Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnteosta tulee hitusen kannattavampaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yksi vakioaihe suomalaisessa keskustelussa on vaatimus, että työnteon pitää kannattaa. Työtarjouksen vastaanottaminen ei kuitenkaan ole työttömälle aina taloudellisesti järkevää. Näin on varsinkin silloin, jos työtön saa toimeentulotukea.

Toimeentulotuki on viimekätinen toimeentuloturvan muoto. Se tarkoittaa, että jos rahaa ei ole välttämättömään, toimeentulotuki tulee apuun. Käänteisesti se tosin merkitsee myös sitä, että lyhytaikaisestakin työsuhteesta tuleva raha leikkaa heti toimeentulotukea.

Vuodenvaihteessa tulee voimaan lainmuutos, joka suojaa osan ansiotulosta toimeentulotuen leikkaukselta. Tällaista etuoikeutettua ansiotuloa voi olla korkeintaan 150 euroa kuukaudessa. Vastedes tarkastelun kohteena on yksittäinen tulonsaaja eikä hänen kotitaloutensa.

Muutos tuskin heilauttaa toimeentulotukeen käytetyn rahan määrää, koska menettely on ollut voimassa määräaikaisena jo runsaat kymmenen vuotta. Koko prosessi kuitenkin osoittaa, kuinka hitaasti ja kankeasti suomalainen sosiaaliturva uudistuu. Taivastelusta huolimatta moni taho on jarruttanut näinkin pientä uudistusta vuosikymmenestä toiseen.

Osittain taustalla on uhka kasvavista kuluista, mutta vielä suurempi syy on pelko, että toimeentulotuki muuttuisi vaivihkaa perustuloksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat