Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satamissa puretaan nyt normeja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yksi tämän vuoden puheenaiheita on ollut suhtautuminen sääntelyyn. Virkamiesten innolle ja yksityiskohtaisille määräyksille on irvailtu siellä ja täällä. Keskustelusta on ajoittain syntynyt käsitys, että paikalleen nukahtavan Suomen saisi hereille purkamalla normeja eli vähentämällä säädöksiä ja niiden valvontaa.

Purkamiselle on ehdotettu jopa erityismenettelyjä. Elinkeinoelämän keskusliitto EK esittää hyvinvointiyhteiskunnan kunto-ohjelmassaan, että jos ministeriö esittää julkiselle sektorille uutta tehtävää tai normia, sen pitää samalla esittää vastaavaa luopumista merkityksettömämmiksi osoittautuneista tehtävistä.

Vuodenvaihteessa toteutuu yksi norminpurku. Suomessa kumotaan yleiset satamien toimintaa säätelevät lait.

EU:n kilpailulainsäädäntö on pakottanut kunnat yhtiöittämään satamansa tämän vuoden kuluessa. Vastedes satamille myönnetään ympäristöluvat ja niiden turvatoimista määrätään samalla tavalla kuin muillakin aloilla.

Muutosten tavoitteena on saada satamat toimimaan paremmin markkinoiden ehdoilla. Monilla aloilla kilpailu tarkoittaa sitä, että tehokkaimmat ja neuvokkaimmat menestyvät mutta kaikki eivät selviä kisassa. Satamaverkon karsiutuminen voi olla koko maan etu, mutta se ei aina ole kivutonta paikallisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat