Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuutto on Soinille riskialtis vaaliteema

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti analysoi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) lausuntoa, jonka mukaan maahanmuuttokysymykset eivät ole saaneet perussuomalaisten asialistalla tarpeeksi huomiota.

"Pohjimmiltaan perussuomalaisten väännössä on kyse siitä, mihin puolue tähtää huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen. Yksinkertaistettuna: Timo Soini haluaa kruunata uransa viemällä puolueen hallitusvastuuseen ja istuttamalla itsensä merkittävälle ministerijakkaralle. Halla-aho taas näkee perussuomalaiset enemmänkin jonkinlaisena ikuisena oppositiovoimana."

"Kuvioon kuuluu, että Halla-aho hakee vertailukohtia Ruotsista ja siellä suosiotaan kasvattaneista ruotsidemokraateista."

"Kahden oikeistopopulistipuolueen ja niiden maahanmuuttolinjausten vertailua haittaa se, että Ruotsin ja Suomen lähtökohdat ovat tällä saralla mahdollisimman eriävät. Ruotsi on ollut avoimien ovien maa Suomeen verrattuna."

Savon Sanomien mukaan Halla-ahon analyysi perussuomalaisten maahanmuuttolinjasta jää puolitiehen.

"Maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä ei ole pidetty taka-alalla sen vuoksi, että ne eivät kiinnostaisi Soinia tai muuta puoluejohtoa, vaan sen vuoksi, että puolueen johto haluaa välttää ruotsidemokraattien kohtalon: puolue on pidettävä hallituskelpoisena."

"Monikulttuurisuus sinänsä on Halla-aholle mörkö. Soini taas näkee maahanmuuton ensi sijassa taloudellisena ongelmana. Kotouttamiseen käytettävät varat ovat poissa yhteiskunnan heikompiosaisten auttamisesta. Tällainen järkeily – joka ei kuitenkaan perustu tosiasioihin – on poliittisesti korrektimpaa ja vie pohjaa rasismisyytöksiltä."

"Ilmiselvästi perussuomalaiset kipuilee poliittisen linjansa kanssa. Soinilla on tekemistä, jos Halla-aho päättää pyrkiä takaisin eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Jos näin käy, maahanmuutosta puhutaan enemmän kuin Soini haluaisi."

Satakunnan Kansa näkee perussuomalaisissa kahden eri linjan aineksia.

"Jyrkässä maahanmuuttovastaisuudessa voidaan nähdä rasistisia piirteitä. Maahanmuuttokriittisyys on maltillisempi vaihtoehto."

"Kaikesta päätellen Soini välttelee vastakkainasettelua Halla-ahon kanssa. Tämä on jo aiemmin kritisoinut voimakkaasti puheenjohtajaa kannatuslukujen laskusta ja hukatuista vuosista. Tällaisista asetelmista vaaleihin meno ei ainakaan kasvata kannatusta. Kun puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindströmkin on kallistunut Halla-ahon ajatusten taakse, tilanne on luisumassa pois Soinin käsistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat