Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alamaiset aiotaan litistää metrossa lahnoiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomien mukaan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnan päätös metron automatisointihankkeen lopettamisesta uhkaa matkustusmukavuutta tähän asti luotettavasti toimineessa järjestelmässä.

"Kuljettamattomien automaattijunien avulla piti päästä niin tiheisiin vuoroväleihin, ettei 2016 avattavaksi tarkoitettu länsimetro ruuhkaudu."

"Juuri automaation sallimalla tiheällä vuorovälillä perusteltiin Espoon asemien laitureiden rakentamista lyhyiksi, vain nelivaunuisten junien tarpeisiin. Helsingin asemien laiturit on mitoitettu kuuden vaunun junille, joilla päiväliikenteessä myös ajetaan."

"Kuuden vaunun junat ovat riittäneet keskustan ja Itä-Helsingin väliä matkustaville ruuhka-aikanakin, mutta nelivaunuisissa tulee ahdasta. Pitääkö ihmisten vastedes litistyä metrossa lahnoiksi ikään kuin Kalasataman metroaseman nimelle kunniaa tehden?"

"Kun junat lyhenevät kolmanneksella, vuorovälistäkin pitäisi nipistää kolmannes. Onnistuuko se liikenteen puuroutumatta?"

"Ilman hyvää matkustusmukavuutta metro ei olisi saavuttanut nykyistä työmatkalaisten suosiota. Ehkä joukkoliikennebyrokraatit arvioivat, että alamaisille riittää vaivalloisempikin matkanteko."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat