä tarkoittaa, että työnantajien pitää osata vastata nuorten tarpeisiin.

Kilpailussa eivät pärjää työnantajat, joiden maailmankuva on jumiutunut vastaamaan vanhemman sukupolven tarpeisiin. Pitkän ja potkuttoman työsuhteen tarjoaminen ei riitä. Ei riitä sekään, että odottelee kädet ristissä hyvää työvoimaa.

Koululaisten työelämäjaksot eivät ole vain nuoria varten. Ne ovat yrityksille mahdollisuus tarkistaa, millaista työnantajakuvaa tulevaisuudessa tarvitaan.

Samalla yritykset saavat mahdollisuuden esitellä itsensä niille, joiden varassa yritysten ja Suomen tulevaisuus on.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat