Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb hakee paluuta vastakkainasettelun aikaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat olettaa konsensusta moittineen Alexander Stubbin (kok) tietävän tarkasti, mistä puhuu.

"Onhan hänen hallituksensa ja etenkin sitä edeltänyt Jyrki Kataisen kuuden puolueen hallitus varoittava esimerkki siitä, mihin konsensushakuisuutta usein seuraava pienimmän yhteisen nimittäjän politiikka voi pahimmillaan johtaa."

"Stubb kuitenkin ummistaa silmänsä siltä, että ilman työmarkkinajärjestöjen viime vuosina osoittamaa vastuullisuutta maamme olisi vielä surkeammassa tilassa. Maltilliset palkkaratkaisut ja eläkesopimus ovat helpottaneet myös hallituksen elämää. Niistä kuuluu kunnia konsensusyhteiskunnalle, jonka tunnusmerkkejä on pyrkimys puhaltaa yhteen hiileen sitä kovemmalla voimalla, mitä vaikeammista ajoista on kysymys."

Kaleva kysyy, onko konsensuksen vaihtoehto sitten vastakkainasettelu.

"Stubbin julistus konsensuksen heittämisestä syrjään merkitsee suurta ja nopeaa, jopa äkkinäistä suunnanmuutosta kokoomuksen viime vuosien politiikassa."

"Kokoomuksen kentällä on jo pitkään oltu tyytymättömiä veljeilyyn sosiaalidemokraattien kanssa ja kaivattu kovempaa oikeistolaista politiikkaa. Tähän Stubb yrittää vastata koettamalla pelastaa kasvonsa edes omiensa silmissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat