Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsisatamaan tulee väljempää meren puolelle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruuhkat kuuluvat nykyään olennaisena osana suomalaisten suosimaan Tallinnan-matkailuun. Kun laivat saapuvat Helsingin Länsisatamaan, laivoista purkautuva väkijoukko joutuu pujottelemaan tulokäytäviä pitkin päästäkseen terminaalirakennuksen tiiviiseen tunnelmaan. Sen jälkeen edessä on ahtautuminen raitiovaunuihin. Oman näkökulman ruuhkaan saa, jos kulkee henkilöautolla tai rekalla.

Länsisataman kärkeen täyttömaalle rakennettava uusi Tallinnan-reittiliikenteen matkustajaterminaali poistaa osan ongelmista (HS 22. 12.). Purettavat ja täytettävät laivat sijaitsevat laitureissa kahta puolen täyttömaan keskellä olevaa terminaalirakennusta. Siirtymät laivasta rakennuksen katon alle ovat lyhyitä ja toivon mukaan nykyistä ruuhkattomampia.

Se on kuitenkin vain osaratkaisu. Länsisatama ja Jätkäsaari ovat edelleen niemen kärjestä merelle työntyviä kiiloja. Vaikka raitiovaunuvuoroja lisättäisiin, kuljetuskapasiteetti on lujilla. Henkilöautojen ja rekkojen purkautuminen poistumisväylille aiheuttaa vastedeskin ruuhkia. Länsimetron käynnistymnen voi helpottaa hiukan tilannetta Porkkalankadun ja Mechelininkadun suunnalla, mutta ongelmia se ei poista.

Helsinki joutuu miettimään vielä uusia ratkaisuja, jotta likenne ei menisi täysin tukkoon Jätkäsaaren valmistuttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat