Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sony antautui Pohjois-Korealle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltojen suurimpien elokuvaketjujen ohjelmassa joulupäivänä piti olla komedia The Interview eli haastattelu, jonka tarinana on farssiksi kääntyvä CIA:n yritys salamurhata Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un. Elokuvaa ei kuitenkaan nähdä teattereissa, verkossa eikä tallenteena.

Sony perui noin 35 miljoonaa euroa maksaneen elokuvan levittämisen keskiviikkona sen jälkeen, kun valtavia määriä yhtiön sisäistä sähköpostiliikennettä ja kirjanpitoa oli vuodettu julki tietomurron jälkeen ja elokuvan esittämistä suunnitelleet teatteriketjut olivat saaneet epämääräisiksi muotoiltuja uhkauksia niihin kohdistuvista terrori-iskuista.

Yhdysvaltojen hallitus on ilmoittanut pitävänsä tietomurtoa japanilaisen Sonyn omistaman yhdysvaltalaisen elokuvayhtiön Sony Picturesin tiedostoihin kansallisena turvallisuusuhkana, mutta on selvästi neuvoton siitä, mitä asialle pitäisi tehdä. Yhdysvallat ei ole syyttänyt tietomurrosta suoraan Pohjois-Koreaa tai sen johdolla toimivia hakkereita, mutta epäiltyjen listalla ei ole muita.

Kyseessä ei ole pelkästään rikollinen hakkerointi vaan tietomurron käyttäminen sananvapauden tukahduttamiseen toisessa maassa. Antautumalla Pohjois-Korealle Sony varmistaa, että tämä tuskin jää viimeiseksi yritykseksi kiristää viestintäyrityksiä tietomurroilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat