Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiset pidetympiä kuin maan johto

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaikka Venäjän johdon uutta ulkopolitiikkaa ja sotilasoppia ei länsimaissa katsota hyvällä, Venäjän kansalaiset ovat tervetulleita turisteja ainakin Suomeen.

Mielipiteet jakautuvat tosin aika lailla kahtia: HS-gallupissa (HS 30. 12.) puolet oli sitä mieltä, että Suomi tarvitsee lisää venäläisiä matkailijoita, asukkaita ja kesäasukkaita. Neljä kymmenestä on asiasta jokseenkin tai täysin eri mieltä.

Suomeen kaivataan lisää venäläisiä nimenomaan turisteiksi. Se käy ilmi toisesta kysymyksestä. Siinä kysyttiin keinoja, joilla vastaaja olisi valmis helpottamaan venäläisten tuloa Suomeen.

Yli joka toinen olisi valmis vapauttamaan kauppojen aukioloa venäläisten matkailusesongilla, joka on meneillään. Muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa kaupat ovat saaneet poikkeuslupia loppiaisen aukioloon.

Viisumivapautta kannatti vain alle kymmenes, ja tonttikauppaa helpottaisi vain kolme prosenttia vastaajista.

Öljyn hinnan ja ruplan kurssin romahdus sekä Venäjän virkakunnan matkustuskielto ulkomaille näkyvät Suomessa turistivirran vähentymisenä juuri parhaimman sesongin aikaan.

Presidentti Vladimir Putinin viimeaikaisista otteista kärsivät siis sekä tavalliset venäläiset että Suomen majoitus- ja ravitsemuspalvelujen elinkeino.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat