Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iloinen yllätys Senaatintorilla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin perinteinen joulunalustapahtuma Tuomaan markkinat on tänä vuonna iloinen yllätys. Markkinat siirrettiin Esplanadin puistosta Senaatintorille vuonna 2011, ja nyt järjestelyissä on onnistuttu hienosti.

Kaikki lähtee alueen entistä paremmasta suunnittelusta. Kävelytilaa on varattu reilusti, ja keskelle on sijoitettu ruokaa ja juomaa tarjoileva ravintola-alue.

Alue istuu myös entistä paremmin ympäristöönsä. Myyntikojut noudattelevat väritykseltään Senaatintorin arvotalojen väriskaalaa eivätkä yritä enää esittää tonttukylää.

Arkipäivänäkin näkee, että tori vetää nyt puoleensa niin turisteja kuin paikallisiakin. Sellainen pieni ele kuin torin keskellä olevan karusellin maksuttomuus on mukava kädenojennus kaupungilta ja iso juttu monissa lapsiperheissä, joille lumettomana talvena ei ole liikaa ilmaisia retkikohteita.

Vetovastuu Tuomaan markkinoista siirtyi vuosiksi 2014–2017 rakennusvirastolta kaupungin kokonaan omistamalle kiinteistökehitysyhtiölle, Helsingin Leijonalle. Sen päätyönä on vähitellen elävöittää Senaatintoria ympäröiviä torikortteleita.

Vuoden kuluttua markkinat saattavat jatkua loppiaiseen asti, jos kaupunki etenee suunnitelmassaan siirtää uudenvuodenjuhlat Kansalaistorille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat