Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyria on pysyvä painajainen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vuoden vaihduttua maailmassa on kerrattu tapahtumia ja arvioitu tulevaa, välillä toiveikkaasti. Syyria ei ole antanut lainkaan aihetta toiveikkuuteen.

Lähi-idän väkivaltakierrettä ruokkiva sota jatkuu Syyriassa nyt neljättä talvea. Presidentti Bashar al-Assadin asevoimien käynnistämä sota on muuntunut silmittömän väkivallan labyrintiksi.

Yhdysvaltain johtama pommituskampanja Syyrian pohjoisosissa toimivia terrorijärjestö Isisin joukkoja vastaan on tuonut jonkin verran helpotusta alueen kurdiväestölle mutta ei ole merkittävästi parantanut maltillisena pidetyn opposition asemaa sodassa, jota se nyt käy sekä Syyrian armeijaa että opposition fundamentalistiryhmiä vastaan.

Alkuvuoden uutiset Syyriasta ovat olleet lohduttomia. Libanon on ryhtynyt rajoittamaan Syyrian pakolaisten pääsyä maahan. Pakolaisia on jo Libanonissa yli miljoona ja Syyrian naapurimaissa yhteensä yli 3,3 miljoonaa.

YK:n kokoamien tietojen mukaan sodassa on kuollut noin 200 000 ihmistä, ja arvio on todennäköisesti liian pieni.

Ääriryhmät ovat vallanneet alueita Damaskoksen tuntumassa muilta oppositioryhmiltä. Ääriryhmien ja Syyrian hallituksen yhteenotoissa rutto ja kolera sotivat keskenään. Ulkomaailman tavoite voi olla vain sotimisen lopettaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat