Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan vaalit tulevat Timo Soinille kreivin aikaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa, Kymen Sanomat ja Kouvolan Sanomat: "Kreikassa kolmen viikon päästä pidettävät parlamenttivaalit voittaa mitä todennäköisimmin vasemmistoradikaalinen Syriza-puolue, joka jo viime vaaleissa nousi 27 prosentin kannatuslukemiin. Se lupaa nyt sanoa irti talouskurisopimukset, leikata valtion velkaa sekä korottaa palkkoja ja eläkkeitä."

"Populistiset lupaukset uppoavat väistämättä äänestäjiin. Talouskurin tavoittelu on puolittanut eläkkeet ja kohottanut työttömien määrän 1,5 miljoonaan."

"Muulle Euroopalle Syrizan nousu Kreikan johtoon on uhka. Velkaleikkaukset merkitsisivät menetyksiä esimerkiksi Suomelle, jonka vastuut Kreikan tukipaketeista ovat seitsemän miljardia euroa. Voitaisiinko Kreikan talouskurista tinkiä, kun sitä yritetään juuri ruuvata tiukemmaksi esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa, jotka ovat paljon suurempia tekijöitä taloudessa?"

"Syrizan vaatimukset tuntuvat europoliittisesti mahdottomilta. Ne kumpuavat kuitenkin myös siitä ilmeisestä tosiseikasta, että Kreikka ei koskaan pysty oikeasti maksamaan velkojaan kokonaan."

Ilkka: "Ei rahaton maa pysty entisiä velkojaan maksamaan pois, ellei käännettä parempaan tapahdu. Soinille ja perussuomalaisille tämä tieto tulee kreivin aikaan: ponteva Kreikan tukipakettien vastustaminen voi olla tänään yhtä ajankohtaista kuin se oli neljä vuotta sitten."

"Lisäksi se antaa perussuomalaisille hyvän mahdollisuuden jälkiviisauteen: eikö tätä sanottu jo viimeksi ja mikä on lopputulos?"

Savon Sanomat: "Korkein hallinto-oikeus KHO on linjannut, että omana vakituisena asuntona käytetyn omakotitalon myynnistä saatava voitto ei ole kolmannellakaan kerralla veronalaista tuloa eikä kyse ole liiketoiminnasta."

"Esimerkkitapauksessa pariskunta oli asunut kolmannessa itse rakentamassaan omakotitalossa jo 3,5 vuotta. Aikaisemmat omakotitalokaupat olivat vuosilta 1999 ja 2004. Pariskunnasta toinen oli siistijä ja toinen koneahtaaja."

"Lain mukaan oman asunnon myynnistä saatava voitto ei ole veronalaista, jos omistajat ovat asuneet ja omistaneet asuntoa vähintään kaksi vuotta."

"Käytännössä kyse on siis luovutusvoiton verovapaudesta. Näinä ankeina aikoina on vaikea perustella, miksi tuollainen verovapaus pitäisi säilyttää."

"Selkeää ja reilua olisi, jos asuntokaupan myyntivoitosta pitäisi aina maksaa luovutusvoittovero."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat