Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metron laitureista tinkiminen Espoossa käy kalliiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin metrosta piti alun perin tulla automatisoitu eli ilman kuljettajia liikkuva. Hanke osoittautui vaikeaksi, joten siitä luovuttiin jo 1970-luvulla.

Tänään torstaina Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunta aikoo purkaa sopimuksen automatisoinnista Siemensin kanssa. Länsimetro siis aloittaa kahden vuoden kuluttua junilla, joissa on yhä kuljettaja.

Hukkaan heitetty aika ja mahdolliset korvausvaatimukset eivät ole ainut vahinko, joka tämänkertaisesta yrityksestä joudutaan kärsimään. Tässä välissä Espooseen rakennettavien metroasemien laiturit on tehty kolmannesta lyhyemmiksi kuin Helsingissä. Toiveena on ollut, että automaattimetron sallima lyhyt vuoroväli paikkaisi junien lyhentämisestä aiheutuvan haitan.

Espoon lyhyillä laitureilla on säästetty joitakin kymmeniä miljoonia euroja, mutta miljardiluokan metrojärjestelmän kapasiteetista on leikattu kolmasosa. Ruuhkat Itä-Helsingin metrojunissa ehkä vain pahenevat.

Päättäjien täytyy nyt toivoa, että automatisointi onnistuisi lopulta ensi vuosikymmenellä, kun vanhimmat metrojunat uusitaan. Muuten laiturisäästöistä tulee todella kalliita.

Valitulta linjalta ei silti haluta poiketa. Länsimetron jatkekin saa lyhyet laiturit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat