Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paraatipaikka vaatii tarkkuutta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Jääkiekkoseura HIFK:n suunnittelema monitoimikeskus keskeiselle paikalle Helsingin Töölössä on edennyt siihen vaiheeseen, että myös kaupungin päättäjät pääsevät ottamaan asiaan kantaa. HIFK saanee kiinteistölautakunnan alkuvuoden kokouksessa suunnitteluvarauksen sekä toivealueelleen Mäntymäen kentälle että kakkosvaihtoehdolle, joka sijaitsee vanhan jäähallin vieressä Nordenskiöldinkadulla.

Hanke ei ole pelkkä jäähalli, vaan seuran suunnitelmissa samaan kokonaisuuteen tulisi kauppoja, hotelli ja asuntoja, joilla hankkeelle saataisiin rahoitusta.

Tällä hetkellä molemmilla tonteilla on asfalttikenttä ja pysäköintipaikkoja, joita ei jää kaipaamaan. Hankkeen pitää silti istua hyvin Mäntymäen ja Eläintarhan kokonaisuuteen, jossa sijaitsee muun muassa kaupunkikuvallisesti arvokas Olympiastadion.

Etenkin asunnot ovat haaste, sillä vaikka kaupunki suosii täydennysrakentamista, asunnot tulisivat keskelle urheilutapahtumien ja stadionkonserttien keskittymää. Meluisat tapahtumat ja asukkaat ovat ainakin Helsingin tähänastisten kokemusten perusteella huono yhdistelmä, sillä yleensä molemmat kärsivät.

Kaupungin kannattaa edetä hyvässä yhteistyössä hankkeen edistäjien kanssa ja pitää samalla kiinni hyvän kaupunkisuunnittelun periaatteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat