Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perintöverotus ajaa tytäryhtiötalouteen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehden mukaan perheyrityksien jatkajia ei pitäisi rasittaa perintöveroilla.

"Joulurauhaan tuli poliittista värinää vuorineuvos Maarit Toivanen-Koiviston kerrottua 60-vuotishaastattelussaan STT:lle ja HS:lle muuttavansa perheineen Portugaliin perintöverotuksen takia. Muutoin Onninen-konsernin siirtäminen hänen lapsilleen vaarantuisi, sillä verot olisi maksettava perheyhtiön osingoilla."

"Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) mukaan 'jotain pitää tehdä, että yritystoiminta ei lopu' väläyttäen verojen maksuajan pidentämistä. Se tuskin riittää poistamaan pääongelmaa."

"Kannattaisi siirtyä verottamaan vasta luovutusvoittoja. Perheyrityksen jatkaessa työllistäjänä sitä ei tule rasittaa perintöveroilla." 

Ilta-Sanomat pohtii, miten Åbo Akademin tuore tutkimus vaikuttaa suhtautumiseen ruotsin kieleen. Tutkimuksen mukaan suomenkielisten enemmistö haluaa kouluruotsin vapaaehtoiseksi.

"Eduskunnan käsittelyssä on kansalaisaloite, jossa vaaditaan ruotsia valinnaiseksi oppiaineeksi. On jännittävää nähdä, vaikuttaako nyt julkistettu tutkimustulos empiviin kansanedustajiin, kun aloite alkuvuodesta palaa valiokunnasta suureen saliin. Lähetekeskustelussa oli näyttänyt ilmeiseltä, ettei aloitetta hyväksytä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat