Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksella ja oppositiolla on konsensus kateissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Keski-Suomessa kokoomuksen kannatus menee lähes yhtä voimakkaasti alaspäin kuin keskustan ylöspäin.

"KSML-kyselyn kannatustasolla kokoomus joutuisi tyytymään vain yhteen kansanedustajaan nykyisen kahden edustajan sijaan. 10,9 prosentin kannatus pudottaisi kokoomuksen Keski-Suomessa jo lähelle vasemmistoliiton kannatuslukuja (8,7 prosenttia). Viime eduskuntavaaleissa kokoomuksen kannatus oli 15,0 prosenttia."

"Sdp kerää nyt 19,1 prosentin mielipidekannatuksen ja perussuomalaiset 15,8 prosentin. Perussuomalaisten kannatus näyttää pysyvän Keski-Suomessa paremmalla tasolla kuin maassa keskimäärin."

Ilkka arvioi turvallisuuspoliittista keskustelua ja kokoomuksen ja keskustan ärhentelyä.

"Turvallisuuspolitiikassa on Suomessa totuttu, että asiasta vallitsee konsensus, mutta päällepäin ei ole enää hetkeen siltä näyttänyt ja osansa ovat tehneet niin hallitus kuin oppositiokin."

"Pääministeri Alexander Stubb saa eniten moitteita käyttämästään "minun mielestäni" -puheesta, jossa hän on tuonut ulkomaisten lehtien haastatteluissa esiin tahtonsa Natoon. Pääministerin puhetta tulkitaan aina myös muuna kuin henkilökohtaisena mielipiteenä. Oppositiojohtaja Juha Sipilän silkkihansikaskohtelu on myös muuttunut. Häntä kohdellaan mahdollisena tulevana pääministerinä, jonka linjasta halutaan selvyys."

"Erot ovat vaalien tuomaa jännitettä. Sitä taustaa vasten on helppo ymmärtää, että Stubb haluaa haastaa Sipilää ulkopolitiikassa, joka on hänen itsensä vahvaa aluetta ja jossa Sipilän osaaminen on vielä kysymysmerkki."

Lapin kansan mukaan Ruotsin vaalimalli ei sopisi Suomeen.

"Sdp on ollut erityisen innokas ottamaan Suomessakin listavaalit käyttöön. Kymmenisen vuotta sitten tuolloinen oikeusministeri Johannes Koskinen (sd) nosti asian keskusteluun. Ajatus ei ottanut kuitenkaan tulta."

"Suomeen Ruotsin malli ei käy, se ei sovi suomalaisen demokratian perinteeseen. Äänestäjät haluavat puolueiden lisäksi valita myös ehdokkaansa. Meillä on jo nyt tarpeeksi poliittista suhmurointia. Listavaaleissa ilmiö vain paisuisi, koska siinä on puolueilla entistäkin parempi pelaamisen paikka. Haluammeko, että timolaaniset, työmies putkoset tai minna-arvet pääsisivät kansan sijaan junailemaan, ketkä tulevat valituiksi vaaleissa? Vaalitapa on vaalitaktikointiin erikoistuneiden harmaiden eminenssien toiveuni."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat