Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailu tekee maksuliikenteestä halvempaa

Pääkirjoitus
 
Antti Hätinen

Pääkirjoituksessa (HS 11. 1.) kritisoitiin kotimaisen suoraveloituksen lopettavia EU-säädöksiä, jotka vievät "kehitystä taaksepäin".

Käytännössä tilanne on päinvastainen. Koko EU:n Sepa-maksuliikenneuudistuksen perusajatuksena on lakkauttaa kansalliset järjestelmät. Uudistus lisää kansainvälistä kilpailua: uusia Euroopan laajuisia suoraveloituksia voi välittää mistä tahansa 32 euromaksualueen maasta käsin. Suoraveloitusvaltuutuksien toimittaminen vaihtuu eurosuoraveloituksessa pankeilta laskuttajille, jolloin pankkien merkitys vähenee.

Kaikki eurooppalaiset pankit, suomalaisetkin, ovat olleet EU-direktiivin nojalla velvoitettuja vastaanottamaan ja välittämään Sepa-suoraveloituksia jo marraskuusta 2009. Suomalaiset pankit eivät sen sijaan ole koko tänä aikana tarjonneet uutta maksutapaa asiakkailleen.

Kansainvälisen yli 516 miljoonan käyttäjän standardin tarkoituksena on tehostaa pankkialan kilpailua ja pienentää maksuliikenteen kuluja.

Verrattuna euroveloituksiin kotimaisia vaihtoehtoja käyttämällä häviäjinä ovat suomalaiset kuluttajat. Uudet palvelut ovat kalliita ja kömpelöitä eivätkä sovi niille, joilla ei ole verkkopankkia.

Antti Hätinen
toimitusjohtaja
Euroveloitus.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat