Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisillä hyvä tahto

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Viime aikoina lehdistä on saanut lukea hyviäkin uutisia: kertomuksia tuntemattomista lahjoittajista, jotka ovat auttaneet vähävaraisia joulun valmisteluissa sekä lahjoittaneet vaatteita, tavaraa ja ruokaa (muun muassa IS 15. 12. ja 20. 12.).

Pelastusarmeijan perinteiset joulupadat ovat tuttu näky näin joulun alla. Myös ensin Veikko Hurstin ja sittemmin Heikki Hurstin joulujuhla vähävaraisille on monivuotinen perinne, mutta viime vuosina on ilmaantunut uudenlaisiakin keinoja auttaa. Joissain kirkoissa on joulukuusi, johon on jätetty yksilöityjä lahjatoiveita. Facebookissa on parikin toiveita välittävää sivustoa.

Onko ihmisten auttamishalu sitten lisääntynyt, vaikka talouden taantuma on pitkittynyt? Vaikea sanoa.

Satunnaisotanta Pelastusarmeijan joulupadalta kertoo kahdensuuntaista viestiä: tavaraa on tullut aiempia vuosia enemmän mutta rahaa vähemmän. Ylimääräinen raha on auttajillakin vähissä.

Joululahjalla voi tuottaa hyvää mieltä samaan aikaan kahdessakin maassa. Yltäkylläisyyteen annetun tavaralahjan sijaan voi nimittäin useiden eri järjestöjen kautta lahjoittaa lehmän, vuohen tai vaikkapa pätkän vesijohtoa kehitysmaihin.

Näin jouluna ihmisillä soisi olevan riittävästi hyvää tahtoa auttaa myös täysin tuntemattomia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat