Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun kaupallisuudesta tuli melkeinpä hyve

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevan mukaan kaupallista joulua on paheksuttu tänä vuonna vain vaimeasti.

"Niinpä nyt on voitu täydellä syyllä jopa suorastaan suositella kuluttamista, jos vain siihen on varaa. Kulutuksella kun on yhä tärkeämpi sija talouden toimeliaisuuden ylläpitäjänä aikana, jolloin vienti on suurissa vaikeuksissa."

"Vähittäiskaupalle joulu on vuoden tärkeintä aikaa, sillä myynti kasvaa noin neljänneksen. Erityisen suuri merkitys sillä on kello- ja korukaupalle, jonka kuukausimyynti kasvaa joulukuussa yli 120 prosenttia."

"Nettikauppa ei tule korvaamaan perinteistä kauppaa kokonaan, joskin asettaa sen uudenlaiseen kilpailutilanteeseen. Perinteinen kauppa on lähitulevaisuudessakin tärkeä työllistäjä, joten yksistään tätä taustaa vasten joulumyynnillä on merkityksensä."

Hämeen Sanomat muistuttaa, että talouden ongelmista huolimatta joulu on yhä vähittäiskaupan kiihkeintä aikaa.

"Suomalainen kuluttaja käyttää joululahjoihin ja -ruokiin runsaasti rahaa. Juhlaan panostetaan, vaikka muuten nuukailtaisiin."

"Kuluttajat ovat suosimassa paikallista tarjontaa jouluostoksissaan. On taantuman aikana myönteinen merkki, jos matkakustannuksista koituneet säästöt ohjautuvat oman paikkakunnan liikkeisiin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat