Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisuudenhallintaa idässä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vuodenvaihteen aikoihin Venäjällä alkaa vapaa- ja juhlapäivien pitkä jakso. Uudenvuoden juhlinta jatkuu virallisina vapaapäivinä ja päättyy juliaanisen kalenterin mukaiseen jouluun 7. tammikuuta. Työpaikat hiljenevät ja perheet lomailevat.

Myös suuri osa tiedotusvälineistä viettää hiljaiseloa. Julkisuutta hallitsevat valtion televisiokanavat.

Siksi Venäjän tärkeimmän oppositiohahmon Aleksei Navalnyin tuomion julkistaminen kaksi viikkoa aiottua aikaisemmin juuri vuodenvaihteen kynnyksellä näytti tempulta, jota lännessä viestintäkonsultit sanoisivat taitavaksi julkisuudenhallinnaksi. Oli odotettavissa, että tuomio herättäisi protesteja. Nyt ne jouduttiin järjestämään pika-aikataululla, eikä luvassa ole suurta julkisuutta.

Navalnyi sai lopulta kolmen ja puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion petoksesta. Tuomion mukaan Aleksei Navalnyi ja hänen veljensä Oleg huijasivat hajuvesiyhtiö Yves Rocherin Venäjän-tytäryhtiötä ylihintaisilla kuljetussopimuksilla. Veli sai yhtä pitkän tuomion mutta ehdottomana.

Moni ehti jo eilen tulkitsemaan tuomiota niin, että veljestä tehtiin eräänlainen panttivanki mutta oppositiojohtajasta ei haluttu marttyyria. Venäjän johto ei haluaisi antaa nyt kanavaa orastavalle tyytymättömyydelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat