Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palvelut keräävät senioreita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisten ikärakenteen muutos näkyy myös asuntomarkkinoilla. Kun ikää tulee lisää, moni haluaa muuttaa asuntoon, jonka ylläpito ei vaadi liikaa työtä ja joka on lähellä palveluja.

Ilmiö näkyy koko Suomessa. Pääkaupunkiseudulla usea eläkkeelle siirtynyt suunnittelee siirtymistä oman kunnan alueella asuntoihin, jotka ovat kävelyetäisyyden päässä peruspalveluista. Esimerkiksi Espoossa rakennuttajia kiinnostavat tontit, jotka ovat lähellä kauppakeskuksia (HS 2. 1.). Maakunnissa muuttokohteena on usein maakuntakeskus. Samalla taakse jää omakotitalo, jonka vaatima huolenpito tulevina vuosina alkaa mietityttää.

Myös pienissä kunnissa on jatkuvaa muuttoliikettä. Sivukyliltä siirtyy väkeä kuntakeskukseen.

Palvelut eivät ole ainoa syy muuttopäätökseen. Usein tavoitteena on myös päästä asumaan lähemmäksi seuraavia sukupolvia.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäjille keskittyminen tuo mahdollisuuksia ja uutta mietittävää. Keskuksissa ja taajamissa on helpompi tukea kotona asumista. Silti palveluista pitää huolehtia myös siellä, missä väestö harvenee.

Sote-uudistusta on perusteltu palvelujen tasa-arvon parantamisella. Moni uuteen asuntoon muuttanut pohtii oikeutetusti, toteutuuko tavoite käytännössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat