Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä kalliimpi, sen parempi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tuloerot kasvavat – myös kansainvälisten raharikkaiden välillä.

Viime viikolla Christie'sin huutokauppakamari teki New Yorkissa kaikkien aikojen myyntiennätyksen. Sodanjälkeisen taiteen ja nykytaiteen nimiteosten huutokauppa keräsi ennätykselliset 383 miljoonaa euroa.

Jackson Pollockin maalaus vuodelta 1948 myytiin taiteilijakohtaisella ennätyksellä, 45 miljoonalla eurolla. Nuijaa heilutti Christie'sin suomalaissyntyinen johtaja Jussi Pylkkänen.

Samaan aikaan luksustuotteiden myynnin kasvu Kiinassa ja muualla Aasiassa heikkenee selvästi. Tilanteesta ovat huolissaan etenkin italialaiset ja ranskalaiset valmistajat. Eurooppalaiset ovat liian köyhiä edes haaveilemaan ylellisyystuotteista.

Kehitys kertoo kahden kerroksen rikkaista.

Taidekauppa on toipunut lamasta nopeasti, koska superrikkaat etsivät rahoilleen turvasatamaa. Mestarien työt ovat varma sijoitus. Taiteen hintakehitys osoittaa, että mitä kalliimpi, sen parempi.

Heikommassa asemassa ovat tavalliset rikkaat, joiden elämään ja ostokäyttäytymiseen taantuma vaikuttaa. Eurooppalaisille työntekijöille tämä on huono uutinen, koska se iskee eurooppalaistuotteiden kysyntään ja samalla työllisyyteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat