Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion oikeudenkäynnissä on kyse poliisin luottamuksesta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota vastaan alkanut oikeudenkäynti monimutkaisen tapauksen ensimmäisestä haarasta ei yksilön näkökulmasta poikkea muista rikosjutuista. Oikeusistuin ratkaisee aikanaan syyttömyyden tai syyllisyyden.

Poliisin ja koko yhteiskunnan kannalta kyse on kuitenkin myös toisesta periaatteellisesti hyvin tärkeästä asiasta. Oikeudenkäynnin perusteella voi tehdä päätelmiä siitä, ovatko poliisin sisäinen ja ulkoinen valvonta toimineet.Järjestelmän uskottavuudesta vastaavat eivät istu syytettyjen penkillä vaan poliisin johdossa ja viime kädessä maan hallituksessa.

Luottamus poliisiin on ollut yksi suomalaisen yhteiskunnan peruspiirteitä. Suomessa poliisi noudattaa toiminnassaan lakia eikä ole lahjottavissa – toisin kuin monissa muissa maissa.

Jotta tämä toteutuisi, etiikan täytyy olla kunnossa läpi organisaation ja valvonnan täytyy toimia.

Jos oikeudenkäynti osoittaisi, että lakia ei ole noudatettu, se olisi kolhu poliisin nauttimalle luottamukselle. Jos kävisi ilmi, että epäilyt ovat olleet tiedossa mutta niihin ei ole reagoitu, isku olisi vielä pahempi.

Siksi on syytä toivoa, että syytteen perusteena olevat tapaukset pystytään selvittämään pohjia myöten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat