Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreml hylkii nopeinta ratkaisua Venäjän kriisiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat kirjoittaa, että talouskriisiin ajautuneella Venäjällä on nyt tosi kyseessä.

"Venäjän on pakko pumpata öljyä markkinoille maksimimääriä alenevillakin hinnoilla pitääkseen kansantaloutensa nyt edes jotenkin kuosissa. Öljyn hinnan raju lasku on romahduttanut ruplan arvon."

"On kovin epävarmaa, miten Kreml reagoi valuuttakriisiin, joka saattaa julkisen talouden mittavien säästöjen takia alkaa horjuttaa presidentti Vladimir Putinin suurta suosiota."

"Presidentti on luvannut estää värivallankumoukset Venäjällä. Niinpä reaktio saattaa olla kova. Sen sijaan, että Venäjä löysäisi painettaan Ukrainaan, konflikti saattaa vain syventyä ja laajentua."

Keskisuomalaisen mukaan Venäjän kaltainen suurvalta voi olla itseriittoinen ja kestää johonkin rajaan asti myös talousongelmia.

"Nyt Venäjän talousongelmat ovat niin pahoja, että talouskriisistä puhuminen on perusteltua."

"Seuraava vaihe Venäjällä voi olla, että Putinin johtama hallinto kaventaa markkinatalouden toimintaa ja ottaa taloutta valtion määräysvaltaan. Esimerkiksi rupla voidaan yrittää muuttaa kelluvasta valuutasta valtion sääntelemäksi valuutaksi."

Kaleva arvioi, että tilanne Venäjällä on nyt vaarallisempi kuin Boris Jeltsinin valtakaudella vuonna 1998 tapahtuneen talousromahduksen aikaan.

"Putin on ryhtynyt etsimään syitä romahdukseen Venäjän ulkopuolelta, varsinkin amerikkalaisista mutta myös Euroopan maista. Jälki saattaa olla tuhoisaa, mikäli hallinto saa venäläiset uskomaan kaiken pahan uhkaavan ulkoa."

"Kyse on valheellisesta tulkinnasta. Taloussyöksyn syyt ovat suurimmaksi osaksi Venäjän itsensä aiheuttamia. Perusongelma on vääristynyt talouden rakenne, jota ei ole lähdetty modernisoimaan. Tuotannon pohja lepää yhäkin vain muutaman jalan varassa."

Turun Sanomien mielestä ulko- ja turvallisuuspolitiikan keinot tepsisivät nopeimmin Venäjän kriisiin.

"Euroopan turvallisuustilanteen horjuttamisen lopettaminen, poistuminen Itä-Ukrainasta, separatistien tuen katkaisu ja keskusteluiden avaaminen Krimin kohtalosta lisäisivät luottamusta talouden vakauteen, rohkaisisivat investoijia ja käynnistäisivät pakotteiden alasajon."

"Talousreformi on vuosikymmenten projekti. Poliittinen liennytys taas koetaan nöyrtymiseksi lännen vaatimusten edessä. Krimistä Kreml ei keskustele. Keinot talouden syöksyn pysäyttämiseen ovat vähissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat