Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus ajaa peliremonttia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus alkaa vastustavista äännähdyksistä huolimatta selvittää, millainen rahapelijärjestelmä Suomessa tulevaisuudessa tarvitaan. Selvitys tehdään hallitusohjelmaneuvotteluita silmällä pitäen. Käytännössä kyse on siitä, pitäisikö nykyiset kolme rahapelitoimijaa eli Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistää.

Suomi on jakanut rahapelitoiminnan kolmeen osaan, mutta Suomen kaltaisessa yksinoikeusjärjestelmässä pelien pitäisi täydentää toisiaan eikä kilpailla keskenään. Viime vuosina kotimaisten pelimonopolien tarjonta on siirtynyt yhä enemmän nettipohjalle, mainonta on runsasta, ja etenkin Veikkauksen tarjonta on alkanut nopeatempoisuudessaan muistuttaa RAY:n pelejä. Pelien samankaltaistumisen takia Suomen on vaikea perustella, miksi kolmea erillistä monopolia edelleen tarvitaan.

Yhdistämisestä tulisi myös merkittävät hallinnolliset säästöt – se selvitettiin jo vuonna 2011, kun asia edellisen kerran oli esillä.

Nyt on olennaista selvittää, millaisia seurauksia yhdistämisestä tulisi edunsaajille eli esimerkiksi sosiaalialan järjestöille, jotka ovat riippuvaisia peliyhteisöiltä saatavista tuotoista. Rahapelit on mahdollista pitää monopolina, mutta nykymallissa on ongelmia, jotka Suomen kannattaa ratkaista oma-aloitteisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat